Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?
Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?
@minenkaa tak sa bav bezo mna. Ty byt v mojej situacii tak iste mas tiez mudre reci
.tak isto by si doma sedela a spekulovala co kedy a ako spravit
@anonym_autor nie nemám ,ja by som v nej nebola,ku mne by si toto žiadny chlap nedovolil,žiadneho zatial strach nepustil a ja som dosť samostatná
Že sedela doma🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor Radsej tu nepocuvaj rady o okamzitom odchode. To su uplne bludy. Boli ste uz na parovej terepii? Mate moznost sa odstahovat? Najlepsie do zahranica, deti sa aspon naucia novy jazyk. Odchod je uplne krajne riesenie a ak uz, tak to musi byt vsetko postupne naplanovane a vsetci informovani...OMG
@anonym_autor Radsej tu nepocuvaj rady o okamzitom odchode. To su uplne bludy. Boli ste uz na parovej terepii? Mate moznost sa odstahovat? Najlepsie do zahranica, deti sa aspon naucia novy jazyk. Odchod je uplne krajne riesenie a ak uz, tak to musi byt vsetko postupne naplanovane a vsetci informovani...OMG
@anonym_ffd756 vidim ze konecne rozumna reč 👌 kazda vie perfektne radit z pohodlia domova. Ak by boli v takejto situacii tak by samé neurobili tak ako prezentuju. Neboli sme nikde zatial
@anonym_ffd756 vidim ze konecne rozumna reč 👌 kazda vie perfektne radit z pohodlia domova. Ak by boli v takejto situacii tak by samé neurobili tak ako prezentuju. Neboli sme nikde zatial
@anonym_autor Pozri, tá terapeuticka v tej poradni, ak je dobrá, tak ho prebudí z tej "hypnózy", v ktorej on je. Len prosím ťa, vyberte nejakú naozaj dobrú. Držím palce.
@anonym_autor Pozri, tá terapeuticka v tej poradni, ak je dobrá, tak ho prebudí z tej "hypnózy", v ktorej on je. Len prosím ťa, vyberte nejakú naozaj dobrú. Držím palce.
@bystrozraky vdaka ❤️ dalsi rozumný
@anonym_ffd756 neboli tu iba rady o okamžitom odchode. Cele fungovanie ich domacnosti je zle. Na vsetko boli iba výhovorky. Treba si prečítať celých 10 strán.
@bystrozraky vdaka ❤️ dalsi rozumný
@anonym_autor Aj to mužovi navrhnes? Ako si myslis ze bude reagovať? Lebo podla toho co si napisala on nema problem a vsetko otáča proti tebe
@anonym_autor Aj to mužovi navrhnes? Ako si myslis ze bude reagovať? Lebo podla toho co si napisala on nema problem a vsetko otáča proti tebe
@anonym_3f164e nie vzdy vsetko otoci, ale na svojich rodicov je citlivy az. Ale vsak nikto ich do <> neposiela ze 😇
Postudujem co to je, a myslim ze za pokus to stoji
@anonym_ffd756 neboli tu iba rady o okamžitom odchode. Cele fungovanie ich domacnosti je zle. Na vsetko boli iba výhovorky. Treba si prečítať celých 10 strán.
@anonym_3f164e lebo tvoj muz robi domace prace 50/50 ?
@anonym_autor predstav si ze niekedy aj viac.a staral sa kazdy den cely den o staršiu ked sme mali druhé babatko. Urobí pre nas vsetko na svete. Sme rovnocenní partneri a ja zo seba handru robit nenechám. Ale toto nie je o mne, ty si pisala s tým ze ta to trápi a chces nieco zmeniť takze ty mas byt iniciatívna aby sa nieco zmenilo
@anonym_autor podstatne je ze ja nemam problem mu povyhadzovali prádlo z kosa a oprat iba sebe ked mam pocit ze sa menej zapája. Nemam problem navarit iba sebe a hlavne nemam problem si pekne vykomunikovat co ma trápi lenže moj muž ma miluje tak to nemusim robit. A nikdy by si nedovolil robit rozhodnutie o deťoch bezo mna nedajbože niekam deti brat
Nejdem to citat uplne cele, je to 10 stran diskusie. Ale ty zena pozbieraj svoju hrdost. U nas by to vyzeralo takto: chces ist s detmi k vasim? Super, nech si tam spravia ulohy a babka nech vam spravi nieco na veceru. Pridem neskor. A uz by ma nebolo. Sla by som do mesta, divadla, koncert, aj keby som mala do vecera u kamosky sediet a smoklit do vreckovky, tak domov by som prisla akoze v dobrej nalade s tym, ze veris, ze sa bavili rovnako dobre ako ty. A na dalsi den by sme sli s detmi do kniznice, zoo, prechadzku .... a vratili by sme sa tak, aby nebolo mozne uz ist k svokrovcom. A tak dokola. Rychlo by si panko uvedomil, ze som samostatna ludska bytost s vlastnym zivotom, ku ktoremu de facto nepotrebujem ani jeho ani svokrovcov.
@anonym_autor predstav si ze niekedy aj viac.a staral sa kazdy den cely den o staršiu ked sme mali druhé babatko. Urobí pre nas vsetko na svete. Sme rovnocenní partneri a ja zo seba handru robit nenechám. Ale toto nie je o mne, ty si pisala s tým ze ta to trápi a chces nieco zmeniť takze ty mas byt iniciatívna aby sa nieco zmenilo
@anonym_3f164e ja chapem.. ale je na mieste uvedomit si,ze nie kazdy chlap je takyto ako tvoj. A je nerealne cakat aby nim zacal byt. Spracovavat sa da tak mozno 20r chlapec. Necakam ze sa otoci o 180°
@anonym_3f164e ja chapem.. ale je na mieste uvedomit si,ze nie kazdy chlap je takyto ako tvoj. A je nerealne cakat aby nim zacal byt. Spracovavat sa da tak mozno 20r chlapec. Necakam ze sa otoci o 180°
@anonym_autor ani moj nebol dokonalý. Spoznali sme za ked mal 36r a ver mi ze ked miluješ druhého vies urobit kompromis. Ja som kvoli nemu urobila tiez kompromisy a jednoduché to nebolo ale stojí mi to za nase manželstvo. Rozumiem ze je to ťažké, ale si mladá a mas možnosť este stretnut muža pre ktorého budes ma prvom mieste. Alebo teda ak vam vyjde ta terapia mozno sa zmeni ale takto sa zit dlhodobo neda.
Inak je tu diskusia, kde mame vzali dieta a uz ho 7 mesiacov nevidela. Otec ho tak zmanipuloval ze nechce byt s mamou. Daj pozor aby ste tam nedošli.
@anonym_autor ani moj nebol dokonalý. Spoznali sme za ked mal 36r a ver mi ze ked miluješ druhého vies urobit kompromis. Ja som kvoli nemu urobila tiez kompromisy a jednoduché to nebolo ale stojí mi to za nase manželstvo. Rozumiem ze je to ťažké, ale si mladá a mas možnosť este stretnut muža pre ktorého budes ma prvom mieste. Alebo teda ak vam vyjde ta terapia mozno sa zmeni ale takto sa zit dlhodobo neda.
Inak je tu diskusia, kde mame vzali dieta a uz ho 7 mesiacov nevidela. Otec ho tak zmanipuloval ze nechce byt s mamou. Daj pozor aby ste tam nedošli.
@anonym_3f164e 40r zena uz tiez nie je najmladsia na skusanie muzov. A vidis,stalo ti to za manzelstvo. A pre to ja viem co a ako bolo u nas, co a ako je... a nesla som hned rochod rozvod ale skusala kadeco aby sme sa zladili... keby bola v teme nevera,bitky, alkohol ci gemnlovanie tak to je jasna stopka
@anonym_3f164e 40r zena uz tiez nie je najmladsia na skusanie muzov. A vidis,stalo ti to za manzelstvo. A pre to ja viem co a ako bolo u nas, co a ako je... a nesla som hned rochod rozvod ale skusala kadeco aby sme sa zladili... keby bola v teme nevera,bitky, alkohol ci gemnlovanie tak to je jasna stopka
@anonym_autor no ved ako chces ty
Ach čím budú svokrovci starší tým viac to manžela tam bude ťahať potešiť, pomáhať. Priprav sa 🙈 on má dlhé dni žiadne povinnosti. Z dajakeho 15hod dňa nevidí problém hodinu stráviť pri rodičoch. Ešte keď bývajú tak blízko. Nerobila by som si ilúzie že by ste sa sťahovali a už vôbec nie do zahraničia keď jemu to netreba, bývanie máte, on má rodičov. On už nikam nepôjde
A úprimne kebyže mám 46rokov, a som takto za vodou, odpracované, bývanie zabezpečené, doma postarané tak by som tiež chodila k rodičom keby ich mám za rohom. To nie je že človek sa ponahla z práce plno povinnosti. On už má tie dni celé voľné 🤷 radšej k rodičom ako do krčmy 🤷
@anonym_autor Ahoj v skratke, svokrovci má nikdy nechceli, chlap si ma nezastal, posielali ma na potrat už spolu nie sme. Hádky za "svokrovcov" pokračujú ďalej. Nikdy by som už do vzťahu nešla s tým že viem že sa chlap neprestal kojit ani v 40 🤮
@anonym_ffd756 a ako ho donúti odsťahovať sa do zahraničia,keď ju ignoruje
@anonym_ffd756 takmer nikto jej nekaze okamžite odísť, nefabuluj. A ty si myslíš, že takýto vodcovsky typ pôjde mírnix dírnix na ostrove terapie ?!
Hmmm, to som zvedavá. Lebo on problém nemá, lebo slúžka doma všetko urobí a len ona má problém s jeho rodičmi. Otrasná žena, prečo nedopraje starúšikom detičky. Asi tak.
@anonym_ffd756 takmer nikto jej nekaze okamžite odísť, nefabuluj. A ty si myslíš, že takýto vodcovsky typ pôjde mírnix dírnix na ostrove terapie ?!
Hmmm, to som zvedavá. Lebo on problém nemá, lebo slúžka doma všetko urobí a len ona má problém s jeho rodičmi. Otrasná žena, prečo nedopraje starúšikom detičky. Asi tak.
@cacianka boli tu take co pisali o odchode, rozvode a ci hned vecer balim
Túto situáciu si najviac odnesú deti. Výchova, kde jeden niečo nedovolí a druhý schválne dovolí s tým, že mama sa to nedozvie je to najhoršie, čo postihuje deti. Nastanú vekom vážne problémy v ich správaní, nebudú nikoho rešpektovať a to ani starých rodičov. Buď to mužovi vysvetlíš, že tým sa ničí život deťom, za čo bude zodpovedný on a jeho rodičia alebo rozchod. Deti si vekom urobia svoju mienku, lebo ich vnímanie bude čoraz reálnejšie. Sklamanie sa v tých, komu verili a strata dôvery všetkých je to najhoršie, čo dieťa môže postihnúť. Odmietanie, vzdorovanie, odvrávanie, únik z domu za kamarátmi, to je len slabý odvar toho, čo môže nastať. Ako môžeš naďalej žiť s človekom, ktorý sa s tebou háda, reve na teba,.... To po hádke dokážeš s ním vojsť do postele? Do konca života by som sa na neho ani nepozrela. Každá žena musí mať svoju hrdosť a dôstojnosť, po ktorej si nemôže nechať šliapať a ešte ak tým sa ničia aj deti!
@anonym_autor moja krásna to hneď baliť bolo po všetkých ty 💩čo si tu popisala
@minenkaa tak ked moja diskusia je pre teba toto, nechapem na co dalej prispievas
@cacianka boli tu take co pisali o odchode, rozvode a ci hned vecer balim
@anonym_autor takze miesto toho aby si počúvala komplexne rady si vyberieš iba to co ti nevyhovuje aby si mohla nas obviniť? Uz si dávno mohla nieco zmeniť, pravda keby si chcela. Nie je to nahodou tak ze ti to vyhovuje ako to je a bojíš sa nieco meniť?
Túto situáciu si najviac odnesú deti. Výchova, kde jeden niečo nedovolí a druhý schválne dovolí s tým, že mama sa to nedozvie je to najhoršie, čo postihuje deti. Nastanú vekom vážne problémy v ich správaní, nebudú nikoho rešpektovať a to ani starých rodičov. Buď to mužovi vysvetlíš, že tým sa ničí život deťom, za čo bude zodpovedný on a jeho rodičia alebo rozchod. Deti si vekom urobia svoju mienku, lebo ich vnímanie bude čoraz reálnejšie. Sklamanie sa v tých, komu verili a strata dôvery všetkých je to najhoršie, čo dieťa môže postihnúť. Odmietanie, vzdorovanie, odvrávanie, únik z domu za kamarátmi, to je len slabý odvar toho, čo môže nastať. Ako môžeš naďalej žiť s človekom, ktorý sa s tebou háda, reve na teba,.... To po hádke dokážeš s ním vojsť do postele? Do konca života by som sa na neho ani nepozrela. Každá žena musí mať svoju hrdosť a dôstojnosť, po ktorej si nemôže nechať šliapať a ešte ak tým sa ničia aj deti!
@evkatk hadky vyvovalam ja,lebo mi vadi co robi
@anonym_autor takze miesto toho aby si počúvala komplexne rady si vyberieš iba to co ti nevyhovuje aby si mohla nas obviniť? Uz si dávno mohla nieco zmeniť, pravda keby si chcela. Nie je to nahodou tak ze ti to vyhovuje ako to je a bojíš sa nieco meniť?
@anonym_3f164e ja som vdacna za kazdy normalny nazor a iny pohlad na vec..
Ale nestotoznujem sa napr s tym ze hned vecer treba odcho
@evkatk hadky vyvovalam ja,lebo mi vadi co robi
@anonym_autor záleží ti vobec na tych deťoch? Miesto riešenia problému vyvolávas hádky vies ako sa musis cítiť? Preco neurobíš nieco pre ne? Vies ake to pre ne je ze su iba hračka a prostriedok na potešenie babky a dedka, prevlacane stale ako macata?

@anonym_autor preco nie veď toto je tak vďačná téma,toľko výhovoriek tu už padlo ,až to je smiešne
@minenkaa tak sa bav bezo mna. Ty byt v mojej situacii tak iste mas tiez mudre reci
.tak isto by si doma sedela a spekulovala co kedy a ako spravit