icon

Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?

7. okt 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦‍♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?

sova7
10. okt 2025

Ja som sa tomuto vyhla. Dala som šancu jednému takému mama ozen ma a ešte si teraz občas nadávam že mať tento rozum a skúsenosti tak ani toho pol roka tomu nedám. Ešte boli asi dvaja ale to som sa len uistila že tu vládne mamička a zbohom. Radšej budem sama ako s chlapom ktorý sa nevie odstrihnúť to je základ života plného nervov stresov a bez partnera lebo takyto chlap je do života na dve veci a partnerom akurát mamičke

anonym_3f164e
10. okt 2025
@sova7

Ja som sa tomuto vyhla. Dala som šancu jednému takému mama ozen ma a ešte si teraz občas nadávam že mať tento rozum a skúsenosti tak ani toho pol roka tomu nedám. Ešte boli asi dvaja ale to som sa len uistila že tu vládne mamička a zbohom. Radšej budem sama ako s chlapom ktorý sa nevie odstrihnúť to je základ života plného nervov stresov a bez partnera lebo takyto chlap je do života na dve veci a partnerom akurát mamičke

@sova7 nie každá žena ma postoj radsej budem sama ako s …
Vela žien ma pocit ze bez chlapa a vzťahu su nic a potom to takto vyzera

sova7
10. okt 2025
@anonym_ffd756

@anonym_autor Radsej tu nepocuvaj rady o okamzitom odchode. To su uplne bludy. Boli ste uz na parovej terepii? Mate moznost sa odstahovat? Najlepsie do zahranica, deti sa aspon naucia novy jazyk. Odchod je uplne krajne riesenie a ak uz, tak to musi byt vsetko postupne naplanovane a vsetci informovani...OMG

@anonym_ffd756 je to chlap závisly na mamičke ktora je pre neho stredom vesmíru. Som zvedavá ako ho dostane do poradne aby o tom mamička nevedela náhodou. A keď on nič riešiť nechce. Pochybujem že by odišiel tak ďaleko aby nebol s rodicmi. Bude im zase v kuse volat. A ešte aby jej nepovedal ty chod mňa potrebujú rodicia. Ona by sa mala hlavne prebudiť s toho sna že má rodinu a začať so sebou prečo jej stačí chlap ktorý trčí zavesený na rodičoch.

sova7
10. okt 2025
@anonym_3f164e

@sova7 nie každá žena ma postoj radsej budem sama ako s …
Vela žien ma pocit ze bez chlapa a vzťahu su nic a potom to takto vyzera

@anonym_3f164e vidím že na tom niečo bude. Tak tu máme kopu zien co sú samé vedľa chlapa ale aspoň okolie vidi že ma rodinu a niekto ju chcel.

minenkaa
10. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa tak ked moja diskusia je pre teba toto, nechapem na co dalej prispievas

@anonym_autor odpovedala som

cacianka
10. okt 2025
@cacianka

@anonym_ffd756 takmer nikto jej nekaze okamžite odísť, nefabuluj. A ty si myslíš, že takýto vodcovsky typ pôjde mírnix dírnix na ostrove terapie ?!
Hmmm, to som zvedavá. Lebo on problém nemá, lebo slúžka doma všetko urobí a len ona má problém s jeho rodičmi. Otrasná žena, prečo nedopraje starúšikom detičky. Asi tak.

@cacianka malo byť párové terapie

minenkaa
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3f164e ja som vdacna za kazdy normalny nazor a iny pohlad na vec..
Ale nestotoznujem sa napr s tym ze hned vecer treba odcho

@anonym_autor však ty si napisala,že odídeš a ty si nespokojná už niekoľko rokov,tak načo čakáš tie roky

luccys
10. okt 2025

Tento do poradne nepojde. Ved preco aj, on ziadny problem nema. Ved on je spokojny. Nerobi nic zle, len chodi s detmi k rodicom. Zena si trochu pofrfle, ale uz je zvyknuty.

cacianka
10. okt 2025
@anonym_autor

@cacianka boli tu take co pisali o odchode, rozvode a ci hned vecer balim

@anonym_autor možno pár, ale treba pochopiť aj sarkazmus/iróniu a nadnesené vyjadrenia v zmysle "včera bolo neskoro" , najmä ked čítame že bojuješ už 6-7 rokov a nič nepomohlo, ba sa to ešte zhoršuje.

luccys
10. okt 2025
@cacianka

@anonym_autor možno pár, ale treba pochopiť aj sarkazmus/iróniu a nadnesené vyjadrenia v zmysle "včera bolo neskoro" , najmä ked čítame že bojuješ už 6-7 rokov a nič nepomohlo, ba sa to ešte zhoršuje.

@cacianka V normalnych vztahoch by ten druhy mal snahu -aspon trochu- nieco zmenit, ked mu partner ROKY hovori, ze mu nieco vadi. Tento to ma na haku a robi si po svojom. Takze tudy cesta nevede a uz vela inych moznosti ako odchod nie je. Ale vsetci tusime, ze to sa nestane.

cacianka
10. okt 2025
@evkatk

Túto situáciu si najviac odnesú deti. Výchova, kde jeden niečo nedovolí a druhý schválne dovolí s tým, že mama sa to nedozvie je to najhoršie, čo postihuje deti. Nastanú vekom vážne problémy v ich správaní, nebudú nikoho rešpektovať a to ani starých rodičov. Buď to mužovi vysvetlíš, že tým sa ničí život deťom, za čo bude zodpovedný on a jeho rodičia alebo rozchod. Deti si vekom urobia svoju mienku, lebo ich vnímanie bude čoraz reálnejšie. Sklamanie sa v tých, komu verili a strata dôvery všetkých je to najhoršie, čo dieťa môže postihnúť. Odmietanie, vzdorovanie, odvrávanie, únik z domu za kamarátmi, to je len slabý odvar toho, čo môže nastať. Ako môžeš naďalej žiť s človekom, ktorý sa s tebou háda, reve na teba,.... To po hádke dokážeš s ním vojsť do postele? Do konca života by som sa na neho ani nepozrela. Každá žena musí mať svoju hrdosť a dôstojnosť, po ktorej si nemôže nechať šliapať a ešte ak tým sa ničia aj deti!

@anonym_autor to naozaj ťa zaujalo iba to ho.vno a hneď večer balíť ?! to naozaj ?
PS. lebo reaguješ najmä na takéto pre teba vypichnuté poznámky.
Vieš, mohli by sme ti tu písať ňuňuňu , aké je to všetko zlé a svokrovci krvilační zombíci.
Pomohlo by ti to ?
Ber to skôr tak, že ti ženy chcú poradiť a nakopnúť tvoju frustráciu, otvoriť oči a pozerať z iných uhlov na vašu rodinu, dodať ti odvahu riešiť neúnosnú situáciu, pomôcť prekonať bariéru strachu z neznámeho, podať ti vlastné skúsenosti ako sa to dá/nedá riešiť, veď nám je jasné že si žiadna žena nezaslúži žiť v takomto strese a manipulácii, v stave ignorácie tvojich pocitov a potrieb, v takomto prezieraní , odporu k tebe a v huckaní proti tebe.
Poväčšine ti tu píšu ženy v zrelom veku (ja skôr v prezretom 🙂 ), ktoré majú už čosi odžité, zažité, majú také životné zákruty za sebou, že by si neverila čo všetko a ako museli zvládnuť a bojovať, majú možno horúci jazyk ale zrelé hlavy a súdnosť. Nežijeme v minulom storočí, aby žena bola menejcenná od muža a ešte aj pre svokrovcov.
Vychádzame len z tvojich príspevkov a opisov, ako a čo sa medzi vami deje, ale je len na tebe, či si v hlave upraceš a vyberieš si niečo z našich písačiek, alebo zostaneš uviaznutá v hentých "sračkách". Je na tebe, aký plán a perspektívu si naplánuješ a ako ju budeš riešiť. Hlavne pre svoje deti, aby nevyrastali ako spomína @evkatk a aby si v ich puberte nemusela riešiť psychiatrov, drogy, úteky, toxické buričské správanie.
Veľmi ti držím palce, nerieš okamžite ale ber si dobré rady k srdcu a na rozum, veľmi ti to môže pomôcť. Ale aj nemusíš, je to tvoja voľba, ako chceš žiť ty a tvoje deti.

kp7333
10. okt 2025

@anonym_autor ides na to zle. bud rada, ze ti muz vezme deti kazdy den a je v podstate jedno, ci k jeho rodicom, ci na ihrisko. Mas cas pre seba, ktory vyuzi na oddych, konicky, varenie, upratovanie, javu s kamoskami...to uz je na tebe. Ak mas pocit, ze travite malo casu ako rodina, zorganizuj nejaku spolocnu akciu, napr.vylet do prirody, pobal ruksak a chodte. Jeho rodicov ani slovom nespominaj, zbytocne ho tym drazdis a potom sa hadate a vzdalujete od seba. Vyuzila by som ochotu starych rodicov strazit deti a zorganizovala aspon raz do tyzdna program len pre vas dvoch - zo zaciatku to moze byt spolocna prechadzka na hodinku a postupne predlzovat - nakupy bez deti, kino, divadlo, vecera...Treba vyuzit vo svoj prospech, ze svokrovci maju s detmi vztah a su ochotni s nimi travit cas. A zatial pracovat na vasom partnerskom vztahu.

cacianka
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3f164e 40r zena uz tiez nie je najmladsia na skusanie muzov. A vidis,stalo ti to za manzelstvo. A pre to ja viem co a ako bolo u nas, co a ako je... a nesla som hned rochod rozvod ale skusala kadeco aby sme sa zladili... keby bola v teme nevera,bitky, alkohol ci gemnlovanie tak to je jasna stopka

@anonym_autor ale nie je ani starý šrot 👍. ja som sa s mojim chlapom zoznámila deň pred mojou 40, doteraz si robíme srandu že on bol môj narodeninový darček. a už 20 rokov sme spolu

cacianka
10. okt 2025
@sova7

@anonym_ffd756 je to chlap závisly na mamičke ktora je pre neho stredom vesmíru. Som zvedavá ako ho dostane do poradne aby o tom mamička nevedela náhodou. A keď on nič riešiť nechce. Pochybujem že by odišiel tak ďaleko aby nebol s rodicmi. Bude im zase v kuse volat. A ešte aby jej nepovedal ty chod mňa potrebujú rodicia. Ona by sa mala hlavne prebudiť s toho sna že má rodinu a začať so sebou prečo jej stačí chlap ktorý trčí zavesený na rodičoch.

@sova7 no jasné, pán generál a do poradne, ved on problém nemá, to iba jeho žena, a ako som kdesi postrehla, tam je kápo skôr svokor, ako svokra

autor
10. okt 2025
@cacianka

@anonym_autor to naozaj ťa zaujalo iba to ho.vno a hneď večer balíť ?! to naozaj ?
PS. lebo reaguješ najmä na takéto pre teba vypichnuté poznámky.
Vieš, mohli by sme ti tu písať ňuňuňu , aké je to všetko zlé a svokrovci krvilační zombíci.
Pomohlo by ti to ?
Ber to skôr tak, že ti ženy chcú poradiť a nakopnúť tvoju frustráciu, otvoriť oči a pozerať z iných uhlov na vašu rodinu, dodať ti odvahu riešiť neúnosnú situáciu, pomôcť prekonať bariéru strachu z neznámeho, podať ti vlastné skúsenosti ako sa to dá/nedá riešiť, veď nám je jasné že si žiadna žena nezaslúži žiť v takomto strese a manipulácii, v stave ignorácie tvojich pocitov a potrieb, v takomto prezieraní , odporu k tebe a v huckaní proti tebe.
Poväčšine ti tu píšu ženy v zrelom veku (ja skôr v prezretom 🙂 ), ktoré majú už čosi odžité, zažité, majú také životné zákruty za sebou, že by si neverila čo všetko a ako museli zvládnuť a bojovať, majú možno horúci jazyk ale zrelé hlavy a súdnosť. Nežijeme v minulom storočí, aby žena bola menejcenná od muža a ešte aj pre svokrovcov.
Vychádzame len z tvojich príspevkov a opisov, ako a čo sa medzi vami deje, ale je len na tebe, či si v hlave upraceš a vyberieš si niečo z našich písačiek, alebo zostaneš uviaznutá v hentých "sračkách". Je na tebe, aký plán a perspektívu si naplánuješ a ako ju budeš riešiť. Hlavne pre svoje deti, aby nevyrastali ako spomína @evkatk a aby si v ich puberte nemusela riešiť psychiatrov, drogy, úteky, toxické buričské správanie.
Veľmi ti držím palce, nerieš okamžite ale ber si dobré rady k srdcu a na rozum, veľmi ti to môže pomôcť. Ale aj nemusíš, je to tvoja voľba, ako chceš žiť ty a tvoje deti.

@cacianka ja si to beriem a som rada za kazdu rozumnu a dobru radu 👍

sweetyna
10. okt 2025

ja som mala na zaciatku vztahu problem, ze svokra volala len vtedy este priatela na jedlo domov, nie nas, len jeho. pricom k mojim rodicom sme vzdy chodili obaja. pre nich to bola samozrejmost, pozvat nas oboch. ked sme sa vzali, trochu sa to zlepsilo. rozhodla som sa, ze ich zaclenim do nasho zivota, aj ked velakrat som sa im nepozdavala, ale rokmi sme si si vybudovali super vztah, dokonca uz pisali len mne, ked nieco chceli dohodnut, alebo nas pozvat.

autor
10. okt 2025
@cacianka

@anonym_autor ale nie je ani starý šrot 👍. ja som sa s mojim chlapom zoznámila deň pred mojou 40, doteraz si robíme srandu že on bol môj narodeninový darček. a už 20 rokov sme spolu

@cacianka ja obdivujem ludi ktorí su spolu stastni aj po 20,30,40 spolocnych rokoch

autor
10. okt 2025
@sweetyna

ja som mala na zaciatku vztahu problem, ze svokra volala len vtedy este priatela na jedlo domov, nie nas, len jeho. pricom k mojim rodicom sme vzdy chodili obaja. pre nich to bola samozrejmost, pozvat nas oboch. ked sme sa vzali, trochu sa to zlepsilo. rozhodla som sa, ze ich zaclenim do nasho zivota, aj ked velakrat som sa im nepozdavala, ale rokmi sme si si vybudovali super vztah, dokonca uz pisali len mne, ked nieco chceli dohodnut, alebo nas pozvat.

@sweetyna ja som tiez za normalne pekne vychadzanie navzájom... len dakedy by si rodicia mohli uvedomit,ze deti uz niesu male deti ktore treba buzerovat a pchat sa do zivota,ale vyrastli z nich dospelí jedinci schopní samostatneho zivota

cacianka
10. okt 2025
@sweetyna

@sweetyna
moja svokra: Peťko čo ti uvarím, nabalím - čo by si chcel -uhorky, kompót, lekvár ?
moja mama : čo vám uvarím, čo by ste si dali ? tam v komore sú zaváraniny, vezmite si, v záhrade mám tekvice, paradajky, papriku, oberte si ...
🙂

detickyy
10. okt 2025

@anonym_autor Základná otázka je: Ľúbiš svojho manžela? Ľúbi on Teba? ...alebo ľúbi vaše deti a svojich rodičov. Vyzerá, že bývate mimo svokrovcov, čo je lepšie ako s nimi v jednom dome ako my 13 rokov. Veľmi dobre Ti rozumiem. My sme napĺňali obaja, hlavne jej syn (môj manžel) potreby svokre (svojho manžela dala úplne mimo), lebo s nami všetko rýchlejšie a lepšie vybavila. Veľa krát zavelila a môj manžel automaticky (naučene) robil všetko, čo povedala. Veľa krát veci, ktoré sme sa dohodli išli automaticky nabok, na neskôr, nikdy... Veľa zrušených návštev vopred dohodnutých, zrušený rodinný program, napr. výlet s deťmi a pod. Mnoho sklamaní, zranení... a neodpustenia prinieslo výčitky, aj hádky a neskôr mlčanie do našej rodiny. Mojim rodičom som mnoho krát povedala, ak ma prosili o pomoc, že ak to nebudú vedieť poriešiť, prídem. Nezatažovali ma a tým ani nás ako rodinu. Na sviatky sme u nich boli jeden deň a potom domov (bývajú od na cca 25 min autom). No v dome u svokrovcov, kde sme bývali k tomu chodil švagor s rodinou každý víkend, 2 týždne na Vianoce, 2 týždne Veľká noc a 2 týždne v lete cez prázdniny. Po 13 rokoch som povedala: DOSŤ! (mala som to urobiť hneď ako som videla, že to je choré fungovanie). Povedala som, že celý čas som ustupovala, vyhovovala každému a teraz je rad na Tebe (mojom manželovi, vtedy mal 43 r.). Odsťahovali sme sa a bola som za zlú, no po 2 týždňoch mi povedal, že je nám veľmi dobre samým 🙂. Začal vidieť veci inak, ako keď sme žili so svokrovcami v jednom dome. Naša láska sa obnovila. Učili sme si HRANICE! Stretávame sa s rodičmi 2x za mesiac (raz s mojimi, raz s manželovými). Veci potrebné riešim s mojimi rodičmi a manžel so svojimi (prirodzene im povie už aj nie alebo inokedy). Deti sú viac s nami (to je aj o vnútornej zmene), nie s babkou a dedkom. Tam idú iba ak chcú. Čiže viac sme ako rodina spolu s deťmi, máme pokoj a pohodu doma. Tento život žijeme už 7 rokov a nehádame sa vôbec, žiadne napätie medzi nami a deti majú zdravú rodinu 🙂.

valerya
10. okt 2025

@anonym_autor Našla by som deťom toľko krúžkov, že by nemali ani chvíľu čas cez týždeň. Samozrejme aj hudobný nástroj, aby bolo treba doma cvičiť. A zapojila by som muža do toho, aby ich nosil, čakal a samozrejme aj podporoval v tom, že bude chodiť na súťažné, zápasy, koncerty. Pred rodičmi, samozrejme len cez víkend, lebo inokedy by nebol čas, by som rozprávala len na jedinú temu. A to, že teraz je ten čas rozvíjať všestranne deti. A že ako nás v tom oni podporia. Či sa tešia na zápas, koncert... Inak, hovorím z vlastnej skúsenosti. Moje deti mali krúžky každý deň a boli aj roky, že v jeden deň mali krúžky dva. Chodili na tanečnú, výtvarnú, klavír, keramiku, spoločenské tance, husle... V našom prípade deti boli tie, čo to vyžadovali, ja som len robila taxikárku 😆

autor
10. okt 2025
@valerya

@anonym_autor Našla by som deťom toľko krúžkov, že by nemali ani chvíľu čas cez týždeň. Samozrejme aj hudobný nástroj, aby bolo treba doma cvičiť. A zapojila by som muža do toho, aby ich nosil, čakal a samozrejme aj podporoval v tom, že bude chodiť na súťažné, zápasy, koncerty. Pred rodičmi, samozrejme len cez víkend, lebo inokedy by nebol čas, by som rozprávala len na jedinú temu. A to, že teraz je ten čas rozvíjať všestranne deti. A že ako nás v tom oni podporia. Či sa tešia na zápas, koncert... Inak, hovorím z vlastnej skúsenosti. Moje deti mali krúžky každý deň a boli aj roky, že v jeden deň mali krúžky dva. Chodili na tanečnú, výtvarnú, klavír, keramiku, spoločenské tance, husle... V našom prípade deti boli tie, čo to vyžadovali, ja som len robila taxikárku 😆

@valerya no.. a prave to ja nechcem aby deti boli stale prec, zatazovat ich roznymi kruzkami. Ja chcem aby po skole bol cas na oddych, ucenie aj hranie. Ma nadhernu izbu s plno hrackami tak kedy sa bude hrat. Na 15r asi nie.
Ale tak to je uplne kazdeho vec 😊 kto ako chce

autor
10. okt 2025
@detickyy

@anonym_autor Základná otázka je: Ľúbiš svojho manžela? Ľúbi on Teba? ...alebo ľúbi vaše deti a svojich rodičov. Vyzerá, že bývate mimo svokrovcov, čo je lepšie ako s nimi v jednom dome ako my 13 rokov. Veľmi dobre Ti rozumiem. My sme napĺňali obaja, hlavne jej syn (môj manžel) potreby svokre (svojho manžela dala úplne mimo), lebo s nami všetko rýchlejšie a lepšie vybavila. Veľa krát zavelila a môj manžel automaticky (naučene) robil všetko, čo povedala. Veľa krát veci, ktoré sme sa dohodli išli automaticky nabok, na neskôr, nikdy... Veľa zrušených návštev vopred dohodnutých, zrušený rodinný program, napr. výlet s deťmi a pod. Mnoho sklamaní, zranení... a neodpustenia prinieslo výčitky, aj hádky a neskôr mlčanie do našej rodiny. Mojim rodičom som mnoho krát povedala, ak ma prosili o pomoc, že ak to nebudú vedieť poriešiť, prídem. Nezatažovali ma a tým ani nás ako rodinu. Na sviatky sme u nich boli jeden deň a potom domov (bývajú od na cca 25 min autom). No v dome u svokrovcov, kde sme bývali k tomu chodil švagor s rodinou každý víkend, 2 týždne na Vianoce, 2 týždne Veľká noc a 2 týždne v lete cez prázdniny. Po 13 rokoch som povedala: DOSŤ! (mala som to urobiť hneď ako som videla, že to je choré fungovanie). Povedala som, že celý čas som ustupovala, vyhovovala každému a teraz je rad na Tebe (mojom manželovi, vtedy mal 43 r.). Odsťahovali sme sa a bola som za zlú, no po 2 týždňoch mi povedal, že je nám veľmi dobre samým 🙂. Začal vidieť veci inak, ako keď sme žili so svokrovcami v jednom dome. Naša láska sa obnovila. Učili sme si HRANICE! Stretávame sa s rodičmi 2x za mesiac (raz s mojimi, raz s manželovými). Veci potrebné riešim s mojimi rodičmi a manžel so svojimi (prirodzene im povie už aj nie alebo inokedy). Deti sú viac s nami (to je aj o vnútornej zmene), nie s babkou a dedkom. Tam idú iba ak chcú. Čiže viac sme ako rodina spolu s deťmi, máme pokoj a pohodu doma. Tento život žijeme už 7 rokov a nehádame sa vôbec, žiadne napätie medzi nami a deti majú zdravú rodinu 🙂.

@detickyy tak to je super pribeh. My nezijeme so starymi rod.spolu a popravde by ma porazilo asi

detickyy
10. okt 2025
@anonym_autor

@detickyy tak to je super pribeh. My nezijeme so starymi rod.spolu a popravde by ma porazilo asi

@anonym_autor Je to skutočný príbeh 🥰. Čiže je potrebné pozrieť sa na to, že niekto to môže mať aj horšie, ale nemusí 🙂. Sú tu príbehy, ktoré niekto žil alebo žije. Aj rady, ktoré môžu iba tak preletieť a Vy ostanete žiť to, čo žijete alebo to môže byť inak... Je na Vás, aby ste si to premysleli a vyskladali, a keď sa rozhodnete, tak pevne za tým treba stáť. Verím, že zmena môže priniesť ovocie, aj keď to možno bude na začiatku bolestivé a ťažké. Človek nemá byť otrokom žiadneho človeka, ľudí. Môže ľúbiť a môže byť ľúbený, ale nemá otročiť (to otroctvo môže mať rôznu podobu).

dobromila
10. okt 2025
@anonym_6a0da8

Nieže by si bola rada ze ta muž odbremeni a zoberie preč deti, aby si mala čas pre seba, ešte sa sťažujes. Zaujímavé že v iných témach sa ženy sťažujú, ako na seba nemajú čas, a teraz tu robíte z toho chlapa idiota. Takže niektoré ženy nevedia co chcú.

@anonym_6a0da8 všetko s mierou, to čo popisuje je totalny mamičkar. Žiadna matka nepotrebuje odkladať deti k svokrovcom denne - pokial nechodí do práce - čo asi pri 1 ročnom ešte nechodí

jennyska
10. okt 2025

Já mám vždy na paměti toto: Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele. A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo. Čo teda Boh spojil, nech človek nerozlučuje. - rodiče jsou jedna rodina, muž+žena+děti druhá rodina. Rodiče si mají žít svůj život, mladá rodinka svůj. Setkávat se a jezdit na dovolenky, proč ne, ale nemá to narušovat samostatný vývoj a každodenní život ani jedné z rodin - či už té starší, nebo té mladší 🙂 Každá rodina má svůj vývoj, v každé své fázi se zaobírá něčím jiným a staří rodiče, ikdyž by se některým určitě líbilo být každý den s dětmi a vnuky, si musí zvyknout na fakt, že s nimi každý den nebudou, neboť jejich děti mají už své manželky, své děti.... Ne každému je to po chuti, ale je to tak. A pokud se děti ani v dospělosti nedokáží od rodičů odstřihnout, nic dobrého to do nové rodiny nepřináší bohužel. A fakt nemám ráda ty řeči o respektu a úctě k rodičům, výchově atd. - respekt a úcta má být vzájemná...

anonym_3f164e
10. okt 2025
@anonym_autor

@valerya no.. a prave to ja nechcem aby deti boli stale prec, zatazovat ich roznymi kruzkami. Ja chcem aby po skole bol cas na oddych, ucenie aj hranie. Ma nadhernu izbu s plno hrackami tak kedy sa bude hrat. Na 15r asi nie.
Ale tak to je uplne kazdeho vec 😊 kto ako chce

@anonym_autor inak neviem ci si sa vyjadrovala ako to berú deti? Moj názor ze lepsie zaťažiť krúžkami ako bitkou o ne medzi tebou a mužom/svokrovcami. Dcéra ked mala rok by sa odo mna nepohla na meter. Len sa na ňu pozrela babka a uz vrestala nie este chodit tam ako na klavír ved by jej bolo za mnou smutno

autor
10. okt 2025
@detickyy

@anonym_autor Je to skutočný príbeh 🥰. Čiže je potrebné pozrieť sa na to, že niekto to môže mať aj horšie, ale nemusí 🙂. Sú tu príbehy, ktoré niekto žil alebo žije. Aj rady, ktoré môžu iba tak preletieť a Vy ostanete žiť to, čo žijete alebo to môže byť inak... Je na Vás, aby ste si to premysleli a vyskladali, a keď sa rozhodnete, tak pevne za tým treba stáť. Verím, že zmena môže priniesť ovocie, aj keď to možno bude na začiatku bolestivé a ťažké. Človek nemá byť otrokom žiadneho človeka, ľudí. Môže ľúbiť a môže byť ľúbený, ale nemá otročiť (to otroctvo môže mať rôznu podobu).

@detickyy jasné,ze su aj horsie pripady. Ovela. Ludia nemaju byvanie,peniaze,dlzoby.. Ja si to uvedomujem. U nas vsetko je uz len spokojne zit. Starosti ma kazdy nejake

anonym_3f164e
10. okt 2025
@anonym_autor

@detickyy jasné,ze su aj horsie pripady. Ovela. Ludia nemaju byvanie,peniaze,dlzoby.. Ja si to uvedomujem. U nas vsetko je uz len spokojne zit. Starosti ma kazdy nejake

@anonym_autor takze ani deti to neznášajú najlepsie co

lapersefona
10. okt 2025

Jaki stari su rodicia? Ja by som sa nerozvadzala . Rozvod je pre deti to najhoršie.
Šetrí si nervy keď sú na návšteve urob si čas pre seba prihlas sa na niečo co ta baví aby si len nemyslela na to. Zbytočne sa trapis toto nevies asi zmenit.
Alebo navštív súrodencov ci rodičov častejšie a uľaví sa ti