Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?
Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?
@anonym_3f164e to nieje argumentacia,,, na margo som to spomenula
@anonym_autor “ Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME.” Toto rieš, tvoj muž je proti tebe a časom budu aj deti
@anonym_autor to mi je jasne. Co s tým teda?
@anonym_autor to mi je jasne. Co s tým teda?
@anonym_3f164e jeho riesenie? Ziadne. Nevadi mu. Asi preto ze to jeho rodicia. Ak by zhadzovali moji tak predpokladam peni.
A moje riesenie? 🤷♀️ dlhe roky hadok
@anonym_3f164e jeho riesenie? Ziadne. Nevadi mu. Asi preto ze to jeho rodicia. Ak by zhadzovali moji tak predpokladam peni.
A moje riesenie? 🤷♀️ dlhe roky hadok
@anonym_autor tak sama si musis povedat ci chces takto zit ďalšie roky a podla vášho vzoru vychovať deti.
@minenkaa kde su deti,sa neda len tak rozviest. Jedno ma uz teraz psychicky dost z toho vsetkeho. Nehovorim ze uz nic necitim k nemu..ale trapim sa kvoli tomu no a ochladla som
@anonym_autor mrzi ma to,ale on o teba nestoji,kludne sa s tebou rozvedie kvoli svojim rodicom,nie si pre nho rodina ty,ale rodicia...je to smutne,ale ine to nebude
obdivujem ta,ze si dokazala toto trpiet tak dlho...
a myslim,ze mas len dve moznosti zacat to tolerovat a prijat,ze ty si len doplnok k jeho rodine a mas sa prisposobit alebo sa rozvedies
on sa nezmeni,nestojis mu za to,ma svoju mamicku...
prepac,ze tak natvrdo,ale z toho co pises to vychadza
@anonym_autor mrzi ma to,ale on o teba nestoji,kludne sa s tebou rozvedie kvoli svojim rodicom,nie si pre nho rodina ty,ale rodicia...je to smutne,ale ine to nebude
obdivujem ta,ze si dokazala toto trpiet tak dlho...
a myslim,ze mas len dve moznosti zacat to tolerovat a prijat,ze ty si len doplnok k jeho rodine a mas sa prisposobit alebo sa rozvedies
on sa nezmeni,nestojis mu za to,ma svoju mamicku...
prepac,ze tak natvrdo,ale z toho co pises to vychadza
@pipistrel13 nie mamicku, ale oca....z toho je na vĕtvy
@pipistrel13 nie mamicku, ale oca....z toho je na vĕtvy
@anonym_autor nie je to jedno? Pochopila si podstatu toho co napisala?
@anonym_autor nie je to jedno? Pochopila si podstatu toho co napisala?
@anonym_3f164e samozrejme
@anonym_3f164e Aha takze on je cele dni doma, a ona vari, upratuje, stara sa o deti...a este mu ani na tanier chudakovi nenalozi...som sa musela pozriet do kalendara, ze aky mame rok. Ale zas, tradicna rodina. To sa dnes na Slovensku ceni😄
@anonym_c6c07a a konečne máme v ústave iba 2 pohlavia 🙈
@anonym_3f164e samozrejme
@anonym_autor inak autorka 7 strán smutného príbehu ale nepostrehla som, ci si prisla na nejake riešenie alebo plán ze co vlastne budes robit
@anonym_autor veď ani on nechodí do práce !!! Žena, vy nemáte problém že svokrovci kradnú váš čas a muž je mamánek, ale že tvoj chlap je generál, manipulátor, narcis, egoista, lenivec a ty slúúúúžka. Kriste pane s budhovou nohou, mať takéhoto čurá.ka, tak zdrhám dávno pradávno najmenej 150km ďaleko a nech si svokrovci pindajú ako si nevážim ich chrapúňa. A s týmto čudom si spravíš znova dieťa ....
No fakt neviem kto je nesvojprávny....
@anonym_autor veď ani on nechodí do práce !!! Žena, vy nemáte problém že svokrovci kradnú váš čas a muž je mamánek, ale že tvoj chlap je generál, manipulátor, narcis, egoista, lenivec a ty slúúúúžka. Kriste pane s budhovou nohou, mať takéhoto čurá.ka, tak zdrhám dávno pradávno najmenej 150km ďaleko a nech si svokrovci pindajú ako si nevážim ich chrapúňa. A s týmto čudom si spravíš znova dieťa ....
No fakt neviem kto je nesvojprávny....
@cacianka s tym nesvojpravnost nic nema.
Mne sa zda,ze tu ma viac ludi velke reci co by spravil a ked by doslo k realite tak tiez by nespravil nic....alebo nie to vsetko.. lebo pozeras aj na okolnosti.
Mne sa zda,ze tu ma viac ludi velke reci co by spravil a ked by doslo k realite tak tiez by nespravil nic....alebo nie to vsetko.. lebo pozeras aj na okolnosti.
@anonym_autor nie je rozvod jedine riešenie. My rozumieme ze nemáš kam ist alebo výhovorka deti atd. Lenže ty si neurobila nic aby s s tebou jednalo s rešpektom rozumieš? Teda nic z toho co si urobila nemalo žiaden význam. Ako mozes tolerovať huckanie deti proti tebe a reči typu mama zakázala my povolíme ved mame nepovieme. Co si tie chúďata o tebe musia myslieť.
@anonym_autor jasne ze keby nemam peniaze všetok majetok je na muža aj ja by som ostala ved kam by som sla. Postaviť sa za seba mozes aj odstahovania sa. Ale taku este nehrali aby po mne niekto dupal a zhadzoval ma pred detmi. A ja by som hlavne nedopustila aby nebolo v manželstve nic moje na to tréma myslieť dopredu.
@anonym_autor Acohentizmus je sice prirodzena reakcia, ale bohuzial ti vobec nepomoze.
@anonym_autor jasne ze keby nemam peniaze všetok majetok je na muža aj ja by som ostala ved kam by som sla. Postaviť sa za seba mozes aj odstahovania sa. Ale taku este nehrali aby po mne niekto dupal a zhadzoval ma pred detmi. A ja by som hlavne nedopustila aby nebolo v manželstve nic moje na to tréma myslieť dopredu.
@anonym_3f164e ak si beries mladeho ktory nic nema tak mozete zobrat hypoteku a nadobudnut svoje. Ale ak uz chlap vsetko ma tak co.... preda a kupi sa spolocné? Alebo napise polku na teba zrazu, uz to vidim
@anonym_autor nie je rozvod jedine riešenie. My rozumieme ze nemáš kam ist alebo výhovorka deti atd. Lenže ty si neurobila nic aby s s tebou jednalo s rešpektom rozumieš? Teda nic z toho co si urobila nemalo žiaden význam. Ako mozes tolerovať huckanie deti proti tebe a reči typu mama zakázala my povolíme ved mame nepovieme. Co si tie chúďata o tebe musia myslieť.
@anonym_3f164e kde pisem ze to tolerujem......
@anonym_3f164e ak si beries mladeho ktory nic nema tak mozete zobrat hypoteku a nadobudnut svoje. Ale ak uz chlap vsetko ma tak co.... preda a kupi sa spolocné? Alebo napise polku na teba zrazu, uz to vidim
@anonym_autor nie svoje da do prenájmu a vytvoríte si spoločný domov ak o to požiadaš. Alebo ti umožní vyňať z bsm svoju nehnuteľnosť. A Ano su aj muži, ktori si svoje ženy vážia natoľko ze na nich prepisu polovicu svojej nehnuteľnosti. To samozrejme nie je prípad tvojho manžela len vravím ze takí muži su. Niektorí si uvedomujú co maju doma, vážia si zenu čím si prešla pri porode a výchove malých deti a hlavne s nou plánujú budúcnosť a na prvom mieste je ona. Ale to nie je prípad tvojho muža ten ma na prvom mieste seba a svojich rodicov.
@anonym_3f164e kde pisem ze to tolerujem......
@anonym_autor jaj Ano ty si pofrfles ale robis dalej slúžku a vďačne aj mužovi vecer das. Neviem naco ti to vysvetľovať evidentne nechápeš. Nechces to zmeniť tak ži dalej rovnako no co ti uz na to povedat. 🤷🏼♀️
@anonym_autor jaj Ano ty si pofrfles ale robis dalej slúžku a vďačne aj mužovi vecer das. Neviem naco ti to vysvetľovať evidentne nechápeš. Nechces to zmeniť tak ži dalej rovnako no co ti uz na to povedat. 🤷🏼♀️
@anonym_3f164e mudra si az az....hlavne v 1 vete 🤦♀️
Uz vidim teba akoby si hrdlo odisla s 2 detmi a nechala vsetko za sebou
@anonym_3f164e presne nechápe pointy a aj tu na MK sa našlo mrte žien, ktoré v záujme seba -svojej hrdosti a sebaúcty, záujme detí, odišli a nechali všetko za sebou. Nie nebolo to hneď, veľa sa aj pripravovalo na odchod a robili si zázemie, odišli aj s viacerými deťmi, dokonca od alkoholikov, psychopatov, gemblerov. Niektoré po 2-3 rokoch, ale nesplodili po rokoch ďalšie dieťa ked vedeli akého majú muža...
@luccys tvoj doma vari a uprace?
@anonym_autor čuduješ sa ? aj môj sa naučil základy varenia, aj uprace, 95% nakupuje, pomôže mojej mame na dvore aj v záhrade. dnes už dal oprať a vyvesil prádlo. nemachrujem že je tip top, ale nemá ruky digitálne a negáni na mňa, že mu nenaložím jedlo pod nos, to skôr aj mne urobí, donesie.
A čo teraz - máme sa tu s tebou doťahovať, ktorá má lepšieho muža ?
ja som mala predtým manžela, pár rokov som sa snažila, ale už ma naozaj dožral jeho prístupom tak som sa rozviedla. Nepotrebujem bremeno a chrapúňa. bodka.
Takže zas je to o tom ,že výhovorky,ja ti fakt gratulujem ,už si samu seba presvedčila,že si šťastná manželka s úžasným manželom
Ja tak milujem tieto témy
@anonym_3f164e presne nechápe pointy a aj tu na MK sa našlo mrte žien, ktoré v záujme seba -svojej hrdosti a sebaúcty, záujme detí, odišli a nechali všetko za sebou. Nie nebolo to hneď, veľa sa aj pripravovalo na odchod a robili si zázemie, odišli aj s viacerými deťmi, dokonca od alkoholikov, psychopatov, gemblerov. Niektoré po 2-3 rokoch, ale nesplodili po rokoch ďalšie dieťa ked vedeli akého majú muža...
@cacianka no ja som autorke odpovedala ze keby nemam kam tak nejdem, ale aspon si nenechám na seba kydať. Ale asi nechce rozumiet ide si svoje. Mozno ďalšia co len chcela potapkat po pleci ze to dobre robi
Takže zas je to o tom ,že výhovorky,ja ti fakt gratulujem ,už si samu seba presvedčila,že si šťastná manželka s úžasným manželom
Ja tak milujem tieto témy
@minenkaa na začiatku mam vzdy nádej no v poslednej dobe co takáto téma to rovnaký prípad
@anonym_autor aj mu predzujes mäsko, riťku utrieš keď sa vykaká
Načo vlastne píšeš,veď máš fajn manželstvo

@anonym_autor výborná argumentácia. Iné ženy to tak maju budem aj ja. Tvoja vec autorka tato téma je o žiadosti o radu/pomoc. Iba ti davam navrh
@anonym_3f164e to nieje argumentacia,,, na margo som to spomenula