icon

Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?

7. okt 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦‍♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?

Strana
z12
anonym_47d662
20. okt 2025

Nečítala som celú diskusiu, ale v opise tvojho muža som našla môjho otca. Tak len taký môj pohľad. Ako dospelá dcéra musím súhlasiť s jedným komentárom: mala som sklony utekať: kamaráti, nie správne vzťahy atď hlavne aby som nebola s rodinou. Napokon sme skončili s manželom v inom meste mimo rodičov oboch z nás, návšteva mojich rodičov prebieha tak, že si vyhradím 2 hodiny a ideme preč. Manžela som si naschvál vybrala, aby nebol rozkazovačný typ a dlho som sledovala ako sa správa k svojej rodine a skoro som sa s nimi zoznámila.

anonym_5f119f
25. okt 2025
@anonym_autor

@cacianka ja si to beriem a som rada za kazdu rozumnu a dobru radu 👍

@anonym_autor prečítala som si celú diskusiu a možno budem priama, ale Vy nemáte už žiadny vzťah. A čo mne dvíha tlak je, že dovolíš, aby takéto vzorce preberali aj Vaše deti - ak máš dcéru, tak tá nechá so sebou zametať alebo bude inklinovať k mamánkom (lebo veď aj mama s otcom tak fungovali) a ak syna, tak ten si možno bude brať príklad z otca a bude sa k svojej žene správať tak, ako tvoj manžel k Tebe - čiže žiadny rešpekt, úcta. Ty nemás doma chlapa, ale tretie dieťa, ktoré sa nevie odtrhnúť od rodičov. Veď mu robíš aj slúžku - tvoja otázka tam niekde bola, či chlap uprace atd. áno moj manžel uprace, navarí, nakúpi a keď sa nám narodila dcérka pred 4 rokmi, od prvého dňa bol plnohodnotný rodič, jediné čo nevedel, bolo nakojiť ju 🙂 A je až smutné, že sa tu ideš utešovať tým štýlom, že veď nie si sama, ktorá to má takto…

Strana
z12