Ako riešiť manželstvo s ignoráciou a alkoholom?
Potrebujem radu, ako a či je vôbec riešiteľna moja situácia.Som, v manželstve dvadsať rokov. Máme osemročného syna. Celý život, od ukončenia strednej školy som pracovala, až do materskej. Po skončení RD, som nastúpila na opatrovateľský, kvôli zlému zdravotnému stavu môjho otca. V manželstve, to ide dole vodou kvôli manželovej ignoracii mojej osoby a pozitívnemu vzťahu k alkoholu. Dieťa a ja ho vôbec nezaujimame len svoje koníčky a alkohol. Som však v takej situácii, že rozvod neprichádza do úvahy, keďže bývame v RD, ktorý je v mojom osobnom vlastníctve a sama neutiahnem jeho réžiu a financovanie. Podnájom takisto nemám z čoho platiť, keďže dostávam len opatrovateľský príspevok. Môj muž si je tohoto všetkého vedomí a preto ťahám, za kratší koniec.V manželstve žijeme, ako dvaja spolubývajúci, ktorý majú dieťa o ktoré sa výlučne starám len ja. Počas manželstva došlo k veľkým podrazom zo strany manžela voči mne a dôvera sa natoľko naštrbila, že je z mojej strany nemožné ju obnoviť a on o to ani nemá záujem. Z domu odísť odmieta a takýto život je už pre mňa neúnosný. Ako, by ste to riešili na mojom mieste!?
Prepáč, toho čo si písala som pochopila, že on do tvojho domu a mestá žiť ísť nechcel a až keď si mu tam ty našla prácu prišiel.
@janage Nie, nebol spokojný s prácou ktorú by mal vykonávať. Ale, chápeš, veď to bol len presun a časom by si aj tak našiel robotu podľa svojich predstáv a na mieste by mal väčšie možnosti si niečo vyhiadnut, ako na diaľku.
aha takže pracuje no nič horšie ako spoločný účet nemôžeš mať sama účet. Ale však po rozvode mu môžeš zrušiť trvalý pobyt.
@matkahelka fíha ty bývaš pri Ke ??😂😂 To je fakt východ Slovenska... Mala by si skúsiť taký Inovec ,že ako sa predávajú domy. A vrátiť sa späť do reality.

Ak tomu uz vopred neveríš tak to je zbytočne tam ísť. Musíš tomu ty veriť že ti psychológ pomôže na to tam sú. Na to študovali školu. To máš ako z lekárom. Tiez k nemu ideš preto aby ťa vyliečil a psychológ je ako lekár ktorý lieči dušu. Takže toto je kameň úrazu, celého tvojho problému. Aj by sa to dalo riešiť aj zmeniť len ty vnútorné nemáš na to silu.
Takže prvý krok pre teba by mal byť psychológ, a následne keď budeš už dostatočne silná zmenit veci podniknes ďalšie kroky ako ti tu radili. Minimálne to všetko rob pre svoje dieťa predsa. Záleží ti na šťastí dieťaťa či?