Ako riešiť návštevy svokry cez víkend?
Som dosť introvertnej povahy. Týždeň v práci medzi ľuďmi má naozaj vyčerpáva. Vždy sa teším keď príde víkend ,že si môžem oddýchnuť mať pokoj ,kľud nikoho nevidiet iba môjho manžela.
Lenže každú sobotu aj nedeľu k nám chodí svokra na kávu. Veľmi mi to vadí nevidím dôvod na toho aby chodila každý jeden víkend. Často sa preto s mužom hádame.
A on tvrdí ,že ja to preháňam ,že neviem vydržať jednu kávu.
Snažila som sa zistiť aj vnútorne prečo mi to tak vadí ,ale žiaľ zistila som len to ,že mi to vadí ..... A že som schopná sa kvôli tomu aj rozviesť.
Ani s mojimi vlastnými rodičmi sa nestretávam tak často ako vidím svokru.
Prosím nejaké rady
@doris11 no ku nam napr. chodi kazdu sobotu takmer na cely deň a vobec mi to nevadi. Vzdy dostane kavu aj obed, pokecame, pohra sa s detickami, pomoze ak treba... 🙂
Ja chodim svokre na kavu kazdy bozi den… 🙂
Normálne vysvetliť,ze chces mat vikend pre seba a manzela a ze ani svoju mamu a najlepsie kamosky nevidis tak casto
Detto ja mám víkend a svoj pokoj. Tak to si neviem predstaviť, aby ma niekto " otravoval" ešte aj cez víkend. Tiež nechodím nikam, nemám to rada, tieto návštevy a nie som ten typ, vysedávať na káve. 🙂 Aj tak to budeš musieť odkomunikovať s mužom, nech chodí on tam a je to. Budeš si musieť určiť hranicu , ty sama to musíš zmeniť.
Ja presne viem ako sa cítiš. Ja tiež milujem byt doma sama a nenávidím návštevy. Tolerujem ich, aj cez oslavy a sviatky, ale keď mi niekto zavolá že pôjdem okolo a zastavím sa, tak sa cítim veľmi zle. Celá sa spotim, som nervózna, nemôžem potom spať. A mať svokru (alebo kohokoľvek ineho) každý víkend na káve u mňa by ma asi zabilo.
Nikto mi nerozumie, preto to nikomu nehovorím.
Ale viem ako sa cítiš, aj tomu rozvodu rozumiem kvôli tomu
@jana_eyre_2 ty si všetko tak pekne napísala...a úplne súhlasím s tebou
Neexistuje. To je čo za rešpektovanie súkromia.
Odporúčam jej to povedať, prekonať introverta v sebe. Keď nepochopí, nebola by som doma žiaden z víkendov.
A rozumiem že to ide do extrému - rozvodu. Ak muž sa nevie odstrihnúť od matky, je tu problém. A to teda by som nechcela. Absolútne rozumiem a nechápem prečo by mala chodiť hoci len jeden deň za víkend ak ju autorka nevolá sama.
@maya_hi veď to aj nevesty, dcéry, mamy......
máš právo nechcieť
spoločnosť. Jedno riešenie že vtedy proste vždy nebuď doma. Normálne oznám manželovi že teda zakaždým ten čas využiješ pre seba,
a budeš si pekne čítať knižku v tichej kaviarni, prechádzať sa v lese, štrikovať v miestnej knižnici, fotografovat vtáčiky v parku, alebo čokoľvek, čo ti je príjemné.
A kávu so svokrou absolvuješ tak 1x za dva mesiace. Ale druhá vec... manžel by mal vedieť chápať túto stránku tvojej osobnosti. Prečo nepozná a nemiluje celé tvoje ja...?
Tak ako ani ty ho nenútiš robiť tak často niečo, čo mu vadí, rovnako by nemal ani on.
"Preháňam? Nie, ja som vážne úprimná o tom, ako to cítim.
Vieš to prosím brať vážne, že takto to ja mám?
Podobne ako tebe vadí xxxx ?
Ver mi, ja som k tebe úprimná, naozaj mi to vadí. Tak ako tebe vadia iné veci."
ak ti neverí, tak taký vzťah by som ozaj prehodnotila.
K nám by kľudne mohla chodiť, nikoho by tam nenašla.Vacsinou cez víkendy nesedime doma.
@sidicek by sa zavesila na vás, že musí ísť na výlet s vami
Ja ťa úplne chápem. Mne by to tiež vadilo. A je jedno či svokra, mama alebo aj naj kamoška. Proste potrebujem aj čas, kedy mám pokoj a nikoho nevidím. Všetci tu na teba kydaju, ale halooo nevesta nemá právo na súkromie? Keby svokra príde napr iba v nedeľu a nechá nevestu dýchať, nevesta by bola iný človek. Veď to je o kompromise. Introvertna povaha má tiež svoje potreby aby dobila baterky. Snad ma na to právo byť sama sebou
ja sa nepovazujem za introverta, ale tiez mam obdobia kedy nechcem nikoho vidiet a nikym byt rusena - proste program typu pyzamovy vikend a kniha v ruke, alebo pusteny film ci serial... proste chcem byt SAMA. A uplne ti rozumiem - aj tomu, ze je to na rozvod. Jasne ze je, ved ked nemas priestor byt sama, nemas si ako oddychnut, nacerpat silu a proste nevladzes. Nerozumiem, ze sa tu do teba tak pustili niektore....
mne to mama tiez robi, ze pridite na vikend, uvarim vam... a co budete robit.. a preco nepridete.... akoze halloooo, aj nicnerobenie je potrebne.
a mat svokru nasackovanu kazdy jeden vikend? ved to je obtazujuce. A ono vlastne je jedno, ci je to svokra, sestra, mama, kamoska.... Dlhodobo kazdy jeden vikend - neakceptovatelne a umoritelne aj slona.
Úplne ta chapem, vaša rodina, vasa nedela, nie ste obchod, aby si chodila k vám kedy chce. Zrejme ste z jedneho mesta,či nie? Aj to bol dôvod,prečo sme sa nenastahovali do toho isteho mesta,nechcela som riešiť presne toto,že ona by mi išla pomahat a neviem co,keď ona chce. Muž to musí pochopit, už nie je mamickin syn,ale tvoj manzel.
Moja svokra k nam chodila raz za tri mesiace kvoli vzdialenosti ale na tri dni, ten typ ktoreho treba obsluhovat, rano aj skor vstala ale sedela za stolom kym som jej nespravila kavu a nepolozila pred nu ranajky, vkuse rozpravala a nikdy nepocuvala, inak zila sama tak jej to bolo vzacne ze ma spolocnost. Pre mna introverta velmi unavne, udrziavat tri dni konverzaciu, vymyslat program, mat tri dni vsetko tip top. Uz zomrela, velmi nahle a bez rozlucenia, napriek vsetkemu bola by som velmi rada keby na tu jednu navstevu este prisla.
Sucitim s Tebou 🙏
Ku mne pride raz za rok na tyzden a je mi z toho zle , nie to kazdy vikend 🙏🙏🙏
Ahoj, chapem Ta...ja tiez rada mam dni ked nechodi nikto domov..taky reset hlavy..skuste sa dohodnut kompromis, heh,.ved o tom manželstvo je...kompromis napr. nech chodi svokra iba jeden den, napr. v soboty...a nedelu si spravte cas na seba s muzom 🤗🥰
Alebo nech dojde 2x v týždni...ja si maminu planujem v týždni na navstevu, vikend mame nas "rodinny den" manzelia a nase.deti..
to mi robi dobre, mam pohodu, ze ziadnu návštevu neriesim ♥️ a oddychujem psychicky...Ak daco surne , tak na sobotu, nedela je nasa na oddych, ideme na vylet s detmi a pod.
Nevidím dôvod prečo ty by si mala z domu vtedy odísť. Je to predsa tvoj domov nebudeš kvôli tomu chodiť preč. Ja by som slušne povedala jej aj mužovi že chceme byť sami nech príde menej často. Popravde aj mne by to vadilo každý víkend asi som divná.
@jankafresova ved by sme ju zobrali na 8h túru s prudkým stúpaním od parkoviska 🙂
Tak kým nie je celý víkend tak je to podľa mma úplne v pohode. A kfe má ak nie k synovi a k neveste. Ked budete mať iny program nepríde.
nie si vadna,aj mne by to vadilo...cely pracovny tyzden makat a tocit sa okolo potrebnych veci a kazdu sobotu nedelu by som ani vlastnu matku nezniesla u mna doma a nieto ze svokru...cez vikend si mas odpocinut a venovat sa budovaniu vztahu s manzelom...esteze k nam chodia,iba ked su pozvani,alebo sa nahlasime my na navstevu a tak to ma byt...hovori sa tomu sukromie a intimita doma,ktora je stale narusana...ked sa nudi,najdite jej daky kruzok
Autorka je kde? Ešte pije kávu so svokrou?
Ja sa až obávam toho ako to bude keď mi chalani podrastú lebo tu na MK vidím svoju budúcnosť:
1) svokra sa zaujíma a chodí na kávu k neveste a synovi domov - zle je lebo otravuje
2) syn chce urobiť žene po vôli začne chodiť na kávu k mame aby nemusela žena hromžiť že má svokru u seba doma - zle je lebo trávi čas u rodičov a nie s ňou.
3) zaujíma sa svokra o vnúčatá a chce ich povarovať - zle je lebo určite nevychováva a nevarí rovnako ako nevesta a vidieť dieťa v náručí svokry je total na nervy
4) nezaujíma sa svokra o vnúčence a má svoj vlastný život keď ešte proste nieje čas na varovanie detí - zle je lebo svokra je ignorantka a nezaujíma sa ako by mala a nestráži deti ako nevesta píska
5) dá svokra peniaze na bývanie, prípadne svoj pozemok či polku domu - zle je lebo bude iste otravovať alebo ideálne svokru vyhodiť a nechať si dom
6) nedá svokra peniaze lebo nemá alebo nechce - zle je lebo nepozerá na dobro svojho syna a hlavne nevesty
7) býva svokra blízko - zle je lebo otravuuje
8) býva svokra ďaleko - zle je lebo to znamená jeden víkend v mesiaci alebo raz za dva mesiace stráviť u svokry a to teda určite nie...
a takto by sa dalo pokračovať....
A každej takejto neveste prajem aby sa jej narodili synovia aby pochopili aké to je ťažké byť svokra... 😉 a že by si nevesty mohli trochu uvedomiť že to že oženili syna neznamená že ho odvrhli a nemajú právo ho už nikdy vidieť a byť súčasťou ich života, vždy to budú ich mamy čo ich vychovali, tí vaši manželia vźdy budú ich deti s ktorými majú prepletený celý život...
@dzina007 Pozri, sú svokry a svokry, takisto ako sú nevesty a nevesty.....v oboch skupinách je pekný mix pováh a životných okolností. Ja tiež nemám najlepšiu svokru, ale som k nej slušná a snažím sa vždy o kompromisy. Dokonca som k nej ústretovejšia ako jej syn, teda môj muž 😁. Ona je ťažká povaha, nevychádza takmer s nikým vo svojom okolí. Ty, keďže máš zrejme iba synov, sa snaž, aby ťa tvoje nevesty mali rady a nemusela si sa na návšteve u syna cítiť ako nevítaný hosť. To závisí od toho ako vychováš synov a koho si oni podľa svojich hodnôt a preferencií vyberú. Veľmi ti to prajem 🍀.
Tak chod niekam na kavu prec kym je u vas 😀
@dzina007 super napísané. Presne o tom som rozmýšľala hneď po prečítaní. Kde je ten stred, aby bolo dobre. Nikdy nebude vzťah nevesta svokra tak blízky ako dcéra s mamou. Svokra by mala mať sklenenu guľu, aby vedela, kedy nie je na obtiaž. Je lepšie si to vydiskutovat, ako sa trápiť

Úplne ťa rozumiem. Nech manžel chodi na návštevu k mame. Ja doma chcem oddychovať a návštevy žiadne nechcem