Ako riešiť nedôveru vo vzťahu s manželom?
Ahojte,
píšem tu nie preto, že by som čakala radu do života alebo vyriešenie mojich problémov, ale preto, že ma zaujíma názor celkom cudzích ľudí. Ako môj muž občas vraví - keď sa spýtaš svojich kamarátok, určite ti dajú za pravdu (ja si to nemyslím, ale skúsim toto ako neutrálnejšie prostredie).
Skúsim príbeh zhrnúť krátko - odkedy ma môj druhý partner v mladom veku podviedol, začali sa moje trust issues (dovtedy som žiarlila na 0%) a pokračovali aj vo vzťahoch po ňom.
No a keď som sa dala dokopy s mojím mužom, úplne prvé týždne chodil na tinder. možno sa ot aj dá chápať, boli sme vzťah v začiatku a ja som sa netvárila moc tak, že hľadám záväzky. Len vždy, keď som sa na to neskôr opýtala, povedal mi, že tam nikdy odkedy sme mali prvé rande nebol. no len čas plynul, on tam nechodil, len tri mesiace pred svadbou som sa spýtala, že snáď tam ten účet nemá, preboha. Mal, dal mi k nemu prístup, takže som videla že skutočne po pár mesiacoch už tam nebol a s nikým si nepísal a ani vtedy sa s nikým nestretol, len ako on hovorí, účet nemazal, lebo si hneď odinštaloval appku a nenapadlo mu to, že tam účet zostane/že je to dôležité. ale viete, uvedomenie si, že klamal ako to bolo, zostalo.
A tak sme tu, pár rokov po a môj muž je skvelý, máme pekný vzťah plný citov, spoločného času, záľub, plánujeme bábätko. moje trust issues ale zostali a on hovorí, že je z toho už úplne zúfalý. občas ma uistí, vysvetlí, povzbudí, občas sa totálne naserie. samozrejme, občas prejde dlhý čas, kedy to ani nie je téma. poviete si, že musím byť hrozná. no veď to práve, že možno som, ale uvediem vám pár príkladov - tmavé vlasy v našom byte, raz na jeho kabáte, asi trikrát hoci v inom čase a nie tie isté (nie som bruneta, on hovorí, že vlas občas donesie zvonku ktokoľvek z nás, môžem aj ja), 10 000 krokov na hodinkách mu píplo po celodennom home office (hovorí, že niektoré dni veľa chodí po byte, keď uvažuje, plus hodinky sú nepresné), dnes mal na chrbte škrabance na viacerých miestach. to ma úplne rozrušilo. pár dní som jeho chrbát nevidela, neviem odkedy tam sú. A je pravda že on keď sa občas sám poškriabe keď ho svrbí chrbát, zvykne mu to tam ostať dlho, tak sa mi marí. čo je zvláštne, mne to zmizne hneď. Ale viete, škrabance na chrbte sú úplné klišé o nevere :( hovorí mi, že mi nikdy nebol neverný, že mi hocikedy ukáže telefón (nehrabem sa v ňom a ani to po ňom nechcem, ak by niečo skrýval, mal by toľko rozumu to zakryť). A áno, som si vedomá toho, že ak nič z toho nerobí, raz mi to spraví alebo sa na mňa vykašle, hoci ma ľúbi. áno, chodím k psychologičke, ale tej to celé príde OK (už druhej) - hovorí, že všetky také podnety musím s mužom komunikovať a riešiť a mal by mi pomáhať. no takto to donekonečna nejde. už máme z toho (občas) nervy v kýbli buď ja, manžel alebo obaja... ani ja to nechcem neustále riešiť, chcem vššetko hodiť za hlavu. na druhú stranu, čo ak niečo z toho skutočne je nepriamy dôkaz? čo by ste, prosím, robili na mojom mieste?
veľmi, veľmi ďakujem
Akoze zeny ,ja mam doma taky "brajgel" ze nerozumiem ,ako si dokazete vsimnut nejaky vlas ....uz tu tie temy boli a ja stale nechapem ,to chodite s lupou? Kks mam 2 psov ,2 deti , my s muzom ,chodia sem nasi ,bracho ,segra ...a neviem si predstavit analyzovat nejaky vlas ...a ked upratujem ,ani vo sne ma nenapadlo skumat farbu vlasov z kupelky ci pozametanych 😂
Mne to tu vychádza tak pol na pol.
Si paranoidna a ničis si manželstvo, verzus niečo má za ušami.
Daj vedieť ako to dopadlo
@lakebabe kto pozna BB, raz som sa rozhodla, ze pokdem peso z Radvane zo Sladkovicovej od Novamedu cca, cez Europu (dake obchody som prebehla), cez Dolnu a Namestie SNP, este do Prioru a od Namestia Slobody som isla uz busom. Tak vtedy mi piplo 17 000 krokov. Ja len tak sa zamyslam.
Ja by som si teda vlasy nevšimla, škrabance na chrbte tiež nie a muž nerobí HO, takže netuším koľko krokov sa vtedy urobí. Je však rybár, takže príležitosti má naozaj dosť, do toho často stojí v kolónach, chodí často sám na huby. Telefóny sa nám povaľujú hoci kde, tak tam by tiež cesta neviedla. Takže ak by som všetko mala riešiť, už by sme dávno spolu neboli, 20 rokov. Ten gél by mi možno bol podozrivý, no ty máš jedinú možnosť ako to zistíš, čo mi príde ako krajné riešenie, kamera. Ak sa to však dozvie a nebude Ti neverný, bude to brať určite zle. S dieťaťom by som určite počkala. Ja som momentálne tehotná a má vysoko rizikové tehotenstvo, tak si fakt neviem predstaviť, že by som riešila ešte aj takéto problémy. Držím palce, aby Ti to dobre dopadlo.
@hanka50 ja teda tiež nie som z tých čo by si potrpeli na poriadku a mame dve mačky, ale vždy keď svokra u nás zhodi dáky vlas, tak si ho všimnem na gauči. 🤷♀️
@puertorico to myslis vazne? to keby mi muz urobil aj ked mam ciste svedomie, tak by som sa vazne zamyslela s kym to zijem .. pravo na sukromie Ti asi vela nevravi co?
@lakebabe tak ja som asi slepa , lebo bola som na wcku😊a kukala som ...boli tam vlasy...ale ja neviem ,to by som musela vidiet "gucu" vlasov ,napr z kefy na vyhodenie a nie ,ze ja najdem 1-3 vlasy inej farby ...ved nechapem ,ved to na tych par vlasoch proste nevidis tu farbu nejako extremne ...alebo som proste nevsimava bordelarka ,lebo naozaj si vsimnut vlasy a este aj farbu skumat ,ked upratujem ,alebo po navsteve ...to ako chlpy po psoch si vsimnem skor ..proste vysajem ,pozametam,umyjem,ale aby ma vobec napadlo ,ze je tu nejaky vlas a inej farby ako ma cela rodina? To co by som si uz musela vsimat? Ale asi som divna 😁
To ako v tom novom seriali zrada nasiel sa jeden vlas a co z toho bolo nakoniec. Niektore sme take upodozrievave ked uz raz nieco take prezijeme alebo to proste mame v sebe. Tiez som bola ako detektiv kedysi ale mala som na to dovod riesila som neveru. Mimochodom v mobile je funkcia tajny rezim a ked aj vas muz je napriklad na pokeci alebo hocikde inde zaregistrovany staci ze sa prihlasuje cez tento rezim a vy to nikdy nezistite dlhe roky si to ziadna z vas nemusi vsimnut.
Ja si vlasy vsimnem, lebo ich nenavidim. Ale nikdy by ma nenapadlo ich rozborovat? To k vam nikto nechodi? Ku mne chodia kamosky na kavu, moja sestra, susedia, muz ma zakaznicky, kolegynu…10000 krokov spravim hadam po byte aj ja, keby som mala na ruke nonstop hodinky plus obedna prechadzka. Ja teda nemam mat z coho trist issues, takze sa mi tazko vcitije do tvojej situacie, ale ja tam nevidim nic podozrive. Ja by som si nic z toho dokonca ani nevsimla
@vierkainka @danielinda baby a to ake mate hodinky, lebo my s muzom pracujeme tiez homeoffice, este sa ideme prejst po dieta zo a do skolky (cca 5 min od domu) a plus aj domace prace robime popri a v zivote nikdy sme nemali tolko krokov nameranych za ten den doma
Mna byvaly manzel tiez podvadzal a teda par rokov som sa s tym vysporiadavala- teraz mam druheho manzela a veru by bolo psycho ho takto upodozrievat. Z mojich skromnych skusenosti ked muz podvadza tak dost zmeni spravanie voci tebe- je arogantny, sprava sa ako k handre ( urcite nevysvetluje co kde robil ale utoci na teba ze si chora na hlavu, paranoidna atd), vsade chodi s mobilom, strazi si ho ako oko v hlave, ma strasne vela prace, chodi neskoro domov a tych vlasov by bolo vsade mrteeee- v aute, na ponozkach, jeho obleceni. A teda rovnake vlasy 🤷♀️
A teda prikladam foto z garmin aplikacie- priemer viac ako 10 tis krokov len po dome…
Autorka skutocnost je taka, ze to ci podvadza/ podvedie alebo nie uplne nemusis nikdy zistiť, resp do budúcnosti nedovidis. Je to miera neistoty, ktoru sa musis naucit prijat ak chces v tomto vztahu ( a akomkolvek inom) ostat.
Sedis na dvoch stolickach, aj chces byt vo vztahu ale nedoverujes. To musi byt ozaj velmi narocne.
Obavam sa, ze tvoje hladanie dokazov je nekonciaci cyklus - tuzis aby ti to prinieslo pokoj ale prinasa to len dalsie otazniky lebo kazda jedna situacia sa da spochybnit, vysvetlit rozne. Ten rozdiel je vsak v dôvere.
Niektore tu spominaju intuiciu ale ak ma niekto trust issues, traumu, uzkost.poruchu, vtierave myslienky, nebodaj ocd tak je to velmi tazke rozlisovat. Napr ludia s ocd su presvedceni ze im kompulzie prinesu pokoj ale nie je to tak, prave naopak to ze ich prestanu robit im pomoze. Ja by som to este s tou terapiou skusila na tvojom mieste a vyskusala by som ake by to bolo keby partnerovi skusim dôverovať. A uvidíš co ti to prinesie.
ďakujem všetkým. mne to fakt pomohlo, počuť veľa iných názorov. tých 10 000 krokov, stalo sa to zodvakrát, čo si pamätám. strašne sme sa o tom potom pohádali, hoci muž x krát vysvetľoval, ako to mohlo vzniknúť. potom si vypol zvuky na hodinkách, vraj mu liezli na nervy. a ja som mu určite liezla na nervy tiež, ale ani ma to nerozčúlilo, tiež sa mi nechcelo každý deň stresovať pre notifikácie o krokoch. ale hovoril mi, že mi kedykoľvek ukáže appku z hodiniek, že mal dni keď mal veľa krokov, niekedy menej, že mi nič nechce tajiť. má ich na ruke nonstop, aj v spánku, ja neviem čo všetko zaznamenávajú. čo sa vlasov týka, nie som špión, ale máme doma dosť upratané, nemáme psa... môj chlap si všimne na zemi aj omrvinku, oproti tomu som ešte "bordelár" a máme svetlé podlahy, takže občas som si vlas všimla, ale naposledy snáď 2 roky dozadu. asi som to mala napísať, že tieto veci sa nestali všetky naraz a v ostatnej dobe, vlasy dávno, 10 k krokov menej dávno, len tie škrabance dnes a tuším aj raz v minulosti, ale áno, vtedy mu po x hodinách zmizli (to nemyslím krvavý škrabanec, ale červený podráždený šrám na koži, na povrchu, nie hlboký).
@janewithane ďakujem, toto je veľmi rozumný pohľad. hoci to tak nevyzerá, vo veciach mimo vzťahu som dosť racionálny človek, tú intuíciu beriem podobne, ako píšeš - práve včera som o tom aj počula tuším v podcaste - intuícia nie je neutrálny vnútorný hlas, ale vplyv našej minulosti, skúseností, povahy a pod...
Velmi drzim palce.
@nevenka my máme veľa metrov štvorcových dve poschodia že sa nabeham ako debil hore dolu aj keď upratujem, ale toľko krokov tu nedám aj keby som po tých schodoch chodila nonstop. To je bežný počet keď idem von a fakt chodím po obchodoch úradoch a tak. Ale väčšinu času sedím za notebookom aj keď sa prechádzam s mobilom po izbe není to pre mňa realne
Držím palce skus sa naučiť veriť keď to bolo v takýchto časových sledoch môže to byť všetko len náhoda. Aby to neskončilo tak ze si kvôli nedovere uplne rozbijes vzťah
Aa este mi napadlo ak nevies zohnat nejaku psychologicku zadarmo a riesis financie tak skus mozno aj appku Sanity - vies si zachytavat niektore myslienkove vzorce, su tam nejake tipy. Pripadne si hod do google ( youtube) trauma and tension release exercises TRE - vyzera to trosku šiši alee zaujimave velmi, treba opatrne alee ak si inak zdrava tak preco neskusit. Najdes k tomu aj na reddite forum a pod, s anglictinou problem sa mi zda nemas 🙂 vie to časom celkom pekne upokojit a zharmonizovat
1. vlasy - sama pises, ze z roboty /od notara/ste si vlasy doniesli ... (ja si nevsimnem vlasy doma nikde, museli by byt pol metrove ziarivo strieborne ... ) - a púises, ze vzdy ine a v inom case. takze naozaj to moze a zrejme bude nahoda a donesene zvonka
2 10000 krokov - pisu to baby na HO, ze to daju bezne aj doma. navyse staci rozhadzovat rukami pri telefonovani ...
3. skrabance - ja sa bezne poskriabem na chrbte, tebe sa zda divne aj to, ze ich ma podla teba dlho ... fabulujes.
4. tinder - v com ti klamal? dal ti heslo a dokazal, ze po rozvinuti vztahu tam uz nechodil. hotovo. ziadne klamstvo, nic.
ja by som taketo upodpzrievanie nezniesla, mala som vztah so ziarlivcom, xxrokov dozadu, chcel mi do mobilu dat sledovanie cez smsky, ci ako sa to vsetdy robilo - s dovodom, ez keby som sa stratila niekde v tatrach, ci na ture - NIKDE sme nechodili. skratka mu jexalo z podozrievania. vrcholom bolo, ked ma z nevery upodozrieval preto, lebo som VRAJ zo sna vzdychala - vypocuval ma, s kym sa mi snivalo. stratene 3 roky zivota. zena - do tohto bodu spejes, presne do tohto bodu. (aby som ja doma pozerala, kolko je minute z lubrikacneho a hlavne si to pamatala? to si znacis ciarkou??? )
ako k tým krokom...to myslíte, že išiel za milenkou peši 🙈 to hádam nie

ja vám neviem, tie vlasy sa asi stať môžu - raz mi muž ukazoval u notárky, kde sme boli, dlhý čierny vlas na stoličke, kam si šiel sadnúť. hneď mi povedal že vidíš, už sme ho mohli mať doma... mne sa minule stalo, že som v práci našla dlhý tmavý ženský vlas na mojom stehne, siahal až pod sukňu... a to ani nemám kolegyňu s takými vlasmi. takže to môže vyzerať divne, ale toto ma rozhodilo asi menej ako ostatné veci, najviac tých 10000 krokov, o ktorých tu tiež panujú veľmi odlišné názory. tiež závisí, akú citlivosť majú hodinky. raz sme na dovolenke šli ráno s mužom na výhliadku, predtým sme ešte ani nikam nekráčali... a 10k píplo tuším pomerne rýchlo, určite nie reálne po 7 km. ale to je jeden uhol pohľadu....