icon

Ako riešiť nedôveru vo vzťahu s manželom?

10. feb 2024

Ahojte,
píšem tu nie preto, že by som čakala radu do života alebo vyriešenie mojich problémov, ale preto, že ma zaujíma názor celkom cudzích ľudí. Ako môj muž občas vraví - keď sa spýtaš svojich kamarátok, určite ti dajú za pravdu (ja si to nemyslím, ale skúsim toto ako neutrálnejšie prostredie).

Skúsim príbeh zhrnúť krátko - odkedy ma môj druhý partner v mladom veku podviedol, začali sa moje trust issues (dovtedy som žiarlila na 0%) a pokračovali aj vo vzťahoch po ňom.
No a keď som sa dala dokopy s mojím mužom, úplne prvé týždne chodil na tinder. možno sa ot aj dá chápať, boli sme vzťah v začiatku a ja som sa netvárila moc tak, že hľadám záväzky. Len vždy, keď som sa na to neskôr opýtala, povedal mi, že tam nikdy odkedy sme mali prvé rande nebol. no len čas plynul, on tam nechodil, len tri mesiace pred svadbou som sa spýtala, že snáď tam ten účet nemá, preboha. Mal, dal mi k nemu prístup, takže som videla že skutočne po pár mesiacoch už tam nebol a s nikým si nepísal a ani vtedy sa s nikým nestretol, len ako on hovorí, účet nemazal, lebo si hneď odinštaloval appku a nenapadlo mu to, že tam účet zostane/že je to dôležité. ale viete, uvedomenie si, že klamal ako to bolo, zostalo.

A tak sme tu, pár rokov po a môj muž je skvelý, máme pekný vzťah plný citov, spoločného času, záľub, plánujeme bábätko. moje trust issues ale zostali a on hovorí, že je z toho už úplne zúfalý. občas ma uistí, vysvetlí, povzbudí, občas sa totálne naserie. samozrejme, občas prejde dlhý čas, kedy to ani nie je téma. poviete si, že musím byť hrozná. no veď to práve, že možno som, ale uvediem vám pár príkladov - tmavé vlasy v našom byte, raz na jeho kabáte, asi trikrát hoci v inom čase a nie tie isté (nie som bruneta, on hovorí, že vlas občas donesie zvonku ktokoľvek z nás, môžem aj ja), 10 000 krokov na hodinkách mu píplo po celodennom home office (hovorí, že niektoré dni veľa chodí po byte, keď uvažuje, plus hodinky sú nepresné), dnes mal na chrbte škrabance na viacerých miestach. to ma úplne rozrušilo. pár dní som jeho chrbát nevidela, neviem odkedy tam sú. A je pravda že on keď sa občas sám poškriabe keď ho svrbí chrbát, zvykne mu to tam ostať dlho, tak sa mi marí. čo je zvláštne, mne to zmizne hneď. Ale viete, škrabance na chrbte sú úplné klišé o nevere :( hovorí mi, že mi nikdy nebol neverný, že mi hocikedy ukáže telefón (nehrabem sa v ňom a ani to po ňom nechcem, ak by niečo skrýval, mal by toľko rozumu to zakryť). A áno, som si vedomá toho, že ak nič z toho nerobí, raz mi to spraví alebo sa na mňa vykašle, hoci ma ľúbi. áno, chodím k psychologičke, ale tej to celé príde OK (už druhej) - hovorí, že všetky také podnety musím s mužom komunikovať a riešiť a mal by mi pomáhať. no takto to donekonečna nejde. už máme z toho (občas) nervy v kýbli buď ja, manžel alebo obaja... ani ja to nechcem neustále riešiť, chcem vššetko hodiť za hlavu. na druhú stranu, čo ak niečo z toho skutočne je nepriamy dôkaz? čo by ste, prosím, robili na mojom mieste?

veľmi, veľmi ďakujem

Strana
z6
pralinka25
16. feb 2024

@nikoleta1234 lebo kazde hodiny meraju asi inak. Moje nenameraju 10k len tak a fakt si tie kroky musim odmakat. Chodim vsade pesi. Do prace z prace do skolky zo skolky cez obed po obchodoch. Doma cvicim a nie vzdy to da10k. Nemera mi to pohyb ruky ani krat dva. Skratka sa musim presuvat. Dokonca ked tlacim kocik to nemera ako krok ale ako jazdu na bicykli.

nikoleta1234
16. feb 2024

@pralinka25 neviem, hodinky mam nove, tak este nemam celkom odpozorovane kedy a ako to pocita

pralinka25
16. feb 2024

@nikoleta1234 asi zalezi od znacky a nadstaveni ako som vypozorovala prave v tejto teme.

koniarova
16. feb 2024

@nikoleta1234 pozeraj, či ti narátavajú aj rozhadzovanie rukami, alebo len kroky.

nelka93
16. feb 2024

@nikoleta1234 tiež nechápem, ja som dnes len do prace a z práce dokopy asi polhodinu kracania a mam 7000 krokov

nikoleta1234
16. feb 2024

@nelka93 no zrejme ako pisali vyssie, rata to aj rozhadzovanie rukami

Strana
z6