Ako riešiť negatívny vzťah so svokrovcami?
Ahojte, možno ma niekto odsúdi, beriem, chápem. Ide o to, že nemám rada svokrovcov, to, ako sa správajú, ako žijú, celkovo sa mi to u nich hnusí. Žijú od nás 500km, takže tam chodievame na sviatky, veľkú noc a v lete na pár dní, občas nejaký víkend v roku. Manžel sa tam teší, pochopiteľne, sú to jeho rodičia. Svokor sa stále opakuje, ok, beriem, je už starší. Má však hnusné reči, že naše deti sú pohanskí diabli, lebo sme si ich nedali pokrstiť. Muž sa nad tým smeje, mňa to nahnevalo. Na všetkom sa smeje, posmieva, ohovára. Nás nezaujíma, čo kto v dedine robí. Stále to isté hovorí, ohovára, nadáva na druhých, pri tom tiež nie je dokonalý. V ich dome je smrad, plesne, zatuchnutý zápach, nevetrá sa tam, lebo mu je stále zima. Všetko tam smrdí, všade je špina, hrubá špina, neupratuje sa tam. Smeti vysypú, nemyslím takýto bordel. No proste lepkavé, špinavé, začmudlené. Prach sa tam neutiera, okná sa neumývajú, vysáva sa možno raz do mesiaca, podlahy netuším, či umývajú. Kúpeľňa je level sám o sebe. Záchod, umývadlo, vaňa - fuj. Smrdí to tam močom. Zažltnuté od moču - hnus. Svokor je zákerák, na svoju ženu je úplne hlúpy. Nadáva jej, uráža ju, že je spodina, že je humusáčka a žumpa. Ale to iba vtedy, keď sa na ňu hnevá. Namýšľa si, že chodí ona za susedmi a tam si to rozdávajú. To sú ale v hlave jeho veci, pravda to nie je. Svokra - je fajn, ale - neumýva sa, nekúpe sa, nestará sa o seba. Ale povahovo je fajn, až na to, že je liečená u psychiatra - to z alkoholu, lebo pije a z toho, že jej svokor psychicky veľmi ubližuje. Keď sa opije tak sa pociká, všade to smrdí proste. Mne sa hnusí tam byť na návšteve, bojím sa tam čokoľvek zjesť, bojím sa tam ísť aj na wc a do vane. Je to nechutné proste. Naše deti sa tam tešia, lebo babka a dedko im vždy niečo kúpia - jasné, deti to ešte nevnímajú tak, majú 4 a 2 roky. 4 ročná už vie povedať, že fuj, špina. Aj minule povedala dedovi, že smrdí. Ten sa urazil a povedal jej, že je fajnová po mame - akože po mne. Ok. Zobrala som sa vtedy a odišla som domov. Muž tam zostal, povedal, že nemám preháňať. Išla som sama s deťmi 500km autom, on prišiel o tri dni vlakom. Ak navrhnem hotel, že ubytujme sa, tak povie, že nie. Drahé to je zbytočné prachy a tak že mama asi uprace a bude dobre. No nikdy nie je dobre. Ja sa s mužom hádať nechcem, no mne je na grcanie už z toho. Tento rok to bol extrém, opitá celá rodina, aj švagor a aj svokrovci. Na druhý deň som išla domov - išiel aj muž tentoraz. Ja ani neviem, čo chcem počuť, možno sa len tak vykecať. Viem, som zlá, že ich nemám rada. Ale ja ich naozaj nemám rada. Vie o tom aj môj muž, jeho to hnevá, no ja sa pretvarovať proste nechcem. Ďakujem ak ste si to dočítali do konca, ak nie, nevadí. Len mi to príde také, že pre deti nevhodné prostredie, lepšie by bolo v hoteli, čo muž nechce, lebo peniaze. Pri tom peňazí máme dosť, za 12 rokov, čo sme manželia sme tam vždy museli spať a slovo hotel ani počuť. Čo by ste robili vy?
Závidím ti, že máš svokrovcov 500km ďaleko. Predstav si, že ja ich mám vo vedľajšej ulici 🙂
Ach, fuj, hnus…
Podľa mňa by si mala s muzom hodiť rec, teraz kým je to ešte čerstvé. 12 rokov si sa prispôsobovala ty je načase aby sa trochu prispôsobil aj muž. Toto sa bude len a len zhoršovať, ten hotel budete musieť riešiť skôr či neskôr. Akurát co sa zbytočne budete hádať ak to bude muž stále odkladať …
Chapem ze on ma zrejme obavy z reakcie rodičov, už teraz si za fajnovku a keby im oznámi ze spíte v hotely tak amen tma. Ale prežili by to ..
Aj ty mas právo na pokojne sviatky a muž ti môže ruky bozkávať ze si to toľké roky vydržala. Ver tomu ze väčšina žien by toto proste nedala, je to mužova rodina ale odtiaľ potiaľ. Navsteva cez deň stačí ale sprchu a spánok chce človek v čistote.
Hadam zarabas alebo ak si na RD mas prístup k peniazom, proste mužovi vysvetli ze budúcu navstevu si s detmi v hotely, ma pol roka to spracovať a zmieriť sa s tým
Ono človek nemôže ist takto sam proti sebe dlhodobo, to ze tam musíš spat si nakoniec odnesie vas vztah aj vztah so svokrovcami.
Tak ale nechať v tom bordeli a smrade malé deti, keď doma ich uci cistote?Tebe brániť aby ste išli na hotel?Ze je to drahé?Pre lekara je draha izba niekde na vychode? Ved to sam mal navrhnúť a zajednat už len kvôli tym deťom .Hádam sa už spamätá keď to sľúbil. Ja by som tam viac spat nešla.
nerozumiem ako ti tu mozu ostatni radit ze si to tam mas poupratovat. to je co za riesenie?? samozrejme ze ich to nahneva, je to ich domacnost, z ich pohladu tym davas najavo ake je to tam hnusne a ze ty si cistotna a ides do ich osobnych veci a priestoru. nehovorim ze maju pravudu a ze by nemali byt radi ze im upraces ale urcite to vnimaju velmi negativne. plus ty budes svoj volny cas minat na upratovanie ich domu?? v zivote by ma nehlo im to tam upratovat.
proste by som tam nespala ani nahodou - mna by napinalo sa tam co i len napit z pohara. nech sa paci hotel a obmedzenie navstev. ak to muz nevie pochopit tak sice aj ked je poriadkumilovny bol by to pre mna zdvihnuty varovny prst. jemu nevadi ze deti tam vidia spinu hnus a alkohol? ich nezmenis a musis to riesit s muzom.
este citam ze ste nasli v izbe kde ste mali spat pocikany matrac tak ste si museli ist kupit novy????
ak toto neprebralo tvojho muza tak je to s jeho zaslepenostou ale ze velmi, velmi zle. keby sa mne nieco take stane tak po niecom takom by som sa za svojich rodicov pred muzom velmi hanbila a uz v zivote by som ho nenutila tam ist spat. dala by som si s muzom vazny a zavazny rozhovor a ultimatum.
hotel je drahy ale kupovat nove matrace lebo tam su ostate je v pohode. normalne som sa vytocila.
Tak ked ani po svojom si to tam nemozes upratat, tak potom ostava uz iba spat inde a k nim prist len na navstevu. Aj ked neviem, deti by som stale naháňala detolom na ruky. Uz len syn musi nieco povedat otcovi. Ze proste nech je ticho a ked chce aby ste tam prisli, nech si aspon priestor pre vas a deti mozes upratat. A nebude to komentovať.
@janihah Skutočne ste stotožnená s názormi o svokrách, ktoré tu tak vo veľkom prezentujete? Všímam si Vašu aktivitu skoro v každej téme o svokre a úplne v každej držíte stranu práve svokrám, a to bez zohľadnenia príbehu, správania účastníkov a ostatného. Ako keby titul svokra dával právo titulovanej kopať do nevesty a tá jej má za to ešte úslužne poďakovať. Osobne si myslím, že ako nevesta ste išli veľmi hlboko pod svoju sebahodnotu, nasilu ste robila veci, len aby bola svokra spokojná a žili ste tak ako chcela ona a nie Vy. A teraz presne to isté vyžadujete od neviest Vy. Veď keď ste sa premáhali Vy, nech to robia aj ony. Ospravedlňujem sa za svoje slová, ale v každej téme vyznievate neuveriteľne arogantne, povýšene a hlavne zatrpknuto.
Nemám problém svokre so všetkým pomôcť, svoju svokru mám rada, vážim si ju a rešpektujem ju ako matku svojho manžela a babku svojej dcéry. Nemala by som problém po nej upratať aj moč, ak by bola chorá a jej zdravotný stav to vyžadoval. Ale aby som každý mesiac trávila drhnutím moču a plesní, ktoré vznikajú z humusáctva a opilstva, tak to nie. A to si svojho muža neuveriteľne vážim, ale toto by som nerobila ani kvôli nemu.
Ak je podľa Vás normálne umývať čuranice po opitej svokre zatiaľ čo Vás svokor častuje nadávkami, tak mi Vás je úprimne ľúto. Máte veľmi podhodnotený pohľad na ľudskú dôstojnosť.

@sidicek nemá sklony k bordelarstvu, upratuje doma so mnou, deti vedie k tomu, že musia hračky upratať, po jedle ruky umyť, keď pracujem z domu tak navarí, zapne umývačku, wc umyje. On vie, ako vyrastal a nebolo mu to príjemné, skôr si myslím, že nechce si pohnevať otca keby sme tam nechodili alebo keby sme spali inde. Po týchto sviatkoch ale už usúdil, že takto to nepôjde. Pre mňa to je extrém od začiatku, vyrastala som v rodine, kde poriadok bol na prvom mieste. Inak ako sme sa s mužom zoznámili tak už býval sám a musím povedať, že mal poriadok, oblečenie na vojacikov uložené, košele vyžehlené, proste tip top. On si ten vzor od nich praveze neberie. Veľa krát sa aj pochytil s nimi za bordel, no nepomohlo nič.