icon

Ako riešiť neohlásené návštevy a ich následky?

25. nov 2025

Ahojte idem sa vás spýtať či to príde aj vám už cez alebo som ja pomätená? Ako mám toto vyriešiť aby sa nikto neurazil? Babka mužova mama k nám zvykla chodiť obdeň a hlavne neohlásene, zjavila sa v chodbe. Muž bol na poobednej zmene v práci, kúpala som deti,keď v tom počujem klopanie na dvere,mala som zamknuté. Neotvárala som, nakolko som mala deti vo vani. Znova klopanie,ja nič. Po pol hodine mi volá muž čo robíme ( nezvykne mi volavať z práce), ja že prečo? No, mama mu volala, že som zamknutá a nikto neotváral a že prečo.... Muž mi začal dávať proslov na čo som zamkla? Že určite som jej schválne neotvárala atď. Ako aj keby to bolo schválne, tak akože čo? To ho musela hneď otravovať do práce že mám zamknuté dvere? Sme sa chytli kvôli tomu ja som to už nevydržala a otvorene povedala, že som nikdy nič, ani jedného krivého slova nepovedala na to, že sem chodí neohlásene a často a občas sa to aj nehodilo,nie každý chce mať návštevu tak často...

Strana
z4
anonym_7a018a
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7bd918 mohla zavolať mne na mobil ale nevolala. Volala manželovi

@anonym_autor Taká dobrá duša ešte nahloda aj dôveru v manželstve, nasadí chrobáka do hlavy manželovi, že prečo sa zamykate

osky
27. nov 2025
@hopsas

@osky nechápeš. Keď ku mne príde neohlásene brat lebo ide okolo a chce ma len tak vidieť tak rozhodne nebudem robiť scény že sa má ohlásiť. Keď neohlásene pricestuje otec lebo mu volal lekár že má prísť na kontrolu a lekára má vedľa nášho domu, neriešim. Teším sa že otca vidím. Nechápem skôr čo sa tu rieši u vás. Ale ako hovorím my sme takí a sme s tým v pohode.

@hopsas sceny nerobim ani ja...ani to nikomu nedavam nejak najavo.
Len to nemam rada..
Volakedy to tak bolo,ale bola ina doba.
Teraz by mi to vadilo.preto som vsetkych poprosila sa zdy ohlasit,dohodnut.
Ten priklad o otcovi,to je jasne....
Ale v podstate,aj on moze brnknut-idem k dr.,zastavim sa...
Ale ved ok.hlavne ze ti to nevadi...

sidicek
28. nov 2025
@cacianka

@64jarka64 tebe načisto hrabe ?! uľavilo sa ti ?!
zastala som sa ťa, napísala že ti nevesta robí problémy a tak som p... ?! tak potom ty si chudera, lebo ak sa takto správaš k neveste/nevestám, vôbec sa nečudujem že ťa majú/ má v paži a nedovolia/nedovolí ti byť s vnúčatami, nie si vítaná v ich domácnosti.

@cacianka zahada zlej nevesty vyriesena 🙂

anonym_698769
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_698769 odvtedy spolu nevychádzate ?

@anonym_autor áno odvtedy nevychadzame. Svokra sa strašne urazila. Vraj to bolo odomna nemiestne a vraj som jej zakázala prístup k vnúčaťu - čo je absolútna hlúposť. A tak si žije svoj urazený život. Mne to nejako neprekáža 😀

anonym_08296c
29. nov 2025

@anonym_autor jej, mozeme si ruky podat.. Moji obaja cbodievali radi neohlasene. Muz prosil velakrat, aby sa ohlasili vopred. Niekedy v juni opat prisli a zistili sme, ze su u nas, ked som videla niekoho ist po terase a klopkat na dvere. Ja som tu behala pomaly v spodnom pradle (lebo vsak som doma), vlasy neupravene, spinave riadny v dreze.. tak rychlo utekat sa dat dokopy. Muz pekne spomenul, ze o co poprosil naposledy. Chytil ju aj za rameno. Dedo sa len zasmial.. A ta sa otocila, odisla do auta a urazila sa. Od vtedy sa s muzom nerozpravala 😀 je pomaly december...

anonym_4bd4b1
29. nov 2025

Ja toto tiež neznášam a samozrejme som najhoršia že som sa ozvala, k nám chodili zozadu cez záhradu len zrazu proste boli na terase. Ja po sekcii, s dvoma staršími deťmi a neprišli pomôcť, podporiť ale nechať sa obslúžiť a provokovať hlúpymi rečami

anonym_4bd4b1
29. nov 2025

Plus samozrejme zásadne keď manžel nebol doma alebo keď bol, tak mňa si ani nevšímali. Alebo, ozaj pár dní myslím 2 dva dni som bola doma z pôrodnice a chcela som si sfotit všetky tri deti a oni sa nasackovali proste bez hanby do spálne a tam stáli a cumeli, ja v nočnej košeli a to nie svokrovci ale švagriná s mužom

andreasaf
29. nov 2025

To neprestane, pokial muzova rodina taká je, nevedela si, koho si beries. Rodina mojho ex mali kluce takmer vsetci. Prekracovali hranice nielen v tomto. Jeho otec prisiel, vtrhol! ked som si raz zapinala zips na gatiach z toalety. Žiadna úcta, žiadny rešpekt, vyhrážanie a vydieranie! Nikdy nikoho v nicom nerespektovali. Mňa, ani 3 deti. Preto rozvod a anulácia. Do manzelstva ma zmanipulovali. A urobili to tak aj so švagrinou. Psychické týranie a vydieranie, klamstvá na dennej báze. Vydieranie cez deti najma. Princípy tyranského správania tie isté. Presne to isté do detailov! Vsetko velmi pekne zinscenovane, a parazituju na mne napr. financne dodnes. A vydierajú ma cez deti. Takze: problem je jeho familia, v ktorej sa nikdy nenaucil hraniciam, ak to s nim vieš riesit, hranice rieš s ním, potom s jeho rodicmi! Problém je hlbší, uvažuj, kde Ťa ešte nerešpektujú. Prípadne, kde Ťa nerešpektuje on. Zrejme si ešte len na začiatku procesu. Oni mozu vsetko, Ty nič. Mne ich nerespektovanie znicilo manzelstvo, detto. Ich mamu tiež nerešpektovali. Tuto všetko riadil ich otec, a jeho synovia a dcera sú iba vykonávajúce bábky toho, co on povie. A to dodnes. Matku už pochovali, ona to fyzicky nedala, znicilo ju to úplne!
POZOR: bola som asi jedina v histórii ich rodiny, ktorá jeho otcovi povedala - nie, nie, nie! Ak takýmto ludom predostrieš, ze Ta nerešpektujú, a povieš NIE, STAČÍ, a že nech zastavia, ZAÚTOČIA, ukážu pravú tvár. Ale budú pokracovať v útočení "donekonečna"... Narcismus, psychopatia. Realita bola a je 1000x horšia ako popisujem. Pekný deň😅

anonym_ea259d
29. nov 2025

ak mas mamu co byva nedaleko dohodni sa s nou,nech to ona robi muzovi.. ked nebudes doma ty ale on nech ride na navstevu neohlasene par x za sebou a snad pochopi

lenjaja84
29. nov 2025
@andreasaf

To neprestane, pokial muzova rodina taká je, nevedela si, koho si beries. Rodina mojho ex mali kluce takmer vsetci. Prekracovali hranice nielen v tomto. Jeho otec prisiel, vtrhol! ked som si raz zapinala zips na gatiach z toalety. Žiadna úcta, žiadny rešpekt, vyhrážanie a vydieranie! Nikdy nikoho v nicom nerespektovali. Mňa, ani 3 deti. Preto rozvod a anulácia. Do manzelstva ma zmanipulovali. A urobili to tak aj so švagrinou. Psychické týranie a vydieranie, klamstvá na dennej báze. Vydieranie cez deti najma. Princípy tyranského správania tie isté. Presne to isté do detailov! Vsetko velmi pekne zinscenovane, a parazituju na mne napr. financne dodnes. A vydierajú ma cez deti. Takze: problem je jeho familia, v ktorej sa nikdy nenaucil hraniciam, ak to s nim vieš riesit, hranice rieš s ním, potom s jeho rodicmi! Problém je hlbší, uvažuj, kde Ťa ešte nerešpektujú. Prípadne, kde Ťa nerešpektuje on. Zrejme si ešte len na začiatku procesu. Oni mozu vsetko, Ty nič. Mne ich nerespektovanie znicilo manzelstvo, detto. Ich mamu tiež nerešpektovali. Tuto všetko riadil ich otec, a jeho synovia a dcera sú iba vykonávajúce bábky toho, co on povie. A to dodnes. Matku už pochovali, ona to fyzicky nedala, znicilo ju to úplne!
POZOR: bola som asi jedina v histórii ich rodiny, ktorá jeho otcovi povedala - nie, nie, nie! Ak takýmto ludom predostrieš, ze Ta nerešpektujú, a povieš NIE, STAČÍ, a že nech zastavia, ZAÚTOČIA, ukážu pravú tvár. Ale budú pokracovať v útočení "donekonečna"... Narcismus, psychopatia. Realita bola a je 1000x horšia ako popisujem. Pekný deň😅

@andreasaf jezis to hnus 😱

anonym_720200
29. nov 2025

Moja svokra to tiez nepochopila, skor je urazena. Roky. Nehcape, ked sa my pred navstevou u nich pytame, a ze by som to tiez tak rada mala, ze sa ohlasi nie tym ze zaklope na dvere, ale skor 🙂 Ja som ani nenasla odvahu povedat, ze je mi velmi neprijemne, ked neohlasene pride a kritizuje nas za neporiadok - byt je mensi ako dom. My do bytu musime vmestit deti, psa, a vsetko to co oni maju v pivnici pod domom - kde ma spajzu, letnu kuchynu, dve miestnosti na sklad harabudr, pracovnu, kde aj susi pradlo... a ona v dome nedovoli ani sa poriadne hrat, ani malovat ani kreslit, nic, aby tan bol nstale poriadok alebo nebodaj farby aby neponicili stol ci koberec... urobit si bunker? Koniec 🙂 Cize beriem, ze sme rozne typy, len ma mrzi, ta jej urazenost, neuznanie mojho sposobu zivota. Napriek tomu, chcem si zivot zit slobodne, podla seba, nie podla nej. Praveze este je to aj tak, ze ona nas nikdy nepozve, a ked sa pytame, co robia cez vikend, dava take neurcite odpovede, len aby nas ponatahovala, len sa potom stazuje, ze co neprideme. Cize cele take ambiguitne a ja to uz po tych rokch neriesim.

anonym_136812
29. nov 2025

Ja som si tiež raz umývala vlasy, vyjdem z kúpeľne a narazím na svokra 🙈 no nie je to nič príjemné keď to nečakáš. Aj som sa zľakla. Akože keby vyjdem holá že nemám tam oblečenie tak sa prepadnem pod zem. Povedal mu aj muž. A dali sme si na dvere guľu. Nevadí mi keď príde neohlásene niečo podať alebo sa na chvíľu zastaví, veď pomáha nám aj s deťmi keď su choré. Ale už teda musí minimálne zazvoniť

maciatkolulu
29. nov 2025

@anonym_autor ani svojej mame by si neotvorila,hej?

prdeelka
29. nov 2025

Prečo nedáš miesto kľučky guľu a máš pokoj.

kaca222
29. nov 2025
@maciatkolulu

@anonym_autor ani svojej mame by si neotvorila,hej?

@maciatkolulu ja nie, aj sa mi to dva krát stalo. Zrovna som dojčila alebo uspávala a mama klopala. Potom som jej len napísala, že som zrovna nemohla. Ale ona sa na toto neurazí, vie, že má volať dopredu. Šla okolo, vyskúšala, pochopila, že mi to zrovna nevyhovuje.

maciatkolulu
29. nov 2025
@kaca222

@maciatkolulu ja nie, aj sa mi to dva krát stalo. Zrovna som dojčila alebo uspávala a mama klopala. Potom som jej len napísala, že som zrovna nemohla. Ale ona sa na toto neurazí, vie, že má volať dopredu. Šla okolo, vyskúšala, pochopila, že mi to zrovna nevyhovuje.

@kaca222 sranda ja som vedela v pohode aj pri kojeni ísť otvoriť. A keď nič iné slušne povedať,že teraz sa mi návšteva nehodí. Ale blízkych ľudí nepovažujem za návštevy. Ja neviem ale čo keď by niečo potrebovala? Neviem si predstavit,že mama je doma a proste neotvorí lebo....

cimage
29. nov 2025

Keby som bola sama s detmi doma, tak som tiez zamknuta aj na 4zamky. Mna by kleplo, keby sa mi niekto objavil na chodbe. Treba vysvetlit svokre nech chodi v urcity cas. Musi pochopit, ze sa staras o deti a mate rezim. Ked sa kupu a idu spat, tak je najlepsie aby ste boli v klude sami. Hlavne to ma pochopit tvoj muz a dohovorit mame.

dalyn
29. nov 2025

Mozno bola chyba, ze si nikomu nic nepovedala tak to svokra berie v poriadku, ze moze prist kedykolvek a neohasene. Posad si svokru a vysvetli jej, ze ti nevadi jej pritomnost, ale budes jej vdacna, aby zavolala predtym ako bude chciet prist 🙂 Ty si nastav hranice a ak mate so svokrou normalne vztahy, myslim si, ze to vyriesite bez toho, aby sa niekto nahneval- ved na to nie je dovod.

slnecnica145
29. nov 2025
@anonym_0ca573

Ja vzdy kazdemu poviem, ze kludne nech pridu ale nech sa pred tym ohlasia. Moja svokra to doteraz nepochopila alebo nechce to pochopit. Pre mna je to zaklad slusnosti sa ohlasit a hlavne sa spytat, ci nemame nejake plany.

@anonym_0ca573 to je chore na mozog taki ludia

prosimopomoc
29. nov 2025

@anonym_autor úplne ti rozumiem, tiež neznášam návštevy

kaca222
29. nov 2025
@maciatkolulu

@kaca222 sranda ja som vedela v pohode aj pri kojeni ísť otvoriť. A keď nič iné slušne povedať,že teraz sa mi návšteva nehodí. Ale blízkych ľudí nepovažujem za návštevy. Ja neviem ale čo keď by niečo potrebovala? Neviem si predstavit,že mama je doma a proste neotvorí lebo....

@maciatkolulu keď by niečo potrebovala, tak má predsa telefón a napíše. Ona ale nemá 80 rokov, že by ho nevedela používať.
Rovnako je to v opačnom prípade, ak sa chcem zastaviť u rodičov, zavolám, či im to vyhovuje. Je to základ slušnosti 🤷‍♀️

kaca222
29. nov 2025
@maciatkolulu

@maciatkolulu samozrejme ale záleží koľko rokov majú rodičia. Iné je, keď chodia do práce, von, majú záujmy a vlastné aktivity a iné je, keď je to 80r dôchodca čo celý deň kuká tv 😃 tomu je asi jedno že niekto príde neohlásene

maciatkolulu
29. nov 2025
@kaca222

@maciatkolulu samozrejme ale záleží koľko rokov majú rodičia. Iné je, keď chodia do práce, von, majú záujmy a vlastné aktivity a iné je, keď je to 80r dôchodca čo celý deň kuká tv 😃 tomu je asi jedno že niekto príde neohlásene

@kaca222 prečo by mu to malo byť jedno,za to,že je starší ... Akože dobre....

akbara77
29. nov 2025

@anonym_autor rodinu neberiem ako neohlasenu navstevu. U nás majú vždy, aj o polnoci dvere otvorené. Myslím tým súrodencov, ich rodiny, rodičov.

cacianka
1. dec 2025
@osky

@hopsas tebe nevadi,ze doma nemate absolutne ziadne sukromie?
Ze zijete "nadivoko".alebo ako by som to nazvala..
Vidis,ani tvoj muz to nechape....prv to tak byvalo,ja viem.ale bola uplne ina doba ,nie tak uponahlana a proste,ani nebola nejak moznost sa ohlasit,kedze pevnu linku tiez nemal kazdy.

Dnes,ked ludia cumia do mobilov...je problem najst si 2 sekundy na to,aby som sa ohlasil...
Mne toto pride divne,az hlupe

@osky presne, iná doba aj prostredie. Keď boli takmer všetci cca od 7,00 do 17,00 v práci, (na ceste do práce aj na ceste domov - plus potraviny), tak vysoko pravdepodobne nikto k nikomu neohlásene nevbehol. jednak lebo boli v práci obe strany, neboli k dispozícii pevné linky telefónov tak ako dnes mobily, po práci mali ľudia doma svoje povinnosti či už v byte, či v dome okolo zvierat a záhrady, tak návštevy prebiehali úplne inak ako sú možnosti teraz. Bežne sa zastavila akurát tak suseda, ked mali prehľad kto a ako trávi čas večer, alebo ak žili rodiny na dedine tak nebol problém prejsť o pár domov ďalej a vojsť voľne do dvora. Keď bola bránka zamknutá, nikto sa nevotrel, ani neurazil, lebo vedeli že nie sú doma (domáci mohli byť vo vinohrade za dedinou, alebo podobne). Doba sa však vyvíja a mení, tak ako sa menia naše životy.

cacianka
1. dec 2025
@sidicek

@cacianka zahada zlej nevesty vyriesena 🙂

@sidicek už asi áno, ja som jej akosi verila, že nevesta je problém, ale po tomto výgrcku už šípim kde je problém, jedna nevesta si nechá aj na hlavu kakať, ale druhá sa obrnila a nedovolí bláznivej svokre vyvádzať v jej domácnosti a rodine.

srnka79
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_7bd918 mohla zavolať mne na mobil ale nevolala. Volala manželovi

@anonym_autor ani svokra, ani manzel sa nespravaju ok. Mohli ste byt predsa na prechadzke, mohla byt pustena hudba, mohla si mat inu navstevu. Zakladna slusnost je zavolat navstevovanemu, ci je vobec doma a ci ma cas na navstevu, ci sa moze zastavit. Nasledne mala volat tebe, nie zalovat. Muzovi by mohla volat logicky napriklad vtedy, ze ci nevie, kde ste, ak by ste neboli doma, ty si nedvihala a ona napriklad nieco doniesla, napriklad obed a nechcela to trepat naspat... zamykat sa musi, to by som im vytmavila hned obom a vobec, take by si vypoculi, ze by sa im hlava zatocila, ked im zakladna slusnost chyba a z kokara robia somara, aj postoj manzela je cez ciaru, tak snad v prvom rade by som sa pytala, ci je vsetko ok, ci ste doma a s kludom, nie hned utok, lebo mamicka caka. Nasa rodina z otcovej strany to tiez robila. Cez vikend sme boli dohodnuti, ze ideme na vylet a oni sa len tak dovalili a cakali, ze sa bude okolo nich skakat a hostit a po celom tyzdni v robote a skole budeme zavreti vsetci doma. Tak sa mama po case nastvala a vravi otcovi, tvoja rodina, ty si tu s nimi budes sediet, my ideme s detmi von a aj im vysvetlila ako sa veci maju a nech volaju dopredu, my nenakupene, nenavarene, plany boli ine, tak smola. No nemyslitelne! Az sa parkrat stalo, ze sa neohlaseni dotrepali k nam a doma nikto neotvaral, my uz sme boli davno fuc - napriklad u starkej na vikend. Ked sa parkrat popalili a museli sa odtrepat s dlhym nosom domov, tak im doslo, ze to sa im nepaci a po mnohych rokoch sa naucili😁 ludia su vselijaki, ken sa treba vediet za seba postavit, nastavit pravidla a hranice. Ved slusne, s kludom. A ked to nejde, tak nastavit zrkadlo a prepadavat svokru neohlasene doma, vovalit sa tam s detmi hocikedy, vyzrat ju naobed s usmevom a keby sa jej nepacilo, ze ma inu robotu a plany, tak by som slusne vysvetlila, ze vidis moja, vidis😆.

Strana
z4