icon

Ako riešiť neohlásené návštevy svokry?

1. aug 2025

Vadilo by vám, keby vám vaša svokra zavolala že je na stanici a máte po ňu prist? Pohádala sa s mužom a pricestovala z druhého konca republiky a nepovedala mu kam ide. Volala najprv môjmu mužovi ale ten je služobne na dva týždne mimo Slovenska. A len mi volal že mám po ňu ísť. Neurobila to prvýkrát. Toto je už asi štvrtýkrát čo sa to stalo. Muž sa mi veľmi ospravedlňoval, ale teda je to jeho mama, tak sa mám o ňu postarať. A že on nevie na ako dlho u nás bude. Ani naposledy sme to nevedeli a jemu bolo trápne sa jej pýtať, tak som sa musela ja. Priemerne ostáva na dva týždne...potom sa vráti domov.... Čo by ste si o tom čo robí, mysleli? Svokra má 82 rokov.

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@sidicek veď aj ja si tak myslím

@anonym_autor fakt??vies si to predstavit, byt zavreta v izbe v citovom rozpolozeni? s partnerom si berieme aj jeho rodinu a jeho rodina sa stava nasou rodinou...keby ti revali doma dve male deti, nepoviem, ale si sama....ocividne velmi empaticka😨

autor
1. aug 2025
@gelifil

@anonym_autor fakt??vies si to predstavit, byt zavreta v izbe v citovom rozpolozeni? s partnerom si berieme aj jeho rodinu a jeho rodina sa stava nasou rodinou...keby ti revali doma dve male deti, nepoviem, ale si sama....ocividne velmi empaticka😨

@gelifil toto nie je o empatii ale o tom divnom správaní...veď nech príde normálne slušne na návštevu dohodneme sa vopred kľudne aj na dlhšie ale takéto prepadovky by sa tebe ako páčili každý pár mesiacov

vakatko
1. aug 2025
@anonym_autor

@vakatko áno máš pravdu ona mne osobne Niky ničím neublížila len toto je vec čo ma naozaj vytáča ale hovorím chcem byť slušná ale tieto prepady mi už vadia

@anonym_autor ja ťa chápem je to narušenie tvojho súkromia. Skús to vydržať, ona si u vás psychicky oddýchne od hašterivého manžela. Nevolá pred odchodom, lebo sa bojí, že ju odmietneš, takto ide na istotu, vie že si dobrá duša a nepošleš ju späť.

autor
1. aug 2025
@vakatko

@anonym_autor ja ťa chápem je to narušenie tvojho súkromia. Skús to vydržať, ona si u vás psychicky oddýchne od hašterivého manžela. Nevolá pred odchodom, lebo sa bojí, že ju odmietneš, takto ide na istotu, vie že si dobrá duša a nepošleš ju späť.

@vakatko ale veď ja to vydržím aj na stanicu po ňu idem aj koláč pečiem ..len som chcela vedieť či len mne toto celé príde divné a či to nie je nejaká choroba alebo čo .také správanie

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@gelifil toto nie je o empatii ale o tom divnom správaní...veď nech príde normálne slušne na návštevu dohodneme sa vopred kľudne aj na dlhšie ale takéto prepadovky by sa tebe ako páčili každý pár mesiacov

@anonym_autor za dva roky 4x, to nie je kazdych par mesicov...vies, moze mat naozaj psychicke problemy....a tieto geny sa casto dedia, aby ti tak raz muz nesiel an nervy...je to matka tvojho muza, preboha?!ocividne potrebuje pomoc....no u teba sa jej asi nedocka

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@vakatko ale veď ja to vydržím aj na stanicu po ňu idem aj koláč pečiem ..len som chcela vedieť či len mne toto celé príde divné a či to nie je nejaká choroba alebo čo .také správanie

@anonym_autor ty ocividne nemas skusenost so starnutim, chorobami...vies co je to 82 rokov?

autor
1. aug 2025
@gelifil

@anonym_autor za dva roky 4x, to nie je kazdych par mesicov...vies, moze mat naozaj psychicke problemy....a tieto geny sa casto dedia, aby ti tak raz muz nesiel an nervy...je to matka tvojho muza, preboha?!ocividne potrebuje pomoc....no u teba sa jej asi nedocka

@gelifil dotklo sa má čo si mi napísala lebo sú ženy čo by ju vrátili na vlak opačným smerom a to ja neurobím...len mi to tak vnútorne vadí ..neviem či chápeš

autor
1. aug 2025
@gelifil

@anonym_autor ty ocividne nemas skusenost so starnutim, chorobami...vies co je to 82 rokov?

@gelifil nie nemám skúsenosti so starými ľuďmi preto som si tu prišla po radu

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@gelifil nie nemám skúsenosti so starými ľuďmi preto som si tu prišla po radu

@anonym_autor rad sa s odbornikom cim skor, tym lepsie

karolinakr
1. aug 2025

keby bol muž doma, nech sa jej venuje, podla mna dva tyždne nie až taka strašna doba, žeby sa to nedalo prečkať, alebo vydržať
nech je s ňou muž, , teraz sice nemože, ale čo ja viem, asi by mi to bolo jedno
ake už len sukromie može 82 ročna žena narušiť, pozera telku, je, spí a sprchuje sa, keby ste mali deti, hned ju zapriahnem na straženie a na ihrisko nech idú
ona to berie, že ide k synovi
vy ste v dome či v byte? ak v dome, tak v pohode, spravte si kvôli nej hosťovskú izbu 😀 alebo v zahrade nech polieva kvety
ak vyžaduje, že sa jej maš plne venovať, možno by mi to vadilo,ak si vie sama spraviť program, tak nie

karolinakr
1. aug 2025

pýtaš sa, či može byt blazniva, tak v tom veku, ver, že hej..moj kamaráť mal taku babku, že ta sa 60x za sekundu spýtala, kde je a normalne si musela utekať pred ňou
ešte ma napadlo, či ju manžel nebije, lebo normalne spravanie to nie je, a vyzera to,že pred niečím uteká
má 82 rokov, dlho už asi utekať nebude, neviem v akom je stave, či zničená alebo vitálna, ale ber to tak, že možno za rok dva tu nebude...

autor
1. aug 2025
@karolinakr

keby bol muž doma, nech sa jej venuje, podla mna dva tyždne nie až taka strašna doba, žeby sa to nedalo prečkať, alebo vydržať
nech je s ňou muž, , teraz sice nemože, ale čo ja viem, asi by mi to bolo jedno
ake už len sukromie može 82 ročna žena narušiť, pozera telku, je, spí a sprchuje sa, keby ste mali deti, hned ju zapriahnem na straženie a na ihrisko nech idú
ona to berie, že ide k synovi
vy ste v dome či v byte? ak v dome, tak v pohode, spravte si kvôli nej hosťovskú izbu 😀 alebo v zahrade nech polieva kvety
ak vyžaduje, že sa jej maš plne venovať, možno by mi to vadilo,ak si vie sama spraviť program, tak nie

@karolinakr sme síce v dome ale svokra má.problem s chôdzou , čiže väčšinou len sedí, izbu máme pre ňu ale keď je tu, musíme sa o ňu starať lebo len taká maličkosť - všetko je u nás na elektrinu a ona si nevie prihriat jedlo, boji sa zapnúť dosku, lebo doma má.plyn. čiže ak musíme byť v práci tak teplé jedno jej zohrejeme až večer keď prídeme a cez deň musí jesť chlebíky..kávu si nezaleje lebo aj kanvica je elektrická..čiže nie je to celkom tak že nestarat sa o ňu, .práve že musíš dávať pozor nech nespadne na schodoch, podať jej vodu, urobiť jedlo, kávu, pomôcť s umývaním, so sprchou ...ale není to také strašné samozrejme len není ani to tak že nestarat sa ňu..lebo sa to nedá nechať ju samu na seba

autor
1. aug 2025
@karolinakr

pýtaš sa, či može byt blazniva, tak v tom veku, ver, že hej..moj kamaráť mal taku babku, že ta sa 60x za sekundu spýtala, kde je a normalne si musela utekať pred ňou
ešte ma napadlo, či ju manžel nebije, lebo normalne spravanie to nie je, a vyzera to,že pred niečím uteká
má 82 rokov, dlho už asi utekať nebude, neviem v akom je stave, či zničená alebo vitálna, ale ber to tak, že možno za rok dva tu nebude...

@karolinakr nebije ju určite ale hádajú sa tak strašne že susedia im búchajú na steny

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@gelifil dotklo sa má čo si mi napísala lebo sú ženy čo by ju vrátili na vlak opačným smerom a to ja neurobím...len mi to tak vnútorne vadí ..neviem či chápeš

@anonym_autor ano, su aj take bezcitne potvory

karolinakr
1. aug 2025
@anonym_autor

@karolinakr nebije ju určite ale hádajú sa tak strašne že susedia im búchajú na steny

@anonym_autor v tomto veku? to bude nejaky agresor a nemože sa ona prestahovat do domova dôcjhodcov? na jej mieste silne porozmýšľam, na stare kolena taketo hádky, teraz by mala mať pokoj

autor
1. aug 2025
@karolinakr

@anonym_autor v tomto veku? to bude nejaky agresor a nemože sa ona prestahovat do domova dôcjhodcov? na jej mieste silne porozmýšľam, na stare kolena taketo hádky, teraz by mala mať pokoj

@karolinakr oni sú obaja takí..robia si zle .dvaja starí ľudia čo sa navzájom nemajú radi ..... Najhoršie manželstvo aké som kedy videla...môj muž ich navštevuje len raz za rok, ja tam nechodím vôbec lebo keď prídem vždy sa strašne hádajú a pre mňa je to neprijemne

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hoci to nechces pisat, myslsim, ze manzel je starsi a asi si to aj on uvedomil a ozenil sa s mladicou, vedel, ze rodicia v pokrocilom veku, teda vlastne mama, kedze jej muz nie je jeho otec, bude coskoro potrebovat pomoc...82rocny clovek nie je sranda a ty si si to mala uvedomit tiez a ked si nic netusila o starobe, mala si si nastudova...moze to byt este ..vesele"...lebo vies, rodicov treba aj doopatrovat

karolinakr
1. aug 2025
@anonym_autor

@karolinakr oni sú obaja takí..robia si zle .dvaja starí ľudia čo sa navzájom nemajú radi ..... Najhoršie manželstvo aké som kedy videla...môj muž ich navštevuje len raz za rok, ja tam nechodím vôbec lebo keď prídem vždy sa strašne hádajú a pre mňa je to neprijemne

@anonym_autor to je veľmi smutné, ja sa nechcem hrať na Matku Terezu, ale možno by ste si mali nechať natrvalo...a potom už vás vystrie obidvoch 😀

autor
1. aug 2025
@gelifil

@anonym_autor hoci to nechces pisat, myslsim, ze manzel je starsi a asi si to aj on uvedomil a ozenil sa s mladicou, vedel, ze rodicia v pokrocilom veku, teda vlastne mama, kedze jej muz nie je jeho otec, bude coskoro potrebovat pomoc...82rocny clovek nie je sranda a ty si si to mala uvedomit tiez a ked si nic netusila o starobe, mala si si nastudova...moze to byt este ..vesele"...lebo vies, rodicov treba aj doopatrovat

@gelifil áno nechcem konkrétne písať šak to sú súkromné veci a máš pravdu v tom že táto rodinná situácia na zaskočila toto z domu nepoznám

gelifil
1. aug 2025

@autorka tak muz ju vlastne navstevuje raz za rok a je mu trapne s nou komunikovat...nooo, caka ta vesela buducnost

autor
1. aug 2025
@karolinakr

@anonym_autor to je veľmi smutné, ja sa nechcem hrať na Matku Terezu, ale možno by ste si mali nechať natrvalo...a potom už vás vystrie obidvoch 😀

@karolinakr ja s tým rátam preto máme izbu naviac ale keďže mu e často v zahraničí netušila som že to bude hlavne ma mne..musím počkať kým sa vráti potom to nejako poriesime ..je mi jasné že to zrejme takto dopadne

anonym_228941
1. aug 2025

@anonym_autor otoč ju a pošli domov.

gelifil
1. aug 2025
@anonym_autor

@karolinakr ja s tým rátam preto máme izbu naviac ale keďže mu e často v zahraničí netušila som že to bude hlavne ma mne..musím počkať kým sa vráti potom to nejako poriesime ..je mi jasné že to zrejme takto dopadne

@anonym_autor nooo, veru ano, bude to an tebe, on si to spocital a nejak ucelovo zabudol porozpravat podrobnosti...skus si niaeco nastudovat o stareckej demencii

gelifil
1. aug 2025
@anonym_228941

@anonym_autor otoč ju a pošli domov.

@anonym_228941bože, ake ste tu podaktore zle....aj k tebe ked sa deti raz tak zachovaju, bude sa ti dobre zit, vsak?!

anonym_ff876d
1. aug 2025

Bože, to co tu píšete niektoré je hnus. 82 ročná matka ide k synovi, zrejme má problém, a vy by ste ju bez problému poslali naspäť domov? Ze vás hanba nefackuje 🤮a dúfam ze vy dopadneté presne tak, ako to robíte vy svojim rodičom. Co ste vy za ľudia?

aurelia2000
1. aug 2025

No hlavne ze ste z toho vyrobili manželský problém a obvinili autorku ale aj jej muža zo špekulatívneho manželstva 🙄 pritom chcela poradiť s úplne iným problémom.

dariaaa
1. aug 2025

@anonym_autor ak máš dobrý vzťah s nou,zober ju.Neries koľko bude.Deti nemáte,no tak vám vezme yrochu zo súkromia.2 týždne a co...je to manzelova mama.On ma mamu rad a isto je mu nepríjemné. Pokiaľ to tebe moc neublizuje,urob to pre manžela.Keby aj 4x za rok prisla.Boze,ved sú to naše mamy.Kam utečiete vy,keď máte problém?K mame.A mama nemoze?Prekusni a bud ku nej milá.Je to povaha,myslím si.A tu nezmení nikto.A keď by aj diagnóza.Ani s tým neurobíš nič.Nehanbi sa za to,ze budeš mat svokru pri sebe.To nie je hanba.Je to súcit,dobrosrdecnost.Drzim palce.A keď ta nahnevá,príď sa tu vykricat.Ale už nemá veľa rokov pred sebou a dávať jej ultimata?To kam sme došli keď rodič k nám nemôže raz za čas sa prísť schovať?

ghoul_
1. aug 2025

@anonym_autor neprišla by som po ňu

dariaaa
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to o empatii a ty jej máš dosť.Citit to z tvojich príspevkov,reakcií.Nepocuvaj furie,ktoré majú problém mat niekoho doma,aby im neprepinal televízor alebo nezaspinil oblečenie na posteľ.Jeminecku svätý....prepadovka,lebo sa pohádali.V tom veku ,toľko rokov s jedným mužom.Jejejeeej,vydrzalia maju pravo na oddych.Budes stastna kedsa tolko dozijes s jednym muzom,ked ta aj semtam naserie tak,ze ho nebudes chciet vidiet.Ved ma len vás 🥺🥺🥺

autor
1. aug 2025
@dariaaa

@anonym_autor ak máš dobrý vzťah s nou,zober ju.Neries koľko bude.Deti nemáte,no tak vám vezme yrochu zo súkromia.2 týždne a co...je to manzelova mama.On ma mamu rad a isto je mu nepríjemné. Pokiaľ to tebe moc neublizuje,urob to pre manžela.Keby aj 4x za rok prisla.Boze,ved sú to naše mamy.Kam utečiete vy,keď máte problém?K mame.A mama nemoze?Prekusni a bud ku nej milá.Je to povaha,myslím si.A tu nezmení nikto.A keď by aj diagnóza.Ani s tým neurobíš nič.Nehanbi sa za to,ze budeš mat svokru pri sebe.To nie je hanba.Je to súcit,dobrosrdecnost.Drzim palce.A keď ta nahnevá,príď sa tu vykricat.Ale už nemá veľa rokov pred sebou a dávať jej ultimata?To kam sme došli keď rodič k nám nemôže raz za čas sa prísť schovať?

@dariaaa ďakujem ti za odpoveď budem sa ňou riadiť máš pravdu