Ako riešiť nezáujem a nevľúdnosť rodiny?
Ahojte,ako prebiehaju u vás návštevy ak dojdete bez partnera k rodičom napr na dva dni ? 🙂 ked napriklad pracuje vonku.. Vždy keď pridem tak mama malokedy niečo navarí,väčšinou im upratujem byt aj sa staram o riad,no čo ma najviac štve že väčšinou sú na mobile a vôbec sa so mnou nejak nerozpravaju iba malo čo. Je mi to ľuto lebo kamaratky čo som sa pýtala tak vravela že mama stále niečo navari keď ma prísť,že idú si niekde sadnuť alebo sa prejsť.Najviac mi vadí neporiadok,že proste prídem na plánovanú návštevu a je tam neporiadok ako keby tam mesiac neupratovali vôbec. Väčšinou prvý deň keď pridem tak upratujem celý byt a otec buď spi,ma svoj program alebo leži na gauči a pozera ako upratujem ked je mama v práci,otec sa ani nespýta či nema pomôcť alebo čo ,ja nemám problém pomôcť alebo nieco spraviť sama od seba len mne by bolo trápne že niekto ku mne príde a nedam si ani námahu kus upratať,oni ked prídu tak ja aj po večeroch upratujem po práci… podľa vás je vhodne to nejak obmedziť ,keďže evidentne si moju návštevu vôbec nevážia alebo ako?
A kym si este byvala doma, fungovali ste nejako ako rodina, co sa tyka travenia volneho casu, komunikacie, zaujmu jeden o druheho a organizacie prace v domacnosti? Ak nie, nemozes ocakavat zazraky, ked su uz rodicia starsi a ty ich prides navstivit. Chapem, ze ocakavas, ze si tvoju pritomnost budu vazit, budu sa na teba tesit, mama nieco navari, ked prides, atd.. ale tak asi nie su tie typy ako ini rodicia. Bud sa s tym zmier, alebo obmedz navstevy iba na tie u teba.
Asi takí museli byť stále. Asi ste nikdy nemali bližší vzťah. No neviem prečo sa potom čuduješ. Radšej by som návštevy obmedzila.
Isto by som tam nechodila spat ani upratovat.
Ved pochadzas z tej rodiny,musis vediet, aka je mama na poriiadok. Zrejme velmi nebude, ale preco ti to vadi az teraz, ked si z domu? Ja by so svoje dieta cakala tak, ako pises. Vyupratovane, navatene, napecene. Ale to ja mam vzdy. Ziadna navsteva ma neprekvapi. Mrazak to isti.
Choď tam, daj si kávu, umy si svoju šálku a choď domov.
A kolkokrat si ty mame povedala “mami prisla by som cez vikend, nevybehneme na prechadzku?”
Ja sa napriklad za navstevu nepovazujem - teda necakam, ze rodicia kvoli mne extra zmenia svoje navyky a budu sa mi venovat ako keby ma videli prvykrat v zivote. Ak mama ma navarene, tak si dam alebo nedam obed podla chuti, ak otec chce spat pri telke nech spi. Ak potrebuju s niecim pomoct tak pomozem. Ze maju bordel? No asi to tak bolo cely zivot. Ak by ma mama poprosila o pomoc s upratanim tak jasne, ak jej to tak vyhovuje tak ok. Mne by sa tiez nepacilo keby pride ku mne a zacne ma buzerovat ze to ci ono sa jej nepaci.
A teda bezne ja nasich vezmem niekam, nech maju nejaky program, na obed, na nakupy, na zmrzku, atd, veci co viem, ze maju radi ale sami od seba nepodniknu.
To je mi luto,ze to mas takto, aj mne to pride,ze si to nevazia. U nas je to tak ako u tvojich kamosiek, upratane, navarene, napecene, a ked sa aj nukam s niecim pomoct, tak nechcu,ze sme spolu kratko, tak nech si oddychnem. Potom si grilujeme na zahrade alebo sa ideme prejst.
Ja idem domov, nechodím " na návštevu" ...nečakám, že moji rodičia budú kvôli mne extra upratovať ...zavolám, že prídem, dohodnem sa s mamou, či uvarí ona alebo ja niečo donesiem...a vôbec mi nevadí, že majú aj svoj život a "nevenujú" sa mi...vždy si niečo nájdem, s čím pomôžem, nečakám, že mi navaria kávu a napecu koláče😁 urobím to ja a ešte urobím tú kávu aj im...sú to moji rodičia 😊
Na takéto návštevy by som nechodila, ak nemajú záujem o teba ako osobu ,tak načo? Kavu by som navarila aj sama, kolac mi netreba ,ale keby pozerali do mobilu, tak to by bolo príliš.
A prečo im tam chodíš upratovať keď už si len "na navšteve" . Ti to niekto nakazal , poprosil Ta alebo si iniciatívny masochista ktorý čaká metal za súťaž v ktorej súťaží sám so sebou? Bud to rob nezištne (milujem rodičov, baví ma to, sú nevladni/pomaham) alebo vôbec. Z tvojho príspevku skôr cítiť ze túžiš nejako s rodičmi "nadviazať" niečo stratené ale cez upratovanie asi cesta nevedie.
Je mi to ľúto. Ja teda neupratujem nijako extra, keď majú prísť domov deti s vnúčatami. Tak nejako si myslím, že svinčík doma nemám a ak sú aj špinavé okná, tak to naozaj dúfam nevidia 🙂. Každopádne si myslím, že by si im tam nemala upratovať vôbec. Maximálne ak vidíš, že by mama zmývala dlážku, tak ty umy riad a také bežné drobnosti, v podstate aj po sebe.
No a to že ťa nečakajú s obedom a koláčom? To asi nikdy neboli bohvieako pohostinní, lebo také niečo v sebe človek buď má, alebo nemá.
Ja si napríklad neviem predstaviť, že na víkend nebude dosť navarené aj pre očakavanú návštevu. A to vôbec nemusí byť trojchodevé menu a sushi. Ja spravím hrniec plnenej papriky, lebo viem, že to aj deti majú radi.
Rozumiem ti, že sa domov na rodičov tešíš, ale nemaj také očakávania. Nerob im gazdinú, po sebe a deťoch si umy. Kúp si alebo uvar si podľa seba, nie tak aby aj oni mali. Možno im časom docvakne. Ak nie, čo už...

Tak ja nechodím spať k.rodicom 🤔