Ako riešiť nezhody s mamou a citové vydieranie?
Ahojte mam 17 a mam rozvedenych rodicov
(uz asi 5-7rokov)… mam mladsiu sestru ktora ma 9rokov zijeme s mamou otec ma priatelku a zije s nou v druhom meste… mam priatelku a nedavno sme mali vianocne prazdniny a bola umna planoval som ze bude umna do 1.1. lenze mija mamina sa bezdovodne vytocila a zostala taka a ja neviem co mam s nou robit pisal som si aj s otcom ohladne nej pretoze si neviem rady..
Aby som objasnil zaco sa vytocila.. Varil som cestoviny s kuracim masom a syrom polovicku riadu som umyl a polovicku som nechal kedze mycka bola plna samorzejme ze som to nechal v drese s tym ze akonahle dojeme tak to poumyvam a pospratavam no medzitym prisla mama z prace a vytocila sa na neporiadok co bol v kuchyni ked som jej povedal ze to spracem odisla a treskla dverami cely zvysok dna bola neprijemna a priatelka odisla kvoli nej o den skor a ja som to doma uz vydrzat nemohol tak som isiel ja k priatelke mama mi povedala ze “chcem ti toto povedat uz dlho a aj ti to uz poviem (nemas cajocku zajebavas sa s kamaradama, mas cajocku jebes na celu rodinu)” viem ze jej pride ze jebem na celu rodinu skrz priatelku ale ja sa nebavim len s matkou kedze sa snou snazim veci riesit uplne s chladnou a kludnou klavou lenze ona pomne neustale krici a stale ma nieco za problem aj ked vsetko co mam spravit aj co nemam spravit spravim ona si najde nieco zaco ma zbuzeruje ked som prisiel po 7dnoch domov si zbalit veci a ist spat ku frajerke nech mam blizsie na intrak tak mi povedala ze “odjebavam celu rodinu ale ze nech si padnem na papaulu a poradne ze potom pochopim” potom mi povie ze jej nieje dobre z toho co robim a z toho co stvaram a ze az ju odvezu na psychiatricku tak ze nech sa potom necudujem… viem ze v skole niesom ziadny zazrak vyhadza mi iba 5ka z matematiky som druhak na strednej a mam 12neospravedlnenych hodin coz mam uz 2ku zo spravania neospravedlnene hodiny mam hlave zo zaspavania na nulte hodiny ktore zacinaju o 7:05 viem nieje to zas tak skoro a da sa to ale ja mam ozaj tazke stavanie a mna budik nezobudi mam tvrdy spanok a normalne spavam do obeda alebo do poobedia… povedala mi “bez si bez si kam chces aj doprdele kludne ale jakmile budes mat 2/3 zo spravania alebo jednu 5ku na vysvedcenie tak zadna priatelka na vikendy nebude skoncili sme s tymto a pekne v piatok prides domov z intraku a v nedelu pojdes na intrak a mas dochodene” moj otec mi povedal ze on by toto vzivote nerobil lebo on nechce aby jeho deti zazivali to co zazival on (resp. nechce sa chovat ako jeho rodicia) povedal mi ze mamina sa chova ako jej mamina sa chovala k nej preto toto robi… momentalne som na intraku a neviem ci mam chut ist vobec domov nie ze by som sa bal svojej matky ale obavam sa toho co bude ked pridem domov ani nechcem ist domov chcem ist k priatelke a od nej rovno na intrak ozaj ma to doma nebavi s maminu sa poriadne nebavime doma som v izbe zatvoreny a ona sedi na gauci v obyvacke rozpravam sa snou az ked idem von alebo idem niekam prec inac sa snou nerozpravam (resp. ked nieco od seba chceme) … potreboval by som poradit pretoze ozaj doma ma to nebavi a ona si ma silou kocou doma snazi udrzat najviac jak sa da lenze ja to doma s nou nedavam nasli by sa nejake rady??? dakujem za odpovede🫶🏻
@mysaaak tak si nastav 10bzuciach budíkov okolo hlavy nech už nezaspíš. A frajerku domov nevod. Na prechádzku vonku a každý k sebe domov
@subartic ja to chapem nebolo by mi to prijemne ale viem sa vzit do koze mojej babky (maminy mojej maminy) babka je doma sama prideme tam na obed raz za uhersky rok plus ked ma meniny narodeniny ked je velka noc a ked su vianoce a novy rok viackrat sa stane ze babka travi viac casu u nas ako doma coz chapem a s babkou si rozumiem len niekedy nechapem preco ked jej vlastna dcera na nu krici a nadava jej si nedupne a nepovie jej nieco ved je to jej dcera a uz vobec ako kricanie po vlasnom rodicovi urcite nekladie respekt k nemu babka sa nieco opyta a mamina je nanu neprijemna a nevrla
a mne jej pride potom luto
@mysaaak tak teraz tú o červenej čiapočke....
Že budia iba o pol ôsmej, u vás na internate sa neranajkuje? Chodíte do školy hladný? A prosím ťa kúp si poriadny budík, taký klasický, nie to cinkanie na mobile alebo hneď aj 2. Také čo zvoní hlasno, že aj mŕtvych zobudí.
Asi ťa ani otec nechce, keď tam nemôžeš ísť. Mamu vytáčas do vývrtky. Más dokončenú.povinnú školskú dochádzku, si na najlepšej ceste aby si prepadol. Budeš mať čochvíľa 18, môžeš nastúpiť do práce. Myslíš si že tam ti budú tolerovať pravidelné meškanie? Tvojej máme ani nikomu netoleruje zamestnávateľ. Dieťa...Vitaj v realite
Choď už spať ráno je škola. Nech zas nezaspíš. Miesto písania si sa mal drtiť matiku treba ti tam aspoň nejakú 3 ešte aby si neprepadol na polrok. Veľa šťastia.
Autor, môžeš si založiť ešte ďalšie profily a podporovať si tým svoje nastavenie, aby si počul čo chceš počuť. Ty, nechceš, alebo nevieš pochopiť, že mama má pravdu, aj keď ju možno nepodá najľubeznejsim spôsobom. Žiješ v domácnosti svojej matky, tak ju rešpektuj. Keď ti otec tlačí do hlavy takéto múdrosti, tak nech si ťa zoberie k sebe a nech ťa živí, zaodieva a pokrýva všetku tvoju režiu, až kým nedoštuduješ.
@mysaaak mám deti aj staršie od teba aj v tvojom veku, ak by si bol moje dieťa a prepadneš v druhom ročníku na pol rok mal by si len dve možnosti, zmena školy v mieste bydliska, žiadny internát by som ti neplatila a rapídna zmena tvojho spravania alebo nech sa páči do práce, do podnájmu a ži si svoj život, ty si totálne neschopný a ešte aj rozmaznaný, ty si myslíš že sa učíš pre svoju mamu, sa spamätaj učíš sa pre seba aby si nebol dutý ako bambus, a o tom prespavaní tak toto je naozaj cez a je mi jasné z akých pomerov a aké známky má tvoja frajerka
vydrz chvilku, ja som sa odstahovala v 17 (to je iny pribeh) ubehne ti to ako nic
so vstavanim to mam rovnako, bud vstanem skoro alebo vobec - skus si najst rezim ktory ti bude vyhovovat a trosku si o tom spanku aj precitaj
ja napr. ked zaspim do 0:15 tak o 4 rano vstanem svieza (ano je to malo ale inak nevstanem kym ma nieco/niekto nezobudi - a budik to rozhodne nie je)
a tvoja mamka uz moze byt vycerpana zo vsetkeho co sa okolo nej deje, ty mozes mat pocit ze robis doma vsetko lenze ona toho robi daleko viac - vo vlastnej domacnosti si uvedomis ze umyt riad je uplna malickost
kazdopadne bud za maminu vdacny, nech je akakolvek 😊
Akoze, ho tu idete zotrieť pod čiernu zem. Jeho matka je psychopatka a otec taktiež nie je bohviečo. Každý jeden z rodičov sa zbavuje zodpovednosti za dieta (otec,.keby ho mal naozaj rád,.tak ho k sebe zoberie, to je proste fakt). Chlapec má 17 rokov a matka ho chce vychovávať? Zjavne, s tou matikou mal problém už určite dávnejšie, kde bola?
A tebe radim, máš rok do 18. Pokracuj na tej 5 ke, daj to na 4. Známky nie sú podstatné. Podstatné je, aby si skončil školu. Asi sa ti celkom nepodarí odstrihnúť od matky, kvôli sestre, tu môžeš ešte podporovať keď budeš zarábať. A ďalšia vec, s frajerkou si dávajte pozor, dieťa je to posledné čo teraz potrebuješ
@hipuska jeden prípis od 17 ročného chlapca a už je matka psychopatka. Matka je akurát tak unavená z práce a celkovo zo života. Príde domov a tam cudzí človek ktorý do tej domácnosti nepatrí , a nie je tam na dvojhodinovej návšteve.
A na známkach záleží, nie že stačí ti štvorka , len dokonči školu . neviem si predstaviť že by som toto povedala svojim deťom , obzvlášť ak by chcel pokračovať ďalej . V 18 rokoch ju nedokončí a ani sa neodstrihne od matky , na to je ešte príliš mladý . Je nezodpovedný , treba začať od seba.
@mysaaak Pomáhaš doma mame s domácimi prácami? Možno je len unavená, že je na všetko sama a preto kričí. A tie známky ju tiež určite netešia. Mama má obavy o teba, čo ak ťa vyhodia zo školy. Ak sa plánuješ odsťahovať v budúcnosti, tak by si sa mal začať učiť, až skončíš školu a nájdeš si nejakú prácu.
@anna777115 nemyslim si že má dalši profily kedze ho poznam osobne a zastavam si ho z mojej dobrej vole tak prosim nehadzte nanho hned ze si zalaza dalsie profily
Tak to nečitajte a bezte dalej modry konik je podla mna o pomahani a ne tu jet do seba navzajom bomby podla mna by sa vám tez nelubilo keby chcete radu jak sa treba usmirit s maminu co jej povedat a všeci by vam pisali že problem je ve vas atd
Znažila sem sa mu pomocit ale nic nefungovalo..
@lauris_ A vidim, ze budete aj z tej istej triedy, rovnako spatna gramatika😉
@dskjhfdlkdjhl realne sudite kdo jak pise?
On je o rok staší
No krby môj 17 ročný syn prepadá, ma 2 zo správania a vláči mi domov prespávať frajerku, tiež by som kričala a celkom dosť. 1x. Potom by si mal intrak zatrhnuty, chodil na najbližšiu školu, frajerka by mi nepáchala domov a ak sa ti nepáči, v poriadku. Budeš mať 18, môžeš zbaliť saky páky, ísť makať a žiť si za svoje. Môj byt, moje pravidla. Ale to by si asi moc nevyžil, lebo očividne by si nebol schopný vstať do práce, keď nevieš prísť na jednu blbu hodinu. Ale čo ešte vidím je to, že dokonalý otecko štve deti proti máme, ale on sám na ne kašle z vysokého neba, ináč by nemal blbe reči a spravil s týmto poriadok sám. Takže mladý prehodnotiť svoje hodnoty, pretože mama ma pravdu, s takýmto nastavením v živote padnes riadne na hubu.
@lauris_ Ano, realne mate rovnako spatnu gramatiku.
@lauris_ano, keď ti má niekto pomocť, tak musiš o tú pomoc aj stáť. Tu, ti vačšina žien napísala, že tvojou prijoritou, má byť doštudovať a potom si zariadiť život, aky bude vyhovovať tebe, vo svojej domacnosti. No, pokiáĺ žiješ v maminej domácnosti, nie si plnolety a nemáš dokončenú strednú školu, tak drž klapačku, uč sa a rob, ako mama povie. Keď, sa ti nepáči mamin pristup, tak choď k otcovi, lebo, ten má len plne usta kydov na maminu stranu, ale nema ochotu sa o teba postarať. To nie, je dovod, že má druhe dieťa, aj ty si rovnako jeho dieťa, ako dcera, ktoru ma s inou ženou.
Pozri otec môže hovoriť čo chce a ako chce. Možno by inak hovoril, keby sa to jeho týkalo a toto si mu robil priamo doma.
Mama je unavená evidentne z celého života. Nie nemala by takto reagovať, ale evidentne už nevládze a ty jej nepomáhaš to zlepšiť.
To je fajn, že si umyl nejaký riad, ale ja by som tiež penila, ak by som prišla domov a umyté by bolo len pol riadu, lebo zmysel v Tom nevidím.
A tak či tak to musím potom dorobiť, takže v Tom v konečnom dôsledku nevidím pomoc.
Keby si bol moje dieťa, tak tiež domov nedonesies žiadnu frajerku, ani ja som nenosila a neubudlo zo mňa.
Ty sa viac sústreď na školu, lebo pri aktívnom milostnom živote, sa môže fakt pritrafiť dieťa a čo potom budeš robiť? Necháš školu a pôjdeš do roboty a tam už fakt nebudeš môcť zaspávať , inak si skončil.
Premysli si, čo chceš v živote. Mama ti nechce zle, akurát už frustrovaná zo života ti to nedáva najavo celkom správnym spôsobom. Ale ak sa nesústredíš viac na svoj budúci život (dokončiť školu, riadne sa zamestnať, dodržiavať povinnosti), tak ti môže hroziť, že skončíš rovnako ako matka. Frustrovaný zo života spackaného.

@andrea_82 cestoviny s masom a syrom sme nakupili s frajerkou