icon

Ako riešiť nezhody so svokrovcami ohľadom chaty?

3. júl 2025

Svokrovci maju chatu na ktoru chodime aj my, ale nic tam nemozme spravit, aby to bolo modernejsie, funkcnejsie,krajsie. Vzdy su proti. Tak to manzel spravi bez ich povolenia a potom su z toho nadseni, ake je to super. Mame male deti. Oni su uz stari, o chatu sa treba starat, peniaze su, aj snaha, len oni to nevedia ocenit.manzel nema surodenca, radi by sme tam chodili ale uz nas to prestava bavit riesit stale to ze im nic netreba a nic nechcu. Co by ste robili vy?
Chodit tam a neriesit nic a byt nespokojni s tym ake to je?
Prestat tam chodit?
Alebo ich presviedcat ze treba to a to...
Kupit pre nas inu chatu a mat 2 co je uplne od veci.

Strana
z7
klementinka58
3. júl 2025

my sme tak chodili, starali sa, neriesili a uzivali si, pestovali az jedneho dna to svokor predal..bez toho aby nam to oznamil, vedel, ze sme to chceli odkupit od neho no bolo mu to blbe pytat od nas peniaze..nakoniec to predal uplne cudzim ludom a my rozmyslame kupit nieco podobne ale uz nase.

adalmba
3. júl 2025

Samozrejme si kúpiť chatu, veď nemáte žiadnu. Chata nie je vaša, ale svokrovcov. Či už v myšlienkach dedis?

michaela329
3. júl 2025

My tak chodíme a pomáhame, teraz už iba svokre. Je to ich "dielo", majú na to spomienky, zvyk. Fakt by som toto neriešila, kým žijú a nerobila ofuky ako malé decko.

som_realistka
3. júl 2025

Tak nech sa manzel skusi dohodnut s rodicmi, ci vam ju nepredaju. Neinvestivala by som nic, dnes je to svokrovcov, zajtra to mozu predat, je to ich majetok. Ak nebudu suhlasit s predajom, kupit inu ake bez ofukov.

sima234
3. júl 2025

Ak chceš niečo krajšie a modernejšie, tak si kúp svoju chatu. Táto ti nepatrí a nemaš právo si to tam zariadovať ako ty chceš.

autor
3. júl 2025
@adalmba

Samozrejme si kúpiť chatu, veď nemáte žiadnu. Chata nie je vaša, ale svokrovcov. Či už v myšlienkach dedis?

@adalmba kupit chatu? Teda dat mozno 100tis. A o par rokov mat 2. Ako nevravim ze to nie je moznost ale svokor ma 70 rokov chata je 300km od bydliska. Co myslis kolko rokov tam bude este sam chodit ( soferovat)a kolko bude vladat tam nieco robit.
A ano kedze je manzel sam tak raz bude vsetko dedit preto sa o to chce aj starat a chodit tam so svojimi detmi a poskytnut im konfort.

autor
3. júl 2025

Svokra sa vyjadrila ze ak kupime inu tak to nepochopi naco. Ked chatu mame.. a mozme tam chodit

sima234
3. júl 2025

Ale svokrovci to stále môžu aj predať a tvoj súhlas, ani súhlas tvojho manžela k predaju nepotrebujú. Ja nechápem toto dedenie a kalkulovanie, keď ešte rodičia žijú 🤦‍♀️

cukroska
Autor odpoveď zmazal
autor
3. júl 2025
@sima234

Ak chceš niečo krajšie a modernejšie, tak si kúp svoju chatu. Táto ti nepatrí a nemaš právo si to tam zariadovať ako ty chceš.

@sima234 ja nie, ved ja to ani nerobim. Ale manzel ano. Ci je dobry len vtedy ked oni nieco chcu? Vtedy treba robit pomahat ale ked uz on chce tam nieco spravit tak problem

martinka13
3. júl 2025

Kým je to ich chata, nič by som tam nemenila. Obzvlášť, ak si to neprajú. Môžu ju kľudne predať, aj keď je manžel jedináčik. Rozmýšľaj ako o svojom, až keď to bude ozaj Tvoje.

autor
3. júl 2025
@sima234

Ale svokrovci to stále môžu aj predať a tvoj súhlas, ani súhlas tvojho manžela k predaju nepotrebujú. Ja nechápem toto dedenie a kalkulovanie, keď ešte rodičia žijú 🤦‍♀️

@sima234 vyjadrili sa ze to nikdy nepredaju.

sima234
3. júl 2025

Obaja by ste mali pochopiť, že je to ich chata a aj keď sa vám to nepáči, oni rozhodujú o tom, čo sa tam bude robiť a ako. Ak sa raz pominú a chata zostane manželovi, tak si tam robte, čo chcete, ale teraz nemáte na to právo.

autor
3. júl 2025

Ok teda vy radite vsetky kupit druhu chatu a tuto neriesit.. ?

sima234
3. júl 2025

Koľko takých bolo, ale bohužiaľ život prináša rôzne situácie kedy ľudia musia zmeniť názor.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
cukroska
3. júl 2025
@sima234

Obaja by ste mali pochopiť, že je to ich chata a aj keď sa vám to nepáči, oni rozhodujú o tom, čo sa tam bude robiť a ako. Ak sa raz pominú a chata zostane manželovi, tak si tam robte, čo chcete, ale teraz nemáte na to právo.

@sima234 PRESNE TAK!MÔŽU SA ROZHORČOVAŤ KOĽKO CHCÚ..Východisko ss vždy dá nájsť..

sima234
3. júl 2025

My ti nemôžeme nič radiť, vy sa musíte rozhodnúť.

cukroska
3. júl 2025

Kúpte si svoje a môžte si tam robiť co chcete, ale rátajte s tým, že svokrovcom bude treba pomáhať a časom čím ďalej viac .

betulinka1
3. júl 2025

Ja by som svokrovcom navrhla, ze si tu chatu kupime od nich a zacneme davat do poriadku podla seba. Ak nebudu suhlasit, tak by som kupila svoju ale teda nie 300km od bydliska ale tak do 1,5 hod. autom.

autor
3. júl 2025

Chceli sme napriklad postavit plot aby deti mohli behat po dvore. O 10 rokov nam to uz napriklad bude na nic. Alebo nejaku budku na odkladanie lyzi..proste chodit lyzovat a 15 rokov nemat kde odlozit lyze je otravne.o 15 rokov nebude uz ani sneh. A ine veci co si myslim ze by im nijak neublizili.

jesenzima
3. júl 2025

Buď rada, že máte chatu na ktorú môžete chodiť.. a nie sa zduvat, že tam nič nemôžeš robiť 🙄

autor
3. júl 2025
@betulinka1

Ja by som svokrovcom navrhla, ze si tu chatu kupime od nich a zacneme davat do poriadku podla seba. Ak nebudu suhlasit, tak by som kupila svoju ale teda nie 300km od bydliska ale tak do 1,5 hod. autom.

@betulinka1 pre nas tych 280 km nerobi problem sme tam za 2 a pol hodiny. Ale ano vyberala by som uz blizsie

ivanakal
3. júl 2025

Ja by som sa ich v pravidelnych intervaloch pytala, ci vam ju nepredaju.... Druhu chatu by som nekupovala. Ale nespoliehaj sa na to, ze tuto nikdy nepredaju aj ked to teraz hovoria. Poznam pripady, kedy ludia takto hovorili, a zrazu prisiel kupec, ktory im ponukol nenormalne peniaze a sup, predane.

victory7897
3. júl 2025

Sú len 2 možnosti kúp vlastnú ( keď sa pominu tamtu predáte peniaze ostávajú mužovi) svokrovci môžu žiť ďalších 20rokov kľudne,70rokov nejde každý do hrobu nemyslí si.
Alebo druhá možnosť pindaj ďalej

modrahruska
3. júl 2025

Uplne ta chapem. My tiez chodime na chatu svokrovcov, ja by som tam hned pomenila niekolko zakladnych veci co by zvysili komfort a neboli by vobec ani drahe. Lenze oni ani nie ze by boli proti, ale vzdy povedia ze to maju v plane a nic z toho…ja by som strasne chcela kupit vlastnu chatu, ale manzel ani pocut ze ved raz bude nasa. Asi aj bude, ale to mam na to s prepacenim “cakat”? Na porazenie, tiez neviem co s tym ale tak chodime tam, len ja to tam neoblubujem 🤷‍♀️

biba_18
3. júl 2025
@klementinka58

my sme tak chodili, starali sa, neriesili a uzivali si, pestovali az jedneho dna to svokor predal..bez toho aby nam to oznamil, vedel, ze sme to chceli odkupit od neho no bolo mu to blbe pytat od nas peniaze..nakoniec to predal uplne cudzim ludom a my rozmyslame kupit nieco podobne ale uz nase.

@klementinka58 kks, to je iný level…

cukroska
3. júl 2025

S tebou ani z voza ani na vox..A Chata sa vždy dá predať ak máte mať len nedorozumenia.
Dávno som sa nestretla s človekom, ktorí tak kalkuluje
Za prvé to nie je stále oficiálne vaše a rodičia stále žijú .
Za druhé, treba prijať fakt, že je to ich a keď sa nedajú presvedčiť, že tie veci sú nevyhnutné, aby im to raz celé nespadlo na hlavu tak to udzisvst4aj bez ich súhlasu. Nevyhnutné opravy.

cukroska
3. júl 2025
@jesenzima

Buď rada, že máte chatu na ktorú môžete chodiť.. a nie sa zduvat, že tam nič nemôžeš robiť 🙄

@jesenzima Presne tak..robiť môžu, len nie podľa vlastných predstáv.

sima234
3. júl 2025

Tak si kúpte svoju a keď sa svokrovci pominú, tak vždy sa dá jedna predať. Svokrovci môžu žiť ešte aj 20 rokov, to dovtedy chcete čakať. A nie, nemysli si, že keď tam už aj nebudú chodiť bez vás, tak vám dovolia robiť si, čo chcete. Starší človek je ešte viac zaťažený na svoje veci a zvyky. Ale vám sa asi nechce dať peniaze za svoju, lebo tu máte už vidinu dedenia, tak potom musíte pretrpieť to, že svokrovci vám nedovolia robiť si tam, čo vy chcete.

Strana
z7