Ako riešiť nezhody so svokrovcami ohľadom chaty?
Svokrovci maju chatu na ktoru chodime aj my, ale nic tam nemozme spravit, aby to bolo modernejsie, funkcnejsie,krajsie. Vzdy su proti. Tak to manzel spravi bez ich povolenia a potom su z toho nadseni, ake je to super. Mame male deti. Oni su uz stari, o chatu sa treba starat, peniaze su, aj snaha, len oni to nevedia ocenit.manzel nema surodenca, radi by sme tam chodili ale uz nas to prestava bavit riesit stale to ze im nic netreba a nic nechcu. Co by ste robili vy?
Chodit tam a neriesit nic a byt nespokojni s tym ake to je?
Prestat tam chodit?
Alebo ich presviedcat ze treba to a to...
Kupit pre nas inu chatu a mat 2 co je uplne od veci.
Ja by som tam do toho neinvestovala..keď zdedite prerobis..ešte stále sa môže stať že s arozvediete alebo niekto z vás zomrie skôr ako rodičia manžela 🤷
Je to ich chata a ak nechcú nič meniť je to ich vec. Môžete akurát navrhnúť také lacné úpravy, ktoré zaplatíte sami väčšie by som nerobila. A nemusíte tam chodiť z povinnosti.
no tak sa nestarajte o ich chatu.... či nechápem prečo je povinný sa starať, keď nie je napísaná na neho
Autorka, stari ludia vedia byt niekedy velmi tvrdohlavi a sebecki, tazko sa s tym nieco robi. Nechcu sa nicoho vzdat a cakaju, ze sa im budu vsetci prisposobovat len preto, ze su rodicia. Dcere hovorim, ze ak raz taka zacnem byt, nech ma niecim ovali, lebo viem, ake je to otravne.
@mandzula presne tak. Neviem či všetci začnú byť takýto, ale aj moja mama je otravná. Sice otec v pohode, takže asi genetika. No dúfam že ja som nezdedila jej gény a nepreskočí mi na starobu
no tak sa nestarajte o ich chatu.... či nechápem prečo je povinný sa starať, keď nie je napísaná na neho
@sisska96 lwbo je syn a ved predsa raz mu ostane. To je na tom to ze je to zacarovany kruh
ja vôbec nerozumiem tých starých. Pevné nervy, lebo bude horšie keď nebudú zvládať môžete skákať aj okolo nich
V prave sa mozno vyznas velmi dobre, z tvojich reci mi vsak az take pozitivne moralne nastavenie nevychadza...aby ta raz tieto silacke reci nedobehli....a co ti vlastne brani? ved si kup vlastnu chatu a mas po probleme...mat chatu 300km nie je ziadna vyhra a coskoro to pochopia aj dedkovci
@victory7897 boze, pise to na str. 2,moze si kupit a ci sa budu 4 ludia starat o 2 chaty, chata je, jej chlap je jedinacik a jeho rodicia tvrdohlavci... 🍄
@ahhola prečo by sa mali starať o 2 chaty ? Kúpim si jednu o ktoru sa budem starať jak ja chcem , o tamtu sa nestarám ..dovi dopo , ...ostatné výhovorky
V prave sa mozno vyznas velmi dobre, z tvojich reci mi vsak az take pozitivne moralne nastavenie nevychadza...aby ta raz tieto silacke reci nedobehli....a co ti vlastne brani? ved si kup vlastnu chatu a mas po probleme...mat chatu 300km nie je ziadna vyhra a coskoro to pochopia aj dedkovci
@gelifil no lenze oni to vobec nemusia pochopit a budu donekonecna stale potichu ocakavat, ze ved syn sa postara a syn pomoze. Takych uz bolo, v tejto vekovej kategorii je to celkom bezne a potom sa este ofucia ze im nikto nepomoze. Ja autorku v tomto uplne chapem, je to taka zapeklita situacia.
@ahhola prečo by sa mali starať o 2 chaty ? Kúpim si jednu o ktoru sa budem starať jak ja chcem , o tamtu sa nestarám ..dovi dopo , ...ostatné výhovorky
@victory7897 no jasne, uplne v pohode povies potom rodicom ze ja sa nestaram. Uz to vidim, to su len take hrdinske reci.
Normalne si s nimi sadnut a postavit pred hotovu vec. Bud vam dovolia ze si mozete upravit podla seba-uz teraz... i ked jasne moze prist cokolvek a mozu predat. Moze to byt vase a nemusi.
Alebo ze sa teda od nich distancujete. Kupite si charu podla vasich predstav ale na tu ich uz chodit nebudete.
Naco sa viac natahovat?
Nic v zlom, ale chata je ich a nie tvoja a ze ty uz dedis v myslienkach je tvoj problem.
@victory7897 no jasne, uplne v pohode povies potom rodicom ze ja sa nestaram. Uz to vidim, to su len take hrdinske reci.
@modrahruska no každý to má v rodine inak ,ťažko súdiť to áno...ja bez problémov napríklad ,...nejaká chata čo je 300km od bydliska nie ďakujem ...
@autorka aha, takze ty si ten typ, co by si sa aj sudila, keby ju nahoodu darovali inemu...lebo ja, ja, ja, vobec by si neakceptovala ich rozhodnutie...otazne je, aky postoj ma k tomu tvoj muz, lebo ved vlastne tu chatu zdedi on, nie ty, ty s nou nic nemas
@gelifil a aj si citala, ze autorka pise, ze by bola rada, keby chatu predali ci darovali?
Nie je to vaše. Nemôžte rozhodovať. Svokrovci tiež mali chatu, chodili sme tam ale svokor odmietal niečo zmeniť.
Máme už vlastnú chatu a pokoj. A je dokonca bližšie od nášho bytu len 30 km.
Inak svokor svoju predal skôr ako sme kúpili vlastnú a to tvrdil že nikdy nepredá.
@modrahruska aké hrdinské reči, je to normálne. A nie, nie je ich povinnosť starať sa o ich chatu. Majú právo si kúpiť vlastnú a majú právo sa nestarat o cudzí majetok. A dokonca by to celú situaciu vyriešilo. Je to manipulácia a citové vydieranie tých starých ľudí. Nie je vôbec ani morálna povinnosť sa starať o chatu svokrovcov.
@gelifil oni tu chatu maju 40 rokov a su spokojnejsi nez kedykolvek pred tym teraz im ide dialnica uz veeelmi daleko
@autorka aha, takze ty si ten typ, co by si sa aj sudila, keby ju nahoodu darovali inemu...lebo ja, ja, ja, vobec by si neakceptovala ich rozhodnutie...otazne je, aky postoj ma k tomu tvoj muz, lebo ved vlastne tu chatu zdedi on, nie ty, ty s nou nic nemas
@gelifil nie nesudila by som sa, ta chata mi je v takom stave ukradnuta.. fakt su aj lepsie..
@modrahruska úplne v pohode sa to dá. Urobili sme rovnako. Iné riešenie je strata času. Lebo s určitými ľuďmi nepohnes.
@modrahruska presne to su take hrdinske reci ale ked budu nieco potrebovat tak jasne ze budu volat syna a jasne ze on ich neodmietne
Normalne si s nimi sadnut a postavit pred hotovu vec. Bud vam dovolia ze si mozete upravit podla seba-uz teraz... i ked jasne moze prist cokolvek a mozu predat. Moze to byt vase a nemusi.
Alebo ze sa teda od nich distancujete. Kupite si charu podla vasich predstav ale na tu ich uz chodit nebudete.
Naco sa viac natahovat?
@maryetta asi to tak aj bude..
Nic v zlom, ale chata je ich a nie tvoja a ze ty uz dedis v myslienkach je tvoj problem.
@domkakvet nie nededim len si predstav ze je to zavazujuce ked rodicia maju nieco a ocakavaju ze sa o to budes starat aby sa tam oni citili dobre ale ty sa tam dobre necitis a to nie ze ja ale aj manzel ma vyhrady..
@modrahruska aké hrdinské reči, je to normálne. A nie, nie je ich povinnosť starať sa o ich chatu. Majú právo si kúpiť vlastnú a majú právo sa nestarat o cudzí majetok. A dokonca by to celú situaciu vyriešilo. Je to manipulácia a citové vydieranie tých starých ľudí. Nie je vôbec ani morálna povinnosť sa starať o chatu svokrovcov.
@1andrea111 toto je tak akurat na "dobre " vztahy v rodine kde su 2ja rodicia a jedno dieta.. idealne..
Autorka - Máš pravdu, preč sú časy, keď mladí sklopili uši a robili, čo im starí povedali.
To ešte neznamená, že všetci starí budú ok s tým, keď mladí budú mať potrebu starať sa do vecí a majetkov, do ktorých je ich nič.
S niektorými ľudmi sa dá dohodnúť, s niektorými nie a z toho treba vychádzať.
Predložím návrh, ako si čo predstavujem, ale keď o zmenu nemajú záujem, tak rešpektujem, lebo je to ich majetok.
Také že, buď nás necháte robiť si s chatou, čo len chceme inak od nás pomoc nečakajte je obyčajné vydieranie.
Inak s tým plotom by som ani ja nesúhlasila. Oplocovať chatku niekde v horách? To by úplne narušilo prostredie. Deti rastú rýchlo, ak tam chodíte pár krat do roka, tak sa to ani neoplatí.
Tiež nechápem o tom pohŕdavom vyjadrení, že kedysi stačilo deťom na hranie palička a kameň? Na rozvíjanie detskej fantazie je to 100x lepšie ako do detailov vymakaná hračka, kde dieťa má problém zapojiť vlastnú fantáziu.
Nuž tak sa potom nestazuj pretože oni svoj názor nezmenia. Dobré vzťahy môžu zostať aj keď si kúpite vlastnú chatu a o ich sa nebudete starať. Je to o povahe ľudí. Manipulujú vami a vy sa necháte manipulovať. Možno z dôvodu budúceho dedičstva ale tak vždy je niečo za niečo.
Autorka - Máš pravdu, preč sú časy, keď mladí sklopili uši a robili, čo im starí povedali.
To ešte neznamená, že všetci starí budú ok s tým, keď mladí budú mať potrebu starať sa do vecí a majetkov, do ktorých je ich nič.
S niektorými ľudmi sa dá dohodnúť, s niektorými nie a z toho treba vychádzať.
Predložím návrh, ako si čo predstavujem, ale keď o zmenu nemajú záujem, tak rešpektujem, lebo je to ich majetok.
Také že, buď nás necháte robiť si s chatou, čo len chceme inak od nás pomoc nečakajte je obyčajné vydieranie.
Inak s tým plotom by som ani ja nesúhlasila. Oplocovať chatku niekde v horách? To by úplne narušilo prostredie. Deti rastú rýchlo, ak tam chodíte pár krat do roka, tak sa to ani neoplatí.
Tiež nechápem o tom pohŕdavom vyjadrení, že kedysi stačilo deťom na hranie palička a kameň? Na rozvíjanie detskej fantazie je to 100x lepšie ako do detailov vymakaná hračka, kde dieťa má problém zapojiť vlastnú fantáziu.
@sisaka nie je to na horach ale na dedine kde naokolo maju vsetci ploty.. to co je pre deti lepsie ci horsie je diskutabilne a moze byt o tom ina diskusia, kazdopadne mat na chate hojdacku nie je nic speci..kazda druha ma hojdacku bazenik, ( vec za 10eur z tesca) hocico. Len tam nemoze byt nic take.
Nuž tak sa potom nestazuj pretože oni svoj názor nezmenia. Dobré vzťahy môžu zostať aj keď si kúpite vlastnú chatu a o ich sa nebudete starať. Je to o povahe ľudí. Manipulujú vami a vy sa necháte manipulovať. Možno z dôvodu budúceho dedičstva ale tak vždy je niečo za niečo.
@1andrea111 ano z toho celeho mi vychadza ze najlepsoe bude kupit si inu chatu, zahradu alebo co. A uprimne uz sa na to tesim. Bude to tak najlepsie. Len mi je luto tamtej lebo mohla by byt super. Stacilo by par zmien..takto bude len chatrat a chatrat skoda.
To je ten plot taký problém ? Sa deti bez plotu nezahraju?

Ale chápeš že to oni kúpili, urobili si ako chcú a majú k tomu citový vzťah a hoci tam idú len 4 krát ročne, proste to chcú mať podľa seba.
@marsmykkok chapem. Ved asi aj budu, ked si tak tvrdohlavo pojdu za svojim tak nech maju ako chcu a nech tam chodia.