icon

Ako riešiť opitého manžela po pive?

carrot_apple
8. okt 2024

Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...

zuzanapjat
8. okt 2024

@anna777115 je ale škoda, že chlapik si to akosi neuvedomuje a citi potrebu toto robit popri zmyslu plnych cinnostiach a športe

sissy27
8. okt 2024

@carrot_apple ja nechápem, prečo ty si stále myslíš ako ho zmeníš. Rozvádzať sa nechceš, lebo to považuješ za útek od problému... ale ty si uvedom, že problém máš ty, nie tvoj muž. On je spokojný s tým ako to je, on nič meniť nepotrebuje. Tú chvíľu pindania vydrží a aj tak si spraví svoje.

sense
8. okt 2024

@carrot_apple inak vieš čo takto začínal môj otec a vieš ako to dopadlo , bol z neho alkoholik, mama to dlho znášala údajne kvôli nám. Nakoniec sa rozviedla ako píšeš ty utiekla od problémov....a vieš čo neulavilo sa len jej ale aj nám a jedine čo s odstupom času povedala želutuje len jedno a to že neodišla skor

anna777115
8. okt 2024

@sissy27 Presne, toto si spravne vystihla.Kým si autorka neuvedomi, ze on v tomto problém nevidí, tak sa nič nezmení. Majú diametrálnne rozdielnu toleranciu k pitiu.

rozculena
8. okt 2024

Roveď sa.To nie je útek od problému.To je riešenie tvojho problému.On problém nemá.
Bude to horšie,viem z vlastnej skúsenosti....
Najprv to bolo iba v sobotu poobede,potom k tomu priadal aj piatok a nakoniec skoro každý deň....

ronie338
8. okt 2024

A čo tak mu povedať ze na ďalší deň bude s deťmi a naozaj ho s nimi nechať? Aj keď naňho kábel vody ľadovej vyliať, nech vstane a funguje. A keď je nevrli zase sa ty zober večer von a nech sa stará on.

gab1sol
8. okt 2024

@carrot_apple ty ho nechceš zmeniť, ale utlmiť. A to je čo? Aj to je zmena. A postaviť sa k tomu, že kedysi to bola sranda? No nebola… A dať si s ním k filmu víno? A potom mu vyčítať alkohol? Však si stoj za svojim a nepite žiadny alkohol, ani ty, ani doma, ani u kamarátky…

culienka
8. okt 2024

@carrot_apple mne by to tiež vadilo, podľa mňa keď sa nevie ovládať nemal by vôbec piť. a nie je normálne že dospelý človek ide na jedno pivo a spije sa do nemoty a pravidelne. Akože môže sa stať že mu náhodou nesadne alkohol a že mu bude zle, ale nie takto zakaždým. A že si ide resetovať mozog tak, že potom mu je tri dni zle, to je čo? toto robí dospelý chlap? Neviem či toto nie je začiatok alkoholizmu.

martinka13
8. okt 2024

@janickacrazy to vážne rozvodové papiere....? Veď práveže majú deti.

janickacrazy
8. okt 2024

@martinka13 No veď práve, že majú deti. Nehovorím, že sa majú hneď rozvádzať, ale pokiaľ rozhovormi autorka nič nedosiahla, tak musí urobiť niečo ráznejšie, aby sa dotyčný spamätal. Lebo inak ju má na salame. Čo by si navrhla ty?

martinka13
8. okt 2024

@janickacrazy no určite by som sa nerozvadzala kvôli tomu, že sa muž opije raz za 4 mesiace. Jedine že by bol agresívny. To je iná káva. A čo by som spravila? Nechala by som ho na druhý deň samého s deckami (teda pokial nie su velmi malinké, neviem ako sú veľké).

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@martinka13 ale to bude brat ako pomstu.
Pojde s detmi k jeho mame a hotovo.
A ja sa ako mam cez to preniest ze sa nic nevyriesilo? Aj keby povedzme..ze bude scdetmi cely den...den ma 24h.
A potom co?sme si kvit?ako mozem porovnat starostlivost o deti triezvou osobou s opitou nervoznou osobou?to by musel mesiac s nimi byt aby ma to preslo!

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@martinka13 agresivny nieje,je kde tu krotký,ale jest mu nenalozim,kde tu pýta caj mätový,ale ja mu nespravím...ale to výnimocne nieco povie...inak ani usta neotvori a len kyve hlavou na otazky...skoda uz pisat

natinka36
8. okt 2024

@carrot_apple wauuu ty musis byt perfektna sekera 🤣 akoze 4x do roka sa opit je na rozvod? A prirovnavas ho k tvojmu ozranovi otcovi co je diametralny rozdiel.
Vsak sa rozved, ostane dobry chlap pre nejaku smutnu princeznu co mu nebude robit sceny ze ide na pivo raz za kvartal🤣

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@natinka36 a ja som kde pisala ze sa chcem na 100percent rozviest?pisala som ze to je utek od problemu a nie riesenie...a toto je teraz za posledny rok...mam ponacene od januara 2024,ale viacej maval tychto ozraneckych party,no zrusila som kompletne vsetky navstevy aby sa nepilo,navsteva nebola u nas rok a pol..a ak bola nie na sviatky nie na narodeniny a pocas dna na max 2hodiny...to sa taha roky nie len tento 2024..ale som si to neznacila

oktobermimi
8. okt 2024

@carrot_apple manzel do senkov nechodi doma nech si da pivko kludne. A ex? Tén keby mohol ma aj trvali pobyt na adrese "
ulica: PodVyčapnou Pipou 1
Mesto -Hlava na pulte

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@martinka13 12r, 9a pol a 2apol roka.

rozculena
8. okt 2024

@natinka36 4x do roka sa ožerie tak,že je 3 dni mimo,to ti príde vážne,že to nič nie je? Autorka mala otca opilca,takýto ľudia sú na to citlivejší,lebo roky v tom žili.Ak nechodíš v jej topánkach,tak tu nepíš o jednom pive..A toto sa bude iba zhoršovať.

natinka36
8. okt 2024

@carrot_apple
To je dalsi super napad zrusit navstevy aby sa nahodou nepilo😃 ja neviem mne to pride smiesne cele.
Chapem, ze kvoli otcovi si na to citlivejsia ale zas 4x do roka neni 4x do tyzdna.
@rozculena
Tak nemusel by sa spit pod obraz bozi to je jasne ale 3 dni neverim ze nefunguje. Co si berie z roboty volno?
Nechodim v jej topankach nastastie.. 3 deti by som nechcela. Ale neboj mam s tym skusenosti preto sa smejem lebo toto je pohoda lahoda. Autorka prehana.

ruxandra
8. okt 2024

Ja som mala doma nieco podobne a riesila som to rozchodom. Ono sice raz za tri mesiace byt opity je malo, ale mne stačilo aj to, aby sa mi zacal hnusiť. Urobil to este parkrat a moja láska uplne vyprchala. Opití ludia sa mi fakt hnusia a nie som schopna to tolerovat ani jediný raz. Teraz mam muza, ktory vobec nepije a konecne mam klud na duši, ked niekam ide, viem, ze nepride ožratý..

petronellla87
8. okt 2024

@carrot_apple zrušiť návštevy, byť mu stále na chrbtom, kontrolovať, striehnut ako jastrab, mať oči stále na stopkach...Naozaj dokážeš žiť pod takým tlakom? Nie som lekár ale aby sa to nepodpísalo ešte aj na tvojom zdraví. Máj na mysli aj to ze tvoje deti potrebujú aspoň jedného pricentneho rodiča

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@natinka36 no kazdopadne kazdym opitím sa sa mi ako chlap sprotivil a uzatvarala som sa viac a viac az to prislo do bodu,ze mam uz srdce zatvorene...ano,som poznacena otcom a urobila som chybu,ze som to pripustila az sem ...aj ja som slaboch,ale snazila som sa fakt moc moc moc...

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@natinka36 bol vo stvrtok,v piatok home office,v sobotu vecer ako tak daco povedal ,dal si pivo,ale realne vstal z postele v nedelu.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@petronellla87 nie je to tak ako to pises,niesom ziadna stíhačka,postupne to naberalo grády tak som si myslela,ze treba postupne utlmovat az sa dohodneme na pozivani alkoholu jedine na silvestra,a jedine sampus,a jedine jeden pohar...nevedela som co robit

oli18
8. okt 2024

@carrot_apple no vidis, ako si z toho vysla? Si netolerantna sekera, stihacka. Lebo x rokov tolerujes pravidelne opijanie manzela, ktory nie je alkoholik, lebo len 3 dni je nepouzitelny po kvaltalnom opijasi 😀. A ze preco su krcmy plne 🤷

rozculena
8. okt 2024

@oli18 dúfam že to je sarkazmus🙄

petronellla87
8. okt 2024

@carrot_apple nie prepáč ak som ta urazila, ja som to tak nemyslela že si stíhačka 🙂 skôr tak že keď toto všetko musíš robiť, tak sa to môže podpísať na tvojom duševnom zdraví. Mala by si zvážiť ci ti to za to stojí, robiť už navždy dozor dospelemu svojpravnemu človeku. Držím ti palce nech sa rozhodneš správne🫶

lavender94
8. okt 2024

Záleží, či je to pár krát do roka alebo pravidelná piatková záležitosť. My väčšinou chodíme spolu na akcie takže sme väčšinou zle obaja. Ale je to podľa mňa tak dva krát do roka ak vôbec. Ak by takto prišiel raz za čas, tak by som mu urobila vývar, poriadne mastný burger a strašne by som si z neho robila srandu 😂 keby to bolo často, tak by som to asi dlho netolerovala. Sme obaja totálne vyťažení, keby sa to deje pravidelne urobilo by to dosť veľkú dieru v time managemente a nehovorím vôbec o tom ako by to zasiahlo rodinný rozpočet

alkoholik
9. okt 2024

Sranda citat ako kazda ( cest vynimkam) hned jak chlap alkoholik ked chodi na pivo( viackrat) 4x za rok ( predpokladam ze to je viacej v jeho pripade)
- naco mate 3 deti ( ja tomu fakt nerozumiem preco si zeny robite tolko deti a dobre viete ze vascia zodpovednost bude na vas) Len sa napr zamyslite pri rozvode deti budu zverene vam a budete sama na ne. Co ziskate?
Muzi sa budu o vas trhat: matka s 3 detmi a budete mi zakazovat ist na pivo 4 x do roka.
Vy skor mate traumu z detstva kvoli otcovi. Preto ste si mali hladat muza co vobec nepije. A nevravte mi ze zacal ked bolo 3 dieta...🤣
Dobre vam tu radia ja byt zena tiez zbalim deti a idem na vikend prec( vylet,welnes). Nech si je doma sam s 🙉.
Zial ked nevie kedy dost tak ano je mu na druhy den fakt blbie.

som_realistka
9. okt 2024

Pozri, bud sa s ním porozprávaš, a dodrzite na com ste sa dohodli, alebo použi niečo z rad co tu dali ženy. Chlapi, ak nie sú úplní zavislaci, ale to by bola iná téma, robia tieto veci preto ze môžu. Ozerie sa a vie ze manželka to stoleruje max pofrfle. Ale ak by na druhý deň otvoril oči a zistil, že sa musií postarať o deti lebo nikto iný nemôže, prešlo by ho to veľmi rýchle.