icon

Ako riešiť opitého manžela po pive?

carrot_apple
8. okt 2024

Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@alkoholik ale rozdiel je ked je pod obraz boží a bojíš sa ci príde OK domov, to nieje jedno pivo ako on povie, to jen povie, že ide na jedno pivo lebo vie, že by som mu zobrala kľúče....
a áno, popíjalo sa vždy od prvej dcéry,ale nie takto, že sa spil a bol nebohý aj na tretí deň,varieval, chodil na nákupy, spal poobede aj snou keď bola malá,ale nikdy takto AŽ takto sa nespíjal.... boli sme mladší, teraz už nemáme toľko energie, ale on si asi myslí, že je mladý VEČNE...
a ano, písala som vyššie, že rozvod nieje vyriešenie, presne, bude to len horšie, už som to písala,ale nie pre neho ale pre mna lebo budem mať deti a ON SLOBODU.
lenže to nemôže byť pravidlo, že keď pôjde na "jedno pivo" sa zbalím s deťmi a odídem na tri dni preč, to bude s radostou robiť,že konečne je sám a môže si robiť čo chce, vie sa postarať o deti,ale byť s nimi tri dni v kuse ANI NAHODOU, nedá to, keď sa malý pokaká čaká na mňa kým prídem umyť nočník a osprchovať ho, takže ja nemôžem na TRI DNI SAMA volakde ísť a nechať mu deti.
som v pasci a nebudem tu vypisovať, že za to nemôžem,ale to ho neoprávnuje aby toto robil,sú to aj jeho deti a tiež ich chcel a keď som sa ja "prebudila" a netolerujem alkohol, mal by sa aj ON,ale evidentne sa budeme takto trápiť ešte dlho.

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@lavender94 tak to bývalalo kedysi, kým bola prvá dcéra, už som to písala vyššie, varievala som, aj čaj, aj kefír dostal aj šťavu z kyslých uhoriek,ale nikdy to nebolo až takto, vždy poobede alebo podvečer bol OK, teraz je DOSLOVA mrtvola z neho a moje dohováranie, vysvetľovanie, akákoľvek komunikácia bola NEÚČINNÁ a aj pred známymi.

dkethe
9. okt 2024

Moj to robi tiez, tak dva krat v roku, ale podla mna je to nechutne. Pije v partii stamgastov, a neni schopny drzat s nimi tempo. Ja pijem tolko, aby som si zachovala dekorum, a nie dosla domov krivo.
Mne by nevadilo keby kazdy piatok siel posediet, ale toto - domov rovnymi nohami, a v sobotu normalne fungovat.

petracandle
9. okt 2024

Podľa komentárov vidím, že Slováci - národ alkoholikov nesklamali 👌🏻 lebo na oddych, vypnutie, zabavenie sa je nutný alkohol, že? Že? 🤦‍♀️ nejde to nijak inak samozrejme...
Autorka, môj chlap odkedy ho poznám nebol opitý nikdy - je úplný abstinent. A predstav si, má fantastický život aj bez toho, ako aj ja.

martul
9. okt 2024

@petracandle a potom si pozrieš fotky tu na MK a baby sa tu fotia s pohárikom v ruke večer na teraske a ostatné to lajkujú a fandia.

zuzanapjat
9. okt 2024

@carrot_apple čím je starší, tým horšie jeho telo zvláda tieto opiáše. Možno by ho prebral jeden záchvat pankreasu, alebo problém s pečeňou. Stojí mu to normálne zato, že sa manželke začne hnusiť..... Ja by som ho normálne znenávidela a sa ti nečudujem, že to vnímaš podobne. Proste možno mu to vekom dôjde..... ešte ťa bude prosiť aby si ho nepustila, keď ho budú volať...

doriiis
9. okt 2024

@petracandle ...Slovensko je národ alkoholikov.A ženy nezaostávajú vôbec.Je to smutne

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
carrot_apple
autor
9. okt 2024

@rozkvet1 takže to je úplne normálne podľa teba?
ja to tak nevnímam
pozerať sa na neho aj na druhý deň a modliť sa, aby nemal otravu krvi ani raz za tri mesiace nikomu neželám a nieje to normálne podľa mňa

čítaj vyššie všetko čo som písala

oli18
9. okt 2024

@martinka13 mas divny nazor nerozvadzat sa kvoli detom. Nebudem ti drzat prednasku, preco sa mylis, len uvediem, ze alkohol je v statistikach na 1-2 mieste ako dovod rozvodov. A precitaj si autorkine komentare, usli ti zasadne fakty.

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@zuzanapjat áno, mal bolestivú steatózu už
áno, aj to som mu povedala, že ako chlap sa mi sprotivil a nemôžem ho vystáť keď ho tak vidím, prasa,doslova.
stalo sa, a nie raz ani dva krát, že som mu dohovorila a nešiel nikde a na druhý deň som sa ho spýtala, či je rád, že nešiel, že ako by mu zle bolo, povedal, áno, je mi dobre.
ale voláko rýchlo na to "dobre" zabudol.

anna777115
9. okt 2024

@rozkvet1 Chudák chlap? Akože v čom je chudák. Chudáci sú jeho de a partnerka, ktoré musia hĺadieť tri dni na ožrana.Čuchať, jeho grcky a acetonove vypary. Ĺudia, kedy už konečne pochopíte, že alkoholikom sa nikto nestáva počtom vypitych pohárov, alebo obdobie za ktore pije alkohol, ale potreba sa opiť.Ten, človek vie veĺmi dobre, aký to bude mať dopad na neho, na okolie, na jeho rodinu, ale upredností, pred tymto vsetkým pocit a stav opitosti.Alkohol, je droga . Nikotin,je droga . Pochopte už že normalne je nepiť . A ak si niekto dáva do súvisu zábavu alkohol, tak si može dať do rovnakého súvisu aj zabava a drogy, zabava a automaty atď. To, sa naozaj ĺudia na Slovensku, nevedia, uvoĺniť a zabavit iným sposobom, ako užívanim návykových a psychotropnych látok...!?

oli18
9. okt 2024

@carrot_apple podla mna, uvodny prispevok si nenapisala uplne pravdivo. Mnohe baby necitali vsetky tvoje komentare, lebo nepostrehli, ze pije odjakziva. V tom duchu to preto vacsina schvaluje a nestotoznuje sa s rozvodom.

zuzanapjat
9. okt 2024

@carrot_apple ako fakt neviem, čo ti poradiť. Keď už zažil aj problem s pečeňou a stale si nevie povedať. Proste idiot. Evidentne ma aj kamaratov je*nutych, ktori sa nevedia baviť. Normalne mam nervy ked to čitam. Ja keby mi toto muž robil, asi by som mala chuť ho spiteho ešte skopať. A asi by som sa k nemu velmi dlho chovala ako k hovnu, kym by ma to prešlo. A tu este napisu, ze chudak chlap.

zuzanapjat
9. okt 2024

@carrot_apple mam kopec kamaratov, ktori si vypiju niekde na koncerte, alebo v meste, ale domov pridu okey a na druhy den funguju. Nieže zdochynaju tri dni... Len jedneho cloveka poznam, co tiez takto funguje ako tvoj muz, akurat este pritom vzdy strati mobil, penazenku a vstava z mrtvych tiez cely vikend. Ale uz prosi zenu aby ho tahala domov skor.....

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@oli18 áno úvodný príspevok bol krátky, lebo to sú vždy jeho slová a tak sa to začínalo a to všetko ostatné z toho vyplýva, nemôžem úvodný príspevok napísať na jednu A4, kto by to čítal? ani ja nie.

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@zuzanapjat áno má kamaráta, ktorý stráca kľúče, už asi 10x stratil, tak už nechodí ani s mobilom ani s kľúčami

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@zuzanapjat vtedy bral flavobion a bicykloval. zhodil 6kg a bolo OK, trvalo to asi 8 mesiacov, pekné obdobie to bolo, neviem kde sme urobili chybu, že sme to neudržali.

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@zuzanapjat ďakujem🙏

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@petracandle mne by stačilo úplne mať spokojný život,nemusí byť fantastický, reálne, pri troch deťoch😂 práci, povinnostiach a staraní sa o mamu jednu,druhú.... a áno, úplne bez alkoholu, keďže som veľa krát mala dokázané z jeho strany,že to nejde.

martina1803
9. okt 2024

@carrot_apple choď s kamoškami aj ty na jeden drink🍷(dva,tri😂) ,aj mne ide raz za dva mesiace,to je úplne v pohode a na druhý deň trpí z opice a ešte trpí aj odomňa, keď mu dávam predslov😂😂😂

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@martina1803 veď ja chodievam občas ku kamoške domov na víno , s druhou chodím behávať 6-8km a potom ideme na smoothie, mám svoje hobby, nemusím zrovna piť,ale je rozdiel, že ja na druhý deň fungujem na 100percent s svalovicou aj , on na 0 a je furt opitý a nedá si povedať a zastaviť ho v tom pokračovaní a pohľad na neho nieje pekný.

martul
9. okt 2024

@carrot_apple ja by som ho natočila na telefón a keď vytriezvie tak by som mu to ukázala.

zuzanapjat
9. okt 2024

@carrot_apple a ako by sa jemu páčilo, keby si došla od kamarátky dozvracaná napríklad, alebo pošťaná, druhý deň by sa musel starať sám o deti a pozerať na teba ... však by bol vytočený ako fras.... a isto by nemal pocit že ťa miluje

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@zuzanapjat ja som mu to povedala, že JA mu toto isté nerobím a že nech sa vžije do mojej kože, tak prečo ON mne toto robí..
odpovede som nedostala, myslím, že sa hanbí, ale proste nevie o tom rozprávať...

raz som len započula keď sme boli na návšteve, že žene sa to nehodí, žena ani nemá čo robiť v krčme...
pritom v krčme sú aj šípky a ja ich rada hrávam, no popritom si nedám krígeľ piva ale kofolu a nieje to krčma, že 3tia cenová, sú krčmy aj s pizzériou...
a mužovi sa to teda hodí,áno??? nechápala som.

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@zuzanapjat a povedala som mu aj, že JA mám toľko rozumu, že mu ukazujem ako sa to dá, a nebudem mu robiť naschvál a niečo si dokazovať keď všetci vieme, že to čo robí nieje správne, niesom pomstichtivá žena, nemám na to povahu

ariannazara
9. okt 2024

V pohode ja si tiež občas vystrelim z kopytka a na ďalší deň som vypnutá pri záchode 😂😂😂

carrot_apple
autor
9. okt 2024

@ariannazara 😂 ja až takto nie, vypijem si,ale toto som robila keď som mala od 21do cca 29, a potom ma to prestalo baviť a už som sa cítila,že ako prišla dcéra ani nemôžem.

ariannazara
9. okt 2024

@carrot_apple musíme si občas zresetovat hlavu, a potom prisaham ze už nikdy nepijem jak mi je zle 😂😂😂😂