Ako riešiť opitého manžela po pive?
Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...
@carrot_apple ahoj, absolútne som nepochopila názory žien ktoré ti tu písali o tom, že ty si čudná a mala by si sa nad sebou zamyslieť. Máš úplné právo byť na chlapa, ktorý ti takto pije byť naštvaná a treba to riešiť čím skôr. Názory, že je to len pár krát do roka? Alebo že on RESETUJE? toto je reset? akože sorry tak potom aj ten dotyčný čo na Zochovej ulici v Bratislave zrazil tie decká , chudák asi len resetoval...Plus neviem koľko máte rokov jeden aj druhý...možno ešte nepije za volantom, ale ako ak ho takto necháš chlastať ďalej tak časom bude lebo opitá hlava nerozmýšľa , za 10 rokov ti bude možno chlastať prvú ligu každý druhý deň...potom ti tu tieto sliepky budú písať, že si to mala riešiť skôr...Teraz je čas to riešiť!
@carrot_apple
Môj muž nebol nikdy alkoholik. Mali sme doma aj 10 litrov alkoholu a ani cez sviatky nás nenapadlo otvoriť fľašu. Ale keď sme boli mladí a ja som bola doma na materskej s dvomi maličkými deťmi, každý jeden piatok chodil s kamarátmi "piť". V sobotu ráno prišiel opitý, ľahol si do obývačky a tam prespal ešte aj nedeľu. Pre mňa to bolo obdobie pár rokov, kedy som trpela. Deti veľmi nemali otca - cez týždeň chodil neskoro večer z práce domov, nedalo sa s ním nijako komunikovať. Myslím že tam začalo naše odcudzenie. Nevedela som s tým nič urobiť!!! Dnes som na dôchodku a konečne už piaty rok rozvedená. Takže toto rada nie je čo s tým.
@carrot_apple
Držím vám veľmi palce. Musíte byť veľmi silná. Pretože vysporiadať sa s hlúposťou dá zabrať. Ja som tu posledná, ktorá vám dobre poradí. Ja som musela chodiť na psychiatriu. Nevedela som, čo sa to deje s inak dobrým človekom. Doktor mi povedal, že na psychiatriu by mal chodiť on... Nakoniec som sa s ním aj tak rozviedla. Rok pred dôchodkom. A moje deti 35 a 36 ročne nemajú ani deti, ani partnerov. Samozrejme neobývame spolu. Nepolavte v zásadách!
@carrot_apple
Áno. Keď som ja musela odcestovať, k malým deťom zavolal svoju matku, ktorá má nemala rada...
@zuzanapjat
mne toto nezafungovalo. Tak pozor.
@carrot_apple prečítaj si rady @janage a skús sa nad tým zamyslieť. Snaží sa ťa nasmerovať veľmi rozumne. Ty si myslíš, že mu dávaš hranice, ale nie je to tak, lebo ak tvoje podmienky nedodrží, ty aj tak nič neurobíš. Preto ťa má na salame a neberie ťa vážne.
@janage ale ja sa rozvádzať nechcem, ak toto myslíš, že by som mala urobiť=dôsledok Lebo sa ZASA spil,
to bude len horšie, začne piť ešte viac a JA budem sama s detmi a ešte kvôli deťom budem musieť jeho riešiť aby neprišli o otecka, to nemá zmysel, to nieje východisko, ja alkoholizmus beriem ako chorobu a v chorobe ho proste samého nenechám.
Tak som asi skončila.
Ja niesom z harmonickej rodiny ani on a nebudem mu ukazovať ako sa to robiť nemá, keď v tom žil,ale ako sa to má robiť...... sme obaja poznačení a obaja SPOLU si musíme otvorene povedať ako ďalej.
Kamarátka mi včera povedala, že tým, že ma obmedzuje, že deti sú stále somnou a nemôžem ísť napríklad na tri dni preč úplne na welnes (teraz to neberte že stojí pred dverami a drží ma a že ma nikam nepustí a vezme mi kľúče, ale že správaním jeho viem, že to nechce a nemôžem ísť a keby som aj išla a sa vrátila bolo by to medzi nami oveľa oveľa oveľa horšie), isto to žiadna nepochopí...ani to neočakávam už
chce ma chrániť pred tým ako žila jeho mama s nimi troma bez otca, a čo mu robila, nemám stavať na zlosti komunikáciu s ním a utekať, vyhrážať sa, robiť naschvál, jeho krik a aj môj je len nezvládnutá úzskosť, stres.
@janickacrazy kedysi to tak nebolo, písala som vyššie už neviem komu, že sme úplne nepili aj rok a pol, počas kovidu vôbec, ono je to tieto roky cca ako je tretie dieťa na svete...asi nám to prerástlo cez hlavu, celkovo rodina, práca, nemali sme ho mať,ale mala som endometriozu a boli sme za,a že ma to aj vylieči.
@carrot_apple a načo je vlastne deťom taký ožratý otecko?
@aurora33 inak je skvelý, nakupuje sám, varí sám, pomáha mame, umýva riad, vysáva, chodí s najstaršou na plaváreň, učí sa s ňou angličtinu, robí raňajky...podľa neho vraj toho robí dosť a nemám mu čo vyčítať, a samozrejme chodí do roboty kde má permanentne stres, už z jednej odišiel, keď sa mu nepáčilo a boli problémy, vraj ak chcem, dá výpoveď a bude sa doma váľať. Je to neuveriteľné, že? aké protichodné?na jednej strane všetko ok a na druhej úplne že 0bodov.
@carrot_apple tak zrejme nie je až taký skvelý.
@carrot_apple ja viem, že sa rozvádzať nechces, ale potom sa nič nezmení. Okrem toho sme ti písali aj to, že žiadosť o rozvod môžeš podať a neskôr stiahnuť, ak napríklad bude tvoj muž ochotný sa liečiť. Ale to už je na tebe. Držím ti palce.
@carrot_apple tvoje deti nie sú z toho mimo. Ako som písala môj otec sa takto spijal párkrát za rok, a mala som z toho obrovskú traumu, doteraz mám zlé sny že ide domov opitý a znovu preživam ten veľký strach,aj keď už pár rokov nežije. A vieš čo? Ja som si našla tiež muža z ktorého sa stal alkoholik, ale rozviedla som sa , nechcela som aby aj moja dcéra žila v tomto. obávam sa že bude piť ešte viac, toto je len začiatok jeho alkoholizmu.
@carrot_apple
Tak citujem: "viem, že to nechce a nemôžem ísť a keby som aj išla a sa vrátila bolo by to medzi nami oveľa oveľa oveľa horšie"
Takže si to zhrniem, ty nemôžeš nič iba šúhať nohami lebo by to bolo horšie.
On môže čo chce, lebo ak sa ti nepáči, tak on pôjde spať do bordelu a bude to horšie.
Ty fakt nevidíš tu manipuláciu? Prečo sa on tiež neboji, že ak sa ozerie bude to horšie?
Prečo jemu nezáleží, aby to bolo lepšie?
Lebo ta ma na háku aj s tvojou o ničom hranicou.
Však sa nemusíš rozvádzať.
Môžeš urobiť plno iných vecí.
Odijst v čase jeho pitky aj s deťmi na víkendový pobyt a vrátiť sa v nedeľu večer, keď bude triezvy. A nezačni prosím ťa zas, že nemáš sa ako dopraviť.
Môžeš ísť ďalší víkend sama.
Môžeš mu ukazat, že už dosť a nebojis sa tu hranicu držať.
Môžeš ho varovať, že ho ozrateho a agresívneho necháš políciou vyviesť z domu. A môžeš to urobiť.
Môžeš žiadať, že ak mu záleží na deťoch, nebude domov v takom stave chodiť a prespi a vytriezvie inde.
Môžeš sa ho spýtať, že čo si myslí, že ako sa cítia deti, keď ho takto vidia a takto sa chová.
Môžeš plno vecí.
Ty ale neefektívne robíš cirkus alebo ticho neznášaš a čakáš, že si pán manžel uvedomí a všetko bude vyriešené.
Prd makový. Len potom nechápem, že robíš cirkus. Tak čuš, obskakuj ho, aby nebol nervny, dones mu lavor k posteli a vylievaj grcy, aby deti nevideli a nemal dôvod na nich vrcat, že mu lezú pod nohy a nie sú ticho.
Poznala som ženu ako ty, silou mocou držať rodinu lebo by to podľa nej bolo horšie. Zničila tak úspešne život všetkým.
Tým, že sa postavila do role, že ja nič nemôžem. A neopustim.
@carrot_apple môžeš trvať na sedení u psychológa. Keď ma stres bude to efektívnejšie, naučí sa metódy odburania stresu, ako sa spíjať.
A mimochodom manželky tých kamošov, čo? Im to je jedno? Aj tie návštevy bordelu?
@janickacrazy povedal ,ze alkoholik nieje a nie raz to prizvukoval
A poznam ho
Potom sa ma spytal,ze ked som mala odvahu it podat na rozvod,ci budem mat odvahu aj naozaj ju podat?
Kedze ano.nech sa paci.
@janage ja a s nimi nepoznam,nepoznam ani jedneho kolegu,my sme z ineho mesta.
@janage ok beriem.
Mozno mas pravdu.
Ale nieje to take jednoduche ako sa to lahko pise.
A cirkus som rouevala kedysi,teraz som len odisla na prechadku a nic.
Ani slovo.
On nechapal preco som zduta tak sa ma spytal a ja som vyletela v aute na neho.
Uz si iba piseme.
Myslim,ze je to koniec.
@carrot_apple načase
@carrot_apple ale ty sa s ním načo hádam o tom, či je alkoholik.
Ty rieš problém. Nemá mieru. To je fakt. Je v otrasom stave, keď sa ozerie a robí tebe a deťom svojim chovaním počas vytriezvovania stres. Tak nech to zmení. Nech dodrží počet. Jedno pivo. Ak sa už ozerie (s cim nahlas povies, ze ti to vadi) nech zalezie a príde triezvy. Alebo nech sám navrhne ako to chce riešiť.
Lebo jeho riešením je zatiaľ to, že ho máš pochopiť a tolerovať.
Naopak, on tebe netoleruje ani víkend bez spijania.
A ešte je on urazený.
Uz vidím keby si sa ty tak ozrala po nástupe do roboty, lebo máš stres. By s tebou narobil poriadky len taky fukot.
@carrot_apple nemala si vyletiet(viem ťažké) mala si mu kľudne fakticky.
Nevadí mi že ideš.
Vadí mi že nemáš mieru,
vadi mi že grcas a si špinavý
Vadi mi, že si agresívny a brecháš po mne a deťoch,
Vadi mi, že si nepoužiteľný 3 dní
Keby som ja takto riešila svoj stres, považoval by si to že je to v poriadku?
Ako to chceš riešiť?
Ako to chceš riešiť, keď sa to opäť stane?
Takto ste obaja zduti. A nič sa nevyriešilo.
@janage ale ved toto vsetko uz bolo
X krat
Co mame teraz riesit?
Uz proste toto bolo posledny krat uz sa toneda vratit spat dalsimi slubmi
@carrot_apple Tak v tom prípade, ak ta vôbec nerešpektuje máš len 2 možnosti.
1.rozchod
2 ostat a nerobiť dusno, a zmiernit dopad na deti
@carrot_apple a inak v rámci rozvodu môžeš dat návrh na absolvovanie poradne. Ja mam známu, ktorá žiadosť o rozvod podala a stačilo, že muž uvidel že to myslí vážne, k rozvodu ani nedošlo. Boli spolu ďalších 20 rokov
@carrot_apple daj mu kladivo, nech si ním trepne po gebuli. Taký reset nezažil! A zadara
@bohumilabohumila našťastie som nikdy nebola v situacii žeby ma to ťahalo skusiť
@carrot_apple podla nadpisu vela neznesie. 😀

@carrot_apple ty nemáš zmeniť svoj postoj v zmysle ze budeš súhlasiť s jeho ozieranim.
Maszmenit svoj postoj vo vyvodení dôsledkov voči mužovi ak to urobí.