Ako riešiť otcovstvo bez zápisu v rodnom liste?
Ma niekto skusenosti prosim nemam v rodnom liste otcovstvo ked sa nedohodneme tak sa to podava sudom ? Ako sa to riesi dalej nemam skusenosti
Ano na sud. Mozes ist na upsvr za koliznym opatrrovnikom a on ti pomoze so spisanim navrhu.
Ty si matka? Tak si napíšeš návrh na určenie otcovstva a podáš na na súd v mieste bydliska dieťaťa. Na nete je asi milión vzorov.
Nič v zlom, ale daj si to napísať nejakému právnikovi, lebo tento príspevok je tiež v slabej kvalite. Sú Centra právnej pomoci, aj tam ti to nápisu
@anonym_d60f83 nemusite byt taka drza pekne sa pytam
@helusa1994 ale ja nie som drzá, píšem Ti pravdu. To je rozdiel. A nemusíš mi poďakovať za radu, ktorú som Ti napísala.
Ano na sud. Mozes ist na upsvr za koliznym opatrrovnikom a on ti pomoze so spisanim navrhu.
@anonym_00ad89 a potom co budu sa robit aj testy ?
@helusa1994 ale ja nie som drzá, píšem Ti pravdu. To je rozdiel. A nemusíš mi poďakovať za radu, ktorú som Ti napísala.
@anonym_d60f83 dakujem
@anonym_00ad89 a potom co budu sa robit aj testy ?
@helusa1994 ano ak otec neurobi vyhlasenie na matrike ze je otec, tak bude musiet ist na DNA testy. A taktiez aj ty s dietatom
@helusa1994 aké drzá. Však si po sebe prečítaj, chýb ako maku. to chceš takto poslať na úrad? Druhý krát sa opýtaj um. int.
@helusa1994 ano ak otec neurobi vyhlasenie na matrike ze je otec, tak bude musiet ist na DNA testy. A taktiez aj ty s dietatom
@anonym_00ad89 a kto bude platit tie testy
@helusa1994 tvoja mamka
@helusa1994 veď predsa ty, ten, kto o to žiada
Ak uzná pred súdom otcovstvo, testy sa robiť nebudú. Ak neuzná, potom testy nariadi súd a ak sa preukáže jeho otcovstvo, bude ich platiť on. Mimochodom, dna testy na určenie otcovstva pre účely súdu sú drahšie ako bežné testy, čiže nech si pripraví 500 a viac eur. Ak je rozumný, tieto peniaze si ušetrí a pôjde s tebou na matriku doplniť otcovstvo.
@helusa1994 veď predsa ty, ten, kto o to žiada
@anonym_be8fb9 prečo máš potrebu písať blbosti a zavádzať autorku? Ak otec neprizná otcovstvo, testy bude platiť on, hoci žiadosť na súd dala matka.
@helusa1994 chces ho tam zapísať?S otcovstvom prichádzajú aj nároky na dieťa stretávanie, alebo striedava starostlivosť a žiadne výživné. Ak to je idiot, tak by som ho zapísať nedala vieš mať problémy na 20 r.
@melanta matka ??? Žena na materskej??? Pochybujem ,zaplatímeto mi všetci ,súd jej platbu odpustí .🤷
@bruno1 nie, súd jej to neodpustí ani náhodou a zvlášť ak bude súd zaťažovať žiadosťou o otcovstvo, ak daný muž nakoniec otcom ani nie je. Testy vždy platí otec alebo matka. Je to ich cena za to, že sa nedokázali dohodnúť bez súdu.
@bruno1 nie, súd jej to neodpustí ani náhodou a zvlášť ak bude súd zaťažovať žiadosťou o otcovstvo, ak daný muž nakoniec otcom ani nie je. Testy vždy platí otec alebo matka. Je to ich cena za to, že sa nedokázali dohodnúť bez súdu.
@melanta ma možnosť podať žiadosť o oslobodenie od súdnych poplatkov ak je na hranici chudoby a nezvláda to. Musi to iba preukázať.
@melanta ma možnosť podať žiadosť o oslobodenie od súdnych poplatkov ak je na hranici chudoby a nezvláda to. Musi to iba preukázať.
@dada2703 poplatok za test otcovstva nie je súdny poplatok. Čiže rozlišujme súdne poplatky a potom poplatok za test, ktorý realizuje súkromná spoločnosť a ten nie je súdnym poplatkom. Navyše nebráňme v tejto imaginárnej situácii ženu, ktorá podá na súd žiadosť o otcovstvo na chlapa, ktorý tým otcom nie je. Taká žena si zaslúži jedine pohŕdanie.
Ak uzná pred súdom otcovstvo, testy sa robiť nebudú. Ak neuzná, potom testy nariadi súd a ak sa preukáže jeho otcovstvo, bude ich platiť on. Mimochodom, dna testy na určenie otcovstva pre účely súdu sú drahšie ako bežné testy, čiže nech si pripraví 500 a viac eur. Ak je rozumný, tieto peniaze si ušetrí a pôjde s tebou na matriku doplniť otcovstvo.
@melanta konečne normálna rada,nebojsa testy pokial je on otec plati on plus spatne vyzivne
@dada2703 poplatok za test otcovstva nie je súdny poplatok. Čiže rozlišujme súdne poplatky a potom poplatok za test, ktorý realizuje súkromná spoločnosť a ten nie je súdnym poplatkom. Navyše nebráňme v tejto imaginárnej situácii ženu, ktorá podá na súd žiadosť o otcovstvo na chlapa, ktorý tým otcom nie je. Taká žena si zaslúži jedine pohŕdanie.
@melanta ja nerozumiem kde si prišla na to,ze nieje otcom? Žiada o radu ako to je s otcovstvom predsa. Nieje povinnosť po narodení dieťaťa uviesť otca do rodného listu ak to v tom momente tak nechcela . Teraz si to zrejme premyslela ale nevie ako to funguje tak sa pyta na radu. Co je na tom zle ?
@helusa1994 kedysi som zažila podobnú situáciu otec dietata sa vyhováral že otcom neni každému toto tvrdil....na urade mj pomohli spisat na sud ziadost tam mu urcili ist na testy dna neviem kolko platil ale ja som neplatila nic ...potom aj vyzivne ktore urcili musel doplatit od narodenia a aj vybavicku....dnes ma mala 11 rokov a veru vztah otec dcera ziadny....teraz nedavnk som podala navrh na zvysenie vyzivneho comu sa samozrejme zubami nechtani brani
@melanta ja nerozumiem kde si prišla na to,ze nieje otcom? Žiada o radu ako to je s otcovstvom predsa. Nieje povinnosť po narodení dieťaťa uviesť otca do rodného listu ak to v tom momente tak nechcela . Teraz si to zrejme premyslela ale nevie ako to funguje tak sa pyta na radu. Co je na tom zle ?
@dada2703 ja nepíšem o autorke, diskutujem s Brunom, ktorý sa pýtal na to, kto bude testy platiť, ak sa zistí, že otcom nie je muž, ktorého žena udala. Keby si riadne čítala celú diskusiu, tak by si sa dočítala, že autorke otázky som napísala radu a zvyšok diskusie riešim diskusiu s Brunom.
@dada2703 ja nepíšem o autorke, diskutujem s Brunom, ktorý sa pýtal na to, kto bude testy platiť, ak sa zistí, že otcom nie je muž, ktorého žena udala. Keby si riadne čítala celú diskusiu, tak by si sa dočítala, že autorke otázky som napísala radu a zvyšok diskusie riešim diskusiu s Brunom.
@melanta odpovedala si mne. Tak som ďalej diskutovala s tebou. Treba čítať.
@melanta fajn ,tak že ak by sa matka rozhodla že nezapíše otca dieťaťa do rodného listu a po ,dajme tomu 15 rokoch ,si to rozmyslí ,tak muž musí isť na testy a spätne doplatiť alimenty??? Podľa mňa to nieje moc dobrý zákon.Kde má potom muž nejakú istotu??? A to nehovorím ,že už asi ťažko si vytvorí vžťah so svojím dieťaťom .🥺
@melanta fajn ,tak že ak by sa matka rozhodla že nezapíše otca dieťaťa do rodného listu a po ,dajme tomu 15 rokoch ,si to rozmyslí ,tak muž musí isť na testy a spätne doplatiť alimenty??? Podľa mňa to nieje moc dobrý zákon.Kde má potom muž nejakú istotu??? A to nehovorím ,že už asi ťažko si vytvorí vžťah so svojím dieťaťom .🥺
@bruno1 nie nemusí iba keby to bolo mimino a aj to iba 2 roky dozadu ak by to uznali. Ak su deti staršie tak by musel doplatiť len vo veľmi výnimočných prípadoch ak by deti boli nejako vážne choré atď. Ale tiež iba tie 2 roky .
@bruno1 nie. Píšeš úplne bludy. Ak sa žena rozhodne po 15 rokoch, že chce, aby malo dieťa oficianálne otca, osloví ho, či súhlasí dobrovoľne zapísať sa ako otec. Ak nie, môže to riešiť spomínanou súdnou cestou. Keď bude otec zapísaný, tak má logicky dieťa nárok na výživné. V takomto prípade ale od doby zapísania do rodného listu. Nie spätne.
A čo sa týka istoty - akú istotu spomínaš? Raz keď chlap sexuje so ženou bez ochrany, tak si je snáď vedomý možných následkov ako je otehotnenie a následne zodpovednosť podieľať sa na vyživovacej povinnosti. Ak nechce živiť žiadne dieťa, nech sexuje s gumou alebo nesexuje.
Mimochodom, tak ako môže žena žiadať o zápis otca, môže to urobiť aj muž. Ak ho žena nechce zapísať do rodného listu, môže o to súdom požiadať muž, následne môže súdom žiadať o stretávanie a vytvárať si vzťah od narodenia.

Ty si matka? Tak si napíšeš návrh na určenie otcovstva a podáš na na súd v mieste bydliska dieťaťa. Na nete je asi milión vzorov.
Nič v zlom, ale daj si to napísať nejakému právnikovi, lebo tento príspevok je tiež v slabej kvalite. Sú Centra právnej pomoci, aj tam ti to nápisu