icon

Ako riešiť prispievanie na partnerovu hypotéku?

moncicka02
16. nov 2024

Mile damy,

Opisem konkretnu situaciu a poprosim Vas velmi pekne o nazor, ako by ste to riesili.

Ide o to, ze partner si kupil byt pred 3 rokmi, ktori nedavno dostavali. Cele 3 roky sme sa o tom bavili, ze tam pojdeme byvat. Pred pol rokom, ked sme sa mali stahovat tak mi povedal, ze ked tu nie je tak mam ist na svoj byt a ked tu je tak mozem byt u neho.

Svoj byt som vtedy planovala prenajat a davat mu polku prenajmu na jeho hypoteku. Z toho prenajmu vsak z hore uvedenych dovodov a aj preto ze ma pri kazdej hadke vyhadzuje z bytu, alebo teda lepsie povedane posiela k sestre, zislo.

Po stopnuti toho prenajmu som sa rozhodla moj 3i ruzinovsky byt teraz prerobit. Prerabka s nabytkom ma vyjde vela, ale uz som rozhodnuta - nechcem zit v neistote a chcem mat aj ja vlastny domov vzhladom na to ako sa sprava.

Dnes som si musela vypocut ako ho vyuzivam. Ze mu neplatim na hypoteku, napriek tomu ze som mu navrhla, ze mu budem prispievat. Proste on ma stale vyhadzuje tak aj ja musim riesit svoj byt a je neunosne si prerobit svoj byt a este aj jemu prispievat na hypoteku. Proste som to chcela plati z prenajmu.

Zarabam asi polku jeho platu a platim skoro vsetko na polovicu - v byte kde sme predtym byvali som platila polku najmu, (moj som si nemohla prenajat, lebo som sa stale bala, ze ma vyhodi), platim polku stravy, polku restauracii (stravujeme sa v nich pomerne casto), polku wellnessov, dovoleniek, cestovania. Je toho vela, je narocny, vela cestujeme.

Ja dochadzam za pracou do Viedne a platim naklady za svoj byt, cestovne, takze aj ja mam vlastne vydavky. Plus ta prerabka…

Byt si kupil sam, nemam na nom ziadny podiel. Velmi som si priala aby sme mali spolocny byt, aby som aj ja ked na nieco prispievam vlastnila ale on ani jeho rodicia s tym nesuhlasili. Proste oni chcu aby on mal vlastny byt. Moj byt je dar od rodicov, on si na svoj vzal hypoteku. O mojom byte len skaredo rozprava, ze je to skaredy panelakovy byt pritom je to v byt v peknej casti Bratislavy a nemam ziadne stresy ohladom hypoteky.

Teraz hovori, ze ho vyuzivam.

Niekedy sa ma spyta preco ho nikam nepozvem. Ale ja fakt mam pocit ze tym ze prispievam polovicou na vsetko okrem hypoteky tak platim viac nez dost.

Na zaciatku dokonca odo mna ziadal aby som mu tento byt zariadila, ale samozrejme som sa to bala urobit, kedze nie sme manzelia a nie je to nijak osetrene. Pri rozchode by sa mi pekne zasmial do tvare…

Skutocne na nom ani nestetrim, na narodeniny dostal drona 🙁. Doma sa tiez snazim napriek dochadzaniu do Viedne (co mi vezme cesta 8 hodin tyzdenne) starat o domacnost. Periem mu, normalne sa staram, ked mam cas tak uvarim, upratujem pravidelne a stale nie je dost.

Minule prisiel s napadom ze si mam vziat hypoteku vo Viedni a budeme byvat u mna. Toto by mne samej ako zene nikdy rodicia nedovolili, vzhladom na to ze zena moze zostat raz s dietatom sama a co potom.

Strasne ma mrzi tato situacia. Vzdy som si myslela ze budem zit a niekym v nasom spolocnom byte ktory budem moct nazyvat domov 🙁.

On by tento byt nikdy nenapisal na mna ani keby som mu hned teraz dala polovicu z trhovej ceny. A ani na ziadnu inu…

Poradte ako by ste to riesili.

Dakujem Vam

Strana
z7
moncicka02
autor
20. nov 2024

@enmery toto si myslim aj ja, ze on cerpa z toho, ze ma ponizi a mi doublizuje. Dakujem, uz to nejdem dalej analyzovat. Pochopila som to.

pikachu999
20. nov 2024

@moncicka02 a čo budeš robiť ďalej?

cacianka
21. nov 2024

@moncicka02 keď si to plne uvedomuješ, tak sakra prečo netresnes dverami ?! Hneď a poriadne

0silvia0
21. nov 2024

@moncicka02 toto je typické pre obete narcisov a manipulátorov. Oni budú dokolečka analyzovať, či on bude niekedy šťastný, prečo to tak má, a prečo sa on správa tak a nespráva inak, ako to tak môže vôbec mať atď. Plno zbytočných analýz a kecov. Nájdi si niečo o narcistickej poruche osobnosti a bude ti všetko jasné. A buď rada, že nemáte žiadne záväzky a môžeš od neho pokojne odísť.

enmery
21. nov 2024

@0silvia0 Začína analyzovať, ako tá s huličom narcisom na 39tich stranách.🙄

0silvia0
21. nov 2024

@enmery no presne, úplne to isté.

enmery
21. nov 2024

@0silvia0 Koľko to myslíš vydrží tejto?Bude o ňom písať tému zase o mesiac?

luccija
21. nov 2024

@moncicka02 aký otec hulvát, taký syn a vôbec nič to neznamená, že je vysoko postaveny.Nestracaj s ním zbytočne čas aj, keby ste mali spolu dieťa vzťah bude zlý.sama musíš cítiť, že sa s tebou zahráva, manipuluje a uráža.

luccija
21. nov 2024

@moncicka02 pre svoje dobro začni navštevovať terapeuta veď to sa aj zle číta.Si šikovná máš fajn prácu, byt čo na ňom vidíš?On nie je schopný mať normálny vyrovnaný vzťah veď to aj píšeš, že žiadny dlhotrvajúci nemal.Ty si vôbec nevážis samu seba vyhadzovať ta z bytu, platit jeho výdavky?Prečo??On vie iba urážat, ponižovať a sám je vnútorne vyprahnuty, chorý.Vie, že si to môže dovoliť, lebo ty nijako na to nereagujes a necháš si to.Ani chvíľu nestracaj čas ešte máš možnosti nájsť si nového partnera a mať aj dieta

romiada
21. nov 2024

@moncicka02 kopni ho do zadku. S takymto božechran mať deti! Keď Ta vidi v takom negativnom svetle ,ze ho využivaš, tak o laske už asi nemože byť reč vo vašom pripade.

priscilla07
21. nov 2024

To si taka zúfalá 🤔, alebo má zlaté tojaše?? Prečo mrhať čas a peniaze s takým človekom ??

Strana
z7