Ako riešiť problém so svokrom, ktorý ma neznáša?
Ahojte....
Prosim ,potrebujem nazor ,radu,niečo.....uz som zufala....
Ak by som mala pisat všetko,rovno môžem pisat telenovelu,viem,kazdy ma nejake problémy no ja si so svojimi uz neviem radu.Som vidata 17 rokov,mame 4 rocne dieta ,zijem u svokrovcov a so svokrom mam velmi zly vztah.Sme samostatna domacnost v dvojgeneracnom dome no aj tak je to doslova hrozne.Svokor sa kumne vzdy spraval ako k ostatnej.....Vadi mu ze niesom z bohatej rodiny,co v podstate nieje ani on....no ako sa nam narodil drobec,doslova ma psychicky trizni.Priamo pred malym mi vulgarne nadava,vyhraza sa ze ma udrie ak mu oponujem a kopec dalsieho.....Ak som to povedala manzelovi alebo svokre,svokor vsetko poprel a zomna urobil doslova idiota.Robi si naroky na maleho akoby sa nic nedialo a ja už neviem ako sa k tomu postaviť.
A s manzelom si to preberala? V sukromi nie pred svokrovcami? Ved zase ste spolu dlho musi vediet kedy klames a hlavne teda neviem preco by si si mala nieco take vymyslat. Treba to riesit, nenechaj to len tak
normalne by som odisla a neboj, aj tvoj chlap by sa bol spamatal. ako hentak by som tam isto teda nezil aa nechapem ako to mozes tam takto trpiet
@henikat za akych okolnosti a preco sa "stretavas" so svokrom sama? Nechodis do prace? Preco svokor nemontoval vodu, ked bol muz doma? Uplne by som sa vyhybala situaciam, byt s nim sama a to byvanie ste mali riesit uz davno. A rovnu mu slusne ale jasne povedala, ze si neprajes, aby sa tak s Tebou rozpraval..
@joja101 ale ano,manzel viackrat bol pritom ked si ma svokor ,,poddaval,, no neozval sa a ked som mu to vicitala tak vzdy ze,, ja som nepocul,registroval som ze daco zas vyvreskuje,ako stary, ale ja som nerozumel ved mi hucala vrtacka,alebo prave brusil niečo a tak podobne.....n
@bodkolienka81 momentalne som doma tri mesiace po 17 rokoch som stiahla zivnost domov,takze pracujem z domu a v dany cas som bola doma s malym bol chory,nechodil do skolky no a manzel bol v praci a svokor sem prisiel robit tie ventili ,on ked si zmysli ze teraz tak teraz,nedba na nic....ved aj maly ked sa nam narodil , spinkal na dvore mal cca mesiac a ten.idiot zacal rezat fleksou kovovu zarubnu na garazovych dverach lebo isiel davat novu branu a ked som brala maleho dnu tak sa smial ze ,,zobudil som ho,,? Tak mu zalezi na jedinom vnucati.
@henikat tak skoda, ze ste to neriesili uz davno, to 17 rokov byvate u nich a takto sa trapite? Neviem, aku mate dohodu, ci suhlasili s byvanim, platite si a tym padom ste panmi vo "svojom" a kludne svokra otoc vo dverach, nech pride montovat, ked bude muz doma. Alebo vas tam "trpia" a tym padom si svokor ide montovat do svojho..
Tvoj problém nie je len svokor ale aj manžel.... Ktorý sa nezastane, "nevidí" a "nepočuje"... Nevadí mu, že dieťa je toho všetkého svedkom.... Nevadí mu, že manželku mu denne niekto ponižuje, ubližuje jej, a chová sa k nej hrubo.... A načo nahrávky? Ak ti muž verí nepotrebuješ ich, sú ti inak na nič, okrem toho sú nezákonné....
Vies co, ja som mala takehoto frajera.. ani sa odstahovat, ani povedat nieco otcovi... chytila som sa a odisla a zrazu uz by vsetko... aj sa odstahoval aj neveim co. Zbal sa po dalsich jeho vylevoch a chod k rodicom. Tu sa proste musi tvoja polovicka pozbierat, je viditelne "pod otcovou nadvladou, co aj chapem, kedze u nich byvate, ale odtial potial). Ako mne by raz vynadal, tak "nasa" cast domu by ostala zamknuta pred nimi (ano aj pred svokrou, nech si ona riesi svojho manzelika doma), vnucku by videli na fotke a mna tiez maximalne tak... A po odstahovani detto. A syn nech si riesi. AJ teraz ked bol konflikt u nas, tak proste odignorujem navstevy nezelanych osob, kym sa nespamataju :D ja sa nestaram do nikoho pokym sa to mna netyka, minimalne neublizim a rovnake cakam od ostatnych. KEd to nejde, tak to nejde.
@henikat 17 rokov vydatá, 4 ročné dieťa máte. Čo ste robili 13 rokov, že ste sa nezmohli ani na vlastné bývanie? Nerieš druhých, či švagriná robí alebo nie. Rieš seba. Ja keby som mala 13 rokov žiť bez detí a s tým, že bývam u druhých, tak už mám vilu v centre Bratislavy postavenú, čo by som toľko ušetrila.
Ste obe so svokrou submisivne typy. Proste sa mu neviete postavit a razne povedat co a ako. Svokra zametie všetko pod koberec lebo nevie to poriesit. Zaujimave zr muž ta nevie tiez uchranit pred tum hulvatom kt.tam zrejme vladne u vas. Ja som ina povaha ako ty. Ale hned by som ho vedela usmernit. Aj mna svokor dirigoval chvilu a povedala som mu svoje. A iny pristup uz ma.
@henikat ty hlavne povedz RAZNE svokrovi, on ti robi problemy, nie svokre. Ries toho s kym mas problem.
@henikat a na svokra by som moc nekydala. On je podľa mňa z vás riadne frustrovaný. 17 rokov asi nečakal, že tam zakotvíte. Mňa osobne by drblo, keby som mala tak nesamostatné deti ako on. Dcéra doma, syn doma ešte aj s nevestou, ktorú doma nechcú.
A povedzme si každá jedna, keby bývala vaša mama alebo svokra u vás 17 rokov, asi by vám už vadilo aj to, že vám povie dobré ráno
Žiadne nahrávanie, kúp rovno kameru a vždy ho donúť, aby vystrájal, tam kde je kamera, ale jasné, nech ju on nevidí, a inak by som ho poslala do p..... chudák jeden starý, čo je toto za generáciu zamindrákovanú, na grcanie mi je z nich a tvoj muž? Sa môže hanbiť, že toto dovolí. A ak toto bude pokračovať čo i len deň, išla by som bez hanby na políciu, podať oznámenie, alebo druhá možnosť, pustíš si tak ústa na špacír, že nato nikto nikdy nezabudne, do konca svojho a tvojho života. Takže hlavu hore a hor sa do bitky, lebo tento boj prehrávaš na plnej čiare zatial
@danielahamar toto spraví a môže spávať pod mostom. Treba si uvedomiť, že býva u neho. Nie on u nej. A tu nejde o to, čo si on dovolí. Tu ide o to, že len sprostá tam žije 17 rokov.
@sasa1310 radsej do podnajmu ako toto,skor to vyhovuje jej muzovi a preto sa nic nedeje
@danielahamar jasné, ale najprv musí mať na to hlavu a jednoducho chcieť. Tu sa rieši problém z druhého konca. Prečo sa naťahovať so svokrom, natáčať a podobné kraviny, keď sa stačí jednoducho zbaliť a ísť? Za tie dlhé roky už mohla byť inak pripravená na odchod
Ahoj. Nepoznám síce Tvojho svokra, ale podľa toho, ako opisuješ jeho správanie, mi tak trochu pripadá ako človek s narcistickou poruchou osobnosti. Skús si pozrieť skupinu "Budem niekedy dosť dobrá?" - nájdeš tam články venované problematike NPO a užitočné rady, ako sa voči takýmto ľuďom brániť. Nespoliehala by som sa v tomto prípade na manžela. Jednak s tým nič nezmôže, a jednak treba vziať do úvahy, že Tvoj svokor je jeho otec - čiže stavať ho do pozície "vyber si" je ako stavať ho medzi dva mlynské kamene. Najskôr to môže dopadnúť tak, že v snahe oslobodiť sa z tohto psychického zovretia zdrhne od Teba aj od otca, a podporu či útechu bude hľadať (u inej ženy alebo na dne pohárika). Nečuduj sa mu, že sa od tohto problému dištancuje. Ako by si sa cítila Ty, keby si mala robiť zároveň žalobcu, obhájcu a sudcu medzi Tvojim manželom a jedným z Tvojich rodičov?

@henikat tak ked ti nikto neveri tak sa zbal a chod prec aj s dietatom tvoj manzel si rozmysli ako to bude alebo mu povedz ze sa chces odstahovat a ked nepojde on ty pojdes aj s malym