icon

Ako riešiť problémy s dieťaťom v manželstve?

770624maja
12. sep 2024

Zdravim. Viem ze je to mozno problem ktory si mam vyriesit sam ale.... rad by som sa opytal na Vas nazor. S ex partnerkou mam dieta 9 rokov. Lubi ma a vzdy sa tesi led sa stretneme. Problem ale je ze moja terajsia manzelka ho nevie vystat. Ze ziadne stretavanie ze je to minulost a nam to nici vztah bud ono alebo sa nase manzelstvo rozpadne. Ako to vnimate lebo ja som medzi pokrajom nervoveho zrutenia a neviem co dalej. Dakujem

anketkarka
13. sep 2024

@770624maja tak sa od nej odsťahuj a nájdi v sebe hrdosť chlapa a nebuď bábkou nezrelej žene.

lenkasarka
13. sep 2024

@anketkarka určite mu nie je na príťaž a on jej tiež nie, ani všetky Eura nejdú exke veď si prečítaj celu diskusiu. Vytrhla si si časť a preto píšeš čo píšeš. On nikde nenapísal,že sa k nemu žena správa ako k handre,kde si toto prečítala?

liv1
13. sep 2024

@lenkasarka nereaguj na to, tam je vestecka gula, vsetky peniaze da exke, asi chodi do zahranicia aby zarobil 600€ + ubytko 😀

grof_monte_christo
13. sep 2024

@lenkasarka Keby ma pred takúto voľbu postavila žena, s ktorou ani nemám deti, tak sa určite rozhodnem pre vlastné dieťa a požiadam o jeho zverenie do svojej starostlivosti.
Ona mu dáva najavo, že ho nepotrebuje, že chce mať svoj kľud.

liv1
13. sep 2024

Porozmyslala som nad tym a poradila ti najst dobreho psychologa, ktory by ti so zenou pomohol. Miluje ta tvoja zena? Alebo jej vadis ty spolu s tvojim dietatom. Si pri nej stastny? Dava ti to, co vo vztahu clovek ocakava? Alebo sa citis v tej domacnosti len ako taky privesok.

770624maja
autor
13. sep 2024

@liv1 vela otazok na ktore sam nemam odpoved

lenkasarka
13. sep 2024

@grof_monte_christo to je v poriadku, každý z nás by sa nejako zachoval a nie všetci sme rovnakí. Ja sa zas snažím pochopiť aj jeho z inej strany. Pracuje v zahraničí,lebo tu zarábal malo. Keď sa vráti znova bude zarábať malo atd atd. Každý z nás má nato iný pohľad a je to v poriadku.

anketkarka
13. sep 2024

@lenkasarka keby moje dieťa nazval niekto idiot a chcel, aby som s ním prerušil kontakt, tak to nie je príťaž a správanie ako k handre??? Sám uznal, že jej už vadí všetko. Nie je schopná mu byť oporou. Ona to dieťa nemusí vychovavať. Ale má vytvoriť manželovi pokojné prostredie na to, aby sa staral o svoje dieťa tak, ako to dieťa potrebuje. Všetko ostatné je príťaž. A jej je príťaž jeho dieťa a jeho snaha pomocť svojmu dieťaťu. Každý bude mať kľud, keď pôjdu od seba a on sa bude venovať dieťaťu.
@770624maja to dieťa je Tvoja krv, Tvoja zodpovednosť a nikto Ťa nikdy nebude tak ľúbiť ako to dieťa. Ak mu teraz neublížiš a nezanedbáš ho. Už dosť trpí, že na neho kašle asi jeho matka. Buď aspoň pre to dieťa oporou ako chlap.

liv1
13. sep 2024

@770624maja tak aspon jedna, mas pocit ze ta tvoja zena miluje?

770624maja
autor
13. sep 2024

@liv1 ozaj netusim

lenkasarka
13. sep 2024

@anketkarka kde napísal, že jeho žena vola dieťa idiot? Ty čítaš inú diskusiu,lebo uz nechápem🤦‍♀️

grof_monte_christo
13. sep 2024

@lenkasarka Ako to potom zvládajú matky s nižšími príjmami, ktoré sa vedia postarať o svoje deti? Ak jeho žena nechce nájsť kompromis, tak musia ísť od seba. Jeho manželka život bez neho zvládne, toto matkou zanedbávane dieťa možno nie.

grof_monte_christo
13. sep 2024

@lenkasarka Napísal to, že ho nazvala idiotom.

lenkasarka
13. sep 2024

@grof_monte_christo to už je na ich zvážení či sa rozvedu,alebo nájdu nejaký kompromis. Ja sa neodvážim tu radiť rozvod,lebo s nimi nežijem a netuším,ako žijú mimo tohto problému.

liv1
13. sep 2024

@770624maja a neodpovedal si ake stare su deti a ci tvoja manzelka pracuje

mk22
13. sep 2024

@770624maja koľko ste spolu randili, a koľko ste manželia?
Vedela predsa ze máš dieťa, vedela o tvojej situácii.. Videla ze dcéra nie je výchovná ako jej deti.. Véd ste sa stretávali aj s deťmi?
Ci spoznala ju až teraz vo vašom spoločnom byte?
Takýchto príbehov je tu dosť, no autorom boli väčšinou macochy, ktoré sa snažili starat o dieťa, deti manžela z 1.vztahu.
Tue ženy ale mali snahu, hľadali ako zlepšiť vzťah, ako ísť na dieťa, ktoré žije úplne iný život s nahnevanou matkou, a maju ho doma 2x mesačne.
Je to ťažké, pre dieťa, pre novú manželku.. Pre otca..
Ty si natrafil na nie 2x rozumnú a chspsvu ženu, inak by ti nikdy v živote nedávala ultimátum rozhodnúť sa..
Co si myslela, že sa ozenis a prvé dieťa na jej príkaz vymažes zo života??
Prídeš domov 4x v mesiaci na víkend, v podstate kszdy žije sám.. Ona si funguje sama so svojimi deťmi.. Je zvyknutá. Zrejme ta až tak nemiluje keď sa vyjadrila ze vás vzťah skončí, a dala ti podmienky.
To sú silné slová. Mňa by sa vrcholné dotkli.
Keby ta milovala, snažila by sa ti pomôcť, poradiť, hľadať riešenia. Lebo išla do vzťahu s mužom kt už dieťa má, dokonca sa vydala za teba.. Brala si teba aj s dieťaťom.

770624maja
autor
13. sep 2024

@liv1 pracuje a deti maju 19-21

lenkasarka
13. sep 2024

@grof_monte_christo asi som to teda ja pochopila inak

grof_monte_christo
13. sep 2024

@lenkasarka Takéto dieťa si vyžaduje iný prístup. Jeho manželka na to zrejme nemá, ani mentálne ani emočne.

liv1
13. sep 2024

@770624maja ak nevies ci ta tvoja zena miluje, je to viac ako zvlastne. Tazko ti nieco radit ked ty sam nevies odpovedat na tieto otazky. Tak sa jej na to opytaj v uprimnom rozhovore. Lubis ma este? Alebo je moja dcera len zamienka pre ukoncenie nasho vztahu? A este si neodpovedal, ci aj tvoja zena pracuje alebo ju dotujes. Ked das viac info vieme ti lepsie poradit. Ale mam z teba pocit ze sam nevies…

lenkasarka
13. sep 2024

@770624maja prosím ťa to nám vysvetli. Reagoval si,že tvoja žena vola dieťa idiot, alebo si sa ohradil, na správu od tiezjedna ? Aby sme mali jasno v tom kto to správne pochopil a kto nie

liv1
13. sep 2024

Poradi ti uz len psycholog si myslim. Ak tvoja zena bude chciet vztah zachranovat. Ak ta lubi. Ak nie, tak nie. Najpodstatnejsia otazka je vztah vas dvoch az potom dovody tvoja dcera. Ak nemate vztah v poriadku, potom nefunguju ani ine veci. Tak drzim palce

770624maja
autor
13. sep 2024

@lenkasarka ohradil som sa na spravu ...idiot?? Myslel som preco idiot

770624maja
autor
13. sep 2024

@liv1 dakujem

grof_monte_christo
13. sep 2024

@770624maja Tak nazvala tvoja manželka tvoje dieťa idiotom alebo nie?

lenkasarka
13. sep 2024

@770624maja ďakujem,teda ja som to pochopila správne a nenazvala tvoja žena dieťa idiotom. Určite skús psychológa ako ti poradila
@liv1 to je veľmi dobrý nápad a snáď ti poradi ako ďalej. Mne ostáva len zaželať ti veľa psychickej pohody a sily.

770624maja
autor
13. sep 2024

@grof_monte_christo nie nenazvala. Reagoval som na to musel by si byt idiot

770624maja
autor
13. sep 2024

@lenkasarka dakujem