Ako riešiť problémy s nezodpovedným exmanželom?
Dobrý deň, musím sa vyžalovať, lebo už neviem ako ďalej , či len ja prežívam niektoré veci extrémne alebo už neviem . Ide o to, že môj ex mi robí stále naprieky. Napr. Zabaliím deťom všetko oblečenie čo potrebujú, na každý deň ,no on mi donesie všetko špinavé , dievčatá s holou... Bez gatiek , ešte má zdrbe , že už nemali čisté nohavičky, pritom som mu na 3 dní dala 4ks, on si neoperie, vraj som ja na RD tak to je moja práca. Polovicu veci čo mu dám tak mi nedonesie. Boli na kúpalisku, zbalila som deti, rukávniky, uteráky, nič mi nevrátil, vraj sa to dakde stratilo, toto je stále . Hovorila som mu, že treba deťom nakúpiť teraz na nový školský rok, tak vraj to ide mimo neho , a potom povedal že on nakúpi za 10€( platí výživné ale daňový bonus na tri deti si necháva pre seba aj keď nebývamé spolu ) trvať na tom aby mi prispel ? Či nemusí keď platí výživné ? Ako to zariadiť s tými vecami keď idu k nemu ?
Mimochodom autorka, deti od štátu dostávajú DB 3x140€= 420€, čo dostane rodič k platu, za to že ma deti o ktoré sa stará v SPOLOČNEJ domacnosti. Máš aspoň take vyzivne? Lebo to je len navyše od štátu, vyzivne čo ti ma platit je mimo toho. Ty keď sa vrátiš do prace, ten cely daňový budeš mat k platu, plus vyzivne od otca. Tak si to spočítaj. Sú to peniaze tvojich deti! Tak sa za ne postav! Či nechceš aby sa mali deti lepšie? Z čoho žiješ keď pozeráš jeden rodicak a máš tri deti?
Chcela by som ho vidieť, keď bude musieť peniaze vrátiť 😂
@kristinka92 rodičak a platí 600€ , zarobí okolo 2600€
@petronelka47 presne tak, teraz výkrikuje lebo vie ze ona ho menahlasi....
Autorka hneď zajtra zavolať jeho mzdovej účtovnícke alebo priamo na daňový úrad. Ex si k tebe dovolí len to co si necháš. A ak tinmpivedali na súde nech si ho nechá a tebe dáva polovicu mala si trvať na tom nech je to na papieri.
@sense tiež si myslím
@petronelka47 ja nežijem na slovensku rozvádza la som sa v inej krajine a teda tiež ma jeden z rodičov nárok na nižšíu dan, a sociálny odpočet a je jasné v papieroch uvedené kto a v akej percentuálne výške, rovnako ako aj to ze všetko nad rámec bežných výdavkov ide na polovicu čiže lyžiarsky, výlety, úhrady u lekára co nepokryje zdravotné. Poistenie zaplatí polovicu. Čiže ak by som to v papieroch nemala zajtra smer daňový úrad ze pan Jožko mrkvicka poberá daňový bonus aj keď nežije s deťmi v spoločnej domácnosti. Potom by Exmanzelovi Jožkovi veľmi rýchlo zamrzol úsmev keby ho musí vrátiť.
@dievcacitajucelist v tomto prípade nedostane daňový bonus nikto. Mama je na MD a on naň nemá nárok.
@martul dostane žiaľ. Je pár takých typkov čo poberajú DB.. aj keď nemajú nárok..Niektoré ženy sa nevedia za seba a svoje deti "postaviť" lebo sa nechcú s ex naťahovať...
@dievcacitajucelist tak nech ho nahlási na finančnú správu a dajú mu ho ešte vrátiť aj spätne + s peknou pokutou
Nechaj sa nim zastrasit, zatial mu to ide dobre.
DB mozes nahlasit aj na danovy urad, tam si to rychlo overia a nebude to na teba, ako ked zavolas do jeho prace.
Ak neprispieva na mimoriadne vydavky 50% ako je v rozsudku, zapisuj si to, odloz si spravy, kde ho o to ziadas aj jeho reakciu a poziadat o zvysenie vyzivneho nakolko nakolko neprispieva ako ste sa dohodli.
Uz mu viac nebal veci pre deti, ziadne rukavniky, uteraky a podobne. Ak ti povie ze aka si ty matka, tak sa ho opytaj aky je on otec, ze nedokaze detom uterak zaobstarat a riadne sa o nich raz za 2 tyzdne postarat. Nedaj sa! Bojuj! On vidi, ze si moze na tebe honit ego tak to robi.
Ešte som teraz bola so synom v nemocnici a platila som tam tiež nemalé peniaze a keď som mu to povedala tak jeho odpoveď bola , že keby išiel on tak by platil on, dovidenia
vsak nech ti vykrikuje, ze co si to za matku - jednym uchom von a jednym dnu. Kontruj "a ty si aky otec? Nevies vyprat, stracas veci, ktore nie su tvoje!" A nech im nakupi veci, do kt. ich bude obliekat u neho doma. Poslat ich len v tom, co maju na sebe. Ked sa mu nepaci, nech deti neberie. A okamzite volaj jeho zamestanvatelovi, urcite sa ti zidu peniaze, nech ti ich pekne vrati spatne. Obmedz s nim komunikaciu a bude ti jedno, ci bude robit kvoli tomu bordel, Pohroz pravnikmi.
Vykrikovať ti môže, zažiješ horšie veci. Musíš sa naučiť "vykrikovať" aj Ty, keď ex vidí že Ťa zastraší, tak kričí. Myslíš, že keď budeš ticho a budeš mu všetko akceptovať, tak nebudeš mať peklo? Budeš, lebo vidí že môže, tak pritvrdí. Postav sa za seba a za svoje deti.
@autorka prepac za uprimnost teraz... no vyzalovala si sa a co teraz?
Urobíš aj niečo ci stále sa necháš vydierať? Máš rozsudok? Máš treba sa držať jeho. Cize plati ti 600€ a z toho 420€ mu zaplati stat, cize reálne ho 3 deti stoja 180€. Bravo. 👌 ešte ty kupuješ veci, a on sa na tebe pekne smeje. Pokial zo sebou necháš zamestat, bude to robiť stále. A mimo to, teraz ti zle nerobí?
@lienka.7 určite to už nenechám tak , veď len dnes som objednala papučky do škôlky, ktoré má vyšli na 40 € a to nehovorím , čo všetko treba nakúpiť ešte keďže všetci traja už budú v škôlke. Keď nebudú mať deti, nebude mať ani on ! Myslím si, že trpezlivá som bola až až. Cez týždeň mením trvalý pobyt a potom hneď volám na finančnú správu alebo na daňový úrad ... Raz je v pohode potom mu šibe a takto to ide dookola ...
Danovy bonus vratit-nahlas ho na urade
Deti by som obliekla na jeden den a nech sa stara a kupujem on- ma ruky na nohy ma auto vie rozpravat vie narabat s peniazmi ist do obchodu a kupit
Vsetko by som si zapisovala a riesila sudom a ked nechce kupovat veci tak zvysit vyzivne- takto to urobila moja znama odvtedy maju u ex deti plne skrine veci
Bože, ďalší cocot. Tu sa fakt ukazuje, že si treba xkrát rozmyslieť, s kým si žena urobí dieťa, lebo keď sa to poserie, odserie si to nakoniec len ona. Je mi to ľúto a ten daňový bonus by som mu absolútne nedarovala. Peniaze na detí má, takže nech platí.
Autorka, nezáleží na tom kde máš trvaly pobyt. Zavolaj tam čím skôr. Ako dlho už neoprávnene poberá db?
K tomu daňovému mu daj na výber, buď ti ho bude platiť alebo zavoláš... Do jeho práce a zrušia mu ho. Ale ak ťa veľmi naštve, tak na daňový úrad..To znamená, že všetko, čo poberal neoprávnene bude musieť vrátiť.
Ďakujem vám za podporu ❤️
@autorka kedy odišiel zo spoločnej domácnosti? Ak napr. v 8/2023, tak od 09/2023 nema narok poberat danovy bonus. Ty dokazovať nič nemusíš, stačí napísať aj cez webový formulár na stránke FS, ze ten a ten pobera neopravnebe danovy bonus na deti, potrebne údaje a oni si na neho posvietia, neboj sa.
DB patrí celý deťom, lebo ho ma vďaka nim. Žiadne ze ti dá polku a podobne ojeby.
Viem, je to veľmi ťažké, hlavne sa nenechaj nim vydierať, sviňa jedna.👎👎👎
Keby niečo, pokojne napis aj súkromné. Ja som pomáhala kamarátke, mala tiez a takéhoto ex hajzla, ktorý parazitoval na deťoch 👎🤮 a neboj sa, veľmi rýchlo skrotol. Nebránis sa, tak si myslí, že si bude k tebe dovolať.
áno, tvrdí ti, že je mu všetko jedno, lebo ťa asi pozná, že si mäkká a nič nespravíš. vezmi život do vlastných rúk a začni sa biť za seba i deti.
Ach jaj, cítim s tebou. Viem si to úplne predstaviť, tiež mám takého perfektného zakomplexovaného prízemného ex čo nevie pochopiť že takýmto správaním ubližuje hlavne deťom. Posielam energiu, drž sa.
Kamoška má tiež takého exota na krku 🙄 ten robí v At a poberá prídavky na deti už vyše roka plus vyplatené za 4 roky (cca 12000€) a vôbec jej ich nedal ani raz 👀 Ona nevie, čo má robiť. Ja by som ho hneď nahlásila!
@lienka.7 tak je tomu vyše roka čo spolu nebývamé
Lienka má pravdu. Proste tvrdo po tom musíš ísť. Práve kvôli deťom. On iba využíva tvoju dobrotu a že si necháš srať na hlavu. Aký pokoj chceš?Kým deti nebudú dospelé budeš to mat furt na tanieri. To je fakt. A on skúša až kam u Teba môže ísť. Daňový hneď nahlásiť a vybavenie do školy, krúžky atď bločky a všetko s ním komunikovať cez správy, aby si mala dôkazy.

on presvedčený byt môže… ale fakt je, že na DB právo NEMÁ. tam môže potom na daňovom vysvetľovať svoje pocity a že on to tak cíti. pokial už zabudol na com ste sa dohodli, upozorni ho že ak to nesplní do (dátum) tak to budes riešiť. píšeš že deti uňho veci majú lebo si ich tam nechala, tak ich pošli v jednom oblečení a vybavené. keď bude vykrikovať, zakrič mu naspat že čo to je za neschopného otca čo nevie vytiahnuť gatky zo skrine/ oprat. keď je taký neschopný, nemusí deti ani bravat.