icon

Ako riešiť problémy s partnerovým otcom?

2. máj 2026

Ahojte, musim sa sem vyrozpravat a vypocut si nejake rady, lebo zacinam byt coraz viac frustrovanejsia. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho 3 roky manželia. Aktualne cakame babatko, na ktore sa velmi tesime. Manzel bol vzdy uzasny priatel, a je este lepsi manzel a buduci otec. Byvame spolu velmi dlho, byvali sme spolu este pred manzelstvom. Velmi mi pomaha v domacnosti, niekolkokrat aj sam navari, ak mam toho vela, alebo aj len tak. Postavili sme si dom, byvame tu mesiac a este stale je tu niekolko veci, ktore musime riesit. Zariadovanie, teraz budeme robit zahradu ked bude pekne, cize musime byt doma co najviac + som tehotna a o 3 mesiace mam termin, takze mu nebudem moct dostatocne pomahat, uz teraz je to narocnejsie ale snazime sa co najviac urobit spolu kym sa to este ako-tak da. A teraz k problemu. Jeho mamka je super, je dobra svokra a nestazujem si, niekolkokrat ideme spolu aj na kavu, ked manzel je dlho v praci alebo na vycvikoch, a ja nevladzem s bruskom, tak mi urobi nakup a prinesie, je jednoducho super. Ale jeho otec je nieco neskutocne. Ku mne nebol nikdy priamo zly, ale vzdy som mala z neho taky “ nepriatelsky “ pocit. Od zaciatku so mnou, ako synovou partnerkou, nesuhlasil. Vadilo mu takmer vsetko - ze sme mali sex, ze sme boli spolu dlhsie vonku ( pri tom sme sa vydali len 2x do tyzdna cez vikend, kedze sme obaja studovali mimo ) a podobne. Ale nejak som s tym cason zacala normalne zit a nerobila som si z toho tazku hlavu pre vlastny pokoj. Niekolkokrat sme museli rusit nase rande, lebo si jeho otec zmyslel, ze musi nieco robit okolo ich domu a potrebuje syna doma. Manzel nestihal kvoli nemu robit bakalarku ani diplomovu pracu, lebo vzdy, ked si mohol doma nadbehnut, musel co najviac robit doma s otcom, robil si z neho otroka a robotnika zadarmo. Aj jeho mama na to mala nervy a stale sa s nim preto hadala, ze na co je toto dobre, v plane bol aj rozvod.. Kazdopadne som si myslela, ze sa to zmeni, ked zacneme spolu zit, budeme manzelia a mat vlastnu rodinu. Zial, nestalo sa. Stale vola k sebe manzela aby mu pomahal lebo je na to sam, nezaujima ho, ze ma tehotnu manzelku a vlastne problemy. Niekolkokrat ho manzel odmietol, ze nemoze lebo musi riesit mna, aj ked som bola chora, ked som prvykrat spontanne potratila a velmi som sa trapila. Vzdy mu povedal ze vydrzim to sama a nech pride. Ked neprisiel, neozval sa mu aj cez tyzden a hral urazeneho. Manzel si nastavuje hranice, ale nebavi ho povaha jeho otca a sam je zufaly z jeho spravania. Nema chut tam ani chodit na navstevy. Velmi nas to jeho obtazovanie trapi, ta bezohladnost. Ale nejak nevidime uniku, ked sme rodina.. Zazili ste si nieco take ? Dakujem ak ste dosli az sem, pekny vecer❤️

Strana
z2
anonym_afc32a
2. máj 2026

no manzel musi len nastavovat hranice a dodrziavat ich. A obaja prijmite skutocnost ze sa este velakrat stane, ze ini ludia sa nebudu spravat podla vasich predstav

anonym_ce6480
2. máj 2026

Toto je celé o dodrziavani hraníc. Proste manžel v tom musí byt dôsledný a trvať na tom. Je to vyčerpávajúce bojovať s otcom, ale nič iné mu nepomôže

0silvia0
2. máj 2026

@anonym_autor nech manzel pokracuje dalej a nech sa nadalej uci hovorit nie

anonym_f57d2c
2. máj 2026

otec robil si z neho otroka a robotnika zadarmo - ako môžeš takú blbosť napísať. Je predsa normálne že dieťa musí rodičom pomáhať a najmä ak tam býva s nimi.

anonym_e9c99e
3. máj 2026

"Vadilo mu, ze sme mali sex"- to akoze on vedel, kedy ho mate?😄

laila22
3. máj 2026

@anonym_autor jeho otec chodil pomahať na dom?

anonym_c04958
3. máj 2026

@anonym_autor ja by som otcovi navrhla ako syn nejaky tan čas kedy môže pomôcť. Ja ťa v tomto celkom chápem. Človek keď sa presťahuje má už svoje starosti s vlastným domom. Muž len musí dodržiavať hranice. Nie nedá sa dnes musím robiť toto alebo idem preč. Keď tak skúsiť navrhnúť alternatívu kedy sa dá pomôcť.
Nemá ťa rád len preto lebo vie že mu ho berieš.
Keď sa urazí..no nech je urazený. To prejde.

anonym_804dae
3. máj 2026

@anonym_autor toto znie ako narcistický otec. Pozri si na nete, aké má črty a ako sa s tým dá pracovať.
On nikdy nebude spokojný, aj keď mu splnite všetky jeho priania. Bude vás len manipulovať a vy bez nastavenia hraníc budete čím ďalej nešťastnejsi...
Treba si to poriadne naštudovať a zistíš, že sa s tým dá pracovať. Akurát je možné, že prerusite vzťahy, aby ste mohli fungovať vo svojej novej vlastnej rodine.
Ja mám takú svokru. Narcistický sociopat. Stretávame sa raz do roka, povinná jazda a tie dva dni, čo sme spolu - jeden deň sa pohada pred nami so svokrom, škaredo mu vynada, začne hrať obeť a začne nariekať a druhy deň sa oduje, nikto nevie prečo a zmizne o siedmej večer do izby akože už spať.
A všetci už rátame minúty do odchodu. A to sa vidíme fakt raz do roka. Ani decká s ňou nechcú byť, každý zdrha, kam sa dá, len aby sa ňou nebol.
S takýmto človekom sa nedá existovať, pretože sú extrémne toxicki a dokážu ti otráviť alebo zničiť život. Najlepšie je zminimalizovat alebo prerušiť kontakt, inak vám to naruší vzťah s partnerom.
Držím palce🙏

anonym_09e107
3. máj 2026

Tiež nesúhlasím s pojmom robotnika zadarmo lebo rodičom treba pomáhať
S otcom nech sa dohodne resp.mu povie co a ako a vybavené
Ja by som nerobila okolo toho také haló...je aky je, všetci to viete,tak si nastaví tvoj muž ako on potrebuje a hotovo

anonym_c7adcd
3. máj 2026

Tu nepomôže nič iné, len dodržiavať striktne pravidlá a hranice. Môj muž vidí svojho otca maximálne raz za mesiac. Viac odmieta

0silvia0
3. máj 2026

@anonym_autor inak k tymto typkom - tu su najlepsie tie tyzdnove okna, kedy sa dotycny urazi, to treba vyuzivat a budete mat od neho pokoj.
Vlastne tvoj muz odmietne sluzbu, nasledne sa svokor urazi, a mate tyzden pokoj - vybavene😁

autor
3. máj 2026
@anonym_f57d2c

otec robil si z neho otroka a robotnika zadarmo - ako môžeš takú blbosť napísať. Je predsa normálne že dieťa musí rodičom pomáhať a najmä ak tam býva s nimi.

@anonym_f57d2c nemyslím si, že je to blbosť, keď majú aj druhého syna, ktorý mu s ničím nikdy nemusel pomôcť, a keď jeho otec zistil, že môj muž mal vtedy plány a dupľom so mnou, naschval mu dal prácu, aby sme nešli.. takže ano, robil si z neho robotníka zadarmo. Asi ste si neprečítali vetu, kde sa píše, že kvôli tomuto nestíhal pisat bakalarku a diplomovú prácu…😇 pomáhať treba, ale nie to preháňať na úkor iných vecí. Ja som niekoľkokrát pomáhala svojim rodičom, aj pomáham, ale rešpektujú môj život, moje plány. Ak vedia, že niečo mám, nebudú mi robiť naschvaly, ani to nikdy nerobili, ale jednoducho našli si inú cestu alebo ak to až tak nesurilo, počkali, kým budem môcť.. myslím si, že je jednoduché robiť kompromisy a nie len sa stále zakrývať za argument, že dieťa ma pomáhať. Má, ale nie na úkor svojho života.

autor
3. máj 2026
@anonym_e9c99e

"Vadilo mu, ze sme mali sex"- to akoze on vedel, kedy ho mate?😄

@anonym_e9c99e nevedel, určite sme mu to nevešali na nos, ale tak pri mladých ľuďoch je to normálne, že spolu spia. A vždy, keď som ja odisla, alebo keď muž, vtedy ešte len priateľ, prišiel domov, stále mu robil prednášku že nemá so mnou spať.

janinah
3. máj 2026

Zaleží aku pomoc potrebuje.Ak sadiť zemiaky,z ktorých polovica bude pre vas,tak je jasne,že tam ist treba. Ak kosit zahradu,tak to svokor postupne zvladne aj sam.Takze vam ostava len robit kompromisy.

autor
3. máj 2026
@laila22

@anonym_autor jeho otec chodil pomahať na dom?

@laila22 na náš? Samozrejme, že nie. My sme si dali urobiť dom a teraz, keď zariaďujeme a robíme veci okolo, tak jasné, že nepríde.. Skúsili sme ho párkrát naschval zavolať, vyhovoril sa vždy nejako. Najväčší gól bol, keď nám sľúbil, že dôjde a v deň “návštevy” to zrušil😀

autor
3. máj 2026
@janinah

Zaleží aku pomoc potrebuje.Ak sadiť zemiaky,z ktorých polovica bude pre vas,tak je jasne,že tam ist treba. Ak kosit zahradu,tak to svokor postupne zvladne aj sam.Takze vam ostava len robit kompromisy.

@janinah no my nikdy z tejto pomoci nic nemáme. Sú to také veci okolo domu, ako sadenie okrasných stromčekov, niekedy aj to kosenie alebo polievanie,… Väčšinou sú to bludy

laila22
3. máj 2026
@anonym_autor

@laila22 na náš? Samozrejme, že nie. My sme si dali urobiť dom a teraz, keď zariaďujeme a robíme veci okolo, tak jasné, že nepríde.. Skúsili sme ho párkrát naschval zavolať, vyhovoril sa vždy nejako. Najväčší gól bol, keď nám sľúbil, že dôjde a v deň “návštevy” to zrušil😀

@anonym_autor tak, potom si len nastaviť hranice a dodržiavať ich. Je smutné, že syna zamestnával nakoľko, že nestihol písať bakalárku. Pomôcť ok, pri veľkých akciách, ale chodiť mu kosiť trávnik a polievať záhradu, tak to je svokor fakt mimo.. Držím palce.

laila22
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nech tak zruší aj jeho syn. Otec prepáč, neprídem, dnes robím vo svojej záhrade..

barborab1411
3. máj 2026

Jeho otec je evidentné typ,ktorý chce mať všetko a všetkých pod kontrolou,Tvoj partner odchodom a založením si novej rodiny tento vzorec narušuje a to otec nezvláda.Mate svoju rodinu nech sa otec po odmietnuti uráža koľko chce .pre tvojho partnera más byť priorita ty a dieťa a bodka .

anonym_f57d2c
3. máj 2026

autorka ty si celá zvláštna. A tie tvoje názory - škoda sa k tebe vyjadrovať. Ako nevestu by som ťa poslala do čerta.

aurora33
3. máj 2026
@anonym_f57d2c

autorka ty si celá zvláštna. A tie tvoje názory - škoda sa k tebe vyjadrovať. Ako nevestu by som ťa poslala do čerta.

@anonym_f57d2c presne.

anonym_ef98cd
3. máj 2026
@anonym_f57d2c

@anonym_f57d2c tiež sa mi zdá

mogaa
3. máj 2026

@anonym_autor vieš ,na jednej strane ty si tehotná a vnímaš to tak že tvoj manžel má byť stále pri tebe, ale to tak nie je....a tak to vníma aj jeho otec.....ja teda neberiem za obťažovanie ak otec poprosí syna aby mu prišiel s ničím pomôcť, samozrejme nie denne....takže otázka je skôr taká, ako často mu chodí pomáhať a nie či mu má chodiť pomáhať....a nevnímala by som to ako obťažovanie....druhá vec je ako to vníma tvoj muž a prečo si to nevydiskutuje s ním on....tretia je, že ty si tehotná ale nie chorá, čiže nevidím problém v tom aby si bola jeden deň sama....

mandzula
3. máj 2026

V prvom rade sa muz nema "vyhovarat" na teba, ked sa mu neda ist pomahat a ked vie, ze otec ta nemusi. V druhom rade stanovit pravidla - pomozem v urcitom rozsahu, viac nie, lebo mam svoj zivot. Mnohi rodicia si neuvedomuju, ze dieta naozaj nie je dozivotne ich otrok, ze pomaha na ukor svojho casu a ze to vobec nie je automaticka vec. Tak ako su deti s neprestrihnutou pupocnou snurou, tak su taki aj rodicia, ktori nie su ochotni pripustit, ze nie su pre dospele dieta prvoradi, prvorada je nova rodina.

januska12323
3. máj 2026

Svokor nechcel aby mu synáčik odišiel z domu lebo nebude mať koho buzerovať. Tvoj muž mal s hranicami začať už keď písal bakalárku. Nechápem ako ho mohol celé dni poslúchať a potom sa tváriť ako nestíha. Však poviem, otec, potrebujem písať prácu, môžem ti pomôcť hodinu ráno inak ma nechaj písať doma alebo pôjdem do knižnice. Šlus ende. Teraz tiež, otec, mám vlastný dom, manželku a zachvíľu dieťa, nebudem stále utekať ku vám keď si niečo vymyslíš. Máš aj druhého syna, jeden týždeň pomôže on druhý prídeme my na návštevu.

lukbe
3. máj 2026
@anonym_f57d2c

@anonym_f57d2c nie je normálne, ak konci školu a pise prácu, ze mu otec nedá na to cas, ze ho odvoláva od chorej ci slabej manzelky. Píšeš hlúposti.

autor
3. máj 2026
@januska12323

Svokor nechcel aby mu synáčik odišiel z domu lebo nebude mať koho buzerovať. Tvoj muž mal s hranicami začať už keď písal bakalárku. Nechápem ako ho mohol celé dni poslúchať a potom sa tváriť ako nestíha. Však poviem, otec, potrebujem písať prácu, môžem ti pomôcť hodinu ráno inak ma nechaj písať doma alebo pôjdem do knižnice. Šlus ende. Teraz tiež, otec, mám vlastný dom, manželku a zachvíľu dieťa, nebudem stále utekať ku vám keď si niečo vymyslíš. Máš aj druhého syna, jeden týždeň pomôže on druhý prídeme my na návštevu.

@januska12323 no lebo jeho otec je taký, že vtedy jeho brat pracoval uz, býval ale u nich. Povedal mu, že nepôjde do práce, kým mu nepomôže vonku s terasou… Keď by mu on alebo môj manžel povedali nie, tak by na nich spustil kadečo, a chceli sa vyhnúť zbytočnému konfliktu.. je strašne do seba zahladený, vlastná svokra to potvrdila..

autor
3. máj 2026
@mogaa

@anonym_autor vieš ,na jednej strane ty si tehotná a vnímaš to tak že tvoj manžel má byť stále pri tebe, ale to tak nie je....a tak to vníma aj jeho otec.....ja teda neberiem za obťažovanie ak otec poprosí syna aby mu prišiel s ničím pomôcť, samozrejme nie denne....takže otázka je skôr taká, ako často mu chodí pomáhať a nie či mu má chodiť pomáhať....a nevnímala by som to ako obťažovanie....druhá vec je ako to vníma tvoj muž a prečo si to nevydiskutuje s ním on....tretia je, že ty si tehotná ale nie chorá, čiže nevidím problém v tom aby si bola jeden deň sama....

@mogaa no, on ho vola vždy, keď vie, že je môj muž doma a môžeme konečne si spolu niekam vyraziť, venovat sa sebe. Muž je vojak, pracuje celkom dosť, ma nočné služby a potom cez deň toho veľa spolu nestihame, ma rôzne výcviky, kto ma muža v armáde, chape.. ja som lekárka, robím momentálne atestáciu, síce kvôli tehotenstvu teraz nemám až také extra ťažké služby, ale mala som. Čiže čas, kedy sme boli obaja doma a venovali sa sebe bol mega vzácny. A vtedy bum, prišiel jeho otec. Takže toto ozaj nie je normálne…

autor
3. máj 2026
@anonym_f57d2c

@anonym_f57d2c prečo ?🤔 preto, že len chcem aby mužov otec pochopil, že momentálne je mužova priorita ina, a to iste vlastne chce aj môj muž? Tak dobre. Vás by som nechcela za svokru, ak máte tendenciu posielať lásky vášho syna, ak máte, do čerta, keď je to jeho výber🤷‍♀️

laila22
3. máj 2026
@anonym_autor

@januska12323 no lebo jeho otec je taký, že vtedy jeho brat pracoval uz, býval ale u nich. Povedal mu, že nepôjde do práce, kým mu nepomôže vonku s terasou… Keď by mu on alebo môj manžel povedali nie, tak by na nich spustil kadečo, a chceli sa vyhnúť zbytočnému konfliktu.. je strašne do seba zahladený, vlastná svokra to potvrdila..

@anonym_autor a druhý syn čo nešiel teda do práce a pomáhal s terasou, lebo otec zakázal?

Strana
z2