Ako riešiť problémy s partnerovým otcom?
Ahojte, musim sa sem vyrozpravat a vypocut si nejake rady, lebo zacinam byt coraz viac frustrovanejsia. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho 3 roky manželia. Aktualne cakame babatko, na ktore sa velmi tesime. Manzel bol vzdy uzasny priatel, a je este lepsi manzel a buduci otec. Byvame spolu velmi dlho, byvali sme spolu este pred manzelstvom. Velmi mi pomaha v domacnosti, niekolkokrat aj sam navari, ak mam toho vela, alebo aj len tak. Postavili sme si dom, byvame tu mesiac a este stale je tu niekolko veci, ktore musime riesit. Zariadovanie, teraz budeme robit zahradu ked bude pekne, cize musime byt doma co najviac + som tehotna a o 3 mesiace mam termin, takze mu nebudem moct dostatocne pomahat, uz teraz je to narocnejsie ale snazime sa co najviac urobit spolu kym sa to este ako-tak da. A teraz k problemu. Jeho mamka je super, je dobra svokra a nestazujem si, niekolkokrat ideme spolu aj na kavu, ked manzel je dlho v praci alebo na vycvikoch, a ja nevladzem s bruskom, tak mi urobi nakup a prinesie, je jednoducho super. Ale jeho otec je nieco neskutocne. Ku mne nebol nikdy priamo zly, ale vzdy som mala z neho taky “ nepriatelsky “ pocit. Od zaciatku so mnou, ako synovou partnerkou, nesuhlasil. Vadilo mu takmer vsetko - ze sme mali sex, ze sme boli spolu dlhsie vonku ( pri tom sme sa vydali len 2x do tyzdna cez vikend, kedze sme obaja studovali mimo ) a podobne. Ale nejak som s tym cason zacala normalne zit a nerobila som si z toho tazku hlavu pre vlastny pokoj. Niekolkokrat sme museli rusit nase rande, lebo si jeho otec zmyslel, ze musi nieco robit okolo ich domu a potrebuje syna doma. Manzel nestihal kvoli nemu robit bakalarku ani diplomovu pracu, lebo vzdy, ked si mohol doma nadbehnut, musel co najviac robit doma s otcom, robil si z neho otroka a robotnika zadarmo. Aj jeho mama na to mala nervy a stale sa s nim preto hadala, ze na co je toto dobre, v plane bol aj rozvod.. Kazdopadne som si myslela, ze sa to zmeni, ked zacneme spolu zit, budeme manzelia a mat vlastnu rodinu. Zial, nestalo sa. Stale vola k sebe manzela aby mu pomahal lebo je na to sam, nezaujima ho, ze ma tehotnu manzelku a vlastne problemy. Niekolkokrat ho manzel odmietol, ze nemoze lebo musi riesit mna, aj ked som bola chora, ked som prvykrat spontanne potratila a velmi som sa trapila. Vzdy mu povedal ze vydrzim to sama a nech pride. Ked neprisiel, neozval sa mu aj cez tyzden a hral urazeneho. Manzel si nastavuje hranice, ale nebavi ho povaha jeho otca a sam je zufaly z jeho spravania. Nema chut tam ani chodit na navstevy. Velmi nas to jeho obtazovanie trapi, ta bezohladnost. Ale nejak nevidime uniku, ked sme rodina.. Zazili ste si nieco take ? Dakujem ak ste dosli az sem, pekny vecer❤️
@januska12323 no lebo jeho otec je taký, že vtedy jeho brat pracoval uz, býval ale u nich. Povedal mu, že nepôjde do práce, kým mu nepomôže vonku s terasou… Keď by mu on alebo môj manžel povedali nie, tak by na nich spustil kadečo, a chceli sa vyhnúť zbytočnému konfliktu.. je strašne do seba zahladený, vlastná svokra to potvrdila..
@anonym_autor zbytočný konflikt vyvoláva otec, nie synovia, ktorí len chcú žiť normálny život. To sa nevedeli dohodnúť s bratom kedy môžu obaja? Otec ich akože zamkol doma kým nebude terasa hotová? Nie, len by si popindal a mohli by odísť. Nevyhovárajte sa na neho, on bol, je aj bude taký vždy. Nastavenie musíte zmeniť vy.
autorka ty si celá zvláštna. A tie tvoje názory - škoda sa k tebe vyjadrovať. Ako nevestu by som ťa poslala do čerta.
@anonym_f57d2c ale co ?a kdeže je problém drahá svokra?
@anonym_autor a druhý syn čo nešiel teda do práce a pomáhal s terasou, lebo otec zakázal?
@laila22 bolo to dávnejšie, ale ano, nešiel
@anonym_autor zbytočný konflikt vyvoláva otec, nie synovia, ktorí len chcú žiť normálny život. To sa nevedeli dohodnúť s bratom kedy môžu obaja? Otec ich akože zamkol doma kým nebude terasa hotová? Nie, len by si popindal a mohli by odísť. Nevyhovárajte sa na neho, on bol, je aj bude taký vždy. Nastavenie musíte zmeniť vy.
@januska12323 veď toto, ja som na môjho manžela a švagra nic zle nepovedala, lebo oni za to nemôžu. Konflikty jednoznačne vyvoláva otec..
@anonym_autor
Super, že to mužovi vadí s rieši hranice. Nech mu oznámi aby si našiel plateného otroka, lebo on už panáka na snímke robiť nemieni! Mama nech kedykoľvek príde ku vám. Starý nech sa spamätať a prestrihne pupočnú šnúru. Deti nie sú nútená pracovná sila. A nech sa urazí na čo najdlhšie adp bude kľud. Možno rozvod bude a konečne aj svokra začne žiť bez bezohľadneho chlapa. Len tak ďalej, držím palce 🩷.
Nás asi 2x svokor pozval ku nim na dovolenku. Zaplatil nám apartmán - cca 500e a nakúpil nám také základné veci na raňajky, kávu, pár maškŕt. Stretávali sme sa kôli diaľke minimálne a on to navrhol sám, inak sme peniaze na to mali. Brala som to tak, že nás rád uvidí. Bolo to 2x za 4 roky. Keď sme boli u mojej mamy, tiež nikdy nič nechcela. Hádali sme sa pri platení nákupov. Ona nič nechcela.
A naposledy chcel svokor, že by smeu tie apartmány pomáhali upratovať. Bol správca. Prenajímal ich aj upratovala so ženou. Ja som bola vytvorená nenormálne. Budí nás málo, muz veľa robil a bola to reálne pre nás tiež dovolenka aj rodinné stretnutie. Mali sme 3 ročného syna a 3mrdacnr bábo.
Nadržaná som bola hrozne. Povedala som, že sme spolu málo cez rok a neprišla som robiť. Chceli sme stráviť čas spolu a so starými rodičmi. Oni aj tak kôli robote mali málo času. Že on nám to aj zaplatí.
Mužovi som povedala keď chce, nech robí, ja pôjdem s deťmi sama do mesta. Ale nabudúce nech rovno povie jeho otec, že potrebuje pracovnú silu a nie vidieť rodinu.
Nešiel ani muž. Potom to skúšal na mňa "hraním má city". Ako jeho ženy dcéra, ktorá má protézu od kolena sa sama ponúkla pomôcť! Povedala som mu - milé od nej. Viac nič.
Možno to teraz vyznie že som hnusná. Ale nie som. Od svokra to bolo vychcane hrozne. Viem že by si na to zvykol a lanárili muža aby sme sa tam presťahovali - do Nemecka- a robili mu tam upratovacích. On je za 3 svokry keď príde k lámanou chleba. Do vtedy je v pohode, kým sa mu kiva. U mňa narazil na skalu v tomto prípade. Mne nebude v 35 rokoch nikto dirigovať život.
Sorry za dlhé vysvetlenie. No to keby náhodou niekoho napadlo, že sa mi ľahko radi, keď som to nezažila 🙃.
@januska12323 veď toto, ja som na môjho manžela a švagra nic zle nepovedala, lebo oni za to nemôžu. Konflikty jednoznačne vyvoláva otec..
@anonym_autor ja by som sa na tvojom mieste kontaktovala so svokrou ako doteraz keď máte dobrý vzťah a svokra si nevšímala, lebo zrejme svokra nemá pri ňom pokoj, manžel nech si ho tiež nevšíma keď ho chce len na prácu
Podľa mňa toto vyrieši len rozvod. Lepšie byť slobodná matka a brať výživné ako mať tak protivného svokra!
U nás to bola zas svokra, v byte veľa roboty nebolo, kvôli tomu manžela často nevolala. Ale boli pár krát telefonáty. Napríklad volala, že spadla v kuchyni a nevládze sa zodvihnúť, aby jej prišiel manžel pomôcť. Ako pousmiali sme sa, telefón, pevnú linku z ktorej volala, mala v chodbe. No tak aj bolo, keď ku nej manžel prišiel, sedela v obývačke a pozerala televízor. Nedokázala sa zmieriť s tým, že syn má vlastný život a odsťahoval sa od nej..
@anonym_autor manžel si musi nastaviť a hlavne udržať hranice. Raz ked nema cas prist nepride. Ty a dieta ste vzdy prvoradé. A nie nemáš žiadnu povinnosť stretavat sa s niekym len preto, ze je to rodina 🙂 vztahy treba udržiavať zdravé a príjemne pre obe strany. Ako sa svokor urazí sa aj odrazí, kludne sa mozete stretavat raz do mesiaca a ked bude nepríjemný nemusíte sa stretavat ani raz. Vlastná skúsenosť bohuzial a varujem dopredu, ze ked sa narodí male bude to horsie
@mogaa no, on ho vola vždy, keď vie, že je môj muž doma a môžeme konečne si spolu niekam vyraziť, venovat sa sebe. Muž je vojak, pracuje celkom dosť, ma nočné služby a potom cez deň toho veľa spolu nestihame, ma rôzne výcviky, kto ma muža v armáde, chape.. ja som lekárka, robím momentálne atestáciu, síce kvôli tehotenstvu teraz nemám až také extra ťažké služby, ale mala som. Čiže čas, kedy sme boli obaja doma a venovali sa sebe bol mega vzácny. A vtedy bum, prišiel jeho otec. Takže toto ozaj nie je normálne…
@anonym_autor prosim ta nehnevaj sa ale vojak sa v armade SR nenarobi!!!, ake on ma prosim tazke vycivky? Nestrapnuj sa, tvoj muz by realne vycviky zazil az na ukrajinskom fronte kde sa skutocne bojuje a nie tu doma kde si slovensky vojaci vaľajú šunky, pri spanku ich strazi sukromna SBS a ked maju znameho alebo podplatia, idu na stedro zaplatene misie k prikladu na dovolenku na Cyprus kde znova nebojuju len po ostrove pendluju, toto ma vie strasne nasrat, ze jaj ten moj muz vojak ten sa ale narobi, ten sa cely vypoti, on v tej armade SR vyda zo seba aj dusu, vazena, vas muz je vojak mozno tak z 10% z ukrajinskeho vojaka ktory je cele dni od blata v zakopoch, krvi a vykaloch, je iba studene konzervy, pri hlave sa mu striela, vybuchuju granaty a zomieraju mu kamarati, toto je skutocna vojna a nie nenazrata slovenska armada kam sa dnes chodi iba cisto pre peniaze, zaklad vojak II stupna pobera prosim 1500€ cisteho len za to ze strazi búdy, nech si to vas manzel pan vojak ide skusit za pas, to vase chuda vysokonarobene...
Dalej, pises ze si robis atestaciu na lekarku, tak najprv si si ju mala dorobit a az potom ste mali mat dieta, ale to je tak ked jeden rozmazna druheho, vy proste obaja neviete co sami chcete, neviete sa dokonca ani ozvat proti jednemu cloveku, vies co by som ja spravila s takym rodicom ktory ma otravuje za stromky, zahradu a travnik? Stromky by som dala vytrhat, sklennik a vyvysene zahony by sa zrovnali bagrom a travnik by nahradila zamkova dlazba, bodka.
To uz mi ale musi byt len vojacik ked sa nevie postavit proti vlastnemu otcovi a razne si to s nim vybavit, aspon vidno akych chudakov ma tato armada, ved tyto by pomreli na ukrajinskom fronte do do 3 dni, to su mi taky vojaci ked vedia ze sa proti nim nestrieľa, pravidelne sa nazeru a cink kralovsky na ucet kazdy mesiac od Kalinaka ktory ma biely nos, ved aj tu Presovsku nemocnicu strazili a dopadlo to na prd.
@anonym_autor prosim ta nehnevaj sa ale vojak sa v armade SR nenarobi!!!, ake on ma prosim tazke vycivky? Nestrapnuj sa, tvoj muz by realne vycviky zazil az na ukrajinskom fronte kde sa skutocne bojuje a nie tu doma kde si slovensky vojaci vaľajú šunky, pri spanku ich strazi sukromna SBS a ked maju znameho alebo podplatia, idu na stedro zaplatene misie k prikladu na dovolenku na Cyprus kde znova nebojuju len po ostrove pendluju, toto ma vie strasne nasrat, ze jaj ten moj muz vojak ten sa ale narobi, ten sa cely vypoti, on v tej armade SR vyda zo seba aj dusu, vazena, vas muz je vojak mozno tak z 10% z ukrajinskeho vojaka ktory je cele dni od blata v zakopoch, krvi a vykaloch, je iba studene konzervy, pri hlave sa mu striela, vybuchuju granaty a zomieraju mu kamarati, toto je skutocna vojna a nie nenazrata slovenska armada kam sa dnes chodi iba cisto pre peniaze, zaklad vojak II stupna pobera prosim 1500€ cisteho len za to ze strazi búdy, nech si to vas manzel pan vojak ide skusit za pas, to vase chuda vysokonarobene...
Dalej, pises ze si robis atestaciu na lekarku, tak najprv si si ju mala dorobit a az potom ste mali mat dieta, ale to je tak ked jeden rozmazna druheho, vy proste obaja neviete co sami chcete, neviete sa dokonca ani ozvat proti jednemu cloveku, vies co by som ja spravila s takym rodicom ktory ma otravuje za stromky, zahradu a travnik? Stromky by som dala vytrhat, sklennik a vyvysene zahony by sa zrovnali bagrom a travnik by nahradila zamkova dlazba, bodka.
To uz mi ale musi byt len vojacik ked sa nevie postavit proti vlastnemu otcovi a razne si to s nim vybavit, aspon vidno akych chudakov ma tato armada, ved tyto by pomreli na ukrajinskom fronte do do 3 dni, to su mi taky vojaci ked vedia ze sa proti nim nestrieľa, pravidelne sa nazeru a cink kralovsky na ucet kazdy mesiac od Kalinaka ktory ma biely nos, ved aj tu Presovsku nemocnicu strazili a dopadlo to na prd.
@anonym_3a8fe2 nechcela by som mať tak smutný život, ako máte vy. Ale aj na takých slnko svieti. Je mi vás, a vašich smutných a prehrotenych názorov, naozaj ľúto. 🥺
@anonym_autor TY NIE SI POVINNÁ AJ S TVOJÍM MANŽELOM, vypĺňať prazdny život svokra,preto, že ste rodina.Rodina je ten,kto má rád teba a koho máš rada ty.Svokor má rád len sám seba.Vy sa chcete vyhnúť konfliktom, poznám to aj som to robil vyše 20 rokov.Bol som z toho zničený,dva roky vyhorený.
Lebo som chcel vyhovieť ľuďom, rodine, priateľom. Potom som narobil krik aj so svokrou,aj s kým bolo treba.Bolo to veľmi nepríjemné,ale pomohlo.Mam od svokry pokoj.Prestala sa mi starať do vecí a chodiť k nám každý deň a vymýšľať blbosti.Ti isté spravila moja manželka s mojou mamou,lebo tiež to s ňou mala ťažké.
Ja chodím minimálne k svokre a moja manželka tiež.Maju to tak aj ďalší naši známi.Tiez si nechodia pozerať svokry.Ked tak raz alebo dvakrát za rok ( vianoce, veľká noc) . Treba sa odstrihnúť od svokra, vyhýbať sa mu,nenavštevovat ho.Kratko úsečne odpovedať.Nie ste mu povinní nič vysvetľovať,ani mu NIE STE NIČ DLŽNÍ.
A keď to bude potrebné s odvahou ísť do konfrontácie alebo konfliktu.Inak sa zblaznite ako skoro ja.NECAKAJTE OD NEHO POCHOPENIE ALEBO PRIJATIE..a budete od toho slobodní. Nemilujte svokra - otca viac ako seba.Max ako seba a dosť. S odvahou do toho.Drzim palce.
@anonym_autor nezda sa mi to, mam dojem ze tvoj muz nadstsvuje hranice len akoze.

@mogaa no, on ho vola vždy, keď vie, že je môj muž doma a môžeme konečne si spolu niekam vyraziť, venovat sa sebe. Muž je vojak, pracuje celkom dosť, ma nočné služby a potom cez deň toho veľa spolu nestihame, ma rôzne výcviky, kto ma muža v armáde, chape.. ja som lekárka, robím momentálne atestáciu, síce kvôli tehotenstvu teraz nemám až také extra ťažké služby, ale mala som. Čiže čas, kedy sme boli obaja doma a venovali sa sebe bol mega vzácny. A vtedy bum, prišiel jeho otec. Takže toto ozaj nie je normálne…
@anonym_autor muž nech zruší otca, ty zrus svokru, nech ti nenosí nákupy, zvládaj si ich sama Ved si len tehotná. A starajte sa každý o seba. Koniec