icon

Ako riešiť problémy so svokrovcami?

snehulienka_8
1. nov 2025

Ahojte žienky,

chcela by som Vás poprosiť o Vaše názory. So snúbencom sme spolu 5 rokov. Posledných 8 mesiacov sme už snúbenci. … S čím mám ale problém, su nase vztahy s jeho rodičmi. Snubencovi rodicia su na nom zavisli, byvame od nich cca 3 hodiny autom (chcu aby každy druhy volny vikend chodil domov, kupoval im drahe darceky (800€) a dovolenky) Boli sme spolu na 9 dnovej dovolenke, ktoru platil celu sam snubenec. Viac krat nas navstivili na vikend. Ked sme sa pred 8 mesiacmi zasnubili, snubenec im zavolal aby im to oznamil …a oni to okomentovali so slovami, že su v šoku a že to predychavaju. Urazili sa lebo on sa ich mal opytat na povolenie a mali to vedieť aspoň deň vopred, necakali to. Pritom snubenec im uz pred rokom hovoril ze ma poziada, že to plánuje a vtedy mu povedali ze okej …Momentalne su urazeni a nebavia sa s nami už 8 mesiacov. Čakaju od neho asi ospravedlnenie….Snubenec sa im vždy ospravedlnil ked bol nejaky problem, aj ked nebol na vine lebo chcel hlavne s nimi dobre vztahy.
Po 2 mesiacoch im zavolal zase len snubenec lebo videl ze to neriešia neozyvaju sa mu, a je im to ukradnute, že sa nebavime, tak volal im aby urobil prvy krok k naprave vztahu. Svokor povedal že: stale su z toho v šoku a mal si vypytat ich povelnie. Že sa neplanovali ani ozvať… keby im nezavolá…Pritom ked pred rokom im vravel ze ma planuje ziadat o ruku vtedy nic nehovorili o tom,že trvaju na tom, aby o tom vedeli deň vopred a aby sa ich opytal na povolenie… Keď chcel snubenec rozpravat v telefone s mamkou, otec povedal, že: mamka s tebou nechce rozpravat, potrebuje ešte čas ( po 2 mesiacoch) Takto ubehlo pol roka dalšieho vobec sa neozyvaju a nebavime sa. Ja mam pocit že ho emočne vydieraju, že je dobry, mily syncek len ked vsetko zaplati a pride domov… inak su vzdy urazeni a hnusni k nemu…a mna beru ako jeho mesačnu znamost…BTW snubenec ma 33 rokov….Aky na toto cele mate nazor Vy? Dakujem a prepacte za tu litaniu..

Strana
z2
pribinak
1. nov 2025

On si to uvedomuje ako ho manipulujú a vydierajú?
Je schopný sa odstrihnúť od nich?
Čo ho vedie k tomu aby sa im stále ozýval??

anonym_420ce5
1. nov 2025

@snehulienka_8 názor mám taký, že by som sa zvysoka na nich vysrala, nech sa urážajú koľko chcú. Oni budú zas niečo potrebovať a nech sa hlavne on naučí hovoriť nie

kristinka92
1. nov 2025

@snehulienka_8 Ty kokos, tak to ti držím palce. To ešte keď náhodou budete čakať babatko a nebudú vedieť kedy prebehlo presne oplodnenie bez ich povolenia, to ešte len bude!!
Chcela som tým len povedať, že sú to pekní manipulátori. A snúbenec by s tým mal rázne seknúť a určiť hranice už teraz. Nie je nesvojprávny, aby MUSEL PÝTAŤ POVOLENIE na zasnúbenie sa. Nemusi sa im absolutne zaliečať. Toto je ich choré spravanie. Čo to je za matku krora sa neteší spolu zo svojim dietatom, a ešte sa uráža a nechce baviť. Veď to je choré

biba_18
2. nov 2025

božemoj, vôbec si neviem predstaviť čo je toto za nezdravý vzťah 😒 33 ročný sa zasnúbi s dievčaťom s ktorým je 5 rokov a oni robia to musia predýchať…
no, ako z toho von… no, nijako, ako to znáša frajer? sú to jeho rodičia, jeho to najviac postihne… ale ospravedlňovať sa nie je za čo… tak neviem ozaj aké to môže mať riešenie že len to že si bude každý žiť svoj život…

huxy
2. nov 2025

Tak, kedysi bolo vo zvyku pýtať si povolenie/požehnanie od rodičov budúcej nevesty...ale čo je toto za nový zvyk 🤔🤭

ekira1
2. nov 2025

@snehulienka_8 a aký máš na to názor ty? Vieš si predstaviť v tom žiť keby sa udobrili? Keď sa zoberiete, budete mať dieťa..

lentakyterapeut
2. nov 2025

Nic nie je krajsie pre dvoch ako ked svokrovci NEOTRAVUJU. Bud vdacna a maj ich v pazi ani tomu nevenuj myslienky. Drzim palce

13uzivatelka11
2. nov 2025
@lentakyterapeut

Nic nie je krajsie pre dvoch ako ked svokrovci NEOTRAVUJU. Bud vdacna a maj ich v pazi ani tomu nevenuj myslienky. Drzim palce

@lentakyterapeut zase nepreháňaj. 😉 Za to že ty nemáš dobrý vzťah so svokrovcami, nemusia to tak mať všetci (nenarazam teraz na diskusiu). A dúfam teda že ťa neotravuju ani tvoji rodičia a sú od vás čo najďalej s týmto tvojim názorom.

anonym_f77bb4
2. nov 2025

Úprimne, skákala.by som od radosti meter dvadsať. Síce toho môjho by mrzelo, že ho matka odmieta. Neviem, či si môj muž pýtal doma povolenie či nie, každopádne ked som budúcej svokre pár mesiacov pred svadbou povedala že si ideme kupovať vlastne bývanie a v žiadnom prípade neplánujeme bývať u nich v hladovej doline, tak sa urazila na sto rokov. Začala robiť podrazi, a poriadne zákerné. Do vtedy bola mamička svatá, síce až do smrti svokru ho to mrzelo ale uvedomil si aký chorý bol ich vzťah ako ním manipulovala a vydierala každým telefonátom.
Ako sa k tejto situácii stavia ten tvoj? Je ochotný sa úplne ponížiť či je vyrovnaný a teba budúcu manželku považuje za rodinu?

ivik4
2. nov 2025

No to su dobre mimo rodicia. Chvalabohu ze byvate tak daleko

anonym_5715e0
2. nov 2025

Nechcú ťa do rodiny, v tom je celý problém.Zamysli sa nad tým, či si schopná takto žiť celý život. Budú traja proti jednému a časom on úplne otočí na ich stranu.

amdornik
2. nov 2025

@snehulienka_8 ak toto nie je vymyslené, mne napadlo len to, že oni ho asi celý život citovo vydierajú. teraz im naplno došlo, že manželka a následne deti ich odstrihnú od zdroja príjmu, ktorý im občas niečo zafinancoval - pretože financie pôjdu najprv do svojej rodiny.. mimochodom ale, normálne tomu aj tak nerozumiem. to má snúbenec 5000 plat, že im platil dovolenky a drahé dary? či? ak áno, OK, som ticho, hoci i tak nechápem. no a hlupáci sú to. ste 300 km ďaleko, tam aj zostaňte. keby sa vzťahy náhodou "upravili", snúbenca odnaučiť, že tam bude lietať každé 2 týždne, veď mňa by porazilo 2 víkendy v mesiaci prísť o svoje súkromie... a hlavne, porozprávať sa s ním, on sa musí emocionálne odstrihnúť, pretože oni ho ničia.

jumama
2. nov 2025

A vas vztah so snubencom - zmenilo sa jeho spravanie nejako?

Pre neho to moze byt bolestiva, ale jedina cesta - odstrihnut sa. Lenze to by som asi nikdy nechcela, ved vase deti v buducnosti si zasluzia mat starych rodicov, nie taketo strasne vztahy.

Toto ako sa spravaju je cisto manipulativne. Lenze to nemozes byt ty, co to partnerovi hovori, ukazuje, musi si byt toho vedomy sam, musi to odstrihnutie od nich chciet sam. Inak to velmi narusi vas vztah, bude vzdy ako medzi mlynskymi kamenmi. S velkou pravdepodobnostou toho odstrihnutia nie je schopny, a vnutorne sa trapi. (Ci netrapi? Aj to by bol pre mna redflag...) AK im vsetko platil, tak je parentifikovany empath. SPoznaj svojho nepriatela - najdi si clanky o narcizme a empatoch. Rozpoznaj dane spravanie u svojho muza - je to velmi tazko oducitelny vzor.

Ten chybny vzor vztahov moze preniest aj do vasho vztahu, nevedome. Treaz ste jeden pre druheho, ale ked pridu deti a budes mat na neho menej casu a budes pozadovat jeho cas, aby sa zapajal do domacnosti, do starostlivosti... Aky najtazsi problem ste vy dvaja spolu zazili a vyriesili?

lentakyterapeut
2. nov 2025

Ak je chlap pevne na tvojej strane rodicia maju svoj zivot vy svoj. Bodka

arasidka123
2. nov 2025

@snehulienka_8 ocividne sa boja, ze im skonci financovanie...

lentakyterapeut
2. nov 2025
@13uzivatelka11

@lentakyterapeut zase nepreháňaj. 😉 Za to že ty nemáš dobrý vzťah so svokrovcami, nemusia to tak mať všetci (nenarazam teraz na diskusiu). A dúfam teda že ťa neotravuju ani tvoji rodičia a sú od vás čo najďalej s týmto tvojim názorom.

@13uzivatelka11 to vobec nie je o vztahu rodina je muz a zena a svokra ma svojho tak nech sa stara onho.

13uzivatelka11
2. nov 2025
@lentakyterapeut

@13uzivatelka11 to vobec nie je o vztahu rodina je muz a zena a svokra ma svojho tak nech sa stara onho.

@lentakyterapeut no sa ťa pýtam či takto berieš aj svojich rodičov.. že si rád že ich nevidis celý rok...keď takto hovoríš o svokrovcoch, že podľa teba už nie ste rodina. Ako jasné, ak nie sú dobré vzťahy všeobecne, tak nemá zmysel nasilu udržiavať vzťahy, či už sú to rodičia alebo svokrovci, ale nepáči sa mi toto tvoje všeobecné generalizovanie, že svokrovcov si držať čo najďalej.. ja mám so svokrovcami skvelý vzťah a syn ich miluje. Tak isto aj môj muž s mojou mamou má fajn vzťah, je rád keď je u nás na víkend a venuje sa synovi a to sa mu venuje na 100% a je to niekedy veľká pomoc

anonym_10e7bd
2. nov 2025

@snehulienka_8 z vlastnej skúsenosti poviem, že záleží na tom , ako sa stavia pri týchto situáciách partner (vsimaj si to do budúcna)
Nakoľko to vie urobiť vo vzťahu veľké problémy
ak sa viete odstrihnúť, určite choďte do toho
Ak nie, budete mať len hádky a vzťah to položí

1sally12
2. nov 2025

To ako fakt si mal vypýtať povolenie na ženenie? 😄

anonym_5b6b45
2. nov 2025
@13uzivatelka11

@lentakyterapeut no sa ťa pýtam či takto berieš aj svojich rodičov.. že si rád že ich nevidis celý rok...keď takto hovoríš o svokrovcoch, že podľa teba už nie ste rodina. Ako jasné, ak nie sú dobré vzťahy všeobecne, tak nemá zmysel nasilu udržiavať vzťahy, či už sú to rodičia alebo svokrovci, ale nepáči sa mi toto tvoje všeobecné generalizovanie, že svokrovcov si držať čo najďalej.. ja mám so svokrovcami skvelý vzťah a syn ich miluje. Tak isto aj môj muž s mojou mamou má fajn vzťah, je rád keď je u nás na víkend a venuje sa synovi a to sa mu venuje na 100% a je to niekedy veľká pomoc

@13uzivatelka11 mala som úžasných rodičov, aj úžasných svokrovcov, ale mať rodičov, ako snúbenec autorky témy, tak sa ich spýtam, či si všimli, že som dospelý a so svojím životom budem nakladať, ako uznám za vhodné a nemusím sa nikoho prosiť o dovolenie. Ak sú ochotní to rešpektovať, budem rád, ak nie nebude ma vôbec mrzieť, ak sa od nich odstrihnem. Citových vydieračov a manipulátorov, ktorí mi budú znepríjemňovať každý krok v živote, nepotrebujem, ani keď sú to rodičia

anonym_5b6b45
2. nov 2025

@snehulienka_8 podstatné je, ako sa k tomu stavia tvoj snúbenec. Prečo by mal vlastne svojím rodičom niečo financovať? Oni nemajú príjem? Kúpiť dovolenku ako prekvapenie k okrúhelmu výročiu, Vianociam, ok, ale inak nie. Jedine, keby boli obaja na dôchodku a mali ho beľmi nízky, ale vtedy by som skôr nakúpila trvanlivé potraviny, zaplatila lekára a pod. On má riešiť financie už s tebou, nie dotovať rodičov

13uzivatelka11
2. nov 2025
@anonym_5b6b45

@13uzivatelka11 mala som úžasných rodičov, aj úžasných svokrovcov, ale mať rodičov, ako snúbenec autorky témy, tak sa ich spýtam, či si všimli, že som dospelý a so svojím životom budem nakladať, ako uznám za vhodné a nemusím sa nikoho prosiť o dovolenie. Ak sú ochotní to rešpektovať, budem rád, ak nie nebude ma vôbec mrzieť, ak sa od nich odstrihnem. Citových vydieračov a manipulátorov, ktorí mi budú znepríjemňovať každý krok v živote, nepotrebujem, ani keď sú to rodičia

@anonym_5b6b45 samozrejme, ako som písala v ďalšom komentári, nemá zmysle udržiavať vzťahy nasilu, keď nie sú dobre. Reagovala som len čisto na ten komentár, mimo diskusie.

andrejka1974
2. nov 2025

@snehulienka_8 však on sám vie , že ho vydierajú proste vidím , že je na tvojej strane tak nech sú urazený naďalej ich problém možno ich to prestane baviť ak nie tak kašlať na nich

viera012345
2. nov 2025

@snehulienka_8 Neviem si to síce predstaviť,aby som toto robila svojmu synovi, ale viem, že sú aj takí rodičia.Vyzera to tak,ze rodičom Vášho snúbenca došlo, že keď sa ich syn ožení,bude míňať na vlastnú rodinu a nie na nákladné darčeky pre rodičov.

lentakyterapeut
2. nov 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 pockat kto ma dobry vztah nech ho buduje, kto rad travi kazdy vikend s rodicmi nech tak robi, ale su ludia co nemaju potrebu byt tolko s rodinou. To nie je nic zle. Kto je viac samostatny zije zivot pre svoju rodinu a niekedy staci navsteva aj raz za rok.

snehulienka_8
autor
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
2. nov 2025
@snehulienka_8
Odpoveď bola zmazaná

@snehulienka_8 mimochodom, žiadajú sa RODIČIA NEVESTY “o povolenie” sa zasnubit. Nie vlastných rodičov, či si to môžem dovoliť, ako dospelý svojprávny muž. Ono keby to nebolo take úbohé a smutné, bolo by to až smiešne, priam groteska

petrao2
2. nov 2025
@snehulienka_8
Odpoveď bola zmazaná

@snehulienka_8 mna pobavila veta ze ste boli na dovolenke ktoru celu zaplatil 🤣
Tak to je ok ale ked da rodicom to uz je zle
K nim sa nevyjadrujem....

maranco
2. nov 2025
@snehulienka_8
Odpoveď bola zmazaná

@snehulienka_8 normálne organizuj svadbu ako by tam mali byť, potom pôjdete odniesť osobne pozvanie a je na nich ako sa zariadia, ale taký narcisi sa tam prídu ukázať a tváriť ako milujúci rodičia aby "ich ľudia neohovárali"
len maj zabezpečených ľudí ak by začali robiť scény alebo nejaký cirkus, že ich schmatnú, vyvedú von a odvezú preč

anonym_1806ed
2. nov 2025
@snehulienka_8
Odpoveď bola zmazaná

Strašne je mi ľúto, čo prežívate. Veľmi mi to v mnohom pripomína mojich svokrovcov. Úplne vás chápem. Keď budem mat viac času, napíšem vám súkromnú správu.
Píšete, ze ste neboli na svadbe, kde neboli rodicia. Tak napr. naša- svokor neprišiel. Urazený, keďže si jeho syn nevypýtal povolenie si vziať ma, chodili sme spolu 6 rokov. Svokra bola. Ale presne ako u vás, na začiatku sladká ako med. Teraz po 10 rokoch manželstva o mne hovorí všetkým známym, ako som jej ukradla jediného syna a tým som jej zničila život. Ja som bola hlúpa a toľké roky som sa úplne vo všetkom podriaďovala svokrovcom. Bola to ťažká chyba, rodicia manžela sa nám úplne infiltrovali do manželstva, nikdy neuznali , že je dospelý a má manželku. V mnohom co píšete vidím seba. Tiež v tom oslovovaní - moja svokra hovorila vždy že nie je stará, nesmiem ju volať svokra, čo samozrejme rešpektujem, ale časom sa pridalo to, že prvé nase dieťa nútila, (naozaj nutila) ju volať mamka, pretože ona nie je babka ani starká. Veľmi ťažko a neochotne prijala, že ju vnúča bude volať teda aspoň krstným menom.
V skratke, kvôli svokrovcom sme sa takmer rozviedli. Párová terapia nám obom otvorila oči a vďaka bohu, konečne prestrihla pupocnu šnúru. Ale teda žiť s takýmito rodičmi je nesmierne náročné a berúce kooopec energie.
Našťastie naše manželstvo to prežilo. Ale vzťahy sú veľmi veľmi zle s rodičmi manžela. Rodicia ako môjho manžela, tak vášho snubenca sú veľmi nezrelí ľudia. To by bolo na dlhé pisanie.

Strana
z2