Ako riešiť rodičov, ktorí nás neberú vážne?
Ahojte
Správajú sa k Vám rodičia a svokrovci ako k deťom aj keď ste dospelý ľudia?
Ja neviem môžno som precitlivená alebo čo ale dosť mi to vadí. Mám 30 rokov, muža, prácu, svoje bývanie. Bola som mame zaniesť nákup, rišila že už mám nosiť tričká s dlhym rukávom nie tielka ( mala som tielko pod sakom, vonku nejakých 15-17st a ja autom). Boli me u svokrovcoch a svokor mi ako malému decku že si mám dať hneď papuče lebo prechladnem. Išli sme na dovolenku a svokra hneď radila že v žiadnom prípade do lietadla kabelku ale treba ruksak lebo z kabelky mi vykradnú veci... a táák milion ďaľších príkladov.
Tak toto by som vôbec nepochopila, že sa správajú ako k malému dieťaťu, tvoja reakcia už áno. Ako sa majú zrazu správať 😂😂 Sa pousmej a ideš ďalej.
@anonym_autor ja to beriem ako staranie sa o druhého
U nás detto. Moja mama povie ze pre ňu budem decko aj keď budem mať 70. Často sa na tom hádame.
áno vadí mi to nemám 5 rokov aby som vedela kedy potrebujem papuče dlhšie tričko alebo na akú teplotu si mám doma kúriť...
@anonym_autor tak toto by vadilo aj mne, a uprimne, toto uz nerobim ani mojim pubertakom… urcite by som sa voci tomu ohradila. Oni mozno ani nevedia, ako hlupo sa spravaju… keby nepomohlo, robila by som im to iste, kym by sa nespamatali…
ty budes taka ista
tak toto sú fakt problémy 😒 dnes už nič fakt ani vlastnému dieťaťu nič nepovedať , stačí držať hubu a krok 😉
@anonym_autor pokym ti to vadi a neprejdes to s chapavym usmevom, tak si stale dieta, aj ked mas 30 rokov 😉
@anonym_autor Hovoria nam to všetci a vždy a tezs6to hovorím ajja svojim deťom, mužovi..Keď som mala 15-20r pretáčala som oči, ale aj tak si urobila podľa seba 😀😀 Keď som mala vlastné deti,robilasomcaj robím to tiež a vtedy som všetko pochopila 😂😂 Mne to ani inak nedá. keďže po 50 tke viem presne ako holé pupky a lodičky v mraze mi poškodili obličky a močový mechúr.
A presne dnes mi mama vraví, že si mám dať vysoké ponožky, že mi trčia holé nohy a ja 52 ročná žena noo mami musím..ale mme zima nie je veď vieš a potom brchces 🤷♀️🙈🙈 Ale mne to nevadí aj tsk si robím akk chcem a DOVTEDY JE DOBRE, KÝM MI TO MÁ KTO POVEDAŤ A KTO SA O MŇA BOJÍ A MYSLI NA MOJE ZDRAVIE 🙏❤🍀
@reanda taj tak presne si to vystihla..my mami sme raz také
áno vadí mi to nemám 5 rokov aby som vedela kedy potrebujem papuče dlhšie tričko alebo na akú teplotu si mám doma kúriť...
@anonym_autor pre rodicov budes vzdy dieta, ktore treba poucovat a upozrnovat. Ako na toto reagujes. Vsak normalne poviem "Mama, nie je mi zima, ked mi bude, tak sa obleciem." Alebo "Dedo, nechcem papuce, nie je mi zima", "Babka, dakujem za radu, ale spravim ako mne bude vyhovovat". Staci tolko, nijak viac sa tym netreba zaoberat.
@anonym_autor ked mas potrebu riesit taketo veci, si stale decko.
a rodicua/svokrovci to teda riesia.
ako dospelej by ti to absolutne nevadilo - jednym uchom dnu, druhym von
Rodicia ta upozornovali od narodenia 24/7 roky rokuce, lebo to bolo nutne...ver mi, ze po 16/18 rokoch je to brutalny zlozvyk... postupne to vymizne, jednym uchom von a druhym dnu... pokial je to len "oblec sa aby ti nebolo zima" typovo, tak to myslia dobre...
Moze to posobit zlahka otravne, ale je za tym laska, maju ta radi, chcu ti najlepsie a chcu sa postarat, aby si sa mala lepsie podla ich zivotnych skusenosti, co to zazili, nieco ich to naucilo a chcu to posunut ludom, ktorych maju radi, mam o 10 viac a hadaj co mi chysta svokor vzdy na navsteve? No papuce predsa, bundu podava a na kratsie tricko uz len kotula ocami a strka mi svetrik, radi pri soferovani, vareni, mam ich rada, ktovie kolko s nami este budu, nech aj do 100-ky a nech sa o mna pokojne staraju…
Prídem k našim a oco daj si papuče a mama kde máš bundu.😂 Veď som prišla autom a ja neznášam byť nabambušená. 😂 Ináč papuče nosím aj doma, nerada chodím bosá. Keď tam raz prídem a nič z toho nebudem počuť, tak až vtedy to už bude smutné... Budme radi, že nás ešte ma kto upozororniť. Niektoré veci jedným uchom dnu, druhým von. A pri niektorých sa ozvem.🙂
@anonym_autor pre rodicov budes vzdy dieta, ktore treba poucovat a upozrnovat. Ako na toto reagujes. Vsak normalne poviem "Mama, nie je mi zima, ked mi bude, tak sa obleciem." Alebo "Dedo, nechcem papuce, nie je mi zima", "Babka, dakujem za radu, ale spravim ako mne bude vyhovovat". Staci tolko, nijak viac sa tym netreba zaoberat.
@viestta Presne tak to robím..viem, dám si,nie je mi zima a tým jevto vyriešené 🤣🤣
Autorka. Ty nemáš deti, však? 😄
Keď raz budeš mať pochopíš. Vychova je vec, ktorá raz začne ale už nikdy neskončí.
Dnes som môjmu 15 ročnému aspoň 2 x povedala nech neťahá nohy. 🤷🏻♀️
Bude ti to ešte chýbať. A prepáč,ale ak ti to tak vadí tak mi prídeš ozaj ako nezrela a darmo máš cez 30.
@anonym_autor Boze, k tebe sa ozvat, tak si radsej hryznem do jazyka. Zduvas sa fakt jak decko.
Nie
Pokiaľ sa nevieš normálne ohradiť tak dospelá veľmi nie si.
Autorka. Ty nemáš deti, však? 😄
Keď raz budeš mať pochopíš. Vychova je vec, ktorá raz začne ale už nikdy neskončí.
Dnes som môjmu 15 ročnému aspoň 2 x povedala nech neťahá nohy. 🤷🏻♀️
@doriiis A ja zase mojmu dospelému nech už "konečne "vytiahne dlhé nohavice, že už má mrznúť v noci a nie je čas na kraťasy.
@anonym_autor Boze, k tebe sa ozvat, tak si radsej hryznem do jazyka. Zduvas sa fakt jak decko.
@beata_k Veru áno ,je to ešte veľmi nezrelá žena AJ v 30tke..možno o ďalších 30 rokov to pochooí..len obavam sa,či jej to bude mať kto povedať 😶
@anonym_autor tak toto ja beriem úplne normálne🤣nie som vztahovacna ...ja to hovorím mojej dcére, mužovi, moji rodičia mne a občas, keď idem z domu neskôr ako muž tak mi napíše správu je strašná zima daj si už hrubšiu bundu, alebo mi napíše zobrala si xy do školy dáždnik poobede má prsat.My sme taká opicia divná rodina😂
Toto si vypočujem a neriešim vôbec.
Ja mám peknú príhodu z leta kedy sme boli s dcérou u rodičov a asi po 10 r sme išli na strechu my dve a niečo sme hľadali tam nábytok, staré knihy no klasický bordel nahadzany okolo otvoru zlý prístup tam vliezť a zliezt a vedú tam visiace drevené schody tak môj otec išiel s nami a sadol si do toho otvoru nohy na rebríku, aby sme nespadli do tej diery a nedolamali sa🤣áno, aj v mojich 48 r
Veď oni ti nechcú zle.Ja som dosť vzpurna, ale na iné veci toto je bežná starostlivost.
Toto vôbec nie je, že ťa neberú vazne
Stále si dieťaťom svojej matky.Hoci máš aj 30.
Mne decko povie ,že si spraví aj tak ako chce
@anonym_autor moja babka mi vždy pri rozlúčke hovorila, že sa nemám baviť s cudzími ľuďmi, nemám brat stopárov a to som mala 30+ 😀
Ja mam tiež už dávno dospelé deti, bývajú už vo vlastnom, ale ešte stále sú pre mňa ako malé deti(aj keď nie sú). A budú až pokiaľ budem žiť 😁. A veru som povedala aj teraz pred par dnami synovi, že je na čase si dat dlhé nohavice, a nie už kratasy.ale to hovorím preto, že by nemal zdravotné problémy. Matky sú už raz také. 😁
Wau. Mne včera mužova starká nukala papuče, lebo je u nich zima. Nevedela som, že sa mám uraziť. Nabudúce sa urazim, ved ja nie som malé soplave decko!
Kks autorka, máš 30 ale reálne sa správaš na 13. Ako mala, zduta pubertiacka ktorej mama urobila zlu desiatu. Get overyourself.

@anonym_autor pokym ti to vadi a neprejdes to s chapavym usmevom, tak si stale dieta, aj ked mas 30 rokov 😉