Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
A to naco,ja sa nehnevám na nikoho z rodiny a keď pridem na Slovensko som len s deckom a rodičmi
Nerieš ju jej život daj si otázku sama sebe, tebe by sa páčilo keby Ti niekto hovoril čo máš a nemáš robiť??? Ži a nechaj žiť.
Pretoze ani starku nepride pozriet, ja som ju zavolala nech pride k starkej na kavu, boli sme tam vsetci, cela rodina, aj jej mama, ale ona neprisla. Viem od jej mamy, ze ma akysi problem, o tom som sa s nou chcela porozpravat, pretoze neviem cim si zasluzime aby sa nam vyhybala.
Nerieš ju jej život daj si otázku sama sebe, tebe by sa páčilo keby Ti niekto hovoril čo máš a nemáš robiť??? Ži a nechaj žiť.
@alison11 Nekazem jej co ma robit, len citim, ze nieco proti nam ma, potvrdene to mam aj od jej mamy, preto by som rada vedela, co sme jej urobili, ked sa nam vyhyba.
Za mňa, ak si o nej vlastná mama myslí, že je divná, tak ty to nerieš. V prvom rade, najbližšia rodina by mala mať záujem o zlepšenie vzťahov… Keby si o mne moja mama/rodičia mysleli, že som divná, tak asi tiež nemám veľký zaujem.
A čo ak tie rozdiely starkí naozaj robili a cíti sa odstrčená cely život oprávnene? Možno ma naozaj krivdu a nie je pripravená sa s tým ešte vyrovnať? Tým tlačením na ňu nič nevyriešiš, mozes to ešte aj zhoršiť
Chápem,že sa o ňu strachuješ just zato nepôjde lebo ste tam všetci možno nechce každému vešať na nos čo ju trápi,skús sama sa sňou medzi 4očami len porozprávať a možno Ti vysvetli čo ju ťaží a pochopíš prečo nechce obecenstvo.Vieš nie všetko sa dá povedať každému.Možno sa jej niečo prihodilo začo sa hanbí a trpí depresiou.Je možné že vlastnej matke to nemôže povedať a tým pádom just starým rodičom nie keď nie sú jej blízky.
Keď by si rada vedela, prečo nechodí, opýtaj sa jej, nie tu na MK. Možno je introvert, možno jej naozaj niekto ublížil.
Teda s tvojim zmýšľaním,mám aj ja niečo proti tebe,ideme to riesit
By som ta poslala kade ľahšie ,prečo ta to ako trápi,robi vám zle,ohovára vás
To je jej vec, kde chodi a preco chodi/nechodi a za kym. Co jej chces prikazovat, ze musi navstivit toho a toho??? Z akeho dovodu? Je dospela a svojpravna.
Ja som napriklad z dovodu povahy a spravania mojej babky s nou nebola niekolko rokov v kontakte. Ale bolo to vyslovene preto, ze ma navstevy u nej a rozhovory s nou deptali a zle na mna vplyvali. Bola som dospela.
A čo ak tie rozdiely starkí naozaj robili a cíti sa odstrčená cely život oprávnene? Možno ma naozaj krivdu a nie je pripravená sa s tým ešte vyrovnať? Tým tlačením na ňu nič nevyriešiš, mozes to ešte aj zhoršiť
@kristinka92 Nemam ten pocit, na prazdniny sme chodili k starkym spolocne, rovnako nam davali, nijak ma neuprednostnovali. Ona si mysli opak, neviem na zaklade coho. Rada by som to vedela a aj starka sa trapi tym, ze ju vobec nepride pozriet. Jej mama hovori, ze ju mame nechat tak, co s nou.
Tak sa jej môžeš jedine opýtať,či jej niekto nejako ublížil,ale iba to. Nie nejako sa ju hneď snažiť zblížiť či niečo podobné. Je ale možné,že ti ani nič nepovie, proste iba nechce sa s vami stretávať a aké má dôvody,to už je zrejme len jej vec.
To,že ty nemáš pocit,že bolo "jej ukrivdene"ešte nemusí nič znamenať
Niekedy človek povie niečo,čo ani tak nemyslí,alebo si ani neuvedomí,že tým môže druhého zraniť,a dotyčný obmedzí či úplne preruší kontakt.
Keď by si rada vedela, prečo nechodí, opýtaj sa jej, nie tu na MK. Možno je introvert, možno jej naozaj niekto ublížil.
@lukbe Pisala som jej, ze aky ma problem, preco nikoho nenavstevuje, aj svojich rodicov len vynimocne, dostalo sa mi akurat drsneho odkazu, ze neviem ako to u nich bolo a nech sa nevyjadrujem, nieco v tom zmysle.
A ešte jedna vec. Keď sa o nej všetci takto vyjadrujete že “je divná” tak sa ani nečudujem, že s vami nechce tráviť volny čas. To mala prísť nasilu medzi vás aby ste tam na ňu čumeli ako na divnú? Ale hlavne aby ste Vy boli spokojní..
Nechaj ju tak, ona ma nejaku predstavu v hlave a to neprerobis.
Teda s tvojim zmýšľaním,mám aj ja niečo proti tebe,ideme to riesit
By som ta poslala kade ľahšie ,prečo ta to ako trápi,robi vám zle,ohovára vás
@minenkaa Budem mat svadbu, chcem ju pozvat, ale ona asi nepride. Nemam ani moznost s nou inak hovorit, len ma to mrzi.
Nechaj ju tak, ona ma nejaku predstavu v hlave a to neprerobis.
@kiki68 To by som prave chcela vediet, ze na zaklade coho starkych tak neznasa, nikdy jej nijak neublizili, naopak. Vzdy sme sa na prazdniny k nim tesili, tak neviem ze kde je problem.
Aký drsný odkaz ,ty nevieš čo u nich bolo a staráš sa,teda ja byt nou ja ti tak nadam ,že by si nevedela čia si
Tak máš odpoveď, aj keď nejasne. Co už...
Aký drsný odkaz ,ty nevieš čo u nich bolo a staráš sa,teda ja byt nou ja ti tak nadam ,že by si nevedela čia si
@minenkaa Z tvojich vyjadreni mam pocit, akoby si bola moja seternica 🙂
Ja tak nemám rada tieto rodinne vzťahy nasilu ako načo ,prečo
No možno mám na to staranie sa do ľudí rovnaký pohľad ako ona
Tak ti predsa už odpovedala, prečo tam nechce chodiť. Má svoje dôvody, ktoré ty nevieš (a ani možno nepotrebuješ vedieť). To,že ty vnímaš,ako bolo vždy u starkych super a ako ste sa tam tešili,je len tvoj subjektívny pohľad,ona to zrejme mala úplne inak. Možno tam chodila len preto,že ako dieťa ju ešte mohli "donútiť"tam ísť,teraz šlo dospelá už to robiť nemusí
Nedá sa nikoho prinútiť, aby to vysvetlil svoje dôvody,treba to často len prijať
Však ju vystras,že nebude dediť.
Čo tak ju nechať na pokoji a nevŕtať sa v ránach,iba chces uspokojiť svoju potrebu a otravujes a možno ublizujes inému človeku
Ak sa nevieš zmieriť,že Vás pre svoj život nepotrebuje docielite možno to,že domov ani chodiť nebude,lebo nemá pokoj ani doma.
No možno mám na to staranie sa do ľudí rovnaký pohľad ako ona
@minenkaa Ona sa uraza za take hluposti, co viem od jej mamy, tak vraj ja som v detsve dostala krajsie saty, ja som bola v pozornosti a taketo somariny. A je urazena dodnes.
Tak ti predsa už odpovedala, prečo tam nechce chodiť. Má svoje dôvody, ktoré ty nevieš (a ani možno nepotrebuješ vedieť). To,že ty vnímaš,ako bolo vždy u starkych super a ako ste sa tam tešili,je len tvoj subjektívny pohľad,ona to zrejme mala úplne inak. Možno tam chodila len preto,že ako dieťa ju ešte mohli "donútiť"tam ísť,teraz šlo dospelá už to robiť nemusí
Nedá sa nikoho prinútiť, aby to vysvetlil svoje dôvody,treba to často len prijať
@jaskolka Neodpovedala, iba mi napisala, ze neviem ako to u nich doma bolo, tak sa nemam vyjadrovat.
Ak sa nevieš zmieriť,že Vás pre svoj život nepotrebuje docielite možno to,že domov ani chodiť nebude,lebo nemá pokoj ani doma.
@alison11 Ani nechodi, naposledy pred dvoma rokmi tu bola.

Ja nechápem celú otázku...preco to vôbec ty chces nejak riešiť? A čo akože jej chces povedať? Že "Zuza,choď okamžite navštíviť starých rodičov?" Však je dospelá, má svoj rozum,s možno aj dôvod, prečo tam chodiť nechce, ktorý by neviete (ani nemusíte)
Žije v zahraničí,píšeš,že domov príde na pár dní a je s rodičmi. Však to je tiež (a dokonca najbližšia)rodina,takze sa stretáva...a nie každý je taký,že potrebuje počas návštevy doma pobehat aj celú ďalšiu rodinu.