Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
Pre teba somariny a vidíš pre ňu ťažká trauma
@minenkaa Podla tebe je toto dovod neznasat starkych, rodicov a starkemu ani neprist na pohreb? Ja si praveze pamatam, ze sme dostavali vsetko rovnako, pozornost aj dary.
Nehnevaj sa, ale aj je sesternica dospelá, čo je, načo ju ty ideš vychovávať? Presne tento typ rypakov ja nemám rada, čo riešia všetkých okolo, len na seba sa nepozrú. Kebyže sa moja mama vyjadrí, že som divná, tak nenavštívim už ani ju. Nenapadlo ťa, že možno cíti nejakú krivdu z detstva? Alebo má nejaké problémy, o ktorých sa nechce s vami baviť, lebo podľa vás je "divná"?
Všetko je uhol pohladu
Veď predsa toto bola jej odpoveď "nevieš,ako to u nás bolo" Čo naozaj nemôžeš vedieť,takže len rešpektuj to,že sa ani nemôžeš do toho starať.
Si jeden ješitný a sebecky človek a sesternica ma asi pravdu ,že si dostala toho viac a zvykla si si nato
Nehnevaj sa, ale aj je sesternica dospelá, čo je, načo ju ty ideš vychovávať? Presne tento typ rypakov ja nemám rada, čo riešia všetkých okolo, len na seba sa nepozrú. Kebyže sa moja mama vyjadrí, že som divná, tak nenavštívim už ani ju. Nenapadlo ťa, že možno cíti nejakú krivdu z detstva? Alebo má nejaké problémy, o ktorých sa nechce s vami baviť, lebo podľa vás je "divná"?
@veronicka1901 Nejdem mu vychovavat, vyrastali sme spolu a rada by som vedela, preco je takato. Ake krivdy v sebe nosi, ze sa s nami nechce stretavat.
Si jeden ješitný a sebecky človek a sesternica ma asi pravdu ,že si dostala toho viac a zvykla si si nato
@minenkaa Prosim? Podla coho sudis, ze som jesitna a sebecka? Neprehanas trosku?
Tak vies mozno si si to ty ako decko neuvedomila ... ku mne bol starky fakt hnusny ,zatial co k bratrancovi ako anjelik. Starka bola v pohode.
Tiez by som neprisla za nim keby bolo keby .
A nedohovaraj jej, ona nieje male decko ale dospela osoba. Asi Vas nema rada tak nieje s Vami,bodka. To je cele proste to neries
Lebo ty chces vedieť ,čo v tom je aj keď ona to nechce riesit a vlasne aj vies prečo a nechceš to akceptovať a vidíš len svoj uhol pohľadu
Mas uplne jasnu odpoved, nestaraj sa … ona ma mozno pocit krivdy za nejake saty z detstva a ty sa snazis byt v centre pozornosti, deti vnimaju to, co vidia, ale za zavrety mi dverami je toho podstatne viac. Pokrvne pribuzenstvo si clovek nevyberie a ked zaujem nema neries. Nepride na svadbu, jej vec … ona odisla a zije svoj zivot niekde inde. Si dospela, mysli ako dospela …
Z tvojho vyjadrovania to vidieť že si jesitna. Pocity tvojej sesternice sú ti ukradnuté. Iba ty a ostatní a ona aby naklusala ako nejaka atrakcia, pretože v skutočnosti je pre vás “divná”.
Na dospelosti je krasne to, ze si mozes urcovat s kym budes travit svoj cas. A tebe neostava nic ine ako to respektovat. Dohovarat?? To akoze ked na nu vypustis vycitky budu z vas naj kamosky.??? Fakt jej nik neublizil, fakt ste sa na prazdniny tesili, fakt🙉. Uvedom si ze ty to vidis z vlastnej strany. Je to len jej vec s kym sa stretava. A ja jej tlieskam, ze sa nepretvaruje, neda sa dotlacit k manipulacii a citovym vydierackam - lebo vy mate " potrebu". A co tak trochu respektu??
Ty preháňaš ,riešiš len a len svoje pocity
Ty si presne ten typ odpotneho ,sebeckeho dobráka ,navonok dobrý úmysel a v podstate samé sebectvo a ešte si to ani nechceš priznať
Dievcata, ale ked mi je mama povedala co riesi, tak som si tukala na hlavu. Nejake saty z detstva, ze ona musela na zber jahod a ja som tam nebola, taketo hluposti. Tak to mi zas nepride nejaka katastrofa, aby uplne zahodila celu rodinu.
Ty preháňaš ,riešiš len a len svoje pocity
@minenkaa Prepac, ale ked starka sa stazuje, ze ju ani pozriet nepride, ani sa neozve, tak som to chcela vyriesit, nejak to napravit.
Veď ju navstiv, keď bude na SK. Nalož starkých do auta a choďte na návštevu vy, keď vám na nej tak záleží...
Nerieš ,starká urobila chybu a teraz ma len vrátené a starká by sa teda mala ospravedlniť ak viete prečo nechce chodit
Nerieš ,starká urobila chybu a teraz ma len vrátené a starká by sa teda mala ospravedlniť ak viete prečo nechce chodit
@minenkaa Nevieme co sa stalo. Nic zle jej nikto neurobil. Ona je strasne vztahovacna, vsetko si berie prilis na seba.
Ešte raz to čo ty nevidíš ako katastrofu pre ňu bola ,akceptuje a nestaraj sa
Tebe sa tiež nepáči čo ti píšem a jej zas šaty
Tak pre teba to možno sú len "prkotiny"ale pre ňu očividne nie. Pre dieťa je to,že ten druhý dostal krajšie šaty, lepšiu hračku,či niekde nemusel ísť (kde ten druhý ísť musel napriek nechuti,ako trebárs tie jahody)je úplná tragédia.
Ale ty máš zas iné chyby a co ,nechaj ju napikoji
Ako môžeš byt takto zabednena
Tak pre teba to možno sú len "prkotiny"ale pre ňu očividne nie. Pre dieťa je to,že ten druhý dostal krajšie šaty, lepšiu hračku,či niekde nemusel ísť (kde ten druhý ísť musel napriek nechuti,ako trebárs tie jahody)je úplná tragédia.
@jaskolka Uz ale nie je dieta, je dospela, tak by mohla hodit za hlavu taketo krivdy, nie? Ved sme dospeli.
@jaskolka A určite nešlo len o tieto dve veci, len tuna rodina už pozabúdala. Toho bolo asi viac, vždy niečo. Nakopilo sa to, až sa odstrihla.
Keď to porovnám, ja mám sestru aj brata, a tiež mojej sestre bolo tolerované oveľa viac, mama tu pre ňu vždy je, a ja keď niečo potrebujem (a stačilo by pekné slovo), tak nič.
Autorka.Ty lezes na nervy už aj nám,čo len čítame čo píšeš Ty si tak na nervy lezuci človek,že sesternici sa ani nečudujem.Oblukom sa vyhybam ľuďom ako ty.Staraj sa o seba a daj jej pokoj
Sama pises ze ste dospele tak by si ju ako dospela mala nechat a prijat ze Vas nemusi
Skusila, si. Nepochodila si. Ona ma svoje dovody, tak ich akceptuj.
Prestaň sa do nej starať. Ja mám z teba traumu len ťa čítam.

Pre teba somariny a vidíš pre ňu ťažká trauma