icon

Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?

15. jún 2025

Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.

aurora33
16. jún 2025
@sisska96

@aurora33 tak niekomu je jedno že rodina sa nedrží dokopy a niekomu nie je jedno, A autorke asi nie je jedno

@sisska96 hej ďalšia fanatička. Túto autorkina rodina dezi pokope. Ved každý jeden kydá na sesternicu aká je divná. Tak im môže byt u prdele že sesternica si žije svoj život ďaleko od nich. Ved by im len kazila ich dokonalú rodinu, taká podivinka.

viestta
16. jún 2025
@sisska96

@aurora33 tak niekomu je jedno že rodina sa nedrží dokopy a niekomu nie je jedno, A autorke asi nie je jedno

@sisska96 rodina, kde su dobre vztahy drzi pokope aj bez nejakych mediatorov a organizatorov rodinnych stretavok... Ked su tie vztahy doondene (co tu su) tak rodinu pokope neudrzis ani retazami. A tu doondene su, takze kazda snaha zbytocna. Starka sa nebude doprosovat vnucke, mama o dcere povie, ze je cudacka, sesternica okydava druhu... (a to este nevieme vsetko) Tuto rodinu neda dokopy ani buldozer.

autor
16. jún 2025

Boze, ved starka ani nevie pouzivat poriadne mobil, tak co ma robit?

prasiatko30
16. jún 2025

Naucit sa

sisska96
16. jún 2025

Autorka fakt už kašli na tieto ženy. Nevysvetlíš

autor
16. jún 2025
@sisska96

Autorka fakt už kašli na tieto ženy. Nevysvetlíš

@sisska96 Vidim ze je to zbytocne. Nevdak svetu vladne.

sisska96
16. jún 2025

však píšeme 2025. ľudské vzťahy sú za vodou a ešte aj normalizujú.

minenkaa
16. jún 2025

Stara mať nemá doma telefón?

viestta
16. jún 2025
@aurora33

@viestta a ešte sa budú utešovať ako jej vlastne chcú dobre a oni netušia prečo je taká a bla boa. Smutné ako sú niektoré rodiny hluché slepé a hlúpe.

@aurora33 mne len tak napadlo, co bude ked pojde na dedicstvo. To len vtedy bude rodina drzat pokope...

aurora33
16. jún 2025
@viestta

@aurora33 mne len tak napadlo, co bude ked pojde na dedicstvo. To len vtedy bude rodina drzat pokope...

@viestta 😅😅😃😃😃 vtedy budú radi že je sesternica za horami za dolami.

sisska96
16. jún 2025
@viestta

@viestta vtedy sa sesternica objaví

laurinka27
16. jún 2025

Paci sa mi termin "stara mať" 😂😂😂

autor
16. jún 2025
@minenkaa

Stara mať nemá doma telefón?

@minenkaa Ma telefon, ale nevie moc pisat na nom.

minenkaa
16. jún 2025

A načo ho ma,úlož jej sesternicine číslo do mobilu a môže telefonovať

aurora33
16. jún 2025
@sisska96

@sisska96 no vidis tak nakoniec sa predsalen dá rodina dokopy. Ved o to autorke predsa ,,ide”.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
viestta
16. jún 2025
@sisska96

@sisska96 vsak to chcu, aby bola sucastou rodiny. Takze konecne bude vsetko tak ako ma byt...

viestta
16. jún 2025

Ale telefonovat vie, vsak? Ci ani to?

zuzu11166
16. jún 2025

No tak ja s mojou povahou na zaklade tejto odpovede by som sa na nu uz vykaslala.ja ti rozumiem,ze chces aby vsetko bolo ok,ale zaklad je komunikacia a ked ona NECHCE komunikovat ani s tebou,ked vidi ze sa snazis-odmieta ti to vysvetlit,tak nech si zije nasratá a nech ide do čerta.neprosikala by som sa jej urcite

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sisska96
16. jún 2025
@zuzu11166

No tak ja s mojou povahou na zaklade tejto odpovede by som sa na nu uz vykaslala.ja ti rozumiem,ze chces aby vsetko bolo ok,ale zaklad je komunikacia a ked ona NECHCE komunikovat ani s tebou,ked vidi ze sa snazis-odmieta ti to vysvetlit,tak nech si zije nasratá a nech ide do čerta.neprosikala by som sa jej urcite

@zuzu11166 Tu nevysvetlíš

aurora33
16. jún 2025
@zuzu11166

@zuzu11166 odkial máš že je nasrata? Čo ak si žije spokojne?

subartic
16. jún 2025

autorka pozri , niekto jednoducho za celý svoj život nespracuje krivdy a nepohne sa ďalej , preruší kontakty a celý život žije v tom , že mu niekto krivdil , lebo on to tak v tom detstve cítil . Môj otec je z 10 detí a tak som mala aj veľa sesterníc a bratrancov. Nuž detstvo bolo také že sme sa aj pobili , vyťahali za škuty, poopľúvali , babka aj buchnáty porozdávala, ona neriešila kto čo urobil , kolektívne všetci doradu , aj tí čo tam ani neboli. Bola to zlatá žena , ale tiež mala obľúbenejších a tých čo mala rada. Nikto na nikoho sa nehnevá , normálne sa stretávame.
S mojou povahou by som ju oslovila raz, pozvala k sebe a viac by som ju neriešila, nech zostane teda nasraná na celý zvyšok rodiny celý svoj život . Po čase ju prestanete riešiť a prestane vám chýbať , to je jednoducho realita. Pošli jej pozvánku na svadbu , keď príde príde keď nie no tak nie, život ide ďalej . Keď nechce komunikovať tak nechce, netráp sa tým a ži si svoj život.

sisska96
16. jún 2025
@subartic

autorka pozri , niekto jednoducho za celý svoj život nespracuje krivdy a nepohne sa ďalej , preruší kontakty a celý život žije v tom , že mu niekto krivdil , lebo on to tak v tom detstve cítil . Môj otec je z 10 detí a tak som mala aj veľa sesterníc a bratrancov. Nuž detstvo bolo také že sme sa aj pobili , vyťahali za škuty, poopľúvali , babka aj buchnáty porozdávala, ona neriešila kto čo urobil , kolektívne všetci doradu , aj tí čo tam ani neboli. Bola to zlatá žena , ale tiež mala obľúbenejších a tých čo mala rada. Nikto na nikoho sa nehnevá , normálne sa stretávame.
S mojou povahou by som ju oslovila raz, pozvala k sebe a viac by som ju neriešila, nech zostane teda nasraná na celý zvyšok rodiny celý svoj život . Po čase ju prestanete riešiť a prestane vám chýbať , to je jednoducho realita. Pošli jej pozvánku na svadbu , keď príde príde keď nie no tak nie, život ide ďalej . Keď nechce komunikovať tak nechce, netráp sa tým a ži si svoj život.

@subartic ani u nas sa nikto nehrá na urazenú princeznú a tiež sme mali kolektívny trest, oblúbenejšie vnúčatá a podobne

aurora33
17. jún 2025
@sisska96

@subartic ani u nas sa nikto nehrá na urazenú princeznú a tiež sme mali kolektívny trest, oblúbenejšie vnúčatá a podobne

@sisska96 prečo ju hneď urážaš slovným spojením ,,urazena princezná?” Ty nevieš čo si tam zazila. A opakujem, mozno nie je nafucana len ta neporiadna rodina to stále riesi. Asi jej nevedia odpustiť, že si dovolí žiť svoj život spokojne a bez nich.

zuzu11166
17. jún 2025
@aurora33

@zuzu11166 odkial máš že je nasrata? Čo ak si žije spokojne?

@aurora33 aj to je mozne,no ked aj na rodicov kasle,aj na starkých,ked raz za cas pride,tak sa niekde musela stat chyba.
No ja to vidim z mojho pohladu,lebo moji rodicia by si to nezasluzili a ani by som im to nespravila.tesila by som sa hlavne na nich.
Ale pravda je,ze my nevieme,ake vztahy boli v ich rodine

aurora33
17. jún 2025
@zuzu11166

@aurora33 aj to je mozne,no ked aj na rodicov kasle,aj na starkých,ked raz za cas pride,tak sa niekde musela stat chyba.
No ja to vidim z mojho pohladu,lebo moji rodicia by si to nezasluzili a ani by som im to nespravila.tesila by som sa hlavne na nich.
Ale pravda je,ze my nevieme,ake vztahy boli v ich rodine

@zuzu11166 ved to že my to nevieme, ani autorka to nevie, takže za mňa je ona posledná kto by ju mal hodnotiť a ohovárať a naoko sa tváriť ako jej ,,ide o vzťahy”

sabi1223
17. jún 2025
@anonym_autor

@sisska96 Vidim ze je to zbytocne. Nevdak svetu vladne.

@autorka Ze nevďak vládne svetom. Aky nevďak? Za co ma byt tvoja sesternica vďačná komukoľvek z rodiny? Za to ako sa k nej chováte a ako na ňu nemáte pekného slova? Za to sa ma za vami vracať zo zahraničia? Pravdepodobne kvoli vam tam zdrhla a dobre urobila. Nechapem ako môže byt niekto tak primitívny, asi naozaj nemáš vsetkych päť pokope. Vlastná matka povie o dcére ze je divná, ty na ňu 10 strán kydas ale ona je nevďačná.

sabi1223
17. jún 2025
@zuzu11166

@zuzu11166 ja osobne keby na mna niekto takto velmi tlači, emočne ma vydiera tak sa tiez nechcem vobec stretnut. Aj keby neboli žiadne krivdy v detstve. Proste človek ma slobodnú vôľu a treba to rešpektovať, nikdy si nikto dobry vzťah nasilu nevynutil. Keby to autorka pochopila na druhej strane povie si ok tak asi s nami fakt nechce mat nic spoločne kašlem na to myslím si svoje necham ju tak, lenže ona si stale točí svoje o neviem akej úcte k starším a ze je sesternica divná. Ale nemyslí uz na to ze úcta ma byt vzájomná a urážanie sesternice a nútenie kontaktu úcta nie je.

sisska96
17. jún 2025
@aurora33

@sisska96 prečo ju hneď urážaš slovným spojením ,,urazena princezná?” Ty nevieš čo si tam zazila. A opakujem, mozno nie je nafucana len ta neporiadna rodina to stále riesi. Asi jej nevedia odpustiť, že si dovolí žiť svoj život spokojne a bez nich.

@aurora33 no keď niekto príde zo zahraničia a kašle na rodinu, tak pre mňa takýto človek je veľká 0. Tak potom nech tam aj ostane, kam zdrhla