icon

Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?

15. jún 2025

Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.

karolinakr
17. jún 2025
@minenkaa

Autorka ja som to odhalila,vy ju chcete použiť ako chod na svadbu

@minenkaa za takýto film s takouto zápletkou si ľudia radi zaplatia

minenkaa
17. jún 2025
@karolinakr

@minenkaa za takýto film s takouto zápletkou si ľudia radi zaplatia

@karolinakr veď autorka možno zbiera inšpiráciu

Autorka tak si si takáto prešibaná

karolinakr
17. jún 2025
@minenkaa

Autorka ja som to odhalila,vy ju chcete použiť ako chod na svadbu

@minenkaa príde ti pozvánka na svadbu a ty zrazu nevieš, či budeš druhý chod...Ako profesor Z Adela ešte nevečerala

viestta
17. jún 2025
@karolinakr

@viestta napriklad aj mužovi musiš odpustiť a kolkokrat, keby si sa urazila a zatvrdila po každom konflikte, nemôžte byt spolu 20 rokov..je tak?

@karolinakr nie, ani muzovi nemusis vzdy odpustit. Len mozes odpustit. Ked odpustit nedokazes, treba sa rozist, nie nasilu sa drzat pokope, lebo... To co dokazes a co nedokazes odpustit je na tvojom nastaveni. A ak neodpustis nejaky podraz, tak nie, nie si oduta. Jednoducho to uz je za hranicou, ktoru si ochotna tolerovat a je na case prijat riesenie. Kazdy ma mat svoju hrdost, kazdy ma mat sebeuctu, konfortnu zonu, ktoru si ma chranit. Ked chlap neodlozi riady, tak mozem podudrat aj sa mozme o tom pohadat, ale ked mi v hadke splechne nejaku podpasovku, tak to neodpustim. Lebo mam sebeuctu a aj hrdost. Nie ze som oduta. Je hranica, za ktoru nikto nemoze. Ak ju prekroci, tak sa prijima riesenie. A kazdy ma tu hranicu niekde inde.

karolinakr
17. jún 2025
@viestta

@karolinakr nie, ani muzovi nemusis vzdy odpustit. Len mozes odpustit. Ked odpustit nedokazes, treba sa rozist, nie nasilu sa drzat pokope, lebo... To co dokazes a co nedokazes odpustit je na tvojom nastaveni. A ak neodpustis nejaky podraz, tak nie, nie si oduta. Jednoducho to uz je za hranicou, ktoru si ochotna tolerovat a je na case prijat riesenie. Kazdy ma mat svoju hrdost, kazdy ma mat sebeuctu, konfortnu zonu, ktoru si ma chranit. Ked chlap neodlozi riady, tak mozem podudrat aj sa mozme o tom pohadat, ale ked mi v hadke splechne nejaku podpasovku, tak to neodpustim. Lebo mam sebeuctu a aj hrdost. Nie ze som oduta. Je hranica, za ktoru nikto nemoze. Ak ju prekroci, tak sa prijima riesenie. A kazdy ma tu hranicu niekde inde.

@viestta no a ako to potom riešiš, ked sa nechceš rozviesť? vieš, lebo tuto je to "len" sesternica, človeka čo vidiš raz za rok, ale s mužom si lihaš bok po boku každy večer

1ryba
Odpoveď bola odstránená
viestta
17. jún 2025
@karolinakr

@viestta no a ako to potom riešiš, ked sa nechceš rozviesť? vieš, lebo tuto je to "len" sesternica, človeka čo vidiš raz za rok, ale s mužom si lihaš bok po boku každy večer

@karolinakr preco by som ostavala s clovekom, ktory mi ublizuje? Aky by to malo vyznam aby som s takym clovekom zila? Preco by som mala odpustat neodpustitelne a tvarit sa, ze vsetko je v poriadku? Pre koho by to bolo dobre? A ano, aj podraz beriem ako ublizenie. Aj hrube nadavky, aj mnoho inych veci.
Ja viem, niektore su take blbe, ze sa nechaju podvadzat, otlkat, toleruju chlast, vydelovanie penazi, podrazy kazdeho druh. Stale dookola a do nekonecna budu odpuestat. Ja dokazem odpustit. Raz, dam aj druhu, mozno aj tretiu sancu. Ale aj moja tolerancia a trpezlivost maju svoje hranice. Tie zacinaju tam, kde zacina moja hrdost a sebeucta.

minenkaa
17. jún 2025
@karolinakr

@karolinakr ako sa nechceš rozviesť ,to načo ostávať s človekom čo mi nesedí
Tu to bolo ľahké a rýchle ,je to len sesternica,rodina sa nevyberá ,ta je za trest

evazhoufova
17. jún 2025

Ty si si svojim miestom v rodine istá, ona je za tu divnú,aspoň ju tu takto popisuješ. Tebe by sa pacilo aby prišla medzi vás pokorná navarila kavu, poumývat okna, aby sa pani cítila lepšie ?alebo ako si predstavuješ aby mala dôjsť za vami na čo sa hrať ?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
17. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

Vy ste vazne mimo, nehnevajte sa.
@1ryba Ved ju nikto nenutil, to sa jej mám mam ist ospravedlnit ci co? Mala povedat nie.

evazhoufova
17. jún 2025

Čo si predstavuješ že keď príde medzi vás že sa stane. Ako by to malo vyzerať.

deedol
17. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba takze odpoved je nie.
autorka, aj medzi svojimi detmi robis take rozdiely? ze jeden musi a druhy nie? tak preco ti to medzi sesternicami pripada ok? ano, mala si sa zdvihnut.

minenkaa
17. jún 2025

Ano máš sa jej ist ospravedlniť

autor
17. jún 2025
@minenkaa

Ano máš sa jej ist ospravedlniť

@minenkaa A za co? Ja som jej nic neurobila. Nemozem za to ze starka ju poprosila o pomoc castejsie.

minenkaa
17. jún 2025

Autorka ty prosim ta už nepíš ,toto je presne ta téma kde ma autor držať hubu lebo čo slovo to 💩

minenkaa
17. jún 2025

Veď ty si také chúďatko ,nevinne, ochotne

viestta
17. jún 2025

Ospravednit by ste sa mali cela rodina. Jej mama za to ako sa o nej vyjadruje. Stara mama za to ako sa k nej spravala. A ty by si mala ist z nou kolenacky uz len za to co si tu o nej stihla popisat. Lebo si jej ublizila tak, ako nikto iny z celej rodiny. Falos, ohovaranie, povysovanie, dehonastacia jej osoby a jej pocitov, vysmech a zosmiesnovanie jej zivota... Vsetko z toho si dokazala vyprodukovat

minenkaa
17. jún 2025

Máš sa jej ospravedlniť za to ako na ňu nadavas

minenkaa
17. jún 2025
@viestta

Ospravednit by ste sa mali cela rodina. Jej mama za to ako sa o nej vyjadruje. Stara mama za to ako sa k nej spravala. A ty by si mala ist z nou kolenacky uz len za to co si tu o nej stihla popisat. Lebo si jej ublizila tak, ako nikto iny z celej rodiny. Falos, ohovaranie, povysovanie, dehonastacia jej osoby a jej pocitov, vysmech a zosmiesnovanie jej zivota... Vsetko z toho si dokazala vyprodukovat

@viestta ty si to tak krásne vystihla

autor
17. jún 2025
@viestta

@viestta To je hriech napisat, aka je? Mam sa hanbit za pravdu? Je logicke, ze ked pisem prispevky tak napisem bez prikras toho co najviac, aby ma druha strana chapala. A dockam sa akurat odsudenia. A ze sesternica pomahala, no a co? Ved mala otvorit usta a povedat ze nie, ze nepojde na jahody. Ona si nevedela otvorit usta a ja som kvoli tomu teraz ta zla?

deedol
17. jún 2025

ty si zla z inych dovodov. ale zbytocne pisat, lebo ty to nevidis a necitis. empatia nula cela nula nic.

autor
17. jún 2025
@deedol

ty si zla z inych dovodov. ale zbytocne pisat, lebo ty to nevidis a necitis. empatia nula cela nula nic.

@deedol Z akych dovodov? Ved napis, lebo ja empaticka som.

minenkaa
17. jún 2025

Ty ani netušíš čo je empatia

unicornlady
17. jún 2025

A čo by sa stalo, ak by si otvorila ústa? A možno to aj urobila, schytala pár "pekných slov", alebo ju babka odmietala, alebo niečo... tak sa naučila ustupovať a radšej vyhovieť.

autor
17. jún 2025
@minenkaa

Ty ani netušíš čo je empatia

@minenkaa Ty netusis, co ona starkej vyviedla. Pisat to sem nebudem, lebo budem zas za zlu.

autor
17. jún 2025

Za pozvanie mi podakovala, ale nepride 🙂 Presne ako som cakala.

viestta
17. jún 2025
@minenkaa

Máš sa jej ospravedlniť za to ako na ňu nadavas

@minenkaa j som napriklad za 14 stran vobec nepochopila, preco ju chce mat na svadbe. Osobu, na ktorej nenechali cela rodina jednej nitky suchej. Osobu, ktora je jej neprijemna. Osoba, ktora s nou nechce mat nic spolocne ona silou mocou potrebuje mat na svojej svadbe? Preco? Aby na nu mohli ukazovat prstom "Aha, to je ta mrcha, co sa s nami nechce stykat."?
Aha, uz vieme, budu na nu ukazovat "To je ta co starkej ublizila" a v ramci svadobnej veselice sa do nej vsetky pustia ako osy a ukazu jej...
Moj ty kvitku, toto je rodinka na pohladanie... Nastastie aspon ta sesternica ma tolko rozumu, ze nedojde aby sa vyhla rodinnemu lyncu.

sabi1223
17. jún 2025

Obdivujem sesternicu kolko slušnosti v sebe voči vam hyenam ma ze ti vobec odpísala 🙂

autor
17. jún 2025
@viestta

@minenkaa j som napriklad za 14 stran vobec nepochopila, preco ju chce mat na svadbe. Osobu, na ktorej nenechali cela rodina jednej nitky suchej. Osobu, ktora je jej neprijemna. Osoba, ktora s nou nechce mat nic spolocne ona silou mocou potrebuje mat na svojej svadbe? Preco? Aby na nu mohli ukazovat prstom "Aha, to je ta mrcha, co sa s nami nechce stykat."?
Aha, uz vieme, budu na nu ukazovat "To je ta co starkej ublizila" a v ramci svadobnej veselice sa do nej vsetky pustia ako osy a ukazu jej...
Moj ty kvitku, toto je rodinka na pohladanie... Nastastie aspon ta sesternica ma tolko rozumu, ze nedojde aby sa vyhla rodinnemu lyncu.

@viestta Ziaden lync na nu nikdy nebol, boze, co si vy tu uz podomyslate, ja zasnem. Nikdy k nej nikto nebol zly, nikto na nu prstom neukazoval.