Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
už to prehaňate, autorka sa tu došla v dobrej viere poradiť, ako napraviť vzťahy a taku nalož tu dostala, to už hraniči so šikanou
ju to možno trapi, chcela by dalej fungovat, sesternica ich odstrihla všetkych
ja po vlastnych skusenostiach už sa nikomu nedoprosujem
@karolinakr na prvych piatich stranach jej hadam dost poradili, ale ona si z toho nevzala nicovate nic. Stale ide svoje. Neviem ci sa vobec zamyslela nad tym co jej kto napisal v dobrej voli poradit. Ale ja mam pocit, ze 20 stran je tu o tom, ze ona potrebuje sama seba iustit a zvysok kolektivu MK presvedci, ze to co robi ako to vnima a ako to riesi je jedine spravne, co moze byt. Niekde okolo desiatej strany som stratila nadej, ze sa aspon pokusi pochopit co sa v sesternicinej hlave deje a bude ju respektovat. O tom, aby sa vcitila do jej pocitov niet ani zmienky. Ja, ja. ja... to tak chcem, vnimam, viem, spravim... To je vsetko.
už to prehaňate, autorka sa tu došla v dobrej viere poradiť, ako napraviť vzťahy a taku nalož tu dostala, to už hraniči so šikanou
@karolinakr Však to. Ja neviem asi takéto šikanovanie je trend v roku 2025
@minenkaa nudiš sa? Nechaj ju už preboha . Čo šikanuješ autorku?
@sisska96 kde vidis sikanu? Nikoho konkretneho neoslovila, dala to tu pre vsetkych. A s tym co dala do bodky suhlasim. Kiez by si sa zamyslela aj ty nad obsahom a posolstvom tych par viet. Mozno by si sa poucila a mozno by si vedela ako a co zmenit aby si sa aj ty citila lepsie a aj nesposobovala inemu neprijemne pocity. Alebo hocikto iny, kto to cita si to moze vziat k srdcu a bude mu lepsie.
@sisska96 a ty sa nudíš keď tu píšeš a mňa ešte oznacujes,pridala som to pre kazdeho, kto zablúdil do tejto témy
Aby sa ľudia ,ktorí sa v tom nájdu mohli konecne nadýchnuť a nemysleli si ,že je niečo zle sa odstrihnúť od rodiny
Bola som s jej mamou, nechce sa s nami stretávať, lebo to tak necíti. Starkú už vidieť nechce, lebo starká sa o ňu nezaujíma. Na každého niečo má, teta mi povedala, že už to mám nechať tak.
@minenkaa To je asi pravda čo si zdieľala.
Pekný deň.
však som ti to hovorila, tak sme sa zhodli
však som ti to hovorila, tak sme sa zhodli
@karolinakr Áno, nech sa užiera, to je jej vec.
Pre ňu je krv zrejme voda. Vraj keď nemá k niekomu vzťah tak logicky ani nepotrebuje jeho spoločnosť. Pekne sa odvďačila.
Autorka,ja som myslela,že si to pochopila a ty si fakt ideš iba svoje
Ty tomu nerozumieš autorka, ľudia sa nemajú odvďačovať v medziľudských vzťahoch. Odvďačiť za čo? Že jej dali ako dieťaťu strechu nad hlavou, jedlo a ošatenie? Omyl, to bola ich povinnosť.
koľko má sesternica vlastne rokov?
Autorka,ja som myslela,že si to pochopila a ty si fakt ideš iba svoje
@minenkaa Ja som dúfala, že odpustí a nebude sa hnevať. Ale ona nechce ani svojich rodičov, ani starkú ani nikoho.
Ty tomu nerozumieš autorka, ľudia sa nemajú odvďačovať v medziľudských vzťahoch. Odvďačiť za čo? Že jej dali ako dieťaťu strechu nad hlavou, jedlo a ošatenie? Omyl, to bola ich povinnosť.
koľko má sesternica vlastne rokov?
@0silvia0 A čo všetky tie pekné chvíle? To pre ňu nič neznamená? Len na zlé myslí? Myslím si že toto si fakt starká a ani jej rodičia nezaslúžili.
no evidentne u nej tie zlé chvíle prevažujú tie pekné. My sme v tvojej rodine nevyrastali, nevieme ako ste to tam mali, ako ste sa navzájom k sebe správali, takže ťažko posúdiť. Možno časom dozrie a bude mať na situáciu iný pohľad, nasilu nič nejde.
no evidentne u nej tie zlé chvíle prevažujú tie pekné. My sme v tvojej rodine nevyrastali, nevieme ako ste to tam mali, ako ste sa navzájom k sebe správali, takže ťažko posúdiť. Možno časom dozrie a bude mať na situáciu iný pohľad, nasilu nič nejde.
@0silvia0 To je pravda, snáď raz dospeje.
Ale veď odpustiť neznamena zabudnúť ,to ,že sa niekto s niekym nechce stretávať neznamena,že je nahnevaný
Ja jej vždy na narodeniny aj meniny napíšem, aj ona mne. Tak som si myslela že sa to nejak dá dať dokopy.
Ale veď odpustiť neznamena zabudnúť ,to ,že sa niekto s niekym nechce stretávať neznamena,že je nahnevaný
@minenkaa Asi neviem pochopit že sa hnevá za také banality. Pre mňa je to nepredstaviteľné.
Ty si uvedomuješ,že či je pre teba pekne,pre druhého nemusí byt
Takéto zabednenehi človeka som si nikdy nevidela,mne normálne oči z jamiek vypadávajú
Nechceš s zacat zaujímať ,o zmene stereotypov ,empatia ti tiež moc nehovorí ,Skus navštíviť psychológa ,,treba ti otvoriť trošku hlavu
Toto je isto iste osada
Ty si uvedomuješ,že či je pre teba pekne,pre druhého nemusí byt
Takéto zabednenehi človeka som si nikdy nevidela,mne normálne oči z jamiek vypadávajú
Nechceš s zacat zaujímať ,o zmene stereotypov ,empatia ti tiež moc nehovorí ,Skus navštíviť psychológa ,,treba ti otvoriť trošku hlavu
Toto je isto iste osada
@minenkaa Predstav si že nie som z osady, neurážaj ma prosim. Možno som zabednená, ja tomu len nerozumiem, to je všetko.
Ešte raz,pre mňa bitka nie je nič strasne a keď pridem k tebe a budem ta fackať ,tak pár mesiacov vkuse,budes ticho?
Ok, nemá to zmysel, urážky trpieť nebudem. Nechaj si ich pre niekoho iného.
A aké urážky
Niekde sa písalo, že tú sesternicu bijávali?

@karolinakr Ved už sme je stokrat napísali nech to nechá tak a ona nakladá ďalej a ďalej.