icon

Ako riešiť rozdielne názory na spoločné bývanie?

12. sep 2025

caute, som s frajerom rok a pol, sme z ineho mesta, skoro 3 hodiny od seba … stale spolu nebývame, stretavame sa ked mame volno, bud idem ja za nim alebo on zamnou … no uz ma nebavi vkuse prejazdit tolko penazi, je to fakt dost … lenze ja mam viac volna a tak on to stale berie tak ze je lepsie ked pridem ja … o spoločnom bývaní sme sa bavili, len ma proste štve ze jeho argumenty su ze on ma v jeho meste dobru robotu ( zarába 1300€ co mi nepride ako nejaka uzasna robota ), ze tam ma kamaratov a zázemie … lenze ja mam tiez dobru robotu … vztah uz mame dost naštrbený lebo sme spolu niekedy malo, a ja som si po takej dobe predstavovala vztah inak … mam pocit ze len ja musim nieco preto spravit aby sme boli spolu, on sa nejak nesnaží, mam pocit ze mu to aj vyhovuje ze sme spolu takto a ma dost casu aj pre seba … neviem co mam robit

Strana
z2
anonym_0fc704
12. sep 2025
@anonym_autor

@lauruska_sumienka tak teraz si mi dala pekneho chrobáka do hlavy 😀

@anonym_autor Jemu vyhovuje presne to, že nieste spolu stále a tak chodí von s kamarátmi a žije si svoj život. Keby ste spolu bývali, furt by si ho buzerovala, kam zase ide a podobne. Prídeš občas, on si vyprázdni gule a svet je gombička...no, kto by to menil, že?

anonym_e2684c
12. sep 2025

@anonym_autor Nepracuje tvoj priateľ náhodou v mobise ? :D

anonym_7b108a
12. sep 2025
@anonym_autor

@darina77 nie, pretoze to berieme tak, ze chodi aj on zamnou, ale ovela castejsie teda chodievam ja

@anonym_autor moj za mnou chodi 800km kazdy tyzden. Ked ho milujes, nepripusti aby ste sa hadali koli dochadzaniu. To sa budete vadit aj za neumyte riady, rozhadzane papuče.

anonym_de9809
13. sep 2025

Jemu to vyhovuje že nebývate spolu a má kľud .veď choď za ním menej ako on za tebou a uvidíš ...

janinah
13. sep 2025
@anonym_7b108a

@anonym_autor moj za mnou chodi 800km kazdy tyzden. Ked ho milujes, nepripusti aby ste sa hadali koli dochadzaniu. To sa budete vadit aj za neumyte riady, rozhadzane papuče.

@anonym_7b108a ako dlho to 800 km dochadzanie uz trvá?

bennn
13. sep 2025

Toto je iba o jednej veci. Buď vám to funguje a obaja vidíte spoločnú budúcnosť, alebo ste spolu len vo vzťahu a ďalej to ešte nechcete posúvať. V tom prvom prípade, je vhodné si zobrať čas na zamyslenie a rozhodnúť sa urobiť ten krok v živote, že si nájdem robotu v mieste bydliska partnera, alebo niekde uplne inde, kde pôjdete obaja. V tom druhom prípade je to ekonomicky nevýhodné a v zásade dlhodobo je to neudržateľné, takže buď to bude viesť k prvému prípadu, alebo to bude viesť ku koncu vzťahu. ... Nič viac riešiť nepotrebuješ.

aurinia
14. sep 2025
@janinah

@anonym_7b108a ako dlho to 800 km dochadzanie uz trvá?

@janinah 3 roky, ale spolu sme 23rokov

cacianka
15. sep 2025

Keby ťa tak naozaj prirodzene miloval, keby si bola jeho top žena, tak muž aj hory prenesie, cesty preloží, len aby bol pri tebe. Alebo aspoň hľadá kompromisy, ako sa obaja môžete zladiť.
Tu evidentne má záujem iba o výlet k tebe alebo tvoju návštevu, tých pár hodín, a dovi dopo. Keď ani po 1,5roku nevie čo s tebou, nehľadá cesty, kompromisy, nerobí ti priestor, tak toto je buď salámista, alebo s tebou nepočíta. Každopádne nie ste kompatibilný.
Môj za mnou chodil - cestoval oveľa kratšie, ale už po pár týždňoch vedel že som pre neho top, a po pár mesiacoch hľadal prácu v mojom okolí, a plynulo sa presťahoval z veľkého domu do môjho malého bytu. Lebo chcel, hľadal cestu a ja tiež. To len ako príklad, čo nemusí a nefunguje vždy a všade.

cacianka
15. sep 2025
@anonym_099647

autorka ty si z akeho mesta? krajske, okresne, obec? vychod, stred, zapad , juh sk? a kolko mate obaja rokov? a aku mas ty profesiu?

@anonym_099647 aj od týchto faktov záleží, ale majú možnosti, ako môžu hľadať cesty a kompromisy.

autor
19. sep 2025
@anonym_daca2a

@anonym_autor nič iné neostáva ako navrhla @zmrzlinka2021
sadnúť si, rozmýšľať a vydiskutovať si reálne možnosti, zariadiť sa podľa toho, dá sa chodiť aj na týždňovky a mať na jednom konci spoločnú domácnosť. Ale ak ti za rok nedokázal vytvoriť priestor na tvoje trojdňové pobyty u neho, a navyše ty chodíš k nemu častejšie, je to na zamyslenie, ako mu na vzťahu s tebou záleží, a či je preň čosi ochotný aj spraviť, aj toto si vydebatujte. Ak obaja chcete, aby ste boli spolu, tak budete, ak jednému je to jedno, stráca to na význame. Ak by si perspektívu vzťahu prehodnotila, najprv ho uzavri, potom začni testovať alternatívy, je to tak čestnejšie ako začať randiť popri vzťahu či zahýbať.

ahojte baby, chcem oživiť trosku temu lebo potrebujem nazor .. prisla nejak téma kvoli tomu bývaniu, on stale len o tom svojom meste točil tak som teda navrhla ze preco by sme nespravili kompromis a isli niekde do stredu priblizne ( medzi našimi mestami ) … tak zacal ze ake to je odveci, ze ani jeden nebude mat tu vyhodu takze je to nepraktické, a ze preco by sme isli do noveho cudzieho mesta, a stale len o tom svojom … takze tak, ja som navrhla aspon ten kompromis

@hopsas
@anonym_e18e23
@anonym_e50cbe
@zuzikak
@rorino
@mondolina
@anonym_8e7e83
@lauruska_sumienka
@lauruska_sumienka
@motylik2559
@anonym_878d38
@anonym_daca2a

rorino
19. sep 2025
@anonym_autor

ahojte baby, chcem oživiť trosku temu lebo potrebujem nazor .. prisla nejak téma kvoli tomu bývaniu, on stale len o tom svojom meste točil tak som teda navrhla ze preco by sme nespravili kompromis a isli niekde do stredu priblizne ( medzi našimi mestami ) … tak zacal ze ake to je odveci, ze ani jeden nebude mat tu vyhodu takze je to nepraktické, a ze preco by sme isli do noveho cudzieho mesta, a stale len o tom svojom … takze tak, ja som navrhla aspon ten kompromis

@hopsas
@anonym_e18e23
@anonym_e50cbe
@zuzikak
@rorino
@mondolina
@anonym_8e7e83
@lauruska_sumienka
@lauruska_sumienka
@motylik2559
@anonym_878d38
@anonym_daca2a

@anonym_autor takže chcel ostať vo svojom a ty aby si sa mu vo všetkom prispôsobovala.Myslim,že v pravý čas(aj keď po 5.rokoch),ti ukazal za čo ťa má a za čo stojí on.Dobre si spravila.

motylik2559
20. sep 2025
@anonym_autor

@hopsas
@anonym_e18e23
@anonym_e50cbe
@zuzikak
@rorino
@mondolina
@anonym_8e7e83
@lauruska_sumienka
@lauruska_sumienka
@motylik2559
@anonym_878d38
@anonym_daca2a

@anonym_autor Ahoj autorka opäť, takze ti aj teraz narovinu povedal, ze on chce ostat kde je? Ked vravel,ze ani jeden nebudete mat "vyhody", tak neprehodnotil moznost ist do tvojho mesta, lebo ved tam by si tu "vyhodu" mala ty a nie ani jeden uz ked nepristal na tento kompromis, ktory si mu navrhla. Vies mne este napadlo, ale tym ti naozaj nechcem kazit tvoje vlastne myslienky...len teda dufam,ze ked on ta tak "strasne lubi" po 5tich rokoch nechce ziaden kompromis, ci on si neudrziava nejaky obdobny vztah aj s inou v jeho meste alebo dochadzkovo, aby to nemal daleko🤔ale to je len moja myslienka, ktora moze aj nemusi tak byt. Lebo uz mi ten tvoj pako pride ako totalny idiot, prepac.

cacianka
20. sep 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka opäť, takze ti aj teraz narovinu povedal, ze on chce ostat kde je? Ked vravel,ze ani jeden nebudete mat "vyhody", tak neprehodnotil moznost ist do tvojho mesta, lebo ved tam by si tu "vyhodu" mala ty a nie ani jeden uz ked nepristal na tento kompromis, ktory si mu navrhla. Vies mne este napadlo, ale tym ti naozaj nechcem kazit tvoje vlastne myslienky...len teda dufam,ze ked on ta tak "strasne lubi" po 5tich rokoch nechce ziaden kompromis, ci on si neudrziava nejaky obdobny vztah aj s inou v jeho meste alebo dochadzkovo, aby to nemal daleko🤔ale to je len moja myslienka, ktora moze aj nemusi tak byt. Lebo uz mi ten tvoj pako pride ako totalny idiot, prepac.

@motylik2559 sú spolu 1,5 roka, ale to ostatné súhlasím...
Trvá na tom, aby ona prišla k nemu (?), pričom jej ani priestor nepripraví, k nej nejde lebo iba ona by mala výhodu, kompromis ísť do mesta na pol ceste takisto nie lebo to by nemal ani jeden výhodu 🤦.
Trápny trtko, nič iné

zuzikak
20. sep 2025

je velmi pohodlny. On nechce nic menit lebo ma vyhody. Ty sa mas nastahovat a o tie vyhody prist ? Nuz tak zvaz ci tam chces v buducnosti byvat a zit lebo u neho sa nejaky kompromis nikdy konat nebude.. To ti povedal jasne. Bud sa prisposobis alebo dochadzaj jak blba no...

motylik2559
20. sep 2025
@cacianka

@motylik2559 sú spolu 1,5 roka, ale to ostatné súhlasím...
Trvá na tom, aby ona prišla k nemu (?), pričom jej ani priestor nepripraví, k nej nejde lebo iba ona by mala výhodu, kompromis ísť do mesta na pol ceste takisto nie lebo to by nemal ani jeden výhodu 🤦.
Trápny trtko, nič iné

@cacianka jaj sekla som sa s tymi rokmi🙈 Ale na podstate to nic nemeni🙂 Nieco mi skratka na nom nesedi. Ktovie, ci aj on tak lubi autorku, ako ona jeho. A ci to nie je nejaky idiot co ma okrem autorky este nejaky iny "vztah", ked sa tomu vsetkemu brani ako cert kriza🤷‍♀️😄

Strana
z2