icon

Ako riešiť rozdielne predstavy o trávení voľného času?

22. apr 2024

Žienky poraďte mi,žijeme spolu 15 rokov,máme 2 detičky.Vsetko ok v poriadku.No manžel vymýšľa že už má dosť.Ze ho to nebaví aký život žijeme.Konkretne myslí na to,že robím oslavy deťom.Mali narodeniny jeden v januári,druhý teraz v apríli.A došli babky dedkovia krstný rodičia v jeden deň cez víkend.Druhy deň došli kamaráti koho deti pozvali zo školy.Chodime po výletoch po okolí.Kedze sa uz oteplilo vonku tak skoro každý víkend ideme niekam.Keby sme nemali na to tak sedíme len doma.Peniaze nie sú problém,striedam platené výlety s takými čo sú zadarmo.Minule boli u nás moje kamarátky s deťmi,mužovi to vadilo.No deti sa zahrali,my dospely sme si pokecali.Chcela by som aj grilovačku a pozvať kamarátov,nesúhlasí.Ja som akčný typ priateľský,mám rada ľudí a zábavu.Ako sa hovorí nevydržím doma sedieť na zadku.Manzel to vedel od začiatku nášho vzťahu nevadilo mu to.Len teraz mu to začalo vadiť.On nemá kamarátov.Povedal že chce byť doma a mať pokoj a kľud.Lenze keď sme doma tak vôbec sa mi nevenuje, pustí si telku a pozerá,deti aj ja sa nudíme.Preto je lepšie ísť von.Hovori že už sme stary na také zábavky že mali by sme sedieť len doma.

Strana
z5
vvvvb
23. apr 2024

@autorka Ty si zas vedela, že je introvert, doteraz sa Ti prispôsoboval on. Nečítala som celú diskusiu, ale tiež som introvert, dokážem sa prispôsobiť, ale aby to bolo takto dlhodobo, len tej druhej strane, tak to teda nie.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
23. apr 2024

@konicekmodry ja som teda tiež extrovert a písomný kontakt mi nijako nevadí, skôr naopak. Navyše neviem ako inak sa môže extrovert zapojiť do diskusie napríklad tu🙂

autor
23. apr 2024

@lonely66 Písala som že zahrá sa s deťmi,aj keď niečo robí vonku deti mu trochu pomáhajú no nadlho ho to nebaví.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
komplikovana
23. apr 2024

Byt introvertom je v poriadku, a byt extrovertom tiez. Problemom u muza autorky je, ze jej vycita, ze sli na vylet bez neho. Pritom sa rozhodol on sam nikam neist. Ked vsak ostanu doma tak si ich aj tak nevsima, sedi na gauci a pozera telku. Takze ako to riesit? Vysvetlit manzelovi, ze svoju nespokojnost si musi poriesit sam so sebou, pretoze ty sa snazis mu vyjst v ustrety a nikdy spokojny nieje. A snaz sa potom jeho frflanie nebrat vazne.

tiezjedna
23. apr 2024

@lonely66 to by som si tých diskusii musela pomýliť viac, takže asi ee 😀 😅

ivangeline
23. apr 2024

Môj ani nevedel, že sa zo mňa vykľuje extrovert a budem vyhľadávať takéto niečo a je s tým v klude. ;D Nevidím na tom nič zle, pravaze hento super byt aktívnym. Len si teda dohodnúť pravidla a odkomunikovať to raz a navždy, potom s jasnými pravidlami, nech si somre.. ;D

blunka
Autor odpoveď zmazal
777januska777
23. apr 2024

A ako spolu komunikujete? Ako sa k nemu správaš? Lebo z tvojich slov mi to príde, že si k nemu taka, ze nemáš chuť s nim niečo riešiť, pýtať sa ci zaujímať. Akože dokážem to pochopiť, keďže už ste spolu roky, ale možno to je problém. Že deti sú viac tvoji partaci ako tvoj manžel. Možno je smutný z toho, že trávenie času s nim považuješ za zbytočný čas. Ved ako si aj písala hráš sa s detmi spoločenské hry a on nič. Možno by ocenil nejaký rozhovor, objatie a tak. Neviem príde mi to z tvojich slov také, ze ty ho len trpiš.

danielllka
23. apr 2024

@h2 to vôbec nie je o veku, môj otec má cez 70 a doma neobsedí, je aktívny, aj po túrach chodí, vždy bol taký, aj s nami chodieval (stanovačky, turistiky, lyže, korčule..). Autorkin muž je len pohodlný typ človeka, pre neho je relax vyvaliť sa pred telku, pre autorku je zas relax asi aktívnejšie stráviť čas, ísť von, na výlet.. Žiaľ, nesúlad pováh..

zorkahorka
24. apr 2024

CHapem ho. Tiez nemam rada, ak je stale ktosi u nas,musim sa niekomu venovat. Mna by teda nebavilo oslabovat a pripravovat detske oslavy na dva dni...
Chce to najst len spravnu mieru. Milujem vylety, ale niekefy potrebujem byt doma a nic neorganizovat, nic nerobit. Len tak si uzivat ticho a svoj dom

gelifil
24. apr 2024

@autorka Tak ked on ma fobiu aj chodit do prace, to uz je silna kava 😲😲😲...ako sa vam podarilo sa spolu zoznamit?

gelifil
24. apr 2024

@blunka A co tam v tom dome robite??

Strana
z5