icon

Ako riešiť rozdielne predstavy o trávení voľného času?

22. apr 2024

Žienky poraďte mi,žijeme spolu 15 rokov,máme 2 detičky.Vsetko ok v poriadku.No manžel vymýšľa že už má dosť.Ze ho to nebaví aký život žijeme.Konkretne myslí na to,že robím oslavy deťom.Mali narodeniny jeden v januári,druhý teraz v apríli.A došli babky dedkovia krstný rodičia v jeden deň cez víkend.Druhy deň došli kamaráti koho deti pozvali zo školy.Chodime po výletoch po okolí.Kedze sa uz oteplilo vonku tak skoro každý víkend ideme niekam.Keby sme nemali na to tak sedíme len doma.Peniaze nie sú problém,striedam platené výlety s takými čo sú zadarmo.Minule boli u nás moje kamarátky s deťmi,mužovi to vadilo.No deti sa zahrali,my dospely sme si pokecali.Chcela by som aj grilovačku a pozvať kamarátov,nesúhlasí.Ja som akčný typ priateľský,mám rada ľudí a zábavu.Ako sa hovorí nevydržím doma sedieť na zadku.Manzel to vedel od začiatku nášho vzťahu nevadilo mu to.Len teraz mu to začalo vadiť.On nemá kamarátov.Povedal že chce byť doma a mať pokoj a kľud.Lenze keď sme doma tak vôbec sa mi nevenuje, pustí si telku a pozerá,deti aj ja sa nudíme.Preto je lepšie ísť von.Hovori že už sme stary na také zábavky že mali by sme sedieť len doma.

majusik1304
23. apr 2024

Jemine, som myslela že napíšeš 45 - 50 a nie 35 🤩....no tak musíte nájsť nejaký kompromis. Podľa mňa nie je dobré , že vás chce len doma držať. Dobré by bolo na striedačku, aj vy pochodite, aj on si oddýchne a zase aj doma pobudnete spolu.....

mikadooo
23. apr 2024

Tak fúha. Tak to je ani z voza ani na voz s takým... Tak by som si s ním sadla a dala vážny rozhovor, že naozaj mu nechcem robiť po víkendoch doma křoví pri pozeraní telky a nech sa trochu vcíti aj on do mňa, som s tým ok, ak ho baví takto tráviť víkendy, ale nerozumiem, prečo do toho núti aj mňa a prečo je urazený, keď ho "nevezmem s nami" na výlet, keď tam vlastne ísť nechce? Proste by som si to v pokoji vykomunikovala a kľudne aj spravila trebárs plán na mesiac dopredu ak mu to tak vyhovuje alebo čo vlastne chce.

luccija
23. apr 2024

No veď aký chcete mať zážitok, keď nikam nechce chodiť.Zase neverím, že v dielni a pri hrách trávia veľa času.Tak niečo vymysli ty od neho aktivitu nečakaj.A, keď nepôjde tak nemaj výčitky a choď sama s deťmi, s kamaratkami

hrjanka
23. apr 2024

Veľmi mi pripomínate mňa a môjho ex. Ak nechcete skončiť, ako my, odporúčam komunikovať medzi sebou otvorene. Dohodnúť si pravidlá, aby ste boli všetci štyria spokojní. Nech si nájde miesto, kam sa "zašije", keď bude u vás návšteva. Ak chce ísť na výlet s vami, super, ak nechce, tiež fajn, rozhodnutie je na ňom, ale nech nenechá teba znášať dôsledky - výčitky. S takým chlapom, čo si myslí, že len jeho názor je jediný správny a len jeho pohodlie je dôležité, je ťažko. Držím palce

lasona
23. apr 2024

Poviem ti, porazilo by ma z neho. Keď chcel mať kľud, nemal sa ženiť a robiť deti a odsťahovať sa dade na lazy. Co čakal, že deti budú chcieť sedieť iba doma? Pri telke? Však to nie je vhodné pre zdravý vývoj deti...pre deti je najlepsie byť vonku..co je zle na výlete, navštíviť galériu, ísť na zmrzlinu...ja si pamätám dodnes ako sme nikde nechodili, neboli peniaze...žiadna zmrzlina, kúpalisko nič...a doteraz ma to štve, ze.som ako dieťa nič nezažila...neurob tu istú chybu...skus mu nejak dohovoriť...alebo urobiť nejaký kompromis..držím palce

macinko321
23. apr 2024

Autorka, precitala som si prispevky. Nooo, nezmenis ho a bude to podla mna len horsie. Doteraz sa snazil, prisposoboval sa. Ale uz na to nema energiu podla mna. Ja nie som odbornik, ale z toho, co o nom pises, jedinacik, aj v detstve bol najradsej sam v izbe a hral sa podla seba a tak mu to vyhovovalo. Pracuje v IT oblasti, je unaveny z ludi. Mne to cele pride nie len ako introvertna povaha, ale mozno Asperger. Ake mal inak detstvo, okrem toho, ze bol jedinacik, nikam nechodil a doma bol najradsej sam? Co vztahy so spoluziakmi, kamarati?

tianna
23. apr 2024

Koľko má manžel rokov?

karolinakr
23. apr 2024

to je choré, mať dom a nemôcť grilovať a decka si volať kamarátov, urobila by som kompromis, spravila sice grilovačku, ale nenutila manžela tam sedieť a robiť hostitela, ked sa na to neciti, ospravedlnila ho, že je velmi zamestnany a nech si ide po svojom, toto by mi nevadilo,,keby mal mať vas plne zuby a zakazovať všetky navštevy, proste nie, on nech ma svoj klud v izbe a vy svoju spoločnosť..nevidim na tom, nič zle a niektore navštevy proste absolvovať bez neho

karolinakr
23. apr 2024

nema socialnu fobiu, strach z ludi atd? ale do toho by som sa nenechala navrtať, že kupit dom s bazenom a velkym pozemkom a potom zakazať všetky navštevy, to možte byvat potom aj v panelaku dvojizbaku a vyjde vas to rovnako

karolinakr
23. apr 2024

moja teta taka bola,že komunikacia s ludmi nula, nikde nikdy nechodila, ale ako muž išiel a už len vyčitky naňho chcrlila, že ma len doma sedieť a nemysli na ňu

belaaaaaaaaa
23. apr 2024

Ja nie som ani náhodou introvert. No toto by mi už vadilo. Rada si posedím, pokecám, ale každý víkend určite nie. Narodeniny neriešim, u detí to tak má byť. Majú z toho zážitky. To je v poriadku. No každý človek chce mať svoj kľud. Čím je starší, tým viac. A to ja ľúbim zábavy, discu aj keď som už ďaleko od toho veku🙂 No primerane.

autor
23. apr 2024

@tianna 35rokov
@karolinakr Aj ja som si myslela že keď si kúpime dom že budeme ten dom aj využívať na grilovačky stretávky bazén atď.Ci nemá sociálnu fóbiu neviem ako sa to zisťuje?

autor
23. apr 2024

Ináč vidím na komentároch že väčšina ľudí tiež chce mať svoj kľud a pokoj ako môj muž.Potom ja som asi nejaká vadna 🙂

karolinakr
23. apr 2024

prdlajs, ked sa chceš bavit ty, nemusi byt muž u toho pritomny, mate viac izieb ako len obyvačku, či?

gelifil
23. apr 2024

vobec nie si vadna...joooj, ako strasne ti rozumiem

autor
23. apr 2024

@karolinakr Prečítala som to,môže byť že má sociálnu fóbiu.Vo veci čo tam písali sedí naňho

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
23. apr 2024

@konicekmodry extrovert sa málokedy zapája do diskuzii?? Aha...😂

sarain
23. apr 2024

Nie si vadná, len možno viac komentujú ženy podobné tvojmu mužovi, lebo sa ich to dotýka. My sme tiež akčná rodina, našťastie to máme s mužom podobne. Syn má presne v triede spolužiakov,ktorí spomínajú ako raz pred rokmi boli na výlete na hrade,lebo zrovna mali návštevu,tak rodičia sa premohli. Mne to príde hrozne smutné. Na tých deťoch aj vidno,že im chýba rozhľad. Keď teraz jeden nový učiteľ je ochotný ich niekam ako skupinu vziať, sú z neho úplne hotoví,keďže výlet aj vrámci mesta je v ich živote nevídaná vec. To čo je pre moje deti bežné poobedie je pre nich sviatok. Rovnako si neviem predstaviť deťom úplne zakazovať návštevy kamarátov a oslavy, však ako si majú budovať vzťahy..

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
autor
23. apr 2024

@konicekmodry Má nákupy medzi ľudí tiež nerad chodí vlastne ani nechodí,iba ja chodím nakupovať.Aj po víkende má problém ísť do práce že zase do práce medzi ľudí,on chce byť len doma.

katulienkax
23. apr 2024

@natall113 mozno ho prinutila ze uz chce svadbu a deti 😂

berta100
23. apr 2024

Ako tu ženy píšu ,tvoj muž je ODĽUD a SEBEC .Mal by navštíviť psychológa .To nieje normálne ako sa izoluje a uzatvára pred svetom .Mal by ohľad brat aspoň na deti a nielen na seba .Kazde dieťa sa teší zo zážitkov ,výletov .No evidentne tvoj muž pozerá len na seba a nie na svoje deti .
Ja by som s ním nemohla fungovať ,u mňa dôbod na rozvod ,časom myslím ,že aj u vás k tomu príde .Je mi ta ľúto ,aj deti .

zooeynka
23. apr 2024

@berta100 zas to takto neprezivaj. Ja som rovnaka ako autorkin muz a hla, zijeme, fungujeme s mojou rodinou, ani depkami netrpim ako tu niektora pisala. Len ma to stoji vela premahania, detske oslavy, skolske aktivity a ano, aj nakupy neznasam.

berta100
23. apr 2024

@zooeynka To je neporovnatelne ,snažíte sa kvôli deťom robiť aktivity kdežto autorkin muž pozerá len na seba a deti ho nezaujímajú .Smutné !Uz keď je on taký nech je aleze ešte autorku chce držať doma s deťmi ,to už vôbec nepochopím ,čo to je za človeka 🤦🏻‍♀️

luccija
23. apr 2024

Tak nech sa opúšťa a sedí doma.A možno má nejakú úzkosť, depresiu.

gelifil
23. apr 2024

@berta100 toto co je za sebecky komentar??mal by, mal by, mal by, bla, bla, bla....myslis, ze autorka to nevie?a myslis, ze tam dobrovolne pojde?nie, nepojde, musia sa nejak zladit a najst kompromis...

berta100
23. apr 2024

@gelifil Sebecký je len jej muž .Keď už teda si urobil deti ,má sa im venovať ,vymýšľať aktivity ,deti sú na prvom mieste a nie jeho chorá hlava .Či ty si taká istá ,keď sa ťa to dotklo ,tak potom chápem 😉

lonely66
Odpoveď bola odstránená