Ako riešiť roztržku medzi dedkom a vnukom?
Baby nic vazne ale zaujimalo by ma co je podla vas spravne, ako sa to malo riesit.
Dedko mal roztrzku s vnukom ze nevie co je poriadna robota a ze nedokaze nic poriadne robit. Doslo k tomu podla vnuka ze dedo povedal "dam ti 20€ ak upraces v garazi". Celkom dost roboty, povynasat stare veci na zberny dvor, pretriedit skrine, police, pozametat atd. Chalan ze ok, zavolal kamosa ze si 20€ rozdelia a spolu upratali. Vnuk pytal od deda 20€ a dedo ze neda lebo ze povedal "stavim sa o 20€ ze tu garaz neupraces" a on ju neupratoval sam ale s kamosom a takze prehral stavku. Slovo proti slovu, nikto pri tom nebol, dedo sa zatal, vnuk urazeny sa s nim odmieta bavit, ze garaz je upratana tak mal dat 20€. Nakoniec 20€ dostal od rodicov lebo im to prislo nefer ze chalani upratovali a nakoniec nic nedostali. Dedo uz je pohadany aj s nimi ze podryvaju jeho autoritu a z vnuka vychovaju flakaca a podvodnika.
tak chalan sa hecol, ešte aj zavolal kamoša, spolu to upratali, pričom mohli ísť hrať pc alebo fajčiť do krčmy a dedo nedá ani 20?? mimochodom ja by som sa mu za 20 na to vys**** 😎
inak fakt takýmto jeho prístupom to dieťa ,,motivuje".... jedno je , že starým rodičom by mal pomáhať zadarmo, no druhá vec ak by som mala takého vnuka dám mu za snahu aj 50
dedovi by som síce vysvetlila, že tú stávku vyhral vnuk, garáž je uprataná nebolo zadefinované, že či sám alebo nie ale podielal sa na tom, ako vnuk by som mu povedala, že jeho postoj je nefér a mylný, viac by som to nerozoberala neviem ako je starý, ale vekom komunikácia začne byť náročná .., rovnako by som ho upozornila, že reči typu flákač a pod nech si nechá pre niekoho iného.... ale ako rodič by som mu dala tých 20 €, viac by som sa k tomu nevyjadrovala a vnukovi odporučila obozretnosť pri takých to rečiach a stávkach
co ja viem, podla mna mohol vnuk dedovi pomoct aj bez toho aby za to cakal peniaze, apson mne to pride takto normalne. Ale ked uz dedo slubil, mohol mu tie peniaze dat
Ak by to aj bolo tak ako tvrdí dedo nikde neurčil "pravidlá stávky" žea garáž upratovať sám
Dedovi by som vysvetlila akú robotu chlapci odviedli a tých 20€ si zaslúžia
deda by som poslala do ritky (pekne povedane) a nech si garaze a svoje haraburdy nabuduce upratuje sam. Povedala by som, ze za tu robotu je aj 20eur malo a proste ked on je drzgros, zaplatim to detom ja. Vybavene. Viac by som sa k tomu nevyjadrovala a viac by vnuk dedovi nic neriadil. Ak dedo chce, nech zorganizuje brigadu a urobi to cela rodina nezistne.
Je to slovo proti slovu.
Je na jednej strane smutne, ze vnuk pomaha za peniaze, na druhej to, ze ak ma vnuk pravdu, dedo sa bije o 20 €.
a k tomu pomahaniu za penaize, je to uplne normalne, deti sa tak ucia urobit to co sa mim nechce, zarobit si... ziadna katastrofa.
Keby dedo vstal, ze ide sa upratovat, a idu to robit vsetci, tak by asi nikoho neplatil, on tam dostal financie do reci.. ci uz o stavke, alebo o ponuke upratat za peniaze.
Ze dedo je stary senilny frflos co si pre euro necha vrtat do kolena. S nim by som sa vobec nezapodievala, stari ludia to je horsie ako male deti… vnukovi, resp. synovi by som vysvetlila ako sa veci maju, ze dedo to ma v hlave pomotane a uz poriadne nevie co robi a hovori a tych 20e by som ako rodic dala sama.
Dedo mu mal tých 20e dat už s princípu,lebo sa mladý snažil.. škoda no vysvetliť vnukovi, že dedo je proste taky, dat mu tu dvadsku a poďakovať mu za pomoc, že to s kamošom super spravili a rodicia sú na nich hrdí. Že proste ľudia starnú majú kadejaké moresy a že áno on ma pravdu, len niekedy mat pravdu za tu hádku nestojí.
Polemika..... "dam ti 20€ ak upraces v garazi"..... Neupratoval sám. Dedo má pravdu. Mohol mu dať aspoň 10 €. ... a jeho kamošovi 10€.. za snahu... hoc,, znovu... len kvôli eurám.. ??? Kam to spejeme??
Do budúcna. toto nie je dobrá motivácia. Celý život bude niečo robiť len preto, že dostane za to peniaze.
@isis234 ta garáž nie je jeho, je to robota (a riadna) navyše, prečo by to mal robiť len tak. Ten bordel tam narobil dedo a mal si to aj upratať dedo. Áno aj do budúcna keď bude pracovať pre niekoho iného (v praci), tak bude zaplatený.. takže sa učí úplne normálnu vec.. dedo sa nepýtal, môžeš mi pomôcť, sam to uz nezvladnem (a upratovali by spolu), to by bolo úplne nieco iného..
ja by som sa citila trapne, kebyze takto "sutazim" s dedkom...proste je uz stary, ma svojsku povahu.
mlademu z krasy neubudlo, dvadsat eur dostal.
v zivite bude riesit aj ine situacie, z ktorych bude mat pocit krivdy.
a pokial by bol dobre vychovany, nemusel by bt motivovany peniazmi, ked ho niekto poziada o pomoc.
nerobil to pre cudzich
Dedo je teda týpek 🤭😀😛, tak vnuk mu vyprace garáž a on mu nedá nič? Veď tých 20 e si jeho vnuk zaslúžil. Ak stávka bola o tom, že to má urobiť sám, tak mu mohol dať tých 20 e za prácu, nie za výhru. Divný dedo, divný
Dedo sa nezachoval pekne 🙄. Vnuk mal týmto štýlom vrátiť garáž po pôvodného stavu. Ja by som to tak poriešila , keďže dedo nezahral tiež fér 😜.
Keď mu raz sľúbil, mal mu dať. Nepovedal že to má upratať sám .. povedal že má byť upratana a upratana je. Nedodržal svoje slovo.
Dedo proste využil pomoc zadarmo za niečo čo sa jemu nechcelo robiť. Synovi by som tie peniaze dala. Chlapec má poučenie - nepomáhať dedovi keď nevie dodržať slovo.
@zuzanita1609 presne.
Tak vieš čo srať na starého lakomca. Dedo oklame vlastného vnuka však by som sa hanbila pozrieť do zrkadla. Starý debil všetko zadarmo na to by ho bolo takého deda by som nikdy viac k nemu neprišla a ak áno a chce niečo robiť vopred peniaze do ruky a potom začnem upratovať. Dedo proste ma poriadok v garáži ja by som dostala nervy a všetko by som to naraz urobila taký mega bordel že by musel niekoho zavolať. Dedo to nemá v hlave pomýlene on je riadne vybitý a chamtivý. Ja by som mu narobila taký mega bordel že ten by sa nedokázal spamätať s toho. Už je strašne úbohé že dedo oklamal vnuka. Ak by to bol cudzí človek pochopím ale oklamať vnuka. Alebo nenažranec lakomý neráta s tým že od toho vnuka bude ešte niekedy niečo potrebovať nemám rada úbožiakov lakomcov a klamárov. A ešte sprdne rodičov že mu zaplatili k takému dedovi by som ako jeho dcéra alebo syn povedali na rozum. Starý sa ešte urazí išiel by do p... mám nervy lebo niekto niekomu pomôže a ten všetko zadarmo. Dedo žije v komunizme ale je doba kapitalizmu nič nikto neurobí zadarmo. Viac by som takého deda klamára čo si nestojí za svojím slovom ani neprišla. Mám strach že ak by to dedo išiel upratovať tak to zvládne sám. Tiež niekoho zavolá. A ten niekto ak míňal čas si to tiež dá zaplatiť. Je rozdiel niekomu idem pomôcť na 2 hodiny a ten niekto mi to vráti ak aj budem potrebovať pomôcť a je rozdiel drať sa celý deň v lete zadarmo ani pre deda ani pre nikoho z rodiny okrem rodičov pre tých samozrejme zadarmo.
Vyslovene mu nezakázal, aby si niekoho zavolal. Fakt čudný dedo, tomuto celkom nerozumiem. 😀 Jasné, že je chalan v práve, tých 20€ by mal rozhodne dostať! 😉 Dal mu svoje slovo. Ako tú garáž upratal, bolo len na jeho šikovnosti.
dedo nema pravdu bez debaty, boji sa, že z vnuka bude flakač, ale že on je vychcany a lakomy, to už nevidí .. hm
@isis234 ty robíš niečo zadarmo chodíš do práce zadarmo ideš k niekomu pomôcť no viete čo pánboh zaplať. Nikto nič zadarmo v dnešnej dobe neurobí zadarmo ani kura nehrabe. Ak si dáš niečo robiť doma čo nevieš tak príde majster urobí prácu a nezaplatíš. Prečo by mal vnuk upratovať celý deň zadarmo prečo s akej veci vieš vysvetliť. TY by si išla k niekomu niečo urobiť zadarmo alebo vytvoríš nejakú vec a daruješ zadarmo. To by som chcela vidieť.
ked tam toho bolo mega vela, mohol ešte pridať, bude mat na prazdniny na zmrzku
Tiež by som dala synovi 20€, keď je dedo debil. A synovi by som povedala, že ak dedo niečo bude chcieť, peniaze dopredu. A ak by to bol dedo môj otec, tak by som mu aj povedala v súkromí svoj názor, že má vypratanú garáž a vnukovi nič nedal, že sa môže hanbiť. A nech je urazený dedo ako chce. Našťastie ako poznám môjho otca a jeho vzťah k môjmu synovi, tak ten by mu dal aj viac ako by sa dohodli.
daj synovi 20€ a dedko by dostal hubovu
Dedo riadny vychcanec🤦
Môj otec povedal mojej dcére: Dám ti jedno euro, ak mi nájdeš moje okuliare. Dcéra sa ho ešte opýtala či určite. Chcela sa uistiť, že si z nej nerobí iba srandu. Môj otec potvrdil, že to myslí vážne. Tak mu dcéra povedala: Myslíš tieto, ktoré máš zavesené na tričku? 😀
Technicky vzaté našla, takže 1€ dostala... 😉
@tanyan 😅

asi tak, že dedo bude senilný a neriešila by som ho...no tých 20E by mu mal dať...tak či tak mu patria..ma gáraž upratanú ??? má..... divný dedo