icon

Ako riešiť sebaohrozovanie a užívanie drog?

22. jan 2025

Prosím vás, člen rodiny..dospely člen rodiny je nejaký čas na pervitínu 8m cca a kvôli partnerke ktorá ho samozrejme s deťmi opustila sa stále vyhráža že si ublíži, dokonca robí videá kde si tlači nôž do ruky alebo lica a podobne, sú správy kde píše o tom že si ublíži..dá sa urobiť niečo také že zavolať sanitku že si ohrozuje na živote (pár x stal aj na parapete 7posch.) že by ho vzali na pdychiatriu a nevedel by podpísať žiadne papiere prepúšťacie alebo pripadne by mu nejako nariadili povinne protidrigove liečenie?

0silvia0
22. jan 2025

to sa treba radšej poradiť s odborníkmi:
https://www.infodrogy.sk/stranka/pomoc-a-podpora

pribinak
22. jan 2025

Kvôli partnerke?? Fakt?

petruldo
22. jan 2025

s veľkou pravdepodobnosťou ak sa zavolá sanitka počas jeho demonštrativnych vyhrážko - pokusov o samovraždu v čase príchodu sanitky už bude kľudný, všetko poprie a nikde sa odviesť nedá.
to by si aj reálne musel spôsobiť ujmu na zdraví aby ho zobrali aj proti jeho vôli s prípadnou asistenciopu polície na psychiatriu

s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou sú to iba jeho vydieračské pokusy o získanie pozornosti

thirstymonk
22. jan 2025

Nooo tak celkom by som si istý nebol. Pokiaľ vieš, že berie perník, obrátil by som sa na 112.
Ak má samovražedné sklony, treba to operátorke povedať.

Moju známu zobrali do cvokhauzu a to ani drogy nebrala, ani si nechcela ublížiť, len tárala somariny. Bola tam tri týždne.

mysicka36
22. jan 2025

Samozrejme že ho zoberú na psychiatriu ak má takéto excesy. Treba len vtedy zavolať sanitku 112 a povedať im čo sa deje. (pravdepodobne prídu v sprievode polície) Ak by bol už aj kludnejší pri ich príchode, ukážte im videá a povedzte, že sa domnievate, že je na nejakých drogách stále a opakuje sa to. Poletí tam jedna radosť. A tam si už neublíži a aj ho detoxikujú. Potom vám povedia čo ďalej.

taktotedanie
22. jan 2025

Ano vezmu ho na psychiatriu, majte pripravene videa kde to ukazuje keby pred lekarmi hral formu ale v podstate ze berie by videli tak ci tak

kacena4
22. jan 2025

ako ako píše vyssie da sa a moze ist domov az po cca 2 týždňoch ak sud rozhodne ze je ok inak tam moze byt aj dlhsie. davali sme tak osobu na psychiatriu. drzim palceky