icon

Ako riešiť situáciu, keď je partner protivný?

4. okt 2024

Prišla som domov po celom týždni a partner je ku mne nepríjemný. Mrzí ma to lebo sa vôbec nepotešil keď som prišla domov. Pýtam sa ho normálne vklude čo sa stalo? On:”nič nemám náladu” a na všetko mi odpovie Hmm a na niečo ani neodpovie, totálna ignoracia. Aj išiel niečo vybaviť iba vstal, odisiel preč bez slova keď som varila, ani nepovedal že ide preč len buchol dverami. Som vytočená a sklamaná, ako by ste reagovali ?

maminkadeticiek
4. okt 2024

Naco si nechavate takych partnerov?Zufalstvo?

jakubrianka
4. okt 2024

A ešte si zober že si chorá, čo by ti mal teraz variť čajíčký s medom a nosiť do posteľe, on ťa ešte zdeptá… keby sa ti niečo stane, ani si to nevšimne. Spoľahnutie na takého človeka nulová, k čomu ti je?
Osobne si myslím, že ide o manipulátora, ktorý potrebuje vyvolať nasilu nejaký konflikt, dusnú atmosféru, aby mohol s čistým svedomím ísť po svojej línii.
Čas je najvzácnejšia komodita a ak on dáva ten svoj čas inam, nie si pre neho dôležitá. Keď sme pri tej forme komunikácie akú na teba skúša… Ide o pasívnu agresiu, formu psychického týrania a vôbec by som sa nečudovala, keby prerastie do fyzického násilia z jeho strany. Tento človek sa ani nezamyslí nad tvojím rozpoložením, tvoje city a čo si myslíš sú mu ukradnuté. Kľudne bez slova zdúchni (alebo ho bez slova zbaľ pred dvere), nie si mu nič dlžná. Ak by chcel vysvetlenie, povedz mu, že si sa inšpirovala jeho formou kominikácie a doteraz sa ti zdalo, že mu vyhovuje, tak nech si ju užije. Popravde, nesrala by som sa s ním a u mňa by neprešiel 3 roky takto manipulovať.

jakubrianka
4. okt 2024

Načo si zvedavá na zajtra? Však ho ignoruj a cez týždeň sa zariaď nadobro, alebo mu príprav nádherné prekvapenie s balônmi na zbalených kufroch. Adios Amigo 🎉🍾🎈!

stevvvka
4. okt 2024

@jakubrianka to napísala úplne presne. Ak sa v tejto situácii zachoval takto, ako sa asi zachová, keď prídu problémy?
Takto sa správa často - a tu mu to stále dovolíš. Nemá ta rad, kašle na tvoje potreby, pocity...

Toto absolútne nie je ten správny partner.

autor
4. okt 2024

@maminkadeticiek neviem… niekedy som si povedala led som bola mladšia že ja by som si toto od partnera nikdy v živote nedala robiť… ked som videla take vzťahy tak som nechápala prečo s nimi ženy sú stále. A aj ja som taká istá nakoniec . Asi nízke sebavedomie, pocit že ma nikto nemá rad ani nebude , že ostanem sama . Hlavne ten nedostatok sexu a to odmietanie mi úplne zrazilo sebavedomie aj som sa zmenila , predtým som bola taká stále vysmiata bezstarostna a teraz nejako mám v živote smolu aj v iných veciach . Už by mohlo konečne prísť niečo šťastné do rodiny. Mám pocit , že ma Boh nemá rad. Aj on teraz spí a ja plačem lebo som sa na neho cely týždeň tešila a miesto toho toto tu…

rozculena
4. okt 2024

komu patrí byt,v ktorom žijete?

uhrikovci
4. okt 2024

Ja keby skočím na môjho starého len tak a to sme spolu 18 rokov, tak by sa zbláznil od radosti. Nie ste manželia, nemáte deti, na kieho frasa Ti je taký chlap čo sa ofučí, aj keď nemá dôvod a ani sexovať nechce. 🙈

faasx
4. okt 2024

Boh ta ma rad. Preto ta robí silnou. Ver tomu, že skôr či neskôr si to sama uvedomíš a keď s ním nebudeš, tak budeš šťastnejšia a rozkvitneš.

autor
4. okt 2024

@jakubrianka hej veď toto toez som čakala, že sa kus postará.. čaj mi urobil ale musela som mu povedať, presne keď my ženy aj taký záujem potrebujeme cítiť ani na lieky sa ma nespýtal ani nič. Ešte ma viac stresuje, no on veľmi často používa pasívnu agresiu. Aspoň si myslím že je to. Napríklad, sa ho spýtam pekne: “vzal si si niečo jesť, bol si hladný ?” A on “môžem sa najesť , dovolíš mi?!”… a to len taká uplna banalita ale taký príklad u nás. A potom tá ignoracia , keď sa mu niieco nepáči a sa ho niečo spýtam ani mi neodpovie a keď odpovie to už počuť akým tonom nepríjemným.

gribka1
4. okt 2024

Strašne záleží akým tónom to hovoríš.

autor
4. okt 2024

@jakubrianka budem aj ja , nahnevaná som. Pri tom presne keď to je opačne keď ja nemám náladu lebo sme malo teraz iné problemy tak to ešte spravovavam ale nemala som proste náladu na nikoho a sa mi stále prihováral a keď som mu povedala že nemám náladu a cely týždeň bola taká smutná tak za mnou prišiel že si mysli že ho už tak nelubim .

autor
4. okt 2024

@stevvvka je divný on ma aj nejakú diagnózu takúto. Že je taký impulzívny. Podľa mna tam nejaká porucha osobnosti bude , niekedy by som povedala. Že aj narcizmus ale nie zas vo všetkom ale niečo tam bude .

autor
4. okt 2024

@rozculena jemu, ja som u neho, o 2 roky budem mat aj možnosť zmeniť prácu k lepšiemu tak tam sa mi otvorí veľa možností, budem mat vysoký titul záleží čo si vyberiem ale na svk môžem ísť skoro všade potom do nejakého podnájmu aj to ma napadlo či takto neutečiem .

autor
4. okt 2024

@uhrikovci tak to to závidím ale v dobrom. Veď toto asi na nič. Sem tam iba svetla chvíľka a čo sa sexu týka on za mnou nikdy sám nepríde aj to 2x do mesiaca musím ja. Aj som rozmýšľala nad psychologickou či by mi nejaká nepomohla to upratať v hlave alebo lieky aby mi utlmili pocity. Občas mám neurol alebo lexaurin. Niekedy si musím dať aby mi neodbiehajme myšlienky. Keby sa to tak dalo vypnúť pocity .

jakubrianka
4. okt 2024

To ešte dva roky sa chcete hrať na mačku a myš lebo sa ti to hodí? Hm 🤔…je tvoje psychické zdravie tak nepodstatné pre teba? Už teraz si na liekoch, vidíš kam to speje… treba ti to?

autor
4. okt 2024

@faasx ja už prestávam veriť že má ma rád. Teraz sme mali 2 pohreby v rodine jeden pred týždňom jeden pred rokom, dvoch veľmi blízkych ľudí tak sa s tým ešte vyrovnávam stále. Príde mi to nespravodlivé , do toho ešte partnera stále riesit, na prácu sa sustredit , na pracovisku tiež konkurencia vzťahy nič moc , taká som opustená, kamarátky sa presťahovali som sama. Naozaj by som si už priala niečo pozitívne šťastné, nemám nič take okolo seba.

modrykolibrik
4. okt 2024

Fuha takehoto partnera by som nechcela. Ja som bola tyzden prec a nevedel sa ma uz dockat. Ked som prisla bolo upratane, navarene a uz ma cakal pred branou aj s kvietkom a vystiskal ma a vecer sa mi venoval. Nevymenila by som ho za nic

autor
4. okt 2024

@gribka1 tak on tak chladne, sotva vetu zo seba dostane , tak usecne, podráždene. Ja mu najskôr pekne snažím sa ale keď opakovane to nezaberá tak aj ja už sa nahnevam, že čo je toto zas .

autor
4. okt 2024

@jakubrianka neviem 2 roky by som to neutiahla asi už takýmto stylom…neviem fakt asi to sebavedomie mi bráni , strach zo samoty, mám pocit že niw som dosť pekná a dobrá keď ma toľkokrát odmietol. Často uvažujem čo je na mne zle.

jakubrianka
4. okt 2024

Koľko máš rokov?

autor
4. okt 2024

@modrykolibrik tak to si šťastná žena takého by som chcela aj ja, veľa krát som mi naznačila že by potešilo nejaké prekvapenie, že by za mnou nečakane prišiel alebo mi ma čakal s kvietkom rad, večer by mi dal najavo, že som mu chýbala.

jakubrianka
4. okt 2024

Vyznelo to dosť vypočítavo z tvojej strany že ešte 2 roky vydrzis u neho bývať, lebo potom budeš mať drvere všade do korán otvorené.

autor
4. okt 2024

@jakubrianka ja 25 on 38

rozculena
4. okt 2024

zbaľ sa a odíď,k čomu je taký vzťah.........

autor
4. okt 2024

@jakubrianka nemyslela som to takto 2 roky by som takýmto spôsobom neviem či vydržala , ja mám kde ísť keby som ho opustila , k rodičom mame veľký dom so záhradou ešte lepšie ako v byte a potom o 2 roky by som už išla inde, nie som s ním len kvôli bývaniu, to zas nie…

autor
4. okt 2024

@rozculena asi áno skôr mi to berie energiu, potom sa presne tými tabletkám musím tlmiť aby som sa v noci netrápila , a jemu jedno ľahne a spí.

deti95060810
4. okt 2024

načo ti je takýto chlap... deti nemáte, spoločný majetok tiež nie , tak čo ťa pri starom uhundranom chlapovi drží...
by som sa hanbila s takýmto človekom ostať.... nabudúce by som prišla nie o týždeň, ale o dva... nech ho už rovno trafí.

jakubrianka
4. okt 2024

Niekde sa stratila tvoja sebaúcta (pri rodičoch?).

Takže ty zostavaš pri ňom, lebo si myslíš, že nie si dosť dobrá áno? Keď si dáš v 25ke lieky na nervy kvôli nemu, tak si potom lepšia? Robí ťa tento partner hodnotnejším človekom? Aj si pátrala prečo ho opustili predošlé?

rozculena
4. okt 2024

@deti95060810 ja už by som sa vôbec nevracala,veď jej dáva okato najavo,že mu lezie na nervy

faasx
4. okt 2024

Ty 25 a on 38? A TY si ta ktorá nemá žiadne sebavedomie ? Pozri sa, on už nikdy nebude mať takú mladú akú si ty. Už len to by bolo moje sebavedomie. Si mladá nemáš čo stratiť. On už starý cap. Môže byt rad, že ho chce niekto 25 ročný.