Ako riešiť spor o byt s rodičmi?
Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste? Som pár mesiacov po škole a len pár mesiacov zamestnaná na TPP, čiže nemám nejaké extra našetrené peniaze. Problémom je, že rodičia kúpili pred rokom byt na úplne okraji mesta a my reálne bývame na opačnej strane. Prácu aj koníčky kam chodím by som mala odtiaľ veľmi daleko. Do súčasnej práce by som musela cestovať hodinu a ráno aj dlhšie.. Rodičia na mňa tlačia aby som zariadila ten byt, ktorý kúpili, avšak ja na to nemám financie. Vždy keď im to poviem, oni túto tému vytiahnu o mesiac. Zariadenie takého bytu bude x tisíc, nieje tam nič. A ja tie peniaze nemám. Prenajímať ten byt nehcú, vraj je pre mňa. Čo ma štve je, že oni každému hovoria, že ten byt je môj ale nechcú ho na mňa prepísať, dôvody sú úplne absurdné, nechcem konkretizovať. Ja by som najradšej bola ešte chvílu doma a potom si vzala hypotéku a kúpila vlastný byt a na to mi celá rodina hovorí, že veď mi jeden naši kúpili, že čo vymýšlam. Lenže oni ho na mňa nechcú prepísať a ja tam nechcem bývať roky za energie a oni ho potom predajú alebo čo a nebudem mať nič. Keby idem aj teraz do podnájmu, tak by som išla do úplne inej lokality ako je ten byt, pre mňa je to neskutočne odveci..Toto keby spravím, tak vyvolám obrovskú hádku a môj otec je ješitný egoista. Mala som aj návrh, že by som ho časom odkúpila a ich odpoveď bola, že je to moje dedičstvo ale u nás v rodine sa už stali také prípady, že malo byť niečo niekoho a dotyčný nedostal nakoniec nič a toho sa bojím...
Tak to ber len ako investiciu rodicov a vec vybavena. Dovtedy navrhni, ze za ten byt budes platit najom, ale budes byvat u rodicov, pritom nebudes platit doma nic, mozno okrem nakupov sem- tam.
@eva8 preco by mala platit najom za ten byt? Ved uz plati najom u rodicov. Pisala to, ze plati doma najom aj stravu kupuje.
Divní ste aj rodičia aj ty🤣
Tak oni kúpia byt a vedia, že nemáš na zariadenie a chcú, aby si tam išla
Ty neveríš vlastným rodičom oni tebe...ja rozumiem, že ho nechcú napísať na teba tiež by som to tak spravila raz môžeš podnikať mať dlhy, nejaky chlap ta oblbne nech mu časť prepises, lebo do neho investujes atď..skrátil to šetri si a kúp si choď do podnájmu tam kam chces...možno už rodičia chcú, aby si sa osamostatnila.A tiež si myslím, že si nevďačná byť bez hypo atd...no tak budeš cestovať hodinu deti ti doma neplačú.
Ale, keď plánovali pre teba kúpiť byt mala si sa zúčastniť vyberu
Otec ho predá ty sa nasťahujes raz k priateľovi a budeš v takej istej situácii a ešte horšej....nečítam všetko...koľko máš rokov?uplatis energie, stravu, cestovné?
@zltalienka prehliadla si druhu polovicu: "pritom nebudes platit doma nic"
Kompromis pre pokoj. Tvoje riesenie?
Nepotrebujem detaily ja som ich nechcela. Ja ti len píšem aké máš možnosti.
teda pán otec je taká ostrotupá ceruzka. dosť múdry, aby za hotovosť kúpil byt, ako investíciu, ale neprepíše ho na teba, lebo by ťa oň pripravil tvoj budúci manžel (ten vo hviezdach). To nevie, že majetok získaný kúpou, dedením či darom, PRED uzavretím manželstva nepatrí do BSM ? že tvoj budúci možný manžel by naň nemal nárok, ani len na kľučku z neho ? (iba ak by do bytu investoval, tak len tú čiastku). Otec ťa má za dementnú, ked si myslí že sa dáš napáliť nejakému lúzrovi ? že hocikomu bez rozmyslu prepíšeš byt , alebo jeho časť nejakému chlapovi len tak mírnix dírnix ? Neveria ti rodičia ? Možno neveria, je to medzi vami, ja len toľko bu´d opatrná, nielen pri výbere manžela, ale aj nátlaku zo strany rodičov. šípim že majú manipulatívne sklony, alebo regulerne túto diagnózu. Lebo ty si máš šetriť, zobrať hypotéku a zariadiť defakto cudzí byt, ktorý ti ľahko vyfúknu spred nosa. Aby tatko zarobil.
@eva8 mas pravdu prehliadla.
Moje riesenie? Mozno bude stacit vyckavacia technika: pise, ze otec uz uvazuje o predaji toho bytu. Tak nech ho preda.
Rodicia cosi vymysleli, ale nedomysleli a mysleli si, ze dcerka bude posluchat na slovo. Ale, dcera uz ma vlastny rozum.
Ona zas nemusi hned "utekat" od rodicov, ked sa na niektorych veciach nezhodnu. Predsa su to rodicia, aj ked su aki su. Teatralnym odchodom do ineho najmu by mozno na dlho nastrbila vztahy. A to zrejme nechce.
Aj vlk syty, aj ovca cela.
@zltalienka v niecom zmyslame podobne 🙂
@cacianka o tom sme sa presne bavili a keď som povedala presne toto, že môj muž na ten byt nebude mať nárok tak on na to že ženy keď sú zamilované sú hlúpe😂pritom ja som vzdy mala zabezpecenejsieho muza ktorý mal viac penazi ako ja 😄 a áno otec má sklony manipulátora a aj kadejaké iné😃
@zltalienka áno to by som urobila doslovne vojnu a to nechcem

@zltalienka ano ale ja doma pocuvam ako tam mam ist😂 ale tam nikam inam lebo to je udajne moje teda bude to moje😂 ked som sa mala pred pólrokom stahovat ku ex bol ohen na stene😂 kriste jak keby si pisem s blbcami sa citim😂😂