Ako riešiť spor o bývanie a starostlivosť?
S mojím priateľom sa poznáme už dlhé roky,chodili sme spolu na výšku.Pol roka sme spolu.On ma z predošlého vzťahu jedno dieťa.Päť ročnú dcérku.Rozviedli sa,jej ex bola hysterka.Opijala sa a vystrájala.Neraz v opitosti napadla a zbila priateľa.Maju spolu trojizbový byt na hypotéku.Byva tam jeho ex,on býva momentálne u rodičov.Dceru majú v striedavej starostlivosti podľa súdu.No v reále to vyzerá tak že dcéra je viac u otca ako u mamy.Matka musí mať náladu a byť triezva,ona má rada voľnosť a zábavy tak menej sa venuje dcére.Priatel platí hypotéku na ich spoločný byt aj keď tam nebýva, platí na dcéru všetky výdavky v škôlke aj oblečenie a stravu na ňu.Ex si vždy pýta od neho peniaze.
Chceme ísť spolu bývať do podnájmu.Kedze podnájmy sú drahé plus priateľ platí nemalú hypotéku.Chceli by sme do budúcna svoje bývanie.Len peňazí je málo.Priatel by chcel predať trojizbový byt čo majú spolu s ex a zvyšné peniaze si rozdeliť medzi nich.Lenze ex s tým nesúhlasí.Nevieme ako vyriešiť túto situáciu?A takisto chcel by aby dcéru mal iba on vo svojej starostlivosti.Tiez ex s tým nesúhlasí.
@lonely66 jasne, na prvy sup ich rozviedli, lebo on uz mal frajerku, ktora s nim zila, majetkovo boli vysporiadani, lebo on mal nehnutelnosti za slobodna obstarane a z bytu spolocneho ju vyplatil.
@lonely66 Nemám 20 rokov.Jeho ex chodí do práce zarába 800 v čistom.

@lonely66 jasne ze som to vedela. Ty by si chcela zit v byte s muzom a jeho milenkou? Ja teda nie, preto chapem, ze odisla. Ona si to ale mohla dovolit, pretoze zaraba dost penazi. NIe kazda zena na toto ale ma financie.