icon

Ako riešiť švagrinú, ktorá odmieta mužovu rodinu?

29. júl 2024

Ahojte, aky postoj zaujat, co robit? Svagrina nas odmieta, zije len pre svoju stranu rodiny. S nimi oslavy, vylety,.. ked ju/ich volame my, je unavena, nema cas. Brat ma 2roboty, ten je pracovne vytazeny. Neter nas zboznuje. Svagrina nas aso nema rada. Ja nechapem preco. Ci na nas ziarli, abo neviem. O moju maminu, svoju svokru ani nezakopne. Iba obalky ku sviatkom prijima. Ja mam len brata. Ale svagrina sa nechce rodinkovat. Nikdy sme jej neublizili. Mna aj maminu to trapi. Nie sme konfliktne. Brat nas ma rad, len nema css. Ako to urovnatv sebe? Ze svagrina na nas kasle?

autor
29. júl 2024

@angeli121212 s nou nemam vela moznosti jednat, kedze nechce😊ale vela odpovedi mi otvorilo oci. Pomohlo. Nechcem tu pisat viac. Dakujem za pochopenie.
Ano, neviem byt priama, s tym mam problem..keby taka viem byt, tak s nou pokecam a nevypisujem tu.hold.kazdy sme iny...

angeli121212
29. júl 2024

No čo ti poviem... Je čas na sebe tiež zapracovať čo sa priamosti týka takto si ľahko môžeš sama od seba odstrihnúť veľa ľudí aj takých kde ti to bude ozaj ľúto.. rob si ako uznáš za vhodné...

angeli121212
29. júl 2024

@nika23t ja neviem ani čo vlastne chce autorka ak mám byť úprimná... Tieto nič nehovoriace odpovede sú akurát nepríjemné... Nech je akokoľvek takýto ľudia škodia len sebe

bruno1
29. júl 2024

Moja babka vravela :Kto má dcéru ,má aj rodinu ,kto syna ,má cudzinu .Príspevky niektorých žien ,sú tu názorným príkladom ,že je to veľmi často pravda .Len dúfam ,že máte doma dcéry a nie synov ,lebo pán Boh s Vamy ak budú mať partnerky ,rovnakého zmýšlania .🥴

janagem
29. júl 2024

@bruno1 ja neviem alr ako tak čítam ani jedna nehovorí, že ťahá muža od rodiny. Ale ak fakt ma muž dve prace, prečo sa holka musí 100% cítiť ok u svorky? Veď nikto nepovedal že s mužom nejde. Aspoň teda to nebolo nikde spomenuté. A vyzerá že odmieta keď majú chodiť po výletoch, autorka nenapísala že odmieta pomôcť keď treba...

bruno1
29. júl 2024

@janagem Já som nemyslel autorku ,ale dosť veľké množstvo žien čo tu píše ,ako nemusí manželovú rodinu a ako sa snažia ,ak to ide vyhnúť navštevám u nich.

luczach
29. júl 2024

Zastanem si švagrinú - určite má na to dosť dobrý dôvod.

petronela1985
29. júl 2024

My máme presne to isté, švagriná hneď po svadbe prestala s nami komunikovať, resp. bolo to len tak z nevyhnutnosti, kvôli sviatkom a podobne. Ja s rodinou sme teda prerušili kontakt, svokra postupne tiež. Takýto "vzťah" sa nedá živiť. Postupne sme sa s tým naučili žiť. Ono stále niečo švagrinej vadilo, proste, s niektorými sa vychádzať naozaj nedá. Takže ja som sekla aj s darčekmi pre ich deti, to aby si švagor chodil pol roka po vianociach po darčeky, to bol nonsens. Niekedy to proste nejde a netreba sa nad tým zbytočne zamýšľať.

luczach
29. júl 2024

Este ma napadlo,ze ak si na tvoju svagrinu s tvojou mamou povedala co len kriveho slova a dozvedela sa to, preto s Vami skoncila. To vies ty najlepsie.

gelifil
29. júl 2024

@lilitela necitas s porozumenim asi...autorka pisala aj o svojej svokre

3princezne
29. júl 2024

Nie kazdy vie tak lahko zapadnut do rodiny. Ved vy ste pre nu prakticky cudzi ludia. Vobec nemusi nic proti Vam mat, mne sa tiez nikdy k svokrovcom a k svagrinam nechce, proste ked ma clovek volno, chce si oddychnut. Absolutne nic proti nim nemam, mam ich dokonca aj rada, ale chodit sa mi tam nechce 🙂 Ovela radsej som so svojou rodinou alebo cisto len s muzom doma, pripadne s blizkymi kamaratmi. Obcas sa kvoli detom a muzovi premozem, ale tesim sa, ked tam uz budu chodit bezo mna. Mne je proste lepsie doma

cookie29
29. júl 2024

mam podobnu svagrinu, aspon myslim. A u nas nejde ani o rodinkovanie vylety a podobne... proste doma rozhoduje ona a brasko je vo vela veciach pod papucou, kvoli kludu vo svojej rodine. Lebo svagrina je tupelo, bohuzial. Ako pises, rodinne oslavy vylety v jej rodine povinne zakazdym, ked sa oslavuje u nas, tak nikdy nevieme, ci brasko s detmi pridu alebo nie, podla toho ako sa svagrina vyspi. A kedze braska mame radi, tak to proste berieme tak, ako to je. Samo, ze je obcas smutne, ked sa deti nevidia, alebo ked nevidia starych rodicov, hoci by chceli. Toto je dost komplikovane najma ked pridem ja a sestrenice/bratanci by sa chceli vidiet, rozumeju si, ale svagrina zatrhne... Ona je proste taka, nic s tym neurobis. Ber to tak, ze pokial vidavate deti a braska tak je super a nespekulovat nad tym, co ini a co keby

1sally12
29. júl 2024

"Tym, ze si si brala chlapa, si si brala aj jeho rodinu." Pri tomto sa mi vždy nožík otvára🤦‍♀️ nie nebrala si jeho rodinu🙄, vydala sa zaňho, nie za jeho rodinu, v sobášnom liste má jeho, nie jeho rodinu. Omg🤦‍♀️ a keď sa s vami nechce rodinkovať, tak sa nechce. Čo na tom nechápeš, ako ju chceš donútiť? Si až prehnane aktívna čo sa týka tohto stretávania sa.

gelifil
29. júl 2024

@1sally12 ale on sa s jej rodinou musi chciet, vsak?!

autor
29. júl 2024

@gelifil dakujem. Viacere to nepochopili. Nevadi. Vzala som si zo vsetkeho, co potrebujem. Fakt mi slova-nevtieraj sa-pomohli. Nebudem.

autor
29. júl 2024

@bruno1 dakujem😊

1sally12
29. júl 2024

@gelifil ?? Nechápem...možno som prehliadla, spomína autorka niekde že musí? Nemusí nič ani on keby nechcel.

autor
29. júl 2024

@lilitela kazdy ma cas na to, pre co si ho urobi. Preco by som k svokrovcom-k obedu-prisla s prazdnymi rukami. Mam ich rada. Oni navaria, ja upecu. Stretneme sa aj so svagrinkou, deti sa zahraju. Tak som myslela, ze to bude fungovat, aj z druhej strany rodiny. Nefunguje.

bruno1
29. júl 2024

Nemáš za čo ,sama môžeš čítať ,ako to veľa žien doma vedie.😉Krv nie je VODA.🤣🤣🤣🤣

autor
29. júl 2024

@1sally12 samozrejme, ze kazda zena si s muzom berie aj jeho rodinu a chlap zas jej rodinu. Ci ked zalozia novu rodinu, od rodiny chlapa sa maju odstrihnut? Zabudnut, ze existuju? Ze maju babku, dedka, sesternice, bratrancov? Vedela, do coho ide.. vie to roky..

autor
29. júl 2024

@cookie29 dakujem😊 vidim, ze v tom nie sme sami..

autor
29. júl 2024

@1sally12 a preco by nemali ist on ci ona kuk rodicov, ktori mu jej vychovali zenu muza. Ziadna ucta? Nic? Vychovali ste ma, ozenil som sa.zbohom?to co je? Niekedy sa treba prisposobit..

autor
29. júl 2024

@bruno1 moje kamosky, dcery, sa vydali mimo sk, aj mimo europu. Cize by som to tak nepausalizovala.. aj zena, ktora ma dceru, moze zostat sama😉🙂

autor
29. júl 2024

@cookie29 brat kvoli zene nenavstevuje svoju rodinu??? Fuuu.. dava najavo, na kom mu teda nezalezi.. a chudence vnucata..

bruno1
29. júl 2024

Ale to je predsa diametrálne odlišný prípad ,keď žijú 1000 km ďaleko.A veď možno maminu zoberú k sebe na staré kolená ,já také poznám ,pol roka v Kanade a zbytok doma .Druhá je tiež od mája do októbra v Taliansku .Taká je opálená jak mulatka.😁

kp7333
29. júl 2024

Svagrina nie je povinna vas navstevovat, nie ste jej pokrvni pribuzni a mozno je introvert, mozno ju to k vam netaha, nemate spolocne temy alebo ste jej celkovo proti srsti. Ale to je v podstate jedno. Ries s bratom, preco nechodi on aj s dcerkou. Ty mas muza/priatela? Ak ano, ako casto chodis k jeho rodine?

bruno1
29. júl 2024

@kp7333 ja ti odpoviem za autorku :Preto že by mal doma peklo ,alebo aspom tichú domácnosť a vedľa seba ,možno peknú ,ale určite odutú papuľku.S tým sa ti žiadny muž neprizná ,lebo sa hambí ,ze si nedokáže pomôcť (rozumej -urobyť poriadok).Tu skrátka nemôže vyhrať,preto že by to bolo Pyrhovo víťazstvo.🤷Vermi som chlap ,teda muž ,manžel

lilitela
29. júl 2024

@gelifil prepac, z tvojej kratkej reakcie na mna teraz presne neviem, na ktory moj prispevok reagujes, ked mi pises ze necitam s porozumenim a nieco s jej svokrou. Coho a to tykalo?

lilitela
29. júl 2024

Ved ano, ty mas cas na vypekanie, to je tvoja priorita a tvoja svagrina ma inu prioritu. Ty a tvoja mama nou nie ste. Vy mate cosi zabehnute v rodine a ked sa svagrina vymyka z tohto protokolu, a neriadi sa nim, tak to povazujes za problem. Ale ona je len ina a ma svoje predstavy, ako bude zit. A to si pochopila uz v tejto diskusii. Ide teraz o to, ci to budes respektovat, a budete v pohode aj na dialku, alebo ci to bude pre teba nejaky problem.

kristi40270
29. júl 2024

Vy jej dáte obálku a ona vám nič ? Keď ju pozvete napr na oslavu narodenín nepríde? Není to náhodou tak že voláš len brata stale ,alebo napíšeš len jemu a ju nepozves ? Keď má dve roboty trávy vnich veľa času tak by čas ktorého má málo mal tráviť stebov s jeho dcérou ? Ty nemáš muža ? Keď máš muža ,ideš na výlet volas aj ju a neter aj keď je brat vpraci ? Snažíš sa snou udržiavať normálny rodinný vzťah, alebo ju zavoláš len keď chces pri sebe brata ? Není sebecké volať len neter a jeho pričom im Bereš ich spoločné tráveny čas ? Ako často sa vidíte že ti to príde tak málo ? Bude častejšie brat stebov menej zo zenou tým pádom ..tu zohráva veľkú rolu to ako často sa vidíte , či si chodíte na narodeniny a tak a ďalších veľa nezodpovedaných otázok z tvojej strany .