Ako riešiť švagrinú, ktorá odmieta mužovu rodinu?
Ahojte, aky postoj zaujat, co robit? Svagrina nas odmieta, zije len pre svoju stranu rodiny. S nimi oslavy, vylety,.. ked ju/ich volame my, je unavena, nema cas. Brat ma 2roboty, ten je pracovne vytazeny. Neter nas zboznuje. Svagrina nas aso nema rada. Ja nechapem preco. Ci na nas ziarli, abo neviem. O moju maminu, svoju svokru ani nezakopne. Iba obalky ku sviatkom prijima. Ja mam len brata. Ale svagrina sa nechce rodinkovat. Nikdy sme jej neublizili. Mna aj maminu to trapi. Nie sme konfliktne. Brat nas ma rad, len nema css. Ako to urovnatv sebe? Ze svagrina na nas kasle?
My sa tiež nestretávame so svagrinou. Kým sme boli bez dieťaťa tak tu chodila stále, lebo som malú rada strážila. Dlhšie sme nemali deti, bola som rada. Ale keď sa nám narodil malý, prestali sme sa stretávať,ja som aj chcela, trošku som dúfala, že sa mi to vráti a bude mi chcieť pomôcť, ale nevrátilo sa to. 🙈Potom som dúfala že budú kamaráti náš syn s ich dcérkou, ale nevyšlo. Syn by aj chcel ale keď sa stretnú tak ona mu len hovorí, že je trápne decko. Takže sme to celkovo stopli, už ani my nevyhľadávame ich spoločnosť.
Autorka, tipujem že si z Oravy 😄 tam je takéto "rodinkovanie" až nad rámec. Možno ste ty a tvoja mama milé zlaté ženy, ale tiež by som s vami nepotrebovala byť nejak extra často. Stačí raz za mesiac na nejakej rodinnej akcii, dieťa kľudne častejšie nech sa pohrá so sesternjcami/bratrancami. Pre mňa je priorita tráviť čas so SVOJOU rodinou čiže muž/deti a potom rodičia a nie sa "švagrinkovať" 🙄🙄
@gelifil nie švagriná tak nehovorí, ale neter ho nazýva trápny, syn je taký svojský, a neter (10r.) je vyspelá na svoj vek náš má (5.)a je tam vidieť rozdiely. Tak ale nazývať bratranca trápne decko aj napriek upozorneniam aby to nerobila, viackrát sme ju upozornili, aj sme švagrinu prosili nech mu tak ich dcéra nehovorí, nepomohlo, stále sa to opakovalo. Možno by sme to tak nehrotili, ale syn je AS, tak sme to museli žiaľ vyriešiť takto.
@maciatkoe vobec to nie je smutne. Mame stastne manzelstvo uz 2desatrocia. Muz nechava vsetko na mna, bo mi doveruje.. ale nie o tom som chcela. Tvoj muz kupuje synovcom/neteram darceky? Organizuje oslavu abo vylet s rodinou? Neverim. Takeho chlapa nepoznam. A jasne, ze upeciem/pripravim nieco, co mame/maju radi. Moj muz nie je pod papucou.
@petracandle tym, ze sa k nam vydala a sme fungovali ako kamaratky, som myslela, ze svadbou sa to nezmeni. Zmenilo. Ja som si to uz urovnala v sebe. Dvere ma otvorene, ale vnucovat sa uz nebudem. Uz ma nebavi byt stale odmietana. Sme podobne stare, pred casom sme normal fungovali. Daco sa muselo zmenit. Prijimem to..
@drobcek17 to ty si sa mala s neterou porozpravat, asi je uz v puberte a su to bezne reci pubertiakov..
@petracandle lenze ona s mojimi rodicmi nebola uz pol roka.. ziaden zaujem. Ja ju nepotrebujem mat na kave denne, ale ona sa prestala o nas zaujimat, len svoju rodinu hosti, pozyva, stretava sa.
Ako vies, ze svoju rodinu pozyva a hosti, ked nie ste v kontakte?
Autorka, my s manzelom sa normalne ROZPRAVAME. Normalne ako dvaja rovnocenni ludia sa dohodneme SPOLU co kupime neteriam, synovcovi. A je jedno ci su zo strany od muza, alebo odo mna, berieme ich rovnako. Vylet s rodinou, normalne ako LUDIA sa dohodneme, kam pojdeme. Milion krat sam manzel navrhne vylet. Ja zase nepoznam chlapa co sam nenavrhne vylet. Ale smutne je, ze podla toho co pises, ty nie ze navrhnes vylet, darceky, co sa pecie atd. ty to iba oznamis muzovi. Asi si aj svagrinej iba oznamovala 😃, ale ta ti na to neskocila, a radsej sa ti vyhyba. Zamysli sa nad sebou. To 2 rocnemu dietatu sa iba oznami ideme na kupko, dospeleho cloveka sa spyta, co tak ist dnes na kupko, a pod.
@maciatkoe moj muz sa o darceky nezaujima. Nechava to na mna. Super, ze vy ste LUDIA🤣🤣🤣🤣 my sme teda asi neludia🙈🤣🤣🤣🤷♀️
@maciatkoe vsetko su to tvoje dedukcie. Nepoznas nas manzelsky zivot, ktory je, vdaka Bohu, vporiadku. 😊 jasne, ze nase rodinne vylety preberame spolu.. muz zajednat chorvatsko, pariz, aj londyn. Boli sme aj na noci na Lomnicaku, ktoru mi pripravil ako prekvapenie😛
@maciatkoe svagrine som nic neoznamovala. Pozyvala som ju, volala, ale v poslednej dobe sa jej nikdy nedalo. Cize nechce. Ved ok. Uz som to vdaka viacerym reakciam tuna pochopila a spracovavam to.. 😊
vies, z pohladu ,,pokrokoveho" sveta, kde muzi chodia v obtiahnutych leginach a ficia na tekvicovom latte je tradicna rodina trapna, staromodna, prezitok😢😢😢
@cookie29 uff, brat ma doma peklo, ked navstivi svoju rodinu?! Je to vobec normalne?... mne sa rozum zastavuje ☹
@la_dolce_vita normalne to nie je, ale realne ano...poznam take tiez🙄🙄🙄
@gelifil su deti, ktore su vdacne rodicom, nezabudaju, co pre nich urobili, neokaslu ich kvoli partnerke.. verim tomu, ze moj syn bude vediet, kde ma korene.. 💙
Autorka, trosku si series do ustociek 😃. Najprv opises svojho muza ako neschopneho, ktory nikdy ziaden vylet nevybrat a zrazu dopises, ze pre vas vylety vybera. Tak pre vas teda vylety vybera, ale ak sa ma ist na navstevu k jeho rodine to uz ty musis organizovat, a on ani nevie ze nieco na navstevu pecies. Ale aspon si uz pochopila vdaka diskusii, ze pre svagrinnu si otravna a das jej pokoj.
@la_dolce_vita otras. Ale bude to tak vzdy? Aj ked opadne prvy zamilovany osial? Nikdy si nedupne, ze halo, uz dost. Su to aj moje deti a budem ich brat k rodicom, ktorych mam rad, kedy ja chcem.. ok, ak je daka nezodpovedna stara mama, ktorej sa neda doverovat.. ale vzdy mama moze ist s dietatom navstivit babku/svokru..
@maciatkoe asi si taka, ako moja svagrina. Ano, ked planujem vylet aj napr s mojimi rodicmi, muz mi do toho nekafre😊 dohodnem sa s maminou, abo svokrou a on sa rad prida😊jasne, zena planuje, moj muz na take nie je, ale mna a nasu rodinu rad prekvapuje. Na vianoce nas vzal do viedne. Zavidis, co? 😁 mame krasny vztah a stastne manzelstvo, len skoda, ze svagrina s nami nechce travit cas.. ze jej zalezi len na svojej strane, ZRAZU...
@maciatkoe ano ano, my zeny vyberame, ked ma ist o spolocny vylet, oslavy, dovolenky, kupanie, divadlo.. nam to tak vyhovuje vsetkym🤗🥰
@la_dolce_vita napisala som, ze si vybral nie najlepsiu zenu, povedala by som, ze sa chytil do pasce... aj vlastnej, ale to je uz iny pribeh.
@cookie29 preco si nevie "buchnut po stole"? Su rovnocenni partneri..
Darceky pre deti v rodine tiez riesim ja so svagrinami. Aj pozyvanie na oslavy a take veci. Muzi sa vobec do toho nemontuju. Moj muz by teda ozaj nevedel co kupit synovcom. Ani moji svagrovia nie. Tak isto ked maju deti sviatok tak mi bratova zena vola aku velkost nosia deti, co na oblecenie by potrebovali a tak.
A napadlo ti niekedy, ze svagrina a brat chcu travit cas aj sami v ramci svojej rodiny? Ak je tvoj brat taky pracovne vytazeny, ako pises, tak su pre nich spolocne chvile vzacne, chcu si ich vychutnat, venovat sa sami sebe a nie dalsim rodinnym prislusnikom. Co ak jej rodina chodi pomahat s detmi, ked je on v praci? Mozno by uvitala podobnu pomoc od vasej rodiny namiesto vikendovych zdvorilostnych navstev.
Autorka je mi ta uprimne luto 😃. Ja ti mam nieco zavidiet? Ja nie som chudera, ako ty, ze ti teraz zacnem pisat, co mne manzel kupil. A za dalsie my mame peniaze spolocne, takze ja aj viem ked nam nieco manzel kupi, zaplati atd. Ci si myslela, ze ti teraz zacnem menovat, ako dietatko na pieskovisku co mu kupili rodicia 😃? Mozno si aj svagrinnej rozpravala ako dieta na pieskovisku, co ty mas 😃, a co ona nie. Podla mna si strasne neprijemny clovek. Daj svagrinnej pokoj.

A brat na to čo ? Keď pozývaš voláš jemu alebo jej? Prípadne normálne sa opýtaj brata aký je problém. Aby to nebolo naopak. Že by sa brat nechce kontaktovať s rodinou. Aj to sa stáva. Často je to bez zjavného dôvodu