icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
Včera o 19:02

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

sisi2212
autor
Včera o 19:58
@anonym_e7b9f4

@sisi2212 keď chce pomôcť a myslieť to dobre, nech neberie vnukovi znackove veci, ktoré predávaš nato, aby si mu mohla kúpiť ďalšie. lebo týmto okráda vlastného vnuka

@anonym_e7b9f4 ona je schopna povedat, ze vsak to kludne mi daj, sak mu kupim potom, ale pritom nekupi take co ja mu kupi

eeffka
Včera o 19:58
@sisi2212

@anonym_e7b9f4 inak toto je dobry napad oznacit oblečenie tymi pečiatkami

@sisi2212 a xo tak narovinu? Babka prestante mi kradnut veci? Ty bavis slepu ona blbu. Raz by mi daco zmizlo.

sisi2212
autor
Včera o 19:59
@anonym_0bd9d2

@sisi2212 odpovieš jednou vetou, áno sme v poriadku. Pekný zvyšok dňa. Na iné nereaguj
Fakt nechápeš že musíš prestať hrať jej hru? Veď ti to tu vysvetľujú, že jej musíš nastaviť hranice

@anonym_0bd9d2 ja to chapem, ale asi som ta sprosto vychovana, naucena byt slusna, odpovedat ludom, byt k nim uprimna, nezavadzat a ona to zneuziva

anonym_14ad39
Včera o 20:00

Na vsetko mas vyhovorky. Normalne sa to neda citat. Urob si najprv poriadok pred vlastnym prahom. Mas s nou problem? Nech jej Tvoj muz normalne povie co si zelate a co nie. Nechce to on riesit? Nuz tak jej nedavaj dieta alebo s nim nebude byvat bez dozoru. Hotovo. Tvoj manzel tu v celom znie naozaj bud ako chudatenko co sa neozve a nezastane svojej rodiny, alebo mozno mu pride ze riesis blbosti a bohvie co a ako to naozaj medzi vami je.

sisi2212
autor
Včera o 20:01
@eeffka

@sisi2212 a xo tak narovinu? Babka prestante mi kradnut veci? Ty bavis slepu ona blbu. Raz by mi daco zmizlo.

@eeffka len to je to ze ked to nevezme predo mnou, ja to casto zistim az za mesiac a realne tu vec mozno uvidim az za tue dva roky, ked uz ju ma doma zalozenu, zistila som ze to robi tak ze raz sa maly u nich velmi zaspinil a ona zrazu vytiahla znackovu supravu jeho, ktoru mu obliekla a viem urcite ze som jej ju nikdy nedala, lebo bola takmer nova a dobra velkostbe

sisi2212
autor
Včera o 20:02
@anonym_14ad39

Na vsetko mas vyhovorky. Normalne sa to neda citat. Urob si najprv poriadok pred vlastnym prahom. Mas s nou problem? Nech jej Tvoj muz normalne povie co si zelate a co nie. Nechce to on riesit? Nuz tak jej nedavaj dieta alebo s nim nebude byvat bez dozoru. Hotovo. Tvoj manzel tu v celom znie naozaj bud ako chudatenko co sa neozve a nezastane svojej rodiny, alebo mozno mu pride ze riesis blbosti a bohvie co a ako to naozaj medzi vami je.

@anonym_14ad39 on sa nikdy neozve, on je v tomto tak sprosto nauceny, vychovany, podmienecne prijatie, nic nemozes maminke povedat, ona je uzasna a vsetko mysli len dobee

anonym_db5896
Včera o 20:02

ked uz jej nic nechces povedat na rovinu, tak aspon zamkni izbu, kde je oblecenie a nechaj nachystane bokom len lacnu nahradu alebo povedz, ze netreba prezliekat, ze aj tak sa zasa zaspini.

sisi2212
autor
Včera o 20:03
@anonym_db5896

ked uz jej nic nechces povedat na rovinu, tak aspon zamkni izbu, kde je oblecenie a nechaj nachystane bokom len lacnu nahradu alebo povedz, ze netreba prezliekat, ze aj tak sa zasa zaspini.

@anonym_db5896 tak ona sa ma nepyta to je to, ona s nim ide do izby sa hrat a zrazu zistim ze je prezlečeny

anonym_0bd9d2
Včera o 20:03
@sisi2212

@anonym_0bd9d2 ja to chapem, ale asi som ta sprosto vychovana, naucena byt slusna, odpovedat ludom, byt k nim uprimna, nezavadzat a ona to zneuziva

@sisi2212 nie si sprosto vychovaná, si slušne vychovaná, teraz stačí byt len trochu asertivna a stat si za svojim

eeffka
Včera o 20:04
@sisi2212

@eeffka len to je to ze ked to nevezme predo mnou, ja to casto zistim az za mesiac a realne tu vec mozno uvidim az za tue dva roky, ked uz ju ma doma zalozenu, zistila som ze to robi tak ze raz sa maly u nich velmi zaspinil a ona zrazu vytiahla znackovu supravu jeho, ktoru mu obliekla a viem urcite ze som jej ju nikdy nedala, lebo bola takmer nova a dobra velkostbe

@sisi2212 tak vezmem a odnesiem, toto je moje. Bodka. Konecne viem kto to UKRADOL, ziadne vytacky, sa premiestnilo, sa zabudlo... ako toto nepochopim, zeby mi niekto liezol do skrine.

sisi2212
autor
Včera o 20:05
@anonym_0bd9d2

@sisi2212 nie si sprosto vychovaná, si slušne vychovaná, teraz stačí byt len trochu asertivna a stat si za svojim

@anonym_0bd9d2 ano, ona je vyslovene drza a neslusna a zneuziva tu moju slusnost, ze sa ako keby spolieha na to, ze mi je neprijemne jej dohovarat

anonym_38f4aa
Včera o 20:05

Kúp si kamery čo sa používajú na kontrolu baby babysiterky - budeš mať dôkaz ako veci miznú a môžeš ju konfrontovať.
Inak neviem čo by dom robila, brať veci vnukovi bez dovolenia je pekne drzé.

sisi2212
autor
Včera o 20:06
@eeffka

@sisi2212 tak vezmem a odnesiem, toto je moje. Bodka. Konecne viem kto to UKRADOL, ziadne vytacky, sa premiestnilo, sa zabudlo... ako toto nepochopim, zeby mi niekto liezol do skrine.

@eeffka tak on to berie ze synovi lezie, ze vsak sa zaspinil atd a chce sa len prezliect, tak vsak si vedie vybrat tricko aj sami, ona to tak zahra, aby ma nezatazovali predsa

anonym_14ad39
Včera o 20:07
@sisi2212

@anonym_14ad39 on sa nikdy neozve, on je v tomto tak sprosto nauceny, vychovany, podmienecne prijatie, nic nemozes maminke povedat, ona je uzasna a vsetko mysli len dobee

@sisi2212 lenze vy uz nemate 20, aby ste sa vyhovarali na to, "ako ste nauceni, vychovani". Ste dospeli ludia, mate rodinu, dieta, tak sa vzchopte a zacnite normalne komunikovat s okolim...

anonym_db5896
Včera o 20:12

nemas moznost dat synove veci niekam, kam vies ze ich s urcitostou nenajde a keby aj prisla s tym, ze sa zaspinil a treba prezliect, tak v tom momente byt asertivna a povedat, ze sa nebude prezliekat, pripadne mat po ruke nieco starsie.

sisi2212
autor
Včera o 20:13
@anonym_db5896

nemas moznost dat synove veci niekam, kam vies ze ich s urcitostou nenajde a keby aj prisla s tym, ze sa zaspinil a treba prezliect, tak v tom momente byt asertivna a povedat, ze sa nebude prezliekat, pripadne mat po ruke nieco starsie.

@anonym_db5896 kam? Vsak klasicky mas oblečenie v skrini …. To sa neda velmi

anonym_0bd9d2
Včera o 20:14
@sisi2212

@anonym_0bd9d2 ano, ona je vyslovene drza a neslusna a zneuziva tu moju slusnost, ze sa ako keby spolieha na to, ze mi je neprijemne jej dohovarat

@sisi2212 je to na tebe, buď urobíš poriadky, alebo ti svokra bude rabovať veci veselo ďalej
Držím ti palce, aby si sa postavila sama za seba

rozculena
Včera o 20:16
@sisi2212

@eeffka tak on to berie ze synovi lezie, ze vsak sa zaspinil atd a chce sa len prezliect, tak vsak si vedie vybrat tricko aj sami, ona to tak zahra, aby ma nezatazovali predsa

@sisi2212 dobre,už tu prestaň omieľať,ako to robí.Rád si dostala dosť.
Povedať niečo? Nieeeee,bojíš sa
Zamknúť izbu? Nieeee,chodia sa tam hrať.
Zamknúť skriňu? Nieee,veď ťa odbremeňuje tým,že ho prezlečie...
Vieš čo,komu nie je rady,tomu nie je pomoci,fňukaj ďalej

anonym_4bff31
Včera o 20:17
@sisi2212

@anonym_db5896 kam? Vsak klasicky mas oblečenie v skrini …. To sa neda velmi

@sisi2212 Jednoducho nedovol, aby bola u vas sama, alebo u nej tvoj syn sam. Mne to ale pripada tak, ze ti vyhovuje, ze sa postara a preto sa bojis jej dohovorit.

sisi2212
autor
Včera o 20:20
@anonym_4bff31

@sisi2212 Jednoducho nedovol, aby bola u vas sama, alebo u nej tvoj syn sam. Mne to ale pripada tak, ze ti vyhovuje, ze sa postara a preto sa bojis jej dohovorit.

@anonym_4bff31 nevyhovuje mi to vobec, ja by som ju najradsej nevidela vobec, ale ona je neodbytna a vynucuje si so synom byt casto

anonym_a0ba47
Včera o 20:20

Možno je kleptomanka a má nutkanie kradnúť. Oblečenie malého si dajte do skrine, ktorá sa zamyká. A kľúč si schovajte ak príde.

anonym_4bff31
Včera o 20:22
@sisi2212

@anonym_4bff31 nevyhovuje mi to vobec, ja by som ju najradsej nevidela vobec, ale ona je neodbytna a vynucuje si so synom byt casto

@sisi2212 Ak Ti to naozaj nevyhovuje, tak si bud s dietatom a nepusti ho k nej. To je jednoduche.

anonym_0bd9d2
Včera o 20:24
@sisi2212

@sisi2212 uz dost ! Ty si matka a ty rozhodneš či sa bude alebo nebude strkať so synom
Naozaj už dosť !

ankare

@sisi2212 Tak toto je sila, ty kokos.

sisi2212
autor
@anonym_4bff31

@sisi2212 Ak Ti to naozaj nevyhovuje, tak si bud s dietatom a nepusti ho k nej. To je jednoduche.

@anonym_4bff31 snazim sa eliminovat kontakt aktualne, ale ona sa dohodne aj s mojim muzom, ked uz vidi, ze cezo mňa sa neda

anonym_4bff31
Včera o 20:26
@sisi2212

@anonym_4bff31 snazim sa eliminovat kontakt aktualne, ale ona sa dohodne aj s mojim muzom, ked uz vidi, ze cezo mňa sa neda

@sisi2212 MI nehovor, ze nevies dopredu, ze ona pojde po neho do skolky. Ale chapem, je to asi pohodlne.

sisi2212
autor
@ankare

@sisi2212 Tak toto je sila, ty kokos.

@ankare je je, najhorsie ze minule si to uz vsimla moja mama, ked zhodou nahod boli u nas obi dve a ona nadrzovku pred mojou mamou, ze toto uz mu je male, tak si to beriem a zabalila do tašky

anonym_2a1be1

Ja ti verim, je to babizna. Jej corky su tak zbytocne ja chodim do sekaca za Nivami a co som nakupila super veciciek pre vnukov aj sebe, poi 3,5. Hentaka ohava ti bude kradnut, stara skola, handry boli do 89.drahe a nedostupne a tak to ma v starej hlave fixnute. Bude tam aj kleptomanstvo,taki slohnu aj obliecku z nemocnice, len tak, nie ze by potrebovali. Suseda prisla s kojencom a na dvore plienky s modrym pruzkom🤣 pred erou pampers...
Nachystaj na babu pascu. Pofot si vsetko maleho oblecenie, nebude to viac ako 70.-100 kusov. O mesiac sprav skusku spravnosti-nafotenych 20 triciek v reale 16.posli foto chybajucich 4 svagrinej... Pocuj zlatko, maly stale straca tricka, neostali u svokry? Mozno jej napadne, ze na toto nie je odkazana ani ona... 👚👚👚👚👚👚

sisi2212
autor
Včera o 20:27
@anonym_4bff31

@sisi2212 MI nehovor, ze nevies dopredu, ze ona pojde po neho do skolky. Ale chapem, je to asi pohodlne.

@anonym_4bff31 viem ze pojde, ale pridu k nam a mam stat u nej 5 hodin, ked sa akoze hraju v izbe? Ved ona to vezme ked ja neviem vesiam pradlo, idem cikat.

sisi2212
autor
Včera o 20:29
@anonym_2a1be1

Ja ti verim, je to babizna. Jej corky su tak zbytocne ja chodim do sekaca za Nivami a co som nakupila super veciciek pre vnukov aj sebe, poi 3,5. Hentaka ohava ti bude kradnut, stara skola, handry boli do 89.drahe a nedostupne a tak to ma v starej hlave fixnute. Bude tam aj kleptomanstvo,taki slohnu aj obliecku z nemocnice, len tak, nie ze by potrebovali. Suseda prisla s kojencom a na dvore plienky s modrym pruzkom🤣 pred erou pampers...
Nachystaj na babu pascu. Pofot si vsetko maleho oblecenie, nebude to viac ako 70.-100 kusov. O mesiac sprav skusku spravnosti-nafotenych 20 triciek v reale 16.posli foto chybajucich 4 svagrinej... Pocuj zlatko, maly stale straca tricka, neostali u svokry? Mozno jej napadne, ze na toto nie je odkazana ani ona... 👚👚👚👚👚👚

@anonym_2a1be1 no budem to musiet asi pofotit a realne takto robit, aby videla, ze uz si davam mega pozor a mam mega prehlad, ze to neda ale ona je schopna podla mna povedat ze tie tricka nie su u nich, lebo sak ten druhy pre vekovy rozdiel ich bude potrebovat az za 3 roky cca