icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
Včera o 19:02

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

Strana
z4
anonym_4bff31
Včera o 20:30
@sisi2212

@anonym_4bff31 viem ze pojde, ale pridu k nam a mam stat u nej 5 hodin, ked sa akoze hraju v izbe? Ved ona to vezme ked ja neviem vesiam pradlo, idem cikat.

@sisi2212 Jasne, nic nemozes. Tak ich posli na ihrisko, alebo ju jednoducho k skrini nepust. Zamknem izbu a mozes sa aj o zem hodit.

sisi2212
autor
Včera o 20:32
@anonym_4bff31

@sisi2212 Jasne, nic nemozes. Tak ich posli na ihrisko, alebo ju jednoducho k skrini nepust. Zamknem izbu a mozes sa aj o zem hodit.

@anonym_4bff31 akoze ano uvazujem uz aj nad takymi extremami, ze zamknut izbu, ale tak ona vyuzije syna, zacne ho navadzat, aby chcel nieco z izby, ved tam ma hracky a ona vy tak rada videla s cim sa jej vnucik hra …. Psycho naozaj

sisi2212
autor
Včera o 20:36

Je to realne tazky manipulator, ktory manipuluje cely zivot prirodzene a automatick … aktualne sa snazim eliminovat kontakt, nepisat, odpovedat strucne, nevolat ju, ale ona jednoducho ide do takeho drzeho manipulativneho sposobu, je schopna ti napisat nozem prist pondelok, nie nemozete mame plany, ok tak mozem prist utorok, nie aj tam uz mame plany, ok tak mozem prist stredu a takto, jednoducho dostavat ta do situacii, aby si ty vyzerala ze mas problem a ona ta dobra a ty si sa citila trapne

anonym_4bff31
Včera o 20:36
@sisi2212

@anonym_4bff31 akoze ano uvazujem uz aj nad takymi extremami, ze zamknut izbu, ale tak ona vyuzije syna, zacne ho navadzat, aby chcel nieco z izby, ved tam ma hracky a ona vy tak rada videla s cim sa jej vnucik hra …. Psycho naozaj

@sisi2212 Tak potom ostava klasicka cesta a teda pouzit usta, to si ale mala urobit hned, ako Ti zmizla prva vec. A keby nepomohlo, tak ja by som s nou kludne prerusila kontakt.

sisi2212
autor
Včera o 20:38
@anonym_4bff31

@sisi2212 Tak potom ostava klasicka cesta a teda pouzit usta, to si ale mala urobit hned, ako Ti zmizla prva vec. A keby nepomohlo, tak ja by som s nou kludne prerusila kontakt.

@anonym_4bff31 ano, pravda mala som vela veci stopnut hned, ale tym ze to robila fikano a manipulativne, tak som sa vacsinou zobudila az ked som bola daleko za hranicou, lebo ma postupne vyhovorkami a vymyslami dostala kam chcela, ze som si to uvedomila az zrazu

komir63
Včera o 20:40
@sisi2212

@sisi2212 Ty máš neskutočne veľa kecov okolo toho, ako sa nič nedá...tak vyplakávaj aj naďalej, kupuj synovi drahé veci a sťažuj sa, že ti miznú. Zo starou babou si nevieš urobiť poriadky?! V deň keď ide pre malého do škôlky, vyprac skriňu, daj tričká a tepláky do kufra, ten šupni do spálne pod posteľ a do prázdnej skrine napíš papier: "tu už nič nie je, lebo všetko bolo ukradnuté".

marci9
Včera o 21:12

Povedala by som mužovi: "Neprajem si, aby k nám chodila tvoja matka, pretože kradne. Vybav to s ňou."

zuzanka.zuzu
Včera o 22:25
@sisi2212

@ankare je je, najhorsie ze minule si to uz vsimla moja mama, ked zhodou nahod boli u nas obi dve a ona nadrzovku pred mojou mamou, ze toto uz mu je male, tak si to beriem a zabalila do tašky

@sisi2212 a tvoja reakcia na konkrétne túto situáciu bola aká?

basska_b
Dnes o 00:41
@sisi2212

@anonym_217778 no teraz som jej tak povedala, ale ona je ako keby svihnuta, ona je schopna tyzden si davat pozor a potom skusi znova

@sisi2212 Ona to zrejme bere pre toho druheho vnuka, tak mi to pride. Jednoducho hospodari s vasimi vecami. Pamatam si, ako moja teta okritizovala nevestu , ktorej pravidelne vodila deti do skolky, ze otvori skrinu a tam ma spinave oblecenie. Mne sa deti od mojej mamy vratia doprezliekane do veci zo sekáčov,lebo vraj mali mokry rukav (rozumej jednu kvapku na rukave). Ale vzdy mi tie veci potom vrati.

Strana
z4