icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
15. jún 2026

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

anonym_de10c9
16. jún 2026

v dnešnej dobe? ved sme zasypaní handrami z Bangladéša od hlavy až po päty🫣

katusstek
16. jún 2026
@sisi2212

5 rokov dozadu mi tak zobrala moje saty, ze pozicat na jednu akciu, tri roky mi ich nevracala a aj ona a svagrina ich nosili na kazdu akciu a oslavu …. Este mi drzo povedala. Vsak tebe terza nie su, si pribrala tak my aspon vynosime, ako keby na mna zasa manipulativne chcela vytvorit tlak, ze na co by si ich teraz chcela vravat, to by si bola zla, lebo ty ich aj tak nosit teraz nemozes, to by si len nechcela nam pozicat …. Proste slahnuta zena

@sisi2212 pred ľuďmi by som jej povedala,že starká vráťte mi potom tie šaty, ja ich predám a kúpim si iné, kým ich neznicite úplne, šak sú moje.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@katusstek

@sisi2212 pred ľuďmi by som jej povedala,že starká vráťte mi potom tie šaty, ja ich predám a kúpim si iné, kým ich neznicite úplne, šak sú moje.

@katusstek potom som jej to nejak tak aj povedala a vratila, ale je to naozaj psycho, ked tak clovek ked vam tie saty vracia sa este tvari, ze ako keby ste mu ublizili a boli na neho zli, ze vam to musi teda vratit

katusstek
16. jún 2026
@sisi2212

@katusstek potom som jej to nejak tak aj povedala a vratila, ale je to naozaj psycho, ked tak clovek ked vam tie saty vracia sa este tvari, ze ako keby ste mu ublizili a boli na neho zli, ze vam to musi teda vratit

@sisi2212 necít sa preto zle, skús sa povzniesť, ide o princíp. Keď ju neupraces, bude ešte horšie.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@earlgrey

@sisi2212 Toto chápem, že to robí tak, aby z teba nakoniec urobila debila ale tak nejako to zastaviť musíš.
Skús ísť k nej domov a povedať, že hľadáš jedno tričko, nech ti ukáže tie mechy s oblečením, či tam nie je 😁

@earlgrey presne, ona to robi aby som ja za debila … no toto keby spravim, tak ona je schopna povedat to akoze chces povedat ze by som si ho zobrala, proste utok …. Mechov ma doma asi 20, takze ona vie, ze to nepojdem prezerat … jednoducho je to sviňa

simca06022011
16. jún 2026

@sisi2212 za prve, obmedzila by som jej navstevy. Najrskor by som to dala vyriesit muzovi, ak by nemal ochotu, riesila by som to ja a vlastne hned by som povedala, ze nie veci si neberie. A keby mi neico chybalo z veci, ktore k nej syn bral, by som jej nomralne zavolala, ze zabudol si tam synator nejake veci, vezmeme si ich. Na rovinu by som jej povedala, ze som si vsimla, ze mi veci berie a nezelam si to. Rovnako si nezelam, aby mi lasovala po skriniach ked k nam chodi. Mozete ist na navstevu, prelustrovat jej skrine, pobrat co sa vam aj nehodi.. by ma slak trafil. A ano , ak treba isla by som to aj prezerat a bez ohlasenia, nech nemoze veci poskryvat, aj ked ak sa raz toto zacne riesit, moze byt ze to poskryva, vyhodi radsej.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@katusstek

Ona vie, že ty tie veci predávas a potom za tie peniaze kupuješ ďalšie? Tvrdo ju konfrontuj, aby vedela,že si nemôže všetko dovoliť, zamysli sa a buď vychcana a prejdi tej jezibabe cez rozum. Oznac oblečenie, pofot kľudne, povedz jej, že starká zabaľte mi všetko oblečenie, čo má malý u vás, lebo mám záujemcu na inzerát a doma ho neviem nájsť, ja mu potom ku vám nachystam druhé. Treba ju upratať.

@katusstek ano, ona to vie, velakrat som jej to povedala, este bola schopna mi vyhovarat predavanie, ze vsak sa mam na to vykaslat, kupime nove …. A nic nekupi …. Tak som zopakovala, ze predavam a kupujem nove, aj tak to robi

simca06022011
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 ked sa takto tvari, normalne jej treba este pridat, ze dakujem a nezelam si aby ste nam brali veci, bez mojho dovolenia. Kludne nech robi oci. Proste kradne.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@simca06022011

@sisi2212 ked sa takto tvari, normalne jej treba este pridat, ze dakujem a nezelam si aby ste nam brali veci, bez mojho dovolenia. Kludne nech robi oci. Proste kradne.

@simca06022011 ona je schopna sa v takej situacii zacat smiat ironicky a este povedat, ze taketo blbosti tu riesime

katusstek
16. jún 2026
@sisi2212

@simca06022011 ona je schopna sa v takej situacii zacat smiat ironicky a este povedat, ze taketo blbosti tu riesime

@sisi2212 normálne ma vytáča len čo o nej píšeš 🤣🤣🤣

simca06022011
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 no tak sa zasmej aj ty, ze pre teba to blbost nie je, nech ide kradnut do obchodu :DD si nevies s toxickym clovekom dat rady? to nemozes lutovat, hranice nastavit a nech sa doma zduva kolko chce. Ja by som menila zamky, v zivote by ku nam bez dozoru nevosla.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@katusstek

@sisi2212 normálne ma vytáča len čo o nej píšeš 🤣🤣🤣

@katusstek ano, to verim, ja normalne zufalstvo z nej mam a este ked vidim jej ksicht ako sa tvari milučko a všetko prešpekulovane, kazde jedno slovo spravanie

sisi2212
autor
16. jún 2026
@simca06022011

@sisi2212 no tak sa zasmej aj ty, ze pre teba to blbost nie je, nech ide kradnut do obchodu :DD si nevies s toxickym clovekom dat rady? to nemozes lutovat, hranice nastavit a nech sa doma zduva kolko chce. Ja by som menila zamky, v zivote by ku nam bez dozoru nevosla.

@simca06022011 inak dobry napad, spytat sa jej ci si mysli, ze by to bolo ok, keby vojde do obchodu a zoberie si

anonym_d025cf
16. jún 2026

Ja neviem, ale ved na toto su take jednoduche riesenia.. zamknut skrinu, zamknut izbu, nanosit hracky do obyvacky ked chce vidiet, s cim sa jej vnucik hra, alebo vyprazdnit jeho skrinu, nech sa nedostane k veciam.. ked ide vnuk k nej, dat na prezlecenie nieco stare vysuchane zodrate co si nebude chciet nechat..

anonym_23e5f7
16. jún 2026

Toto musi byt vymyslene. Neverim, ze niekto taky ako ty moze existovat. Ak toto je nahodou pravda a tvoja svokra realne toto robi, tak je chora. A ty si rovnako, lebo sa neozves. Nechapem, co ocakavas od tejto diskusie, ked nie si schopna svokre nic povedat, len sa rozhorcujes nad tym, ze ti berie veci a popisujes take situacie, ze kazdy clovek, ktory ma vsetkych 5 pokope, by sa na to ozval - len ty cusis ako vos pod chrastou.

jeennyv
16. jún 2026

Poznam takych ludi ako tvoja svokra, mozno je v tom aj svagrina s nou… oni si lepsie veci nekupia, setria a pritom nemusia… cakaju co im padne od rodiny ci si myslia, ze posuvat jssne tie lepsie a znackove veci su od rodiny dostat povinnost…a ty ich vlastne zivis nakoniec lebo na obleceni atd usetria a casto potom nakoniec oni sami predaju…sa porozpravajte a jednoducho konec lezeniue do skrin a k babke veci na donosenie na prezlecenie co sa nezlakomi, ci kup sadu veci , ze babka z pepca za par e a to nespreneveri 😀😀

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_d025cf

Ja neviem, ale ved na toto su take jednoduche riesenia.. zamknut skrinu, zamknut izbu, nanosit hracky do obyvacky ked chce vidiet, s cim sa jej vnucik hra, alebo vyprazdnit jeho skrinu, nech sa nedostane k veciam.. ked ide vnuk k nej, dat na prezlecenie nieco stare vysuchane zodrate co si nebude chciet nechat..

@anonym_d025cf ja neviem ty bezne mavas v detskej izbe skrinu na zamok? Vies to su take rady alebo mas bezne cas pred navstevou stahovat polku skrine niekam? Akoze nepride mi toto az take realne, este mozno izbu ok, ale aj to by asi maleho manipulovala, ze aby silou mocou chcel ukazat nieco z tej izby, aby mi dala najavo, ze aky ma vyznam zamykat, ked on tam potom chce ist

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_23e5f7

Toto musi byt vymyslene. Neverim, ze niekto taky ako ty moze existovat. Ak toto je nahodou pravda a tvoja svokra realne toto robi, tak je chora. A ty si rovnako, lebo sa neozves. Nechapem, co ocakavas od tejto diskusie, ked nie si schopna svokre nic povedat, len sa rozhorcujes nad tym, ze ti berie veci a popisujes take situacie, ze kazdy clovek, ktory ma vsetkych 5 pokope, by sa na to ozval - len ty cusis ako vos pod chrastou.

@anonym_23e5f7 tak to si asi nevidela taku rodinu, ja realne vidim ze su to veci na ktore by sa kazdy ozval a realne v ich rodine ked sa ozves sa su schopni aj so svokrom tvarit ako slahnuti, ze sa ozyvas na veci, ktore su normalne a nic na nich neni, ze realne zacnes pochybovat o svojom usudku

anonym_c2a99a
16. jún 2026

@sisi2212 tak toto je dobre choré. Myslela som, ze som uz videla vsetko. Ja chapem, ze je to blbá a trápna situácia, hlavne ked muž ti nie je oporou. Ale fakt nechas okrádať seba a svoje dieta? Preboha ved ju posli do riti zlodejku, kleptomanstvo je choroba nech sa lieci
Urcite nie je v poriadku zamykat si vlastnú domácnosť alebo zrátavať trička ci kupovať z pepca, aby ti nebolo luto ked ti ich ukradne🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

aurora33
16. jún 2026
@anonym_2a1be1

@aurora33 takze je spravne, ze ich baba " bali" mensiemu vnukovi?

Ja by som jej vypla 60tky dvete zo spajze, ze uz su jej male a zidu da susedovi! 🕸️

@anonym_2a1be1 a ja niekde píšem že je to správne? Nie. Len mi je vtipne že autorka presne vie ako jej svokra bali veci a nič preto nerobí.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@aurora33

@anonym_2a1be1 a ja niekde píšem že je to správne? Nie. Len mi je vtipne že autorka presne vie ako jej svokra bali veci a nič preto nerobí.

@aurora33 no snazim sa robit, eliminovat navstevy, rychlo tie veci predavat, napisat jej, ale aj tak vystihne nejaku situaciu bez mojej pritomnosti, na ktoru jej nemozem povedat, lebo vsak som u toho priamo nebola

anonym_c2a99a
16. jún 2026

@sisi2212 a preco nenapíšeš švagrinej SMS, ci jej nie je trápne obliekať svojmu dieťaťu veci, ktoré svokra ukradla tvojmu dieťaťu?

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_c2a99a

@sisi2212 tak toto je dobre choré. Myslela som, ze som uz videla vsetko. Ja chapem, ze je to blbá a trápna situácia, hlavne ked muž ti nie je oporou. Ale fakt nechas okrádať seba a svoje dieta? Preboha ved ju posli do riti zlodejku, kleptomanstvo je choroba nech sa lieci
Urcite nie je v poriadku zamykat si vlastnú domácnosť alebo zrátavať trička ci kupovať z pepca, aby ti nebolo luto ked ti ich ukradne🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

@anonym_c2a99a u nej to je vyslovene vypočitavost … nemyslim, ze kleptomania, prepocitane proste, ze svagrina usetri a bude mat znackove veci zadarmo

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_c2a99a u nej to je vyslovene vypočitavost … nemyslim, ze kleptomania, prepocitane proste, ze svagrina usetri a bude mat znackove veci zadarmo

@sisi2212 Ale preco nic neurobíš? Preco sa neozves? Preco ju púšťaš k sebe domov a stretávate sa?
Naozaj ti príde normalne co píšeš, ze rychlo musis predať veci aby ich nestihla ukradnúť?😂

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_c2a99a

@sisi2212 a preco nenapíšeš švagrinej SMS, ci jej nie je trápne obliekať svojmu dieťaťu veci, ktoré svokra ukradla tvojmu dieťaťu?

@anonym_c2a99a lebo su od seba vekovy rozdiel, cize ona ked nieco zoberie a oblecie mu to za tri roky, tak zo mňa este spravi debila, ze som jej to dala a len si nepamatam a obvinujem ju, ked som jej sama nieco dala

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_c2a99a

@sisi2212 Ale preco nic neurobíš? Preco sa neozves? Preco ju púšťaš k sebe domov a stretávate sa?
Naozaj ti príde normalne co píšeš, ze rychlo musis predať veci aby ich nestihla ukradnúť?😂

@anonym_c2a99a lebo sa ona cpe, ked nie cezo mna, cez muza …. Ako chce syna vidiet, ako jej je za nim smutno, ako by s nim rada bola, tak muz jej nepovie, nemozes prist

anonym_23e5f7
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_23e5f7 tak to si asi nevidela taku rodinu, ja realne vidim ze su to veci na ktore by sa kazdy ozval a realne v ich rodine ked sa ozves sa su schopni aj so svokrom tvarit ako slahnuti, ze sa ozyvas na veci, ktore su normalne a nic na nich neni, ze realne zacnes pochybovat o svojom usudku

@sisi2212 pozri, tiez nemam idealnu svokru, tiez povazuje mnoho divnych veci za standard, tiez zo mna niekedy urobi debila, ked sa na takuto vec ozvem, ale sakra, aby som pochybovala kvoli tomu o svojom zdravom usudku? To nemyslis vazne. Ved snad som dospela svojpravna osoba a veci, ktore su mi proti srsti, budem aktivne riesit a nie popisovat na internete cudzim ludom, ze niekto je taky a hentaky, ale na kazde riesenie, ktore by mi mohlo pomoct, mam vyhovorku, preco to nejde. Takze ak je toto naozaj pravda, tak ste obe na hlavu.

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_c2a99a lebo sa ona cpe, ked nie cezo mna, cez muza …. Ako chce syna vidiet, ako jej je za nim smutno, ako by s nim rada bola, tak muz jej nepovie, nemozes prist

@sisi2212 a ty si nesvojprávna? Dávno si mala povedat, ze zlodejku u seba doma nechces. Vy zarábate na svoje deti nie na svagrinu. A ked muž nedrží s tebou to si mate vydiskutovať. Nema zmysel zakladať príspevky, ked nechces nic zmeniť. Bud prestane kradnúť alebo ju k sebe nepustaj

sisi2212
autor
16. jún 2026

A aby ste si nemysleli, zvyknem sa ozvat aj ked nieco zmizne, napriklad ze je u nej a nevrati sa nieco, napisem jej ze mal u nej aj toto a nedoniesol spat, s kludom mi napisala, že ona to nema, prezrela dom, nenasla nic take … takze je to naozaj niekedy mimo

simca06022011
16. jún 2026
@anonym_23e5f7

@anonym_23e5f7 trsoku verim, mali sme taku babku nevlastnu, ale ta si brala veci z kuchyne, zo zariadenia a tak :D