Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?
Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)
A aby ste si nemysleli, zvyknem sa ozvat aj ked nieco zmizne, napriklad ze je u nej a nevrati sa nieco, napisem jej ze mal u nej aj toto a nedoniesol spat, s kludom mi napisala, že ona to nema, prezrela dom, nenasla nic take … takze je to naozaj niekedy mimo
@sisi2212 tak treba tam prestat posielat veci a nosit. Ak idete nanavstevu hned skontrolvoat ci beriete vsetko domov, nieco zmizlo a nenajde sa. Ja by som tam nesla viac.
Lebo podla mna, normalne by bolo sa opytat, ci toto a hento nemoze dat tomu a tomu ked je to male atd... a ak to dava druhemu vnukovi, ved to by ste videli ze chodi v jeho veciach, mozno by bolo dobre sa zverit svagrinej :D ze starka kradne od vas veci
tak toto si musite vdiskutovat osobne, a nie pisat jej spravy. 1. preco ma vase kluce a preco k vam chodi, ked nie ste doma? 2.preco sa vam hrabe v skriniach? 3.na rovinu jej povedzte, ze tie veci nestali 5e a nebudete ich posuvat zadarmo. ak ich svagrina chce, nech sa s vami dohodne na sume. je to vas dom, vas majetok a chrante si ho. ked to neviete, mate smolu a bude si brat, co uzna za vhodne.
@stanislavao nema nase kluce, ale stalo sa, ze je u nas, ze vyzdvihla dieta zo skolky ked my sme boli v praci, tak napriklad vynimocne na to, aby sa dostali domov ich mala a boli tam sami cca hodinu nez sme prisli …. Ona sa akoze nehrabe, ona sa tvari, ze syna potrebuje prezliect, lebo sa oblial atd atd …. najde si dovod tu skrinu otvori a nieco z nej vyberat …. viackrat som jej povedala, ze veci predavam, ona sa bude tvarit jasneee jasneee chapem a aj tal ked je sama zobere si, co sa jej paci … to je to ze ona je manipulator, ona ti na oko prikyvne na vsetko, ale urobi inak ….
@sisi2212 tak treba tam prestat posielat veci a nosit. Ak idete nanavstevu hned skontrolvoat ci beriete vsetko domov, nieco zmizlo a nenajde sa. Ja by som tam nesla viac.
Lebo podla mna, normalne by bolo sa opytat, ci toto a hento nemoze dat tomu a tomu ked je to male atd... a ak to dava druhemu vnukovi, ved to by ste videli ze chodi v jeho veciach, mozno by bolo dobre sa zverit svagrinej :D ze starka kradne od vas veci
@simca06022011 ved ja to aj vidim, ze to ten druhy nosi, len tym ze je medzi nimi vekovy rozdiel tak to vidim napriklad az za tri roky tu vec na ňom
@stanislavao nema nase kluce, ale stalo sa, ze je u nas, ze vyzdvihla dieta zo skolky ked my sme boli v praci, tak napriklad vynimocne na to, aby sa dostali domov ich mala a boli tam sami cca hodinu nez sme prisli …. Ona sa akoze nehrabe, ona sa tvari, ze syna potrebuje prezliect, lebo sa oblial atd atd …. najde si dovod tu skrinu otvori a nieco z nej vyberat …. viackrat som jej povedala, ze veci predavam, ona sa bude tvarit jasneee jasneee chapem a aj tal ked je sama zobere si, co sa jej paci … to je to ze ona je manipulator, ona ti na oko prikyvne na vsetko, ale urobi inak ….
@sisi2212 tak toto je uz vasa chyba, ze ju pustite do bytu samu. a ked jej neverite, dajte si doma kamery. ste dvaja, dieta si vyzdvihujte sami. nebudete potrebovat svokru a nebude k vam chodit sama do bytu.
@sisi2212 tak toto je uz vasa chyba, ze ju pustite do bytu samu. a ked jej neverite, dajte si doma kamery. ste dvaja, dieta si vyzdvihujte sami. nebudete potrebovat svokru a nebude k vam chodit sama do bytu.
@stanislavao lenze ona ho chce vyzdvihnut, ona si to pyta a ziada a prosi muza ako chce syna vidiet a bla bla manipulacie, on jej povoli ho raz za tyzden vyzdvihnut
Skúsila by ho raz prezliecť, už aj by ho dala do pôvodného. Neverím, že vždy je taký zašpinený, že treba v sekunde ho prezliekať. Cvičí s tebou koľko dovolíš.
Ja už by som babe jednej povedala medzi 4 očami, že nech láskavo nechytá malého veci a nekradne. Mohla by sa synáčikovi sťažovať koľko chce.
Však nie si charita, keď chce s oblečením nakladať, tak nech dá 100 € na stôl a dohodnete sa pre začiatok
@stanislavao lenze ona ho chce vyzdvihnut, ona si to pyta a ziada a prosi muza ako chce syna vidiet a bla bla manipulacie, on jej povoli ho raz za tyzden vyzdvihnut
@sisi2212 tak ho nedate. Poviem ze nie, muzovi doma normalne povies, ze kradne veci a do tvojho bytu nevojde. Ak chce zobrat syna, ok, pojde do skolky po neho ale k vam domov nepojdu, nech s nim ide na ihrisko alebo vas pockaju.
@sisi2212 naozaj sa chovas ako nesvojprávne dieta. Ked mas tolko výhovoriek preco nechas svokru okrádať tvoje dieta naco si zakladala diskusiu?
Kazdy si k tebe dovoliť iba toľko koľko ho necháš a ty nechávaš svokru vas okrádať
Pokračovala by, aj do škôlky by som nahlásila, že baba ho brať nebude. By sa zbadala, keď by šla s hanbou zo škôlky a bez vnuka.
Asertívne jej nastaviť pravidlá
A aby ste si nemysleli, zvyknem sa ozvat aj ked nieco zmizne, napriklad ze je u nej a nevrati sa nieco, napisem jej ze mal u nej aj toto a nedoniesol spat, s kludom mi napisala, že ona to nema, prezrela dom, nenasla nic take … takze je to naozaj niekedy mimo
@sisi2212 furt dokola to isté 🙄 Teba to normálne baví o tom písať,potrebuješ byť za nesvojprávnu chuderu,aby sme ťa ľutovali? 6 strán tu je o tom istom!
Výsledok? ŽIADNY!
A aj tak nič neurobíš,za týždeň sa prídeš zase vyrozprávať a budeš chcieť poľutovať
Ach, mne toto robila ex svokra, kradla mi moje veci, mala som nové pyžamo napr, šetrila som si ho a na Vianoce si ho rozbalila jej dcéra..
Vyrazilo mi to dekel, nepovedala som nič, doma som prehladala skriňu, či to ozaj bolo to moje pyžamo a bolo.
Mala som fotky s bývalým(detská láska) v knižnici schované po knihach a ona z každej tej fotky vystrihla jeho hlavu
Roztrihla mi všetky tango nohavičky, aby som ich nenosila a kopu ďalších nehorázností.
Robila to, keď sme boli na dovolenke, v práci, ex to nechcel riešiť s mamičkou
Pod zámienkou, že som sa vymkla som jej brala kľúče, lebo keď som sa ozvala čo narobila, povedala že mi dr*e, že sa mám liečiť.
Hrozné, nevedela som si rady, niečo som si chcela obliecť a skrini to nebolo.
Ja som jej milón vecí dobrovoľne dala, ale vždy mi potrebovala niečo ukradnúť, skúšala som všetko možné, dávala som do skrine lístky že NEBRAŤ-NOSÍM TO..zúfalá som bola, s ex sme sa hádali, nikdy som sa k svojim veciam nedostala, rozdávala ich po kamarátkach, nechápem absolútne, prečo to robila.
Raz už mala v igelitke moju novú deku(prišla som skor z práce) , povedala že to teraz kúpíla, hulákala som, že je moja, nech mi ukáže blok, potom mi ju hodila a urazene odišla ešte, všetko robila bez svedkov, na to si dávala pozor, psycho úplné
Ach, mne toto robila ex svokra, kradla mi moje veci, mala som nové pyžamo napr, šetrila som si ho a na Vianoce si ho rozbalila jej dcéra..
Vyrazilo mi to dekel, nepovedala som nič, doma som prehladala skriňu, či to ozaj bolo to moje pyžamo a bolo.
Mala som fotky s bývalým(detská láska) v knižnici schované po knihach a ona z každej tej fotky vystrihla jeho hlavu
Roztrihla mi všetky tango nohavičky, aby som ich nenosila a kopu ďalších nehorázností.
Robila to, keď sme boli na dovolenke, v práci, ex to nechcel riešiť s mamičkou
Pod zámienkou, že som sa vymkla som jej brala kľúče, lebo keď som sa ozvala čo narobila, povedala že mi dr*e, že sa mám liečiť.
Hrozné, nevedela som si rady, niečo som si chcela obliecť a skrini to nebolo.
Ja som jej milón vecí dobrovoľne dala, ale vždy mi potrebovala niečo ukradnúť, skúšala som všetko možné, dávala som do skrine lístky že NEBRAŤ-NOSÍM TO..zúfalá som bola, s ex sme sa hádali, nikdy som sa k svojim veciam nedostala, rozdávala ich po kamarátkach, nechápem absolútne, prečo to robila.
Raz už mala v igelitke moju novú deku(prišla som skor z práce) , povedala že to teraz kúpíla, hulákala som, že je moja, nech mi ukáže blok, potom mi ju hodila a urazene odišla ešte, všetko robila bez svedkov, na to si dávala pozor, psycho úplné
@anonym_96675a ale kľúče mala furt
@sisi2212
otvorene jej povedat (idealne by to mal urobit jej syn a nie ty), ze si nezelas, aby brala malemu veci, ze ty s nimi mas svoje plany. a viac nevysvetlovat. je tvoja vec, ci ich darujes, komu chces, predas alebo zanesies kamsi do osady.
ak sa neozves teraz, zacnu o chvilu syncekovi miznut aj auticka, lebo ved ich ma dost a uz je na hranie s nimi velky atd.
ak nepomoze, tak:
nevolat ju ku vam alebo ked pride, zamknut detsku izbu (alebo teda miestnost, kde ma syn oblecenie), par hraciek mu doniest do obyvacky / kuchyne, kde s nim bude moct byt. ked sa bude cudovat, povies, ze sa vam uz viackrat stalo, ze malemu po jej navsteve chybali veci.
ked ide vnuk ku nej, dat mu napr. iba dve tricka, dvoje kratasky (predpokladam, ze tam nechodi na tyzden), to lahko skontrolujes, ze donesie spat. alebo kupit tu na bazari / v sekaci par veci, kde uz vidno nosenie (tu zmolky, tam fliacik) a ku nej ho vychystat takto 🤷
@anonym_96675a ale kľúče mala furt
@rozculena prišla k nám a zobrala si ich zasa pod zámienkou,
Dal jej ich ex..
...podľa mňa vymyslená téma. Autorka dáva samé nezmyselné odpovede. Riešenie jednoduché, ísť ku svokre na kávu, keď tam bude aj švagriná, samozrejme ísť aj s mužom. A normálne povedať v rámci debaty, že ti miznú veci, ktoré potom vidíš na synovcovi. Že si neželáš, aby ti niekto siahal na tvoje veci a ak niekto niečo chce, nech ti povie. Kde je problém???? Ja NEVERÍM, že v dnešnej dobe, by si toto niekto nechal robiť a nič nepovedal....
no keďže si dobre vychovaná, a chceš byť za dobrú, muž nechce zasahovať, ty nejdeš do konflitku, skriňu nechceš zamknúť, návštevy nechceš stopnúť, čo iné ti poradiť? Začni synovi kupovať lacné handry a sekáčové handry, bude ti to jedno a budú pre svokru aj nezaujímavé
no keďže si dobre vychovaná, a chceš byť za dobrú, muž nechce zasahovať, ty nejdeš do konflitku, skriňu nechceš zamknúť, návštevy nechceš stopnúť, čo iné ti poradiť? Začni synovi kupovať lacné handry a sekáčové handry, bude ti to jedno a budú pre svokru aj nezaujímavé
@0silvia0 ano, to som si hovorila, ale na druhej strane mam sa ja takto zacat v zivote obmedzovat a davat synovi co nechcem, lebo ona je slahnuta? Ze cele mi to dojde zle, som z toho nestastna.
@0silvia0 ano, to som si hovorila, ale na druhej strane mam sa ja takto zacat v zivote obmedzovat a davat synovi co nechcem, lebo ona je slahnuta? Ze cele mi to dojde zle, som z toho nestastna.
@sisi2212 ty si psychicky inak ok? 6 strán výhovoriek ale ani raz si neodpovedala, preco nevies povedat mužovi aj jej, ze ju u vas nechces vidiet. Ani preco nejdes k nej domov zobrať si veci co nakradla. Vies vyplakavanim sa nic nezmeni 🙂
@sisi2212 ty si psychicky inak ok? 6 strán výhovoriek ale ani raz si neodpovedala, preco nevies povedat mužovi aj jej, ze ju u vas nechces vidiet. Ani preco nejdes k nej domov zobrať si veci co nakradla. Vies vyplakavanim sa nic nezmeni 🙂
@anonym_c2a99a tak lebo mi to je neprijemne starej zene ktora sa hra na chudatko milucke povedat nechcem vas u nas. Nie kazdy dokaze taketo veci niekomu, kto sa este sprava na anjela povedat. Som asi v tomto prilis taka, ze s citim zle vtedy. A prist k niekomu kto ti je cudzi a zacat si tam brat sama veci, tiez si to neviem uplne predstavit.
@sisi2212 si people pleaser, bud pouzijes svokru ako terapeuticku pomocku na zbavovanie sa syndromu dobreho dievcata a naucis nastavovat si svoje hranice, alebo teda trp dalej. Da sa to aj pri nu nu nu miluckej zlatuckej svokricke.
Ty si nevues otvoriť ústa a rázne vysvetliť ze sj neželas, aby ti chodila do skrin??
Sa jej bojíš?
Tk si nedovolila moja mama a uz vbc nie svokra.
Normálne do očí aj pred jej synom.
Kradnete mi malého oblečenie, ako si to dovoľujete?
To s týmto potrebuješ radiť???
@anonym_c2a99a tak lebo mi to je neprijemne starej zene ktora sa hra na chudatko milucke povedat nechcem vas u nas. Nie kazdy dokaze taketo veci niekomu, kto sa este sprava na anjela povedat. Som asi v tomto prilis taka, ze s citim zle vtedy. A prist k niekomu kto ti je cudzi a zacat si tam brat sama veci, tiez si to neviem uplne predstavit.
@sisi2212 dobre tak je ti to blbe, nechas so sebou zametať a ako sa tu uz písalo, o chvilu začnú synovi miznúť aj hracky. A naučíš svoje dieta jedine to, ze sa nema za seba postaviť a je uplne v poriadku, ked mu niekto robit zle a brat mu veci.
Nikto ta nenúti sa jej postaviť, ale potom sa nesťažuj a nezakladaj diskusiu. Musia sa na tebe dobre zabávať aj so švagrinou, ako si tutka necha okrádať vlastne dieta a nevie sa ozvať. Aj ked ho budu bit na ihrisku budes ticho lebo ti to bude blbe? Urob dieťaťu láskavosť a navstiv prosim terapiu. Dobry psychológ s tým vie pracovať.
@sisi2212 tak ked tj to je neorijemne, tak bud ticho a Suchaj nohami, co chceš čítať??
Svokra je na hlavu a ty asi nesvojprávna keď ju nevieš upratať aj s mužom. Ku mne domov by už ani raz neprišla a ja by som išla prehľadať mechy a pobrať veci.

tak toto si musite vdiskutovat osobne, a nie pisat jej spravy. 1. preco ma vase kluce a preco k vam chodi, ked nie ste doma? 2.preco sa vam hrabe v skriniach? 3.na rovinu jej povedzte, ze tie veci nestali 5e a nebudete ich posuvat zadarmo. ak ich svagrina chce, nech sa s vami dohodne na sume. je to vas dom, vas majetok a chrante si ho. ked to neviete, mate smolu a bude si brat, co uzna za vhodne.