icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
15. jún 2026

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

anonym_2a1be1
16. jún 2026
@anonym_96675a

Ach, mne toto robila ex svokra, kradla mi moje veci, mala som nové pyžamo napr, šetrila som si ho a na Vianoce si ho rozbalila jej dcéra..
Vyrazilo mi to dekel, nepovedala som nič, doma som prehladala skriňu, či to ozaj bolo to moje pyžamo a bolo.
Mala som fotky s bývalým(detská láska) v knižnici schované po knihach a ona z každej tej fotky vystrihla jeho hlavu🫪
Roztrihla mi všetky tango nohavičky, aby som ich nenosila a kopu ďalších nehorázností.
Robila to, keď sme boli na dovolenke, v práci, ex to nechcel riešiť s mamičkou
Pod zámienkou, že som sa vymkla som jej brala kľúče, lebo keď som sa ozvala čo narobila, povedala že mi dr*e, že sa mám liečiť.
Hrozné, nevedela som si rady, niečo som si chcela obliecť a skrini to nebolo.
Ja som jej milón vecí dobrovoľne dala, ale vždy mi potrebovala niečo ukradnúť, skúšala som všetko možné, dávala som do skrine lístky že NEBRAŤ-NOSÍM TO..zúfalá som bola, s ex sme sa hádali, nikdy som sa k svojim veciam nedostala, rozdávala ich po kamarátkach, nechápem absolútne, prečo to robila.
Raz už mala v igelitke moju novú deku(prišla som skor z práce) , povedala že to teraz kúpíla, hulákala som, že je moja, nech mi ukáže blok, potom mi ju hodila a urazene odišla ešte, všetko robila bez svedkov, na to si dávala pozor, psycho úplné

@anonym_96675a nechcela Ta v rodine, ale bud kludna, nechctela ani tu po tebe, ani dalsiu po nej... To by tak bolo, aby jej synacka uchmatla cudzia deva... Bud rada, ze si nezmiesala jej geny blazna s tvojimi🍄

anonym_c2a99a
16. jún 2026

@sisi2212 ja som vyhodila plno peňazí na psychoterapie na odstránenie generačnej traumy a škodlivých vzorcov správania aby som dcéru vychovala dobre a nenasla si takého muža ako mas ty. Budes mat druhé dieta mala by si sa nad sebou seriózne zamyslieť, ci chces aj druhé dieta vychovať v nesvojpravneho maminkinho tutka

anonym_2a1be1
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_c2a99a tak lebo mi to je neprijemne starej zene ktora sa hra na chudatko milucke povedat nechcem vas u nas. Nie kazdy dokaze taketo veci niekomu, kto sa este sprava na anjela povedat. Som asi v tomto prilis taka, ze s citim zle vtedy. A prist k niekomu kto ti je cudzi a zacat si tam brat sama veci, tiez si to neviem uplne predstavit.

@sisi2212 este to skus riesit s humorom. Ona ti klame, az sa jej z huby prasi, klam aj ty. Usmev c. 1🤣
- mama, budeme mat babatko, nepobrala by si Bete (svagrinej) nejake vecicky, co si jej tam nazvlacala od nas... Bude to mech 0-1...😅🐮

minka80
16. jún 2026

@sisi2212 velkym napisom by som do skrine alebo na skrinu napisala. Poprosim nebrat(nekradnut) mme tie veci nikto zadarmo nedal.

emmka1
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_217778 no teraz som jej tak povedala, ale ona je ako keby svihnuta, ona je schopna tyzden si davat pozor a potom skusi znova

@sisi2212
Veď keď si u nej ,tak jej otvor tiež skriňu a zober si čo je vaše. Keď to nieje jej blbé tak to nemusí byť ani tebe.Alebo jej povedz,že ste si dali do domu kamery,lebo vám miznú veci.

emmka1
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_2a1be1 no budem to musiet asi pofotit a realne takto robit, aby videla, ze uz si davam mega pozor a mam mega prehlad, ze to neda ale ona je schopna podla mna povedat ze tie tricka nie su u nich, lebo sak ten druhy pre vekovy rozdiel ich bude potrebovat az za 3 roky cca

@sisi2212 alebo si to nafot a vytlač a nalep do skrine a jej povedz,že máš aspoň prehľad ake má veci ,lebo vám záhadné miznú.

nesslie
16. jún 2026

Svagrina ma muza? Skusila by som cez neho. Ak to svokre a svagrinej nie je blbe, tak on mozno ani o nicom nevie a narobi poriadky. Akoze v prvom rade by mal tvoj muz s vlastnou mamou, je smutne, ze nie ste "tím"

margotka17
16. jún 2026

@sisi2212 zober svokru do značkového obchodu, tam navyberaj veci pre svojho syna aj pre švagrinej syna a nech to babka zaplatí. No predtým jej povedz, že musíš mu dokúpiť, lebo sa strácajú veci a nemáš mu čo obliekať. Možno, keď zaplatí obom, už nebude kradnúť. Áno, je to kradnutie, keďže to robí za tvojim chrbtom. Keby ti povedala, že či nemáš niečo malé po synovi, tak je to iné. A švagrinej to nevadí? Veď musí vidieť a vedieť, že to nie sú veci, čo kupovala ona.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@margotka17

@sisi2212 zober svokru do značkového obchodu, tam navyberaj veci pre svojho syna aj pre švagrinej syna a nech to babka zaplatí. No predtým jej povedz, že musíš mu dokúpiť, lebo sa strácajú veci a nemáš mu čo obliekať. Možno, keď zaplatí obom, už nebude kradnúť. Áno, je to kradnutie, keďže to robí za tvojim chrbtom. Keby ti povedala, že či nemáš niečo malé po synovi, tak je to iné. A švagrinej to nevadí? Veď musí vidieť a vedieť, že to nie sú veci, čo kupovala ona.

@margotka17 Je dost mozne, ze svagrinej tvrdi ze som jej to dala

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 preco neodpovies, preco si nie schopná sa porozprávať so švagrinou??

aurora33
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 je dosť možné, coze všetko su to tvoje domýslania. Vieš o tom že s tvojim prístupom sa nič nezmení?

xenia65
16. jún 2026
@sisi2212

@earlgrey ja nemam az tak problem jej povedat, ked to spravi predo mnou, lenze ona to uz robi zamerne mimo mna, aby som si nevsimla a ked ma syn 50 triciek a zoberie jedno, ja si to vsimnem mozno za mesiac, ale ona ho uh ma niekde doma zalozene ukryte v nejakom mechu, chapes?! Ja to uvidim na tom druhom za cca dva roky ako teraz som na nom videla a ked som povedala ze to su veci nasho syna tak povedala, ze hej vsak to si mi dala dva rok dozadu … proste potvora a ked poviem ano davala, neoamatam si tak povie a vsak ti uz davno dva roky dozadu, to si nepamatas

@sisi2212 no drzana neskutočná s ňou sa dá bojovať iba jej zbraňami. Nabudúce jej tesne pred odchodom prezri tašky a ak tam nájdeš synove veci, tak ich zober, aby o tom nevedela a čakaj reakciu. Musíš s ňou vypiecť ako sa ona snaží s tebou. Inak sa asi nedá

sisi2212
autor
16. jún 2026
@aurora33

@sisi2212 je dosť možné, coze všetko su to tvoje domýslania. Vieš o tom že s tvojim prístupom sa nič nezmení?

@aurora33 tak svagrina je opatrna firma, drahe nekupi, ale nie je drza ako svokra, ze by bola za kradnutie veci, preto tak usudzujem

sisi2212
autor
16. jún 2026
@xenia65

@sisi2212 no drzana neskutočná s ňou sa dá bojovať iba jej zbraňami. Nabudúce jej tesne pred odchodom prezri tašky a ak tam nájdeš synove veci, tak ich zober, aby o tom nevedela a čakaj reakciu. Musíš s ňou vypiecť ako sa ona snaží s tebou. Inak sa asi nedá

@xenia65 inak toto je dobry napad, ked pojde napriklad na wc prezret a vybrat a ci bude mat odvahu povedat zobrala si si, čo som ti chcel zobrat, ona je schopna

anonym_db4388
16. jún 2026
@sisi2212

@xenia65 inak toto je dobry napad, ked pojde napriklad na wc prezret a vybrat a ci bude mat odvahu povedat zobrala si si, čo som ti chcel zobrat, ona je schopna

@sisi2212 no veď jej odpovieš, že aj vy ste si zobrali, čo som si chcela nechať, tak som si to vzala späť. Vy potajomky, ja potajomky.

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 odpovedas iba na to co sa ti hodi co?😃

anonym_3dd890
16. jún 2026
@sisi2212

5 rokov dozadu mi tak zobrala moje saty, ze pozicat na jednu akciu, tri roky mi ich nevracala a aj ona a svagrina ich nosili na kazdu akciu a oslavu …. Este mi drzo povedala. Vsak tebe terza nie su, si pribrala tak my aspon vynosime, ako keby na mna zasa manipulativne chcela vytvorit tlak, ze na co by si ich teraz chcela vravat, to by si bola zla, lebo ty ich aj tak nosit teraz nemozes, to by si len nechcela nam pozicat …. Proste slahnuta zena

@sisi2212 povodne som ani nechcela pisat ale tvoje odpovede autorka mi doslova dvihaju tlak. a zrejme nielen mne. tolko dobrych rad si tu uz dostala a ty si jak obohrata platna furt dokola. neda sa, nemozem, nechcem urazit staru zenu (co ma 100 rokov??). a toto s tymi satami ako vazne?? hned na prvej oslave by som pred vsetkymi povedala: jeej, obliekla si si moje saty ktore som ti pozicala pred 3 rokmi a odvtedy ich stale pytam spat a ty nie si schopna mi ich vratit. no trapas pre nu nie pre teba. alebo : jeej, ty mas na sebe tie moje saty co mi zazracne zmizli z mojej skrine doma? a len raz by mi povedala ze mne su aj tak male tak pred jej ocami by letel na ne pohar cerveneho vina. sak mne su male, aj tak ich uz nebudem moct nosit.

majasimon
16. jún 2026
@sisi2212

@majasimon ano, ona ako keby zneuziva tu moju slabu asertivitu a slušnosť

@sisi2212 s tou asertivitou začni čím skôr. Ver, že raz ťa vytočí do nepríčetnosti a vykričíš jej aj čo nebudeš chcieť a zabudneš na dobré mravy.
A možno to by v konečnom dôsledku aj zabralo

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@sisi2212

5 rokov dozadu mi tak zobrala moje saty, ze pozicat na jednu akciu, tri roky mi ich nevracala a aj ona a svagrina ich nosili na kazdu akciu a oslavu …. Este mi drzo povedala. Vsak tebe terza nie su, si pribrala tak my aspon vynosime, ako keby na mna zasa manipulativne chcela vytvorit tlak, ze na co by si ich teraz chcela vravat, to by si bola zla, lebo ty ich aj tak nosit teraz nemozes, to by si len nechcela nam pozicat …. Proste slahnuta zena

@sisi2212 😂😂😂😂 tak toto je fakt vrchol. Nehnevaj sa autorka ale ty si fakt debilna. To sa uz inak nazvať neda. Len si nechaj ďalšie roky srat na hlavu, raz mozno pride žena, ktorá si vezme tvojho muža lebo tebe bude aj tak blbe nieco povedat😂😂😂top diskusia dufam ze bude na žltom slonovi

hermionazlesa
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 kup v galantérke fixku na textil za 3 eura a cez chrbat na tričko veľkým napíš meno a priezvisko,nevyperie sa to.

anonym_db4388
16. jún 2026
@hermionazlesa

@sisi2212 kup v galantérke fixku na textil za 3 eura a cez chrbat na tričko veľkým napíš meno a priezvisko,nevyperie sa to.

@hermionazlesa svokra jej kradne drahšie, značkové veci, ktoré chce autorka predávať ďalej. S menami cez chrbát ťažko niečo predá🙄

earlgrey
16. jún 2026

A nie je to tak, že sa jednoducho bojíš niečo povedať? lebo by potom pán manžel niečo povedal tebe?

hermionazlesa
16. jún 2026
@anonym_db4388

@hermionazlesa svokra jej kradne drahšie, značkové veci, ktoré chce autorka predávať ďalej. S menami cez chrbát ťažko niečo predá🙄

@anonym_db4388 tak potom napísať malým. Alebo nejako označiť, potom by som ju s tym usvedcila

anonym_2a1be1
16. jún 2026
@hermionazlesa

@hermionazlesa to skor do skrine osadit vybusnu farbu, ako ked sa zafarbia bankovky pri otvoreni bankomatu😅
Akebo ked pride na navstevu... Tu si mama zamknite kabelku🤣

hermionazlesa
16. jún 2026
@anonym_2a1be1

@hermionazlesa to skor do skrine osadit vybusnu farbu, ako ked sa zafarbia bankovky pri otvoreni bankomatu😅
Akebo ked pride na navstevu... Tu si mama zamknite kabelku🤣

@anonym_2a1be1 alebo povedať ze sme nechtiac doniesli plostice a asi su este v oblečení:D

anonym_db4388
16. jún 2026
@hermionazlesa

@anonym_db4388 tak potom napísať malým. Alebo nejako označiť, potom by som ju s tym usvedcila

@hermionazlesa mohla by kupovať veci zo sekáča s tým, že svokre povie, že sa jej neoplatí kupovať drahé veci, lebo jej miznú zo skrine a ona z tých vecí nič nemá a decku je to jedno čo má na sebe. Keby mala gule, tak svokre povie, môžete si brať len to, čo kúpite vy, to vám môžem vrátiť, to, čo kúpim ja, o tom si rozhodujem sama.

aurora33
16. jún 2026
@sisi2212

@aurora33 tak svagrina je opatrna firma, drahe nekupi, ale nie je drza ako svokra, ze by bola za kradnutie veci, preto tak usudzujem

@sisi2212 to si napísala už minimálne 5krat že švagriná je opatrná firma 😒 stále sa tu len opakuješ dookola a dookola. A prosim ta čo za drahé znacky kupuješ, keď o tom musíš dookola pisat? Gucci, alebo obyčajný adidas?

anonym_2a1be1
16. jún 2026
@aurora33

@sisi2212 to si napísala už minimálne 5krat že švagriná je opatrná firma 😒 stále sa tu len opakuješ dookola a dookola. A prosim ta čo za drahé znacky kupuješ, keď o tom musíš dookola pisat? Gucci, alebo obyčajný adidas?

@aurora33 ked kupi sekac 100 kusov za 100€,aby sa jej v tom stara prehrnala a rozhodovala, co uz nepotrebuje... 🤨... ona asi nema co na robote, ked sa kazdy po jej redukcnych navstevach odmlcal...

anonym_6418ad
16. jún 2026

Chvalabohu ze nemas dceru lebo by si z nej vychovala taku zenu ako si ty - Co nevie jasne stanovit inym hranice. Tvojej svokre je UPLNE JEDNO co chces ty a ako sa citis ty, kradne ti veci aj napriek tomu, ze si jej povedala, nech to nerobi. Si jej uplne ukradnuta. A ty sa bojis byt k nej necitliva? Keby tvojmu synovi v skole kradli hracky, aj on sa ma bat, ze bude necitlivy k zlodejovi a dalej sa necha okradat?

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@anonym_6418ad

Chvalabohu ze nemas dceru lebo by si z nej vychovala taku zenu ako si ty - Co nevie jasne stanovit inym hranice. Tvojej svokre je UPLNE JEDNO co chces ty a ako sa citis ty, kradne ti veci aj napriek tomu, ze si jej povedala, nech to nerobi. Si jej uplne ukradnuta. A ty sa bojis byt k nej necitliva? Keby tvojmu synovi v skole kradli hracky, aj on sa ma bat, ze bude necitlivy k zlodejovi a dalej sa necha okradat?

@anonym_6418ad no bohuzial takto vychováva uz syna a bude aj ďalšie dieťa. Neschopné indivídua co nevedia vyjadriť svoj nazor a fackovacie panaky pre iné deti 🙄