icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
15. jún 2026

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

lucy_ms
16. jún 2026

Žena, postav sa za seba a svoje dieťa, keď to nie je schopný spraviť tvoj muž. Ako prvé, daj na skriňu zámky a zamkni ju. Ak sa syn zašpiní, nech ťa zavolajú. Alebo vylož 1-2 tričká, ktoré mu svokra bude môcť prezliecť, aj si ich odfoť spolu s tým, čo má aktuálne na sebe, ak bude potrebovať prezliekať viackrát, nech ťa zavolá a pred jej odchodom jej skontroluj tašku. Zároveň kúp pečiatku s menom a všetko opečiatkuj. Švagrinej povedz, že veci od danej veľkosti s menom tvojho syna, ktoré o pár rokov dostane pre jej syna, si nedarovala, lebo všetko predávaš, ale s najväčšou pravdepodobnosťou ti boli odcudzené a viac nevysvetľuj. Ak sa ťa svokra opýta, prečo zamykáš skriňu, nevysvetľuj, neobhajuj sa, ale keď už chceš byť veľmi milá, tak povedz, že ti miznú veci. Hlavne konaj, rád si tu dostala veľa. Zatiaľ máš na každé riešenie 100 dôvodov, prečo sa to nedá. Zmeň to!

aurora33
16. jún 2026
@anonym_2a1be1

@aurora33 ked kupi sekac 100 kusov za 100€,aby sa jej v tom stara prehrnala a rozhodovala, co uz nepotrebuje... 🤨... ona asi nema co na robote, ked sa kazdy po jej redukcnych navstevach odmlcal...

@anonym_2a1be1 nerozumiem

anonym_6418ad
16. jún 2026
@anonym_c2a99a

@anonym_6418ad no bohuzial takto vychováva uz syna a bude aj ďalšie dieťa. Neschopné indivídua co nevedia vyjadriť svoj nazor a fackovacie panaky pre iné deti 🙄

@anonym_c2a99a tak zas ona tak tiez bola vychovana, ze zena ma byt dobra, uprednostnit potreby inych nad svojimi, ze to co chce ona nie je take dolezite ako to co chcu ini. Ja som tiez tak vychovana a zmenit nastavenie je celozivotny boj. Ja ju nijako neodsudzujem len bolo by dobre, aby tento vzorec nedavala dalsej generacii, lebo jej deti budu s takym to nastavenim zbytocne trpiet, a ako hovoris, bude len fackovacimi panakmi pre 'silnejsich'

sisi2212
autor
16. jún 2026
@earlgrey

A nie je to tak, že sa jednoducho bojíš niečo povedať? lebo by potom pán manžel niečo povedal tebe?

@earlgrey on by mi nepovedal nic, ale mozno sa na mna za tie roky prenieslo to ze som do rodiny vosla s tym he jej sa nemoze nic povedat, ze ako keby mi to vsugerovali

sisi2212
autor
16. jún 2026
@hermionazlesa

@anonym_2a1be1 alebo povedať ze sme nechtiac doniesli plostice a asi su este v oblečení:D

@hermionazlesa ano miestami rozmyslam nad takymi extremami, ako ju odradit 😀😀😀

rusalkablack
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_e7b9f4 inak toto je dobry napad oznacit oblečenie tymi pečiatkami

@sisi2212 Lenže potom ho nepredáš. Skrine sa ti nedajú zamknúť ?

sisi2212
autor
16. jún 2026
@aurora33

@sisi2212 to si napísala už minimálne 5krat že švagriná je opatrná firma 😒 stále sa tu len opakuješ dookola a dookola. A prosim ta čo za drahé znacky kupuješ, keď o tom musíš dookola pisat? Gucci, alebo obyčajný adidas?

@aurora33 moja svagrina kupuje len sinsay a pepco a ano na kupim dietatu kludne aj znacky kde dam za nieco 100€, lebo vnimam ze predam a zasa nieco kupim a take mi zoberie

earlgrey
16. jún 2026
@sisi2212

@earlgrey on by mi nepovedal nic, ale mozno sa na mna za tie roky prenieslo to ze som do rodiny vosla s tym he jej sa nemoze nic povedat, ze ako keby mi to vsugerovali

@sisi2212 takže je tam taký podvedomý strach ozvať sa, keďže jeho rodina je "nedotknuteľná" 🤷‍♀️ no máš to dosť blbé ale aj tak si myslím, že treba zahodiť to, ako si bola vychovávaná a rázne sa ozvať a priamo povedať svokre, že si to nepraješ a ešte raz, nepustíš ju k vám domov a ani syna nepustíš k ním domov, že sa s ním pohrať môže aj na ihrisku.

zara1357
16. jún 2026

@sisi2212 nedá sa zamknúť izba kde máš pre malého oblečenie?

sisi2212
autor
16. jún 2026
@earlgrey

@sisi2212 takže je tam taký podvedomý strach ozvať sa, keďže jeho rodina je "nedotknuteľná" 🤷‍♀️ no máš to dosť blbé ale aj tak si myslím, že treba zahodiť to, ako si bola vychovávaná a rázne sa ozvať a priamo povedať svokre, že si to nepraješ a ešte raz, nepustíš ju k vám domov a ani syna nepustíš k ním domov, že sa s ním pohrať môže aj na ihrisku.

@earlgrey snazim sa, fakt sa snazim a velakrat som ako keby vysla z tej zony, ze nepovedat a povedala som, najhorsie je ze aj ked to spravim, ona o kratky čas pokračuje nanovo, cize realne nervy neskutocne

sisi2212
autor
16. jún 2026
@zara1357

@sisi2212 nedá sa zamknúť izba kde máš pre malého oblečenie?

@zara1357 on ma veci v detskej izbe a najhorsie je ze ona manipuluje cez syna, ze napriklad ako keby jeho navedie, aby z tej detskej nieco chcel, ze on sa zacne na jej podnet pytat, ze tam ist chce …. Proste potvora

margotka17
16. jún 2026
@sisi2212

@margotka17 Je dost mozne, ze svagrinej tvrdi ze som jej to dala

@sisi2212 nedá sa ti zamknúť skriňa? Alebo prelep lepiacou páskou a jej povedz, že musíš tak mať, lebo sa pokazili pánty.

anonym_db4388
16. jún 2026
@sisi2212

@zara1357 on ma veci v detskej izbe a najhorsie je ze ona manipuluje cez syna, ze napriklad ako keby jeho navedie, aby z tej detskej nieco chcel, ze on sa zacne na jej podnet pytat, ze tam ist chce …. Proste potvora

@sisi2212 ja osobne si myslim svoje o 100 eurovych handrach pre male decko, ale tvoja vec. Tie drahe kusky si daj k sebe do skrine a v detskej izbe nechaj lacne veci. Urcite tych drahych kuskov nema 30 a do skolky mu to hadam nedavas.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_db4388

@sisi2212 ja osobne si myslim svoje o 100 eurovych handrach pre male decko, ale tvoja vec. Tie drahe kusky si daj k sebe do skrine a v detskej izbe nechaj lacne veci. Urcite tych drahych kuskov nema 30 a do skolky mu to hadam nedavas.

@anonym_db4388 toto tiez neni zly napad, nechat mu v izbe len lacne a drahsie dat sebe do skrine

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@anonym_6418ad

@anonym_c2a99a tak zas ona tak tiez bola vychovana, ze zena ma byt dobra, uprednostnit potreby inych nad svojimi, ze to co chce ona nie je take dolezite ako to co chcu ini. Ja som tiez tak vychovana a zmenit nastavenie je celozivotny boj. Ja ju nijako neodsudzujem len bolo by dobre, aby tento vzorec nedavala dalsej generacii, lebo jej deti budu s takym to nastavenim zbytocne trpiet, a ako hovoris, bude len fackovacimi panakmi pre 'silnejsich'

@anonym_6418ad ano je to boj mas pravdu. Ale snad chceme pre deti lepšiu budúcnosť a výchovu ako sme mali my. Ale autorka sa iba sťažuje a nic neurobí, druhé dieta na ceste a to bude tiez okradane svokrou a v dospelosti fackovací panák.

anonym_db4388
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_db4388 toto tiez neni zly napad, nechat mu v izbe len lacne a drahsie dat sebe do skrine

@sisi2212 no jasne, daj znackove veci k sebe do skrine, tam ti nepolezie. Urcite na tie znackove davas lepsi pozor, ked ich chces predavat dalej.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@anonym_db4388

@sisi2212 no jasne, daj znackove veci k sebe do skrine, tam ti nepolezie. Urcite na tie znackove davas lepsi pozor, ked ich chces predavat dalej.

@anonym_db4388 dam ich k sebe a este ich za nieco zalozim dozadu a u neho necham len lacne značky …

mk22
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 to sa zmozes na to, dat drahšie veci sebe do skrine, nech ich nema ako ukradnúť??
Jedine toto si schopná urobiť??
Si nevieš normálne odkomunikovat niečo?
Mi niečo vadi, tak jednam s konkr osobou priamo a na rovinu.

sisi2212
autor
16. jún 2026
@mk22

@sisi2212 to sa zmozes na to, dat drahšie veci sebe do skrine, nech ich nema ako ukradnúť??
Jedine toto si schopná urobiť??
Si nevieš normálne odkomunikovat niečo?
Mi niečo vadi, tak jednam s konkr osobou priamo a na rovinu.

@mk22 ale chapes ze som jej xkrat povedala nieco, ona sa usmeje jasneee moja jasne chapem a na druhy den to urobi kludne zasa

mk22
16. jún 2026
@sisi2212

@mk22 ale chapes ze som jej xkrat povedala nieco, ona sa usmeje jasneee moja jasne chapem a na druhy den to urobi kludne zasa

@sisi2212 tak jejvtvrdo oznámim, ze ked si dovolí v milej domácnosti kradnúť moje veci, tak si neželam, aby vôbec chodila.
Vyslovene jej to zákazem,oznámim, bez debaty.

Nech sa aj rozkrája,je to moj dom a vpustam si koho chcem.
Dovi.
Co naslapujes okolo nej?

lucy_ms
16. jún 2026
@sisi2212

@sisi2212 autorka, aj moja svokra občas skúša a deti že ale babka povedala, hlavne teda mladšie sa nechá ovplyvniť a to je v podobnom veku, ako tvoje. Ale tak najskôr sa pýtam a zisťujem, čo a prečo a potom poviem priamo deťom, či nemajú vlastný rozum a úsudok, keď už babka nemá..

0kristina0
16. jún 2026

To ma kolko tvoj syn oblecenia, ze nezistis jednym okom, ze mu nieco chyba?

sisi2212
autor
16. jún 2026
@0kristina0

@0kristina0 tak vela, hovorim ma napriklad 50 triciek, tak ked jendo z kopy zoberie, si to nevsimnem hend, az ked mu to konkretne chcem obliect a zistim ze tam neni

oskvarka
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_217778 no teraz som jej tak povedala, ale ona je ako keby svihnuta, ona je schopna tyzden si davat pozor a potom skusi znova

@sisi2212 mám takú svokru keďže máme našťastie mladšie deti ako švagrovci a skôr oni posúvajú nám toto sa nám nestáva ale stáva sa nám že nám niečo vyhodí doma a po pol roku niečo hľadám pindedkovi a ona vyhodila som to som si všimla že si to nik nečíta 🤦. A ona ešte aj smeti dobrovoľne zájde vysypať... Ide má vystrieť z nej držím palce lebo toto je fakt na nervy ale inak ako na rovinu jej to hovoriť že si to neželaš sa to nepohne ani trochu aj keď u nás pomohlo že jej muž niečo vyhodil keď sme boli raz u nej na návšteve...teda trochu...zlepšilo sa to ...a tiež jej pravidelne musím hovoriť že deťom nemá sladkosti dávať na obed lebo zvykne zabúdať.. a že len jednu sladkosť za deň im môže dať a že keď chce prísť na návštevu má sa dopredu ohlásiť... To sme ju už celkom naučili pár krát nám suseda volala že je u nej na káve a že kde sme 🤦 tak sme sa clachcalne nevrátili až do večera.

oskvarka
16. jún 2026
@0kristina0

@0kristina0 moje deti majú málo oblečenia ale fakt by som to nezistila...veď nerobím policajta kde je ktorý kus...by ma piclo

oskvarka
16. jún 2026
@sisi2212

@anonym_db4388 dam ich k sebe a este ich za nieco zalozim dozadu a u neho necham len lacne značky …

@sisi2212 a ty potom vidíš že to nosia švagrinine deti ?

anonym_c2a99a
16. jún 2026
@oskvarka

@0kristina0 moje deti majú málo oblečenia ale fakt by som to nezistila...veď nerobím policajta kde je ktorý kus...by ma piclo

@oskvarka ale keby ti pravidelne mizli veci a neskôr by si ich videla na synovcovi asi by ti to došlo nie? Keby ti svokra nevrátila tri roky šaty, nosila ich so švagrinou na oslavy a tebe povedala ze sa do nich aj tak nezmestis asi by si nesuchala nohami ci?

aurora33
16. jún 2026
@sisi2212

@aurora33 moja svagrina kupuje len sinsay a pepco a ano na kupim dietatu kludne aj znacky kde dam za nieco 100€, lebo vnimam ze predam a zasa nieco kupim a take mi zoberie

@sisi2212 pýtam sa názvy značiek. Kúpiť dietatu niečo za 100€ nie je nič nenormálne. Aj moje deti majú také veci a nerobím z toho haló a hlavne sa nevyvysujem nad ľuďmi ktorí nenosia drahé veci

strelkyna1
16. jún 2026
@anonym_e7b9f4

všetko oblecenie syna by som označila tými pečiatkami s menom. a áno, aj o dva roky by som sprosto okomentovala že si to tricko prosím naspat, lebo nám “zmizlo”. keď niekto nemá chochmes, nemusíš ho mat aj ty

@anonym_e7b9f4 Kamera do detskej izby, jasne viditelna. Bud ju to zastavi alebo na najblizsom rodinnom stretnuti by som spravila zostrih toho najlepsieho.

brendaa
16. jún 2026

@sisi2212 nečítam celú diskusiu, nijako to ...má to v povahe .... Syn by mal nastaviť pravidlá u Vás...je to vaša domácnosť, nie jej..
Asi som jediná ktorá veci po synoch, posunula sama švagrinej...a bolo na nej... či chce...aj značkové veci .... podobne som posúvala kolegyniam...zadarmo