Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?
Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)
@oskvarka ale keby ti pravidelne mizli veci a neskôr by si ich videla na synovcovi asi by ti to došlo nie? Keby ti svokra nevrátila tri roky šaty, nosila ich so švagrinou na oslavy a tebe povedala ze sa do nich aj tak nezmestis asi by si nesuchala nohami ci?
@anonym_c2a99a wow 😲 tak nie ja by som to hneď povedala ale teda fakt milé 🤦. Že nevrátim ti šaty lebo sa do nich nezmestis. Moja mama zase robí to že ja kúpim deckam doskové hry nech sa u našich nenudia alebo kvalitné Tupperware veci do kuchyne vyslovene čo mi povie že potrebuje...a nakoniec to všetko skončí u sestry ktorá kľudne ma takú hru aj svoju a aj svoje náradie do kuchyne a mama nemá nič...lebo ona jej to dá nie že by to sestra pýtala alebo chcela..
@sisi2212 pýtam sa názvy značiek. Kúpiť dietatu niečo za 100€ nie je nič nenormálne. Aj moje deti majú také veci a nerobím z toho haló a hlavne sa nevyvysujem nad ľuďmi ktorí nenosia drahé veci
@aurora33 ja sa rozhodne nepovysujem preboha, tu ide o to ze taku vec kupim, lebo ju viem este dobre predat aby som mu mohla zasa kupit nieco dalsie nove, ona mi to zoberie a svagrina to potom preda, co som ja kupila a ona to vzala
@sisi2212 nečítam celú diskusiu, nijako to ...má to v povahe .... Syn by mal nastaviť pravidlá u Vás...je to vaša domácnosť, nie jej..
Asi som jediná ktorá veci po synoch, posunula sama švagrinej...a bolo na nej... či chce...aj značkové veci .... podobne som posúvala kolegyniam...zadarmo
@brendaa to je to ze ja jej aj posuvam veci a nie malo, ale tak posuniem jej take bezne znacky a tie lepsie predam a kupim za to nieco nove, no jej znavne nestaci co posuniem plne tasky, chce silou mocou aj tie znackovejsie drahsie veci
Mala som taku prvu svokru, ona zas nosila veci z prace ( robila ucitelku v skolke) a davala to svojej dcere, niekedy aj mne..My sme sa rozviedli ( nie kvoli nej) a tym to haslo pre mna, ale je to proste taka povaha. S tym nepohnes
@brendaa to je to ze ja jej aj posuvam veci a nie malo, ale tak posuniem jej take bezne znacky a tie lepsie predam a kupim za to nieco nove, no jej znavne nestaci co posuniem plne tasky, chce silou mocou aj tie znackovejsie drahsie veci
@sisi2212 ako, ze švagriná chce silou mocou tie drahšie značky?? Ved si pisala, ze ona ani nevie, ze ich pre nu svokra kradne. Tak si vymyslas alebo o co ti ide? Ty tu na 9tich stranách ohováras svokru aj svagrinu ale co si urobila pre to, aby si vašu situáciu zmenila? To ides do takej situacie aj druhé dieta priniesť?
Mne sa nechce verit, ze by mi niekto bral z bytu veci a ja by som si ho aj napriek tomu do bytu volala 😀 neexist proste
@aurora33 ja sa rozhodne nepovysujem preboha, tu ide o to ze taku vec kupim, lebo ju viem este dobre predat aby som mu mohla zasa kupit nieco dalsie nove, ona mi to zoberie a svagrina to potom preda, co som ja kupila a ona to vzala
@sisi2212 akože tvoj syn je starší ako švagrinej syn. Svokra vraj berie veci tvojho syna lebo su mu malé, nosí ich syn svagrinej a ešte to aj stihne ona predať? Koľko rokov majú deti? Ešte ta baví si vymýšľať a domýšľať? A už povieš ake su to úžasne znacky?
@0kristina0 tak vela, hovorim ma napriklad 50 triciek, tak ked jendo z kopy zoberie, si to nevsimnem hend, az ked mu to konkretne chcem obliect a zistim ze tam neni
@sisi2212 50 ks triciek? ved to nemoze stihnut vynosit, mozno aj preto ti potajomky kradne, lebo si mysli, ze pri tych mnozstvach si to ani nevsimnes.
@sisi2212 ako, ze švagriná chce silou mocou tie drahšie značky?? Ved si pisala, ze ona ani nevie, ze ich pre nu svokra kradne. Tak si vymyslas alebo o co ti ide? Ty tu na 9tich stranách ohováras svokru aj svagrinu ale co si urobila pre to, aby si vašu situáciu zmenila? To ides do takej situacie aj druhé dieta priniesť?
@anonym_c2a99a nie svagrina, akoze ona by aj chcela ale neni ochotna za to zaplatit, tak si kupi lacnejsie, ale svokra by chcela aby aj jej vnuca od dcery chodilo znackovo a kedze su obi dva lakome tak takto
Mne sa nechce verit, ze by mi niekto bral z bytu veci a ja by som si ho aj napriek tomu do bytu volala 😀 neexist proste
@anonym_d025cf ja si ju nevolam, ona pride akoze za vnukom a vybavi si to aj cez syna ze chce prist
@sisi2212 akože tvoj syn je starší ako švagrinej syn. Svokra vraj berie veci tvojho syna lebo su mu malé, nosí ich syn svagrinej a ešte to aj stihne ona predať? Koľko rokov majú deti? Ešte ta baví si vymýšľať a domýšľať? A už povieš ake su to úžasne znacky?
@aurora33 tak su to klasicke znacky ako gant, tommy hilfiger a podobne …. Tak ona kupuje len sinsay a pepco, nie preto ze by nemala peniaze ale je lakoma a svokra takto chce dojst k tym lepsim znackam zadarmo, ja by som take nekupovala, ked aj kupim, tak preto, ze chcem predat a kupit synovi znova nieco, vnimam to ekonomicky vyhodne …
@sisi2212 50 ks triciek? ved to nemoze stihnut vynosit, mozno aj preto ti potajomky kradne, lebo si mysli, ze pri tych mnozstvach si to ani nevsimnes.
@0kristina0 ano, urcite si mysli, ale ja hlavne o tych drahsich veciach mam prehlad, lebo tak tych drahsich nema tolko a vlastne ide este zo mňa robit blbca, ze si akoze nevsimnem, ze mi chyba nieco
@aurora33 tak su to klasicke znacky ako gant, tommy hilfiger a podobne …. Tak ona kupuje len sinsay a pepco, nie preto ze by nemala peniaze ale je lakoma a svokra takto chce dojst k tym lepsim znackam zadarmo, ja by som take nekupovala, ked aj kupim, tak preto, ze chcem predat a kupit synovi znova nieco, vnimam to ekonomicky vyhodne …
@sisi2212 preco by mala byt svagrina lakoma? Mozno nevidi zmysel kupovat malemu decku drahe znacky. Mozno s tym nic ani nema, ani o tom nevie, vsetko riesi svokra
@sisi2212 preco by mala byt svagrina lakoma? Mozno nevidi zmysel kupovat malemu decku drahe znacky. Mozno s tym nic ani nema, ani o tom nevie, vsetko riesi svokra
@anonym_db4388 tak ak nieco chcem ale nedam za to peniaze ale zadarmo od druhych to chcem nejako ziskat tak to povazujem za lakomost ….
@anonym_db4388 Autorka si protirečí. Na predošlej strane pisala, ze pochybuje, ze o tom švagriná vie a teraz píše, ze je lakoma a silou mocou sa snaží ziskat jej značkové veci. Ja milujem sinsay a pepco a značkové ostali vzdy v skrini ked sme dostali lebo mi bolo luto aby to bolo hned flakate od prikrmu😂 podla mna sa autorka velmi nudí, súdiac podla jej minulých tem, tri az styri krat do mesiaca kde sa stale potrebuje s niekym radiť. Mozno je posahana a nema sa s kym rozprávať tak si vymýšľa taketo sprostosti. Kto normalny si pustí do svoje bytu opakovane zlodeja a pýta sa na koniku co s tým ma robit a deväť strán sa iba vyhovára preco nemoze nic urobit 😂 tam bude viacero zadrhelov aj v iq
@anonym_db4388 tak ak nieco chcem ale nedam za to peniaze ale zadarmo od druhych to chcem nejako ziskat tak to povazujem za lakomost ….
@sisi2212 púšťať si do bytu zlodeja a nebyť schopná si zastať decko ja považujem za primitivizmus. Mas manžela s ktorým mas dve deti ale ma tvoj názor aj celu teba v paži😂
@sisi2212 mozno jej to svokra prinesie s tym, ze tvoj syn z toho vyrastol a ty si to vyradila, nech ponosi jej maly. Myslis, ze sa jej prizna, ze ti to kradne bez opytania? Ved sa spytaj svagrinej, ako to svokra interpretuje
@sisi2212 strašne riešiš tie znacky. Tiež sa prikláňam k názoru že sa len nudíš. Kebyže s tým chceš niečo urobiť tak už dávno urobíš.
@sisi2212 Boha...diskusia na 9 strán a ty máš 2858 výhovoriek, ako jej nemôžeš povedať do ksichtu, nech ti nekradne veci, lebo viac ku vám jej osoba nevkročí👎 Choré toto...len sa vykrúcaš jak užovka☹
@sisi2212 ombedz stretavanie na minimum. Nedavaj jej syna. Muzovi tiez by som povedala svoje. A ak to on nedokaze matke vysvetlit, tak by som jej to pekne krasne ppvedala, co si to dovoluje so zvysenym hlasom. Ked bude dozadovat vnuka, vyhovor sa, ze mas iny program. Takuto len prec od seba...
@anonym_db4388 Autorka si protirečí. Na predošlej strane pisala, ze pochybuje, ze o tom švagriná vie a teraz píše, ze je lakoma a silou mocou sa snaží ziskat jej značkové veci. Ja milujem sinsay a pepco a značkové ostali vzdy v skrini ked sme dostali lebo mi bolo luto aby to bolo hned flakate od prikrmu😂 podla mna sa autorka velmi nudí, súdiac podla jej minulých tem, tri az styri krat do mesiaca kde sa stale potrebuje s niekym radiť. Mozno je posahana a nema sa s kym rozprávať tak si vymýšľa taketo sprostosti. Kto normalny si pustí do svoje bytu opakovane zlodeja a pýta sa na koniku co s tým ma robit a deväť strán sa iba vyhovára preco nemoze nic urobit 😂 tam bude viacero zadrhelov aj v iq
@anonym_c2a99a snaf ze svokra je lakoma, mne z toho vyslo. By si sa cudovala, ake dokaze byt pribuzenstvo pribrzdene. Ja som nikdy nechcela verit, ze ku svokre chods jej muza sestra s rodinou a pobrali im pribory... Traja mi tl odprrisahli, ze ich vysyoali babe z kabele, ale rozum mi to nikdy nepobral. Az to je pravda, tak oni sa teda nehanbili zasiahnut. Pribor stal aj 800kcs, daval sa ako svadobny dat v kufrikoch vnutri vystlanych satenom. Dnes nikto neriesi, celkom slusny 6+6+6 kupis za 10 €... Takze mozno sa oplatilo ist rodine na pribor. Ale co mysleli, ze na to nepridu?
@sisi2212 normalne jej povedz ze mas doma kamery a zaznamy rozpošleš ludom na ktorych jej zalezi ak na kamere uvidis ze kradne. A svagrine by som povedala,ze ak jej bude babka nukat drahsie oblecenie nech ti ho pekne vrati,inak o nej zacnes roznasat ze je klamarka a zlodejka spolu s babkou.
Autorka, trochu ta chapem, tiez mam brutal svokru, sice nekradne, ale ma svoje specifika. Byva vsak 100 km od nas, takze prezivam. Tiez som bola vychovavana ,, len aby dobre bolo,, co je uplna blbost, ale tak bojujem s tym. Avsak- co chcem napisat ja- jedna vec ze ti berie veci...Ale VIDI a VNIMA to tvoj syn a uci sa takemuto spravaniu. Deti sa ucia napodobnovanim. Takze bude povazovat za normalne, ze si bude brat cudzie veci a uz si najde zamienku- vsak uz to nepotrebuje. Ked bude v praci, na internate, na chate, hocikde bude povazovat za normu, ze pozriem druhemu do skrine, skrinky do jeho veci skratka. Mala som spoluziacku na intraku, velka kocka, mila baba. Ale ked sa o nej roznieslo ze pozera potajomky ludom do skrine, do tasky, do kabelky - dokonca pred nami, isiel brat spolubyvajuej, ktory ju prisiel navstivit na zachod a ona- pozrieme mu do tasky ? My - si normalna, to sa nepatri, nesmie. A ona vsak co, ved to je len Miki, Majin brat.. a začala tam kutrat! Uz sa s nou nikto nechcel kamaratit. Takze toto je este horsi problem a mala by si to riesit hlavne kvoli synovi
@sisi2212 myslíš že švagriná to vie že to takto robí...a je jej to jedno...čo keby švagrinej povieš...moja svokra by tiež bola tohoto schopná švagriná to robí asi ako ty tie lepšie veci preda zničené vyhodí a také čo sa ešte dajú na dvor na sankovacku posunie lebo jej je to ľúto vyhodiť... Ja tiež niekedy aj predám niečo lepšie co viem že nosiť nebudeme a je vo výbornom stave (aj také čo mi niekto posunul švagriná sestra-ale na rovinú jej to poviem tej osobe že to dam na Vinted lebo neponosime a ona mi vždy povie že úplne v pohode lebo jej a s tým nechce pipkat...ale to sú také že FaF prípadne dechatlon) a väčšinu tiež keď ponosime posuniem ďalej kamoške krstnej...nech sa tie veci nosia. Ale zase niekedy od inej kamošky dostanem také veľké veci a tiež v dobrom stave nie extra značky ale také normálne nie že pepco tak posuniem aj ja švagrinej nech ponosia a rovno jej poviem ak sa to zničí alebo čo tak nech to nerieši...ale tak elementárna slušnosť mi hovorí že predsa nebudem si brať od niekoho 100 eurovú vec ak viem že mal v pláne ju predať poza chrbát a keď je svokra mimo ja by som oslovila švagrinu na rovinu. Myslíš že by to nepochopila ?
Ľudia už konećne pochopte, že autorka si nemôže otvoriť ústa, sama písala, že od začiatku jej bolo do hlavy vštiepované, že rodina jej muža je nedotknuteľná. Takže tu zbytočne radíte, ona ani nepípne, tak ako nepovie jedno slovo svokre, tak nič nepovie švagrinej. A nemá to nič spoložné s tým, ako si bola vychovaná milá aurorka, ale proste si pokakaná z mužovej rodiny a taká je realita.
Jediné, čo ti ostáva je plakať do vankúša, lebo darmo tu vypisuješ keď všetko neguješ a nič sa nedá a nič nemôžeš a vlastne žiadna rada ti nie je dobrá.
(Ináč - všetko sa dá, ak človek chce, ale keď už si pokakaná sa ozvať, tak zamknem izbu a ak dieťa bude chcieť hračku, otvorím - dám mu hračku a zamknem znova! Hrať s babkou sa môže v obývačke).
@sisi2212 púšťať si do bytu zlodeja a nebyť schopná si zastať decko ja považujem za primitivizmus. Mas manžela s ktorým mas dve deti ale ma tvoj názor aj celu teba v paži😂
@anonym_c2a99a
Baby ale to je svokra ja mem.tiex psycho svokru (je aj psychiatrický pacient zial-a táto osoba tiež bude asi na zozname) je to babka a chodí k nám keď nie som doma žije sama a je rada s deťmi. Je to.rodina je to náročné ale takto si to môj muž nastavil chce jej vyjsť v ústrety aj ho chápem. Dáva na ňu pozor aby nám veci už nevyhadzovala. Ako ja nevravím že je to čistá zlodejina ale vravieť že pustas si do bytu zlodeja a posmievať sa... Veci nie sú len čierne a biele ..
Ľudia už konećne pochopte, že autorka si nemôže otvoriť ústa, sama písala, že od začiatku jej bolo do hlavy vštiepované, že rodina jej muža je nedotknuteľná. Takže tu zbytočne radíte, ona ani nepípne, tak ako nepovie jedno slovo svokre, tak nič nepovie švagrinej. A nemá to nič spoložné s tým, ako si bola vychovaná milá aurorka, ale proste si pokakaná z mužovej rodiny a taká je realita.
Jediné, čo ti ostáva je plakať do vankúša, lebo darmo tu vypisuješ keď všetko neguješ a nič sa nedá a nič nemôžeš a vlastne žiadna rada ti nie je dobrá.
(Ináč - všetko sa dá, ak človek chce, ale keď už si pokakaná sa ozvať, tak zamknem izbu a ak dieťa bude chcieť hračku, otvorím - dám mu hračku a zamknem znova! Hrať s babkou sa môže v obývačke).
@earlgrey no presne je to asertuvite ale ja ti poviem ja k mojej mame nikdy nebudem taká asertivna ako by som si želala. Je mi zle keď má prísť aj týždeň dopredu. Svokra je viac menej fain až na jej menšie nedostatky ktoré dokážu do vyvrtky ckoveka naštvať a nemôžeš s tým veľa spraviť. K nej mám väčšiu odvahu ale zase je psychiatrický pacient takže pri nej je to len o Tom že keď sa zhoršuje tak jej dáme ultimátum že najprv na injekciu a aj potom na návštevu. A je to cesta. Keď máš dieťa so špeciálnymi potrebami ktoré ti napríklad ničí nabitok alebo drahé oblečenie len tak tak tiež ho samozrejme obmedziš ale nevyhodiš ho z domu. Jasné že je to iné ale svokra je tiež rodina. Podľa mňa nápad zo zamknutim izby je top. Nám jeden čas svokra vždy zjedla všetok syr a zeleninu čo som kúpila na týždeň. Ako že nemyslím že ju neponuknem. Svokra nevari chodí sa k nám najest. Ale zase kilo syra nie je ani pre ňu zdrave. Ani dve kilo paradajok jej tel naraz nepotrebuje. Hlavne že do deti páchala sladkosti a zjedla I'm všetky paradajky...Tak som to seriózne vždy schovala keď mala prísť. Čo spravíš. Prestala s tým našťastie.

@anonym_c2a99a tak lebo mi to je neprijemne starej zene ktora sa hra na chudatko milucke povedat nechcem vas u nas. Nie kazdy dokaze taketo veci niekomu, kto sa este sprava na anjela povedat. Som asi v tomto prilis taka, ze s citim zle vtedy. A prist k niekomu kto ti je cudzi a zacat si tam brat sama veci, tiez si to neviem uplne predstavit.
@sisi2212 na toto este napisem.. nie je prijemne.. ty vies aka je, ze to chudatko hra, a prave preto by si nemala mat problem to riesit. Lebo je to zlodejka, klamarka = tym padom nie je co riesit. keby ta na ulici okrada nejake chudatko, tak by si sa ticho prizerala?