Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
@kristina2412 o tom tu píšem celý čas že sa budú venovať len autom to je problém ktorý riešim
@tianna nie býva cca 70km od nas
@lulu8491 to je o uhle pohladu. v zivote sa udeju vselijake udalosti a ak sa k tomu od mala postavime v tomto pripade ako k chuderke, tak nou naozaj cely zivot moze byt. ak sa postavime k veci tak, ze tu nie sme preto aby sme boli stredobodom pozornosti a ze doraz nedavam na MOJE, ale nase spolocne chvile, nech je to hoc aj na ulici pri elektrickych autickach alebo vo vnutri zatial co ti, co chcu vyjdu von, tak budu vsetci spokojni a stastni. je to hlavne o rodicoch aku atmosferu nastolia. ak sa s bratrancami potesia a nechaju ich robit svoje, zatial, co ostatni sa vo vnutri zahraju zabavnu hru, bude to jedna vydarena oslava. ak budu nadavat, tvarit sa ako obet a z dcery robit chuderku, tak to bude nevydarena oslava.
To si viem predstaviť.. Co bavia tvoju dcéru...problém ak by sa išli na autickach povoziť a dcéra by pozerala
@mandzula lebo viem že to nastane..akých x hodín švagriná príde maximálne na 3 hodiny a vybavené
Ja si stále myslím, že problém nemá oslávenkyňa, ale len jej rodičia.
@katkami123 nechápem čo riešiš počet osláv hádam nedam rodinu a kamarátky dokopy
Tak sa inak opýtam. Keď teda presne vieš, čo nastane, načo s takymi ľudmi chystáš oslavu? A načo oslavujete dcérine narodeniny 2x?
@irusa prečo by mali baviť len dcéru?
@abbey1 a aký problém máme mi vysvetlí že chcem aby mala dcéra jeden pekný deň keď sa jej bude rodina venovať
@katkami123 písala som to x krát nikdy nebol doteraz problém
Oslavujeme dva krát lebo nebude oslavovať s bankou a kamarátmi naraz
Jediný problém je že sa budú všetci venovať autám a chlapcom v deň jej narodenín to je také zlé že chceme aby mala pozornosť a pekný deň?
@aliaray1 radila som jej dohodnúť sa so švagrinou. Ale aj tá povedala,že mama zrejme neustúpi.... Nebude asi spokojná, keby auta len preložili z auta do auta. Ona ich chce vidieť sa hrať. Ja to chápem, chce sa potešiť s vnukmi. Ale nechápem, že na úkor vnučky... Ak mala pripravuje program, chce zaspievať možno .... Ale starká jej takto zruší oslavu a presunie ju z interiéru do exteriéru.
Riešim počet osláv preto, lebo ste extrémisti. To sa chlapci nemôžu zahrať s autami? To musí byt vecne tvoja dcera stredobod? Nestačí stredobod na jednej oslave, rýchlo urobiť ešte jednu oslavu a tam opäť na 2x torta, na 2x sviečky, otec pri bránke ako policajt. No vy ste mi família. A už presne už teraz vieš čo a ako bude prebiehať. Aj ze sa budú hrať 4h s autami, ktoré si ani nevidela. Nechcete im ich rovno z rúk vytrhnúť, keď sa budú hrať, ze stredobod je predsa vaša dcera? Kks. Helikoptéroví rodicia.
Prosím ťa, čítaj po sebe. V iné dni sa jej rodina nevenuje? Iné dni nemá pekné? Teraz ju na oslave nechajú sedieť v kúte?
Prečo v dcére vyvolávať takéto pocity? Ja to proste nechápem.
Takýmto prístupom si zarobíte na veľké problémy, teda na problémy u svojej dcérky.
Riešite úplne hlúposti.
Stretnete sa ako rodina, užijete si spoločné chvíle.
Tak podľa mňa ozaj dcérke vysvetliť že bratranci nemajú ako inak dostať darčeky od Ježiška a so svagrovcami sa dohodnúť nech chlapci dcérku zapoja do programu, povozia ju ako princeznú, prípadne nech povozi aj svoje bábiky atď a samozrejme ju na to tiež pripraviť. Podľa mňa z toho ešte môže byť aj príjemná oslava 🙂
@katkami123 ja neviem ale ja ako dieťa som tiež mávala dve oslavy jedna s kamarátkami ďalšia s rodinou poznám x ľudí čo to tak majú tiež
aj ja tak robim dcere, s detmi so skoly sa vyblazni v kutiku a inu oslavu robim s rodinou, nic cudne...
@abbey1 decko si tri mesiace chystá výzdobu, výstrihuje pozvánky, vymýšľa hry aby sa zabavili každému vyrába malú pozornosť a podobne teší sa na ten deň a na to ako sa budú všetci spolu baviť a nie na to ako bude pozerať na dvoch bratrancov ako sa vozia na aute nechápeš? Narodeniny sú raz do roka môže to mať ako špeciálny deň
@tianna az na to že majú aj iné možnosti a dcéra tie auta neznáša svokra ju kedysi do nich nútila nepôjde sa voziť
@mandzula ja nemám predstavy o oslave ale dcéra áno..
@denkatn
Pre mna je to čudné, nikoho nepoznám, kto by robil 2 oslavy, ale to bude asi tým, ze mám 3 deti, nedokazem si predstaviť riešiť len 6 osláv pre deti za rok. Kks.
Autorka, odkiaľ vieš, že dcera nezmenila do vtedy názor. Keď uvidí teba ofučanú v kúte, tak jasné, ze bude ukrivdená. Keď uvidí usmiata matku, ktorá hľadá cestu, ako zapojiť do hry aj autá, zas je to o inom. Inak som do teraz ešte nestretla také dieťa, 5-rocne, ktoré by netúžili pridať sa ku kolektívu, keď ho zavolajú a hrajú hru, kľudne aj s autami, ani doeta, ktoré by v tomto prípade “neznášalo” nejakú hračku, keď je s ňou zábava. Mám 3 baby a bez problémov sa mi zahrajú aj s autami. Len ja nie som ofucana na cely svet, hľadám spôsob. Ofucaná matka, ofucana dcéra.
@katkami123 ja poznam vo velkych mestach vela ludi, najma ked rodina byva dalej. ta to ze ty nepoznas, neznamena ze cudne
@katkami123 my oslavujeme tiez 2x odkedy chodia deti do skolky a skoly. Jedna oslava je s rodinou a druha s kamaratmi. Je lepsie, ak sa rozne skupiny nemotaju dokopy.
Robia to tak aj vsetky rodiny ich kamaratov.
@moonlight1210
A meniny tiež oslavujete 2x?
To by som mala už 12 osláv za rok (aj to iba mojich detí) 😂😅 celebration live 🥳🥳🥳
Citala som celu diskusiu a bohuzial nemam pre autorku ziadne riesenie. Tiez by ma to mrzelo. Mozno by som svokru poprosila, ze ak tie auta naozaj planuje priniest, tak aspon s menabitou baterkou. Ale z toho, ako ju autorka popisuje pochybujem...
@katkami123 odbiehas od temy. svoje oslavy rob ako ti vyhovuje, tu je podstata temy, ze svokra si chce uplatnit svoje predstavy na oslave kde je ako host a nie je to v sulade so zelanim oslavenca. nepis svoju situaciu, niekedy sa neda porovnat co mas ty a co ini...
Prepáč, ale skutočne nechápem, prečo ty silou mocou u dcérky chceš vyvolať pocit, že toto jej oslavu zničí. Hrotíš celú situáciu.
Vaša rodina, vaša oslava. Len sme ti tu viaceré písali iný pohľad na vec. Nemusíš ho pochopiť, tak ako my nevieme pochopiť tvoj postoj.
A nie, vôbec to nie je z našej strany, že nechceme tvojej dcére dopriať špeciálny deň.
Ty si vopred zaujala postoj, že ho týmto zničení bude a dokonalý deň bude len ak prebehne presne podľa vašich predstáv a plánov.
Chce to trošku uvoľnenia a radosti už len z toho, že budete všetci spolu. Nikto tvojej dcérke nechce zničiť veľký deň.
Ale ty si na najlepšej ceste.

Písala si to o svokre, že si vždy urobí podľa seba, je tvrdohlavá. To koľko osláv narodenín ma vaša dcera?
1. S kamarátmi
2. S rodinou
Nehnevaj sa, ale pritiahnuté celé za vlasy. Milión osláv, to 2x fúka sviečku na torte, 2x robíš tortu?